30.11.2007 | 06:56
Na koje probleme se konkretno misli?
Ja sam instalirao Leopard pre nekih 10 dana na kućnu mašinu (napominjem da je glavni razlog za to činjenica da sam bio na bolovanju i da mi je bilo užasno dosadno
) Sve to se desilo posle skoro mesec dana nećkanja i čitanja o raznim problemima po raznim forumima. Međutim...
...jedini za koji se može reći da je problem je ona SUID greška koja se javlja posle 10.5.1, a tiče se pokušaja repair permissions, a kako kaže Apple, vezana je za Remote Desktop update, i -kao- treba je ignorisati.
Ništa drugo nisam primetio, ni što se tiče generalne stabilnosti, ni što se tiče konkretnih bagova. Od minusa bih istakao ružan feature sa stacks umesto normalnih foldera u Docku, kao i izgled samog Docka, koji mi je užasan u 3D varijanti, a tek nešto pristojniji u 2D.
Sistem je generalno brži (G4 FW800 Dual 1.42 sa 2 giga rama) i brže se podiže, sve stare aplikacije rade (čak i matori FontLab 4 i TransType Pro), sjajna stvar je to što sam odmah po instaliranju sistema bio u mreži (nikakva setovanja nisu potrebna), Spotlight je vrlo brzo izindeksirao ceo disk, Cover Flow i Quick Look su odlične stvari koje značajno smanjuju potrebu da se podižu aplikacije samo radi ustanovljavanja da li je određeni fajl baš onaj koji nam treba (bio on video, muzika, višestranični tekstualni ili pdf dokument), Spaces meni nije nešto legao ali verovatno ima kome hoće, Time Machine je definitivno odlična stvar, SharePoints više nije potreban zato što se sve to može obaviti u Sharing panelu...
... i još krdo sitnih stvari kojih sad ne mogu da se setim. Sve u svemu, koliko sam bio skeptičan dok sam čitao i slušao iskustva drugih, toliko sam sad zadovoljan
Apple ipak nije omašio, mada sam to očekivao više nego ikad