help!mb pro down
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

help!mb pro down

15.08.2007 | 05:50
dakle,ja biser,prilikom instaliranja windowsa na frendov novi 2.4gHz mb pro odabrao krivu(macovu) particiju za formatiranje. :lupa glavom o zid:
lap je neupotrebljiv,upali se,install dvd ne moze procitati,kao niti iPod pretvoren u boot tool sa techtool pro-om.
prilikom multi boot opcije(option tipka) pojavi se kursor koji se nakon 10ak sekundi smrzne.
ima li tko kakvu ideju?
zahvaljujem na svakom odgovoru ili ideji. heeeelp!!!!
15.08.2007 | 07:22
Probaj staviti DVD koji je isporučen sa macom, ugasi računalo, zatim ga ponovno upali, ali s time da držiš prilikom dizanja tipku C. Ako uspije (a trebalo bi) stavi iznova OSX. Sretno.
15.08.2007 | 08:04
ma joj,pa to sam naravno prvo probao,as i said,install dvd uopce ne ucita. probao sam i sa forcanjem boota,multi boot opcijom,bla bla.. postoji li neki programcic koji macu radi nesto poput flashanja moba ili sl.. ?
jel moguce da je zbrisan neki dio harda gdje su neke osnovne funkcije poput pronalazenja bootable discova?
da li bi pomoglo da izvadim hard disc i formatiram ga na svom lapu kao obicni ext?
15.08.2007 | 08:05
Koji si ti specijalac
15.08.2007 | 08:14
mos mislit looool
zato mi se ovo i desilo,hi hi
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.08.2007 | 09:33
uzzy je napisao:
Koji si ti specijalac

IMHO misli se na special kao u pjesmi stephen lyncha .. (za one s viškom vremena netko je kršio uvodne zabrane sa dvda i stavio na jubito ts ts ts )

evo jedna ideja koja bi mogla pomoć..
pošto ne čita instalacijski dvd (?!) napravi restartni ga u target disk mode, restartaj i drži tipku T (kao tata) i spoji firewireom komp na neki drugi mac (npr iz tvog siga) pa betežnom mpbu obriši particije i pokreni instalaciju..

kako bi rekla Kelly: \"Viola!\"

ps. i give strangers great big hugs..
15.08.2007 | 10:16
I neće škoditi jedan CMD+OPT+P+R da resetiraš PRAM u kojem je i info o boot disku. Drži dok ne bipne i resetira se. Možda ti nakon toga bude radio boot s origigi Restore DVD-a.
15.08.2007 | 10:46
sve sam to vec napravio (( i nije imalo efekta.
15.08.2007 | 19:43
Ja bi ga probao dignut u target modu i ponovno formatirat. Otvori disk utility i vidi da li ti ga je prijavio, ako je, jednostavno ga ponovno formatiraj.

Sorry, sad vidim da je to već predloženo
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
16.08.2007 | 00:46
S DVD-om i stisnutom tipkom-C, OSX bi se trebao podići taman da mu harda fizički nema u kompu. Ali isplati se probati ovo s Target modom.
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.08.2007 | 06:30
dakle nitko nema viška vremena za poslušat stivena..

šejm.. (tužni, ne ljuti)
  • User
  • Posjetitelj
16.08.2007 | 22:17
ma to coste kaze da nista od navedenog ne radi da bi uvjerio prijatelja da je sve probao i to mu pokaze na Jabucnjaku a kad mu ovaj pokloni \"pokvareni\" MBP onda ce cudom proradit
17.08.2007 | 01:29
i onda jos samo mora da zamijeni slicicu iMaca s MBP-om na forumu
17.08.2007 | 05:42
Kakva je trenutna situacija? Čudno je da se ne diže u target modu.
17.08.2007 | 05:53
vjerujte mi,nisam bas totalni tutlek,sve navedeno sam probao prije nego sam postao temu na jabucnjak.
uglavnom,mbp je u ovlastenim rukama,koji takoder nisu uspjeli nista napravit,tako da se pretpostavlja da je riknuo hard. sutra vas updateam s informacijama.
nevjerovatno mi je da se apple uspio toliko sj**at s jednom sitnicom.
sad molim boga da je samo hard,jer ako nije prodajem macbook da platim stetu.

ps. a avatar od iMac-a je ostao iz doba kada sam uz mb bio vlasnik iMac-a g5 :nostalgican:
17.08.2007 | 06:50
Žao mi je tog MBP (pogotovo sto je novi i sve to), ali cemu stavljati windoze pokraj toliko dorađenog, jednostavnog, stabilnog, savrsenog OS X-a?
Sve vise je tema o switchu na Mac i sve više je tema o windozama na macu. Ja sam jedva docekao da sa windoza pređem na Mac / OS X i nepada mi napamet zagađivati stroj s tim smecem. Oprostite mi na ovoj digresiji na temu ali ovo me naprosto frustrira!
17.08.2007 | 08:07
kkurilj je napisao:
Žao mi je tog MBP (pogotovo sto je novi i sve to), ali cemu stavljati windoze pokraj toliko dorađenog, jednostavnog, stabilnog, savrsenog OS X-a?
Sve vise je tema o switchu na Mac i sve više je tema o windozama na macu. Ja sam jedva docekao da sa windoza pređem na Mac / OS X i nepada mi napamet zagađivati stroj s tim smecem. Oprostite mi na ovoj digresiji na temu ali ovo me naprosto frustrira!

Blago tebi kad ti Windowsi ne tribaju
17.08.2007 | 12:16
coste je napisao:
vjerujte mi,nisam bas totalni tutlek,sve navedeno sam probao prije nego sam postao temu na jabucnjak.
uglavnom,mbp je u ovlastenim rukama,koji takoder nisu uspjeli nista napravit,tako da se pretpostavlja da je riknuo hard. sutra vas updateam s informacijama.
nevjerovatno mi je da se apple uspio toliko sj**at s jednom sitnicom.
sad molim boga da je samo hard,jer ako nije prodajem macbook da platim stetu.

ps. a avatar od iMac-a je ostao iz doba kada sam uz mb bio vlasnik iMac-a g5 :nostalgican:

ovisi cime se bavis. ja sam uspio 91% toga prebacit na maca, ali jos uvijek onih 9% radim na win
17.08.2007 | 17:37
hm,program u kojem se u mojoj firmi rade ponude,racuni i sl raden je po naruzbi i postoji iskljucivo za pc,a vlasnik mbp je medicinsko-tehnicke struke,te postoji odredeni postotak specificnih programa kojih za omiljenu nam platformu nema. danas cu saznati koliko je stanje sa mbp lose odnosno dobro. jesam li napomenuo da je star 14 dana?
19.08.2007 | 06:39
Breed je napisao:

:tracak nade na obzoru:
ovo bi mozda moglo upaliti..
anyway, comp je na servisu,kazu da je hard iz njega izgleda mrtav,a drugih nemaju na lageru(?!?),ali da ce probati to rjesiti. zapravo mislim da nemaju pojma kaj mu je.nadam se da ce i oni doci do ovoga. ili da podignem comp i probam sam?
21.08.2007 | 21:09
coste je napisao:
:tracak nade na obzoru:
ovo bi mozda moglo upaliti..
anyway, comp je na servisu,kazu da je hard iz njega izgleda mrtav,a drugih nemaju na lageru(?!?),ali da ce probati to rjesiti. zapravo mislim da nemaju pojma kaj mu je.nadam se da ce i oni doci do ovoga. ili da podignem comp i probam sam?[/quote]

i druže po forumu drugome jel si uspio riješiti problem?

LP
26.08.2007 | 07:56
nakon nevjerovatnih komplikacija i zaprimanja samog mbp na servis,nakon sto su saznali da ima hrvatsku garanciju,popravljen je u roku par sati(!!) navodno su samo izvadili hard i formatirali ga iznova na pc-u,tako da sam ga ja kasnije samo form. na mac. iako ja mislim da su vjerovatno napravili jos nesto tipa ovaj gorespomenuti firmware(jerbo bih inace morao moci bootat sa instal DVD-a) ali ajd.. glavno da micek radi
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 14 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, VanjusOS, Yonkis, Anonimci (671)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO