16.02.2008 | 11:22
Vidim da ste puni hvalospjeva, no moja iskustva za 10.5.2 nisu niti približno slična.
Pošto sam dosada uvijek imao dobra iskustva sa upgradeima, tako sam očekiva da bu bilo i sa 10.5.2. Nadao sam se da bu neke sitne nedostatke ispravio da je to to.
No, neugodno sam se iznenadio kad sam krenuo sa instalacijom.
Skinuo sam Combo i uredno ga pokrenuo. Na, recimo 70% upgradea, jednostavno je instalacija pukla i veliki žuti trokut sa porukom tipa \"Source media is damage or is bad\" (nešto toga tipa).
Reko, ništa Idem probati ponovo. Restartam stroj, kad tamo ništa. Ne boota se.
Ubacim DVD sa 10.5 i dignem system. Napravim sve repairove i krenem sa instalacijom 10.5 (ponovo) sa opcijom Install and Archive.
Nakon 40-ak% instalacija ponovo pukne i javi se ponovo žuti trokut sa istom porukom.
Mislim ja, nevalja medij pa uzmem kopiju systema na drugom DVDju i probam ponovo. Opet ništa i opet ista poruka.
Probam bootati sa windowsima (koji su gore na drugoj particiji) i sve dela.
Lagano me obuzela panika jer sad više nisam vidio izlaza. Pospremim sve kaj se dalo pospremiti na drugi disk i počnem razmišljati.
Situaciju sam uspio riješiti na način da sam sve obrisao sa OS X particije, instalirao 10.5 pa upgrade na 10.5.2 na čisti vanjski disk i klonirao system na svoju particiju.
Bootam stroj i sve radi. SUper mislim ja. Sad sam počeo riješavati i kopirati stvari nazad da dovedem stroj u funkciju.
Sve skupa, trajalo je to više od 2 dana.
I na kraju, složim ja sve i počnem raditi i oduševim se. Uspio sam sve posložiti, više manje sve radi, posao završavam i sve pet.
I sad poučen ovim iskustvom, rečem ja sebi, vrijeme je da pospremim nekaj i na DVD. Posložim fajlove, ubacim DVD, pokrenem \"Dragon Burn\" kad tamo:
\"Errors Occured During Write!
Medium Error, Power calibration area error.\"
Uf, što je sad ovo, pomislih. Restartam stroj i sve radi. Spržim jedan DVD, hoću drugi odmah za njime i opet ista stvar.
Proroštao sam Appleov forum i strica Googlea i primjetih da nisam jedini sa istim tim problemom. Probao sam napraviti sve kaj su drugi več isprobavali ali niš od toga.
Stoga, molim svakoga, ako je imao sličan problem i ako ga je riješio da mi javi kako i na koji način. Ni na jednom systemu do sada to nije bio problem. Sve do sada. Jel to software ili hardware problem.
Svaka pomoć dobro došla.
Tnx.
P.S.
Stroj je MacBook PRO, 2.4GHz Intel Core Duo, 4GB RAMa.