Leopard, Photoshop i CCC
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Leopard, Photoshop i CCC

08.11.2007 | 09:16
Eto da objavim jednu glupost, pa možda nekome padne nešto na pamet;

Nakon uspješnog upgrade-a na leoparda sa 10.4 sve aplikacija su uredno radile (CS2, CS3), Console log uredan

Napravio snapshoot stanja na externi FW disk sa CCC i tu nastaju problemi;

Od cijelog CS2 / CS3 paketa samo se Photoshopi ne žele podić nego javljaju grešku \"Could not initialize Photoshop because the disk is not available.\"

Kako češljanje googla nije pomoglo jer ponuđena riješenja ne pomažu (bacanje pref. od photoshopa) postajem lagano očajan.

Da stvar bude gora, pod drugim acc. sve radi kako treba
Prilozi:
08.11.2007 | 09:52
No, pa ako pod drugim accountom sve radi, metodom 50:50 izoliraj problem i to je to.
09.11.2007 | 07:20
Definitivno nije stvar u fajlovima, maknuo sam SVE falove iz Application Support, Caches i Preferences i greška je i dalje ostala.

Bojim se da je dernek sa nečim drugim..
09.11.2007 | 17:15
Sto ti je podeseno kao scratch disk?
10.11.2007 | 03:56
Ma gle, nisam nikada dirao postavke scratch diska, i čak sam probao sa onim \"Alt+Jabuka\" i to je postavljeno na Startup, jednostavno NEĆE pod ovim acc, i još jedna zanimljiva stvar; napravio sam chmod -R 777 na svom home diru od tog acc, znaći definitvno su privilegije sjebane!

Potjeram repair premmisions, i gle čuda, majstor NIŠTA ne prijavi ni ne popravi na mom acc !!!!!
10.11.2007 | 04:02
Još jedna opaska, da li je netko proba mijenjat passwod na accauntu?

Kad sam ja to napravio, Keychain se razletio ko svinja.

Sad me uredno dočekuje kod svakog logina i pita za password...
10.11.2007 | 05:12
OK, napravio sam kemiju ali RADI !

1. Boot mašine sa vanjskog HD-a u system 10.4 i pokretanje aplikacije VolumeWorks [Reparticioniranje diska bez brisanja podataka]
2. Napravio sam malu particiju od 1Gb i formatirao kao normalan HFS+
3. Bootno se natrag u 10.5 gdje me veselo dočekala moja nova particija i tada Jabuka+i na nju i pri dnu će vam se pojavit opcija \"Ignore ownership on this volume\" i to selektirajte.
4. Bootajte PhotoShop sa pritisnutim Alt+Jabuka i odaberite da je Primarni disk ovaj novi, a sekundarni Boot.

Kemija pije vodu. Isprobao sa TIFF fajlama 500Mb i sve je OK

BTW, sve one kemije sa Adobe foruma NE RADE za ovaj problem jedino što sam se uspio obranit od Keychain-a preko boot DVD-a i resetiranja passworda. To radi
10.11.2007 | 18:47
igorvuk je napisao:
Još jedna opaska, da li je netko proba mijenjat passwod na accauntu?

Kad sam ja to napravio, Keychain se razletio ko svinja.

Sad me uredno dočekuje kod svakog logina i pita za password...

I mene isto, vec mjesecima. Nije mi nikad toliko islo na zivce da idem rijesiti, pita samo prvi put nakon logina, zar ne?
Mislimd a sam cak nedavno naletio na proceduru sto napraviti ali pojma nemam gdje.
10.11.2007 | 19:41
Ma jednostavno ti je, bootaj stroj sa install DVD-a i imaš u menijima opciju \"Reset Password\"

Ponudit će ti da odabereš usera i upiši novi pass, nakon toga SAVE, i tada imaš još jednu opciju da popegla ACL-ove od toga accaunta i to je to.

Ako imaš DVD pri ruci, 5 min posla
10.11.2007 | 23:49
Hvala, probat cu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, VanjusOS, Anonimci (528)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO