09.02.2008 | 17:52
Ponekad sam zaista tvrdoglav i staromodan. Nikada do sada nisam probao OS X opciju \"Migration Assistant\" koja bi u teoriji trebala uštedjeti sate i sate truda kada kupite novi stroj. Tada većina korisnika mora sve svoje dokumente, postavke, lozinke, bitne aplikacije i tko zna što još, instalirati i prebaciti na novokupljeni stroj. A tek onda obnova svih licenci, registracija itd... dan-dva posla ako ste ozbiljniji korisnik s mnogo potrebnih stvari. A tek sve one fine sitnice u OS-u koje ste godinama uštimavali sebi po guštu...
Kao \"stara garda\" jednostavno sam bio skeptičan spram takvog alata, uvijek bih radije to sam napravio tako da točno znam što sam gdje stavio i kako sam što podesio.
A što tek reći o takvom alatu kada se radi migracija s arhitekture na arhitekturu - konkretno s PPC-a na Intel - zvuči prilično ambiciozno. No, jučer sam morao učiniti upravo to i nisam imao luksuz dva dana seliti podatke jer sam stari stroj prodao i kupac dolazi po njega. Umoran s posla rekao sam \"k vragu, jednom moram vidjeti kako to radi\" - spojio dva stroja FireWireom (drugi ne mora imati niti monitor), klikno na opciju i otišao spavati jer sam vidio najavu da će proces trajati oko 5 sati.
Ujutro iznenađenje! Nevjerojatno, ali sve je odradio za mene!
I sve radi! Čak su i licence aplikacija prebačne, doslovno kao da radim na starom stroju! Kapa dolje Appleu za ovo, zbilja je korisno.
Pouka: možete vjerovati Migration Assistantu, kada kupite novi Mac, slobodno iskoristite tu opciju.