Unzip računa od VIP-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Unzip računa od VIP-a

12.06.2008 | 15:30
Poštovana gospodo,

Ištem pomoć. Naime, korisnik sam VIP-a i od njih dobivam elektronički račun. Riječ je o PDFu koji je zipan. Zašto je zipan, kad je PDF ionako već komprimiran, ne pitajte mene. Uglavnom, ja to ne mogu otvorit. Nakon uzipanja dobivam fajl s extenzijom cgpz. ako njega 'unzipam' opet se stvori zip fajl itd.Sad sam već u gotovo pa prijateljskim odnosima s jednim djelatnikom iz njihove tehničke podrške koji se doista trudi. Napominjem da taj fajl ne radi ni na iMacu (intel, leopard), ni na eMacu (PPC, Leopard) ni na powerbooku (PPC, Tiger). Dakle niti arhitektura niti OS ne donosi razliku.
Pitanje: ima li netko jabučara da je korisnik vip-a i da prima račun u elektroničkom obliku? Radi li mu to kak spada ili ne?
taj se problem vuče već 6-7 mjeseci i lagano sam lud od svega.

Hvala unaprijed, pozdrav
12.06.2008 | 15:44
Jesi li ikada pokusao to unzipati na Widnowsima da znas da uopce tamo radi?
12.06.2008 | 20:07
Jah, jednom nije ni meni radilo, ali sam otvorio na windowsima pa se nisam dalje zamarao. Kako idioti i dalje šalju papirnati račun ("#%$&"$%& ih u ekologiju), a popis poziva gledam samo ako mi je nešto čudno, to nisam kasnije više ni probavao.

U svakom slučaju, nije problem u VIP-u (plati tom nesretniku iz supporta barem kavu ), nije ni u ZIP-u (gle, rimuje se ), isti problem bi imao i da šalju PDF.

A ZIP šalju zato što software za digitalno potpisivanje koji koriste očito radi u paketu za ZIP formatom (dakle, potpisuje ono što ZIP-a).

A problem je u Mail.app. Pod rizik da me razjarena masa "pravovjernih" sad rastrga, nabije na kolac i zapali na lomači, odgovorno tvrdim da je problem u Mail.app koji ima bug u parsiranju MIME base64 enkodiranih attachmenta.

Mail od VIPneta ima D V A attachmenta. Jedan je ZIP s PDFom, a drugi je digitalni potpis tog računa. Otvori taj mail u bilo kojem drugom mail clientu, ili webmail servisom tvog providera i vidjet ćeš lijepo 2 attachmenta, odaberi ZIP, snimi ga, otvori, raspakiraj, radi dalje što hoćeš. Mail.app iz nekog razloga usiše oba attachmenta zajedno i snimi ti ih kao ZIP. I onda, naravno, taj ZIP ima nevaljanu strukturu i nijedan dekompresor ga ne otvara (problem je u tome što je directory struktura ZIP arhive zapisana na kraju arhive, za razliku od RAR, ARJ, GZ ili Z), ni na Mac-u, ni na Win.

Ako nemaš drugog načina (nijedan drugi mail client), imaš ovakav workaround:

1. u Mail.app odaberi mail od VIP-a
2. File pa Save As
3. za format odaberi "Raw Message Source" i snimi file gdje ti paše
4. nađi snimljeni file Finderom i promijeni mu ime: nastavak ".eml" promijeni u ".b64" (pitat će te jesi li siguran pa potvrdi)
5. otvori .b64 file StuffitExpanderom (za prvi put idi ctrl-click, pa open with, pa other, pa nađi Stuffit Expander, pa ukvačicaj na dnu "Always Open With", a poslije onda samo s dvoklikom)
6. Stuffit će ti kreirati folder koji će nazvati kako ti se zove i .b64 file
7. otvori folder i unutra ćeš naći 3 fajle: smime.p7s ili tako nekako, to je digitalni potpis, ne treba ti, briši ga; onda neki file bez ekstenzije za kojeg OSX misli da je Unix EXEC file, to isto briši; i ostaje ti ispravan ZIP file koji dvoklikom dekomprimiraš i eto ti PDF-a

Ja koristim Stuffit 12, na www piše da skoro svi (osim vrlo starih) otvaraju i uspješno dekodiraju base64.

12.06.2008 | 20:17
Ajde da se sam ispravim - Mail.app ne prikazuje 2 attachmenta jer potpis odmah prepozna kao potpis i napiše da je ZIP attachment potpisan. Ali očito nešto zabrlja kod base64 dekodiranja jer na kraju ZIP file koji snimi na disk nije valjan. U svakom slučaju, Mail.app ima bug.
13.06.2008 | 13:52
Smayoo, ti si moj idol. Ovo bum probal prvom prilikom. Naime, sadašnji sam račun zbrisal, preko moj vip usluge sam ga platil i to je zasad to. Baš me zanima, za idući put bum probal proceduru kak ti veliš.
Znaš kaj me najviše buni(lo)? Kad sam ih prvi put nazval, onda su se javili da su uočili problem u sistemu i da račun fakat nije bil ispravan. I onda su poslali novi račun koji je radil normalno?!??! I sve bijaše OK 2-3 mjeseca i onda su opet počela sranja. No, zadivljen sam tvojim poznavanjem kompjuterske tehnike koje je mnogo dublje od mojeg i sad bum isprobal tvoj način s idućim računom koji stigne. Ako ustanovimo da je riječ o bubi, tj, bugu, trebamo to nekak dojavit u San Cupertino Štefu. Samo ne znam kak se to radi? Pošalješ najobičniji mail ili nešto drugo?

2 Riba: nebuš vjeroval, ali u okruženju nemam ni jednog piceka :-D Samo Macovi oko mene....
13.06.2008 | 14:43
Razumijem u potpunosti. Sad kad je smayoo spomenuo ja sam samo jednom imao problem slican opisanom, ali to je bio neki PC trojanac u mailu kojeg sam iz dokolice htio raspakirati...
13.06.2008 | 19:51
Hvala, Djuro.
17.06.2008 | 16:50
Smayoo, car si kafane! Tvoj postupak radi i sve je OK. Svaka čast, našo sam račun od trećeg mjeseca i sad sve šljaka. Ovaj uspjeh u mene izaziva dvojak osjećaj. Prvo je olakšanje, jer sad konačno prestaje golgota s onim nesretnikom iz Vipa kojeg davim mjesecima, a s druge strane, poljulana mi je vjera u OSX i Štefa:unsure:

U svakom slučaju, divim se postupku i znanju o kompovima pa nas to sad navodi na onaj dio o bugu u Mail.app-u koji sprtlja potpis i zip file. Kako da to dojavimo u Cupertino? Ima li netko neku ideju?

Pozdrav
17.06.2008 | 18:28
Djuro genijalac je napisao:
U svakom slučaju, divim se postupku i znanju o kompovima pa nas to sad navodi na onaj dio o bugu u Mail.app-u koji sprtlja potpis i zip file. Kako da to dojavimo u Cupertino? Ima li netko neku ideju?

Naravno, bugreport.apple.com , s tim da moras biti clan Apple Developer Connectiona (sto je bestapltno). Medjutim ja bi volio prvo malo bolje istraziti taj problem... ako na tom racunu nema nekih povjerljivih informacija, da mi mozda forwardas jedan da probam to reproducirati?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Gjuroo, niksy, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (555)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO