Leopard - dojmovi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Leopard - dojmovi

05.11.2007 | 07:35
Čudi me da još nitko nije otvorio temu s dojmovima nakon prelaska na Leopard!

Evo, raspišite se... (ja ću čim stignem!)
05.11.2007 | 08:05
Radi li većina aplikacije na Leopardu OK? Konkretno CS3 (InDesign prvenstveno), Azureus, Switch, Audacity. To uglavnom koristim (nešto zbog posla u fušu, nešto iz osobnih potreba). Ako to radi - prelazim odmah.
05.11.2007 | 08:29
CS3, naravno, radi. Ovo drugo ne koristim, pa nisam imao prilike probati.
05.11.2007 | 16:51
Evo imam leoparda tjedan dana, napravia sam clean install.
Koliko sam do sad primjetia čini mi se da brže radi na mom MBP core 2 duo od tigera ovako na oko.
Što se tiče programa;
u vlc playeru, eyetv 2.5 i quicktimu ne reagira daljinski, inače sve ok.
I mislim da ima mali bug u finderu, kad maknem kvačiću da mi ne prikazuje hdd na desktopu, ostane mi untitled HDD od boot windowsa. to je to zasad.

Inače, nevjerovatno da spaces rade onako brzo bez obzira koliko desktopa staviš.
05.11.2007 | 17:10
Meni skoro sve radi osim nekih malih igrica za klince... Nije mi htio pokrenuti uopće imovie 08 dok nisam napravio update. CS3 radi bez problema.
Jedino imam jedan bug koji mi se povremeno pojavi. Na MacBook C2D...
Kad ugasim stroj, pričekam da se skroz ugasi zatvorim laptop i na moje čuđenje ostane svijetliti ona lampica koja svijetli kad je u sleepu!!! Tako je jednom ostala preko noći svjetliti i ispraznila mi se baterija!
05.11.2007 | 21:47
vjerujem da se nije baterija ugasila zbog lampice koja je jedina ostala upaljena...nego da je komp ostao upaljen....ili se varam?
05.11.2007 | 21:55
Vjeruj mi da se komp ugasio... Čekao sam valjda pola minute prije nego sam zatvorio MB i onda je ta lampica počela svijetliti. Nije blinkala kao kod sleepa nego samo svijetlila! Malo otvorim ekran ona se ugasi, zatvorim - ona se upali!
Računalo nečujno, ugašeno! i ujutro baterija prazna. Možda nije zbog lampice ali...
06.11.2007 | 00:02
I meni se čini da je komp življi i brži, nego na tigeru. Ja sam napravil samo update. Sigurno je brže haklanje na net (aDSL) koje se sad UVIJEK dogodi u djeliću sekunde, na Tigeru je znalo štekat. Spaces je zakon, radi ko munja, nevjerojatno, zbilja. I mail je brz za poludit, a čini mi se da je i preview brži kod otvaranja fotki, nego dosad.
Bug? Jednom mi se komp sam od sebe iz čista mira vratio iz sleepa u rad. Ali samo jednom. I jednom mi je bubnul mail sam od sebe, pa sam odmah poslal report u Apple. to je to. Zasad sam zadovoljan, a o coverflowu neću trošiti riječi, stvar je zakonB)
06.11.2007 | 04:03
Ja sam nažalost imao problema. Napravio sam clean install i nakon instlacije iWorka08 i iLifea08 niti jedna aplikacija iz tih paketa nije htjela raditi. Napravio sam i update svega ali ništa. Nažalost morao sam nanovo napraviti clean install i evo sad iz drugog puta sve savršeno radi. Inače osjetna je razlika u brzini u odnosu na Tigra. Ima još nekih sitnih \"bugova\" ali vjerujem da će to 10.5.1 riješiti.
06.11.2007 | 09:15
Ja sam oduševljen novotarijama, pogotovo mi je koristan QuickLook i Spaces, a da ima bugova - ima, ali to će se srediti vremenom. Nije lako napraviti ovakav OS i da sve bude bez bubica. Vesele me i razni detalji koji nisu očigledni, ali ih vremenom primjetiš... npr kod snapshota selekcije ekrana sada su prikazane i koordinate, MP3 fileovi za preview pokazuju cover CD-a ako postoji itd... Mnogo stvari su dotjerali. Sve u svemu mislim da nema boljeg OS-a!
06.11.2007 | 11:04
Upsss... još jedan ružan bug vezan za problem smb volumea koji znaju nestati... zanimljivo onima koji rade u PC-Mac mreži.

\"Leopard’s Finder has a glaring bug in its directory-moving code, leading to horrendous data loss if a destination volume disappears while a move operation is in action. I first came across it when Samba crashed while I was moving a directory from my desktop over to a Samba mount on my FreeBSD server.

I’ve now run tests on a Windows XP SP2 SMB mount, as well as a local HFS+ formatted USB drive, and the bug surfaces every time the destination disappears while the Finder is moving something to the destination.\"
10.11.2007 | 05:06
Je, slažem se. Stvar me sve više oduševljava, samo su malo zaj... sa ovim mapama u docku, jer se prikauzju fileovi u njima pa to djeluje neuredno. Mislim, Mac je pojam za čistoću, red, poredak i sređenost pa mi je ovo malo bljaki...
Mail leti, baš leti. DOma na iMacu (C2D, 2GHz) to možeš i očekivati, ali i na poslu (eMac, 1.25 GHz PPC, 1 Gb) je puno brži i življi. Pohvala i čehima, već su izdali mail iconizer koji je kompatibilan s leopardom :-D
Za sad mi sve aplikacije rade (illustrator i photoshop CS, word, iWork) bez ijednog stucanja. Samo sam primjetil da se jako dugo gasi sistem na shutdownu. Inače je komp na sleepu, ali prek wknda ga zgasim i to fakat dugo traje
10.11.2007 | 05:18
Mene je Leopard poprilicno razocarao moram priznat.
Razveselilo me par stvari - ubrzanje osa (podize se osjetno brze), quicklook koji je jako zgodan i spaces (cija je upotreba isto tako upitna)...

ali ostalo... hrpa novih bugova i onih preostalih iz tigera, preveliko usminkavanje (ogromne sjene i transparentan menubar na koje sam se jedva navikao), dock bez \"menu\" opcije, mjenjanje nekih sitnica koje su bile savrsene...

Kao da je fokus bio na strani usminkavanju a ne na popravljanju i dotjeravanju postojecegi...
10.11.2007 | 05:22
Trenutno imam dosta kiseli osmjeh na licu zbog 10.5, i nema smisla ga instalirat na produkcijsku mašinu prije izlaska 10.5.1 koji će vjerovatno popravit ove iritirajuće bugove.

Vezano uz brzinu, jel netko probao dignut mašinu tipa PB 1,67 sa originalnog sistema koji je došao sa njim, i onda to recimo usporedit sa 10.5?

Moj mali test pokazao je da je ubrzanje 10.5 vrlo malo, gotovo nemjerljivo na mom laptopu u usporedbi sa originalnim 10.4 koji je došao sa njim.

Kada se 10.4 updejta na \"Current\" 10.4.10, doživi OGROMNI SLOW DOWN

my 2cnt
10.11.2007 | 06:29
Evo i mene sa Leoparda malo (externi disk,normalno )
Samo cu rec da ostajem na Tigru dok me ne natiraju na update............
10.11.2007 | 07:17
Ajme zbilja je bugovit... Jedva čekam 10.5.1! Čak me i supruga danas tražila da vratim Tigera!!!

Neće još na moje strojeve u studiju... Šmrc...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 14 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Riba, VanjusOS, Yonkis, Anonimci (672)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO