07.09.2008 | 10:09
Hoćeš reći - promijenio si user name (sa razmakom), dakle ovaj kao što je na mojoj slici zamagljen, koji se i kod mene sastoji od imena i prezimena, a ne unix username (bez razmaka, kojeg si nazvao shortname i koji se vidi u gornjem desnom kutu)?
Mislim da promjena tog imena ne utječe ni na što.
Onaj drugi, Unix username (shortname), mislim da se ne može promijeniti, osim vrlo, vrlo nasilno i to sigurno ima ozbiljne posljedice na stabilnost sustava, pogotovo ako to napraviš s accountom koji ima administratorske ovlasti na OS X. U svakom slučaju, ako si to (ne znam kako?) napravio, savjetujem da (ako još uopće možeš) omogućiš root account da bi se barem moglo spasiti dokumente ako ti se sve raspadne.
Dakle, u Applications, pa Utilities pronađi i otvori Disk Utility, uklikaj dolje lijevo lokot ako je zaključan i unesi user name (dugi, koji si promijenio) i password korisnika koji ima administratorske ovlasti. Ako ti je ovo uspjelo, onda pod Edit pronađi "Enable root account" i nakon toga opet pod Edit pronađi "Change root password" i postavi neki password za koji si 3000000000000000% siguran da ga
nećeš zaboraviti nikad u životu (a da nije ime tvoje supruge, djeteta, broj telefona ili registarska oznaka auta, niti riječ "qwerty"
).
U slučaju da kasnije bude problema i da ne možeš više pristupiti svojim podacima, konzolnim pristupom na root account ćeš ih moći pokupiti i učiniti da ih možeš ponovno koristiti.