Mac to Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac to Mac

13.05.2008 | 05:11
Danas me Mac iskreno oduševio!

Situacija: PowerPC G5, na kojem radim četvrtu godinu, završio je i svoj zadnji veliki projekt i odlazi u nove sretne ruke, a umjesto njega dolazi novi Intel Mac Pro. Na starom dobrom G5 imam tone podataka, settinga, mrežnih postavki i naravno softvera. Od same pomisli što sve korisnika čeka pri instalaciji novog stroja dođe ti muka! Gotovo uvijek to znači izgubljen radni dan...

Well, ne više... Mac to Mac transfer opcija pri prvom pokretanju novog Maca zlata vrijedi! Koristio sam je jednom i prije, ali ne u ovako ozbiljnoj i kompliciranoj situaciji. Lako je ručno prebaciti user folder, ali to ne rješava baš sve. Iskreno - nisam vjerovao da će uspjeti sve napraviti i da će to proći bez moje intervencije... ali bio sam u krivu!

Klik-klik, spojiš stari i novi Mac FireWire kabelom i odeš dva sata na kavu! Kada se vratiš ne možeš uopće skužiti da si promjenio stroj, sve, ali baš sve je radilo - govorim i o svim legalno instaliranim softverima. Jednostavno sjedneš i radiš dalje kao da se baš ništa nije dogodilo, a da stvar bude luđa ne samo da se promijenio stroj, već i cijela arhitektura! Apple zbilja ima svojih trenutaka...
13.05.2008 | 13:20
Migration assistant je zgodna stvar, ja sam se vec navikonuo na prebacivanje svega preko FW kabela, no mene je odusevilo kad je ispalo da je na PowerBooku FW port cudljiv automatski ponudio da isto napravim preko etherneta. Bilo je malo duze ali je jednako dobro radilo.
01.06.2008 | 12:32
zanimljivo, nadao sam se da to funka kak se spada, al da je tak user frendly... woow
@ davor: zanima me, na oba kompa je bio leopard u igri ili? naime sutra mi dolazi novi mac (imac) pa me zanima dal se migracija moze napraviti iako se radi o razlicitim OS-ovima (na pwb imam tigera, a na imacu ce biti dakako leopard...)

@ riba: kako to cudljiv? samo da potvrdim, moguce je migrirati i putem lan kabela? pitam cist da ne kupujem fw kabel za tu jednu migraciju... :nije mi tesko dat 20 i cca kn nego ic u shop:
01.06.2008 | 13:13
Mislim da moze preko bilo cega
Ja sam napravio slijedece kad sam se upgradeao na Lea i radilo je bez greske, prvo sam napravio full backup starog sistema na eksterni disk koji je USB, napravio clean install Lea i kad me je pitao da li negdje imam stare podatke samo sam upalio taj usb disk i poklikao sto sve hocu da mi prebaci.
01.06.2008 | 14:25
Na oba je bio Leopard.
02.06.2008 | 00:03
Ako koristiš Ethernet kabel, on, naravno, mora biti "crossover", a ne "obični" LAN patch kabel (zelena i narančasta parica moraju biti zamijenjene) ako namjeravaš dva Maca spojiti izravno, bez nekog LAN switcha.
02.06.2008 | 01:03
Dodatak - većina novih strojeva s gigabitnim ethernetom ima inteligentni port koji skuži što se zbiva, pa radi i bez cross-overa.
02.06.2008 | 11:44
nazalost, ocito moj nema inteligentni port tako da sam probao s lan kabelom al nije ni zucnuo, samo je cekao konekciju preko fw... kako god bilo da bilo natjerali me u shop po fw kabel...
sad mi radi migraciju, josh nekih 30 min, pa cemo vidjeti dal to funka kak se spada, a cini mi se da bude jer se nije nista bunio sto je os tiger vs. leopard...

javim kasnije situaciju
02.06.2008 | 14:16
Kako mislis "cekao je konekciju preko FW"? Imas dole opciju gdje mu kazes da ne zelis preko FW vc preko neceg drugog, etherneta u ovom slucaju. AKo je cekao na FW onda nije bio ni podesen za Ethernet.
U svakom slucaju ako ti je firewire port ispravan, to je bolja opcija.
02.06.2008 | 16:12
kako se pisalo da, ovisno o portu, mac skuzi da se radi o ethernet, a ne o fw-u, ocekivao sam da ce sam skuziti, nigdje mi nije ponudio opciju da odaberem ethernet (cijelo vrijeme je samo spominjao fw)...
podatke i aplikacije mi je prebacio ali mi nije prebacio podesenja i lozinke - ocekivao sam da ce to biti potpun transfer svih aplikacija (s lozinkama i podesenjima) te postavkama mrezu... on mi je samo prebacio usera s pwb i fileove (s time da ne mogu pristupiti tim fileovima?).
da li mig. asis. ne radi potpunu kopiju svega s jednog mac-a na drugi ili sam ja nesto propustio mozda u cijelom tom procesu?
naime, nije mi ponudio nista vise od opcija da prebacim sve fileove i user fileove + net. settings... nekih dodatnih opcija nije bilo.
sta da radim s user fileovima koje mi je prebacio s pwb, a u koje nemam pristup?
i da li je moguce da se sve migrira (loz, post... itd.) ili on samo napravi kopiranje fileova?

ukoliko i vrsi kompletno migriranje svega postoji mogucnost da iz razloga sto sam prebacivao sa tiger-a na leoparda isto ne moze odhendlati do kraja...?

ch
02.06.2008 | 18:09
Ne skuzi sam, treba mu reci da ne zelis koristiti FW. Meni se pojavio button kojim sam mogao odabrati drugu metodu...no dobro nije bitno sada.

Sto se tice prebacivanja, u nekoliko puta koliko sam to radio prebaceno bi mi bilo sve dakle svi settinzi koje sam imao...ukratko, nakon prebacivanja bilo je kao da sam sjeo za staru masinu. I tako su sve postavke u user folderu. Mozda glupo pitanje - nakon prebacivanja, jesi se ulogirao kao taj user?

Ja bi izvrtio i Repair Permissions sa Disk Utilityjem na obje masine prije i nakon migracije.
02.06.2008 | 18:38
nazalost mi nije ponudio taj button...
al pitanje je na mjestu, nisam se stigao ulogirati na tog user-a, hitao sam na posao - probat cu kad se vratim pa javim sto-kako

tnx za prijedlog s Repair Permissions, jos sam ipak newbie - moram priznati
03.06.2008 | 14:03
update: dakle uspio sam se ulogirati kao user s drugog mac-a i sve su postavke ostale iste, dakle big up mac.
jedini problem sto sam uocio je da mi je novi komp koji je 10 puta jaci od starog trokirao pod tim user-om?? da li je to mozda zato sto nisam prije napravio repair permission?
kako bilo da bilo, migr. assistant, sjedi 5!

(:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, niksy, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (667)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO