19.10.2008 | 18:17
Evo napravio sam hardware test, onaj obični i kaže da je sve ok. Sad se vrti ovaj extensive hardware check i traaaaaaaaje bome dulje.
Pa budem vidio što će biti s tim.
Kad izštekam MyBook ide normalno u sleep ... tako da je ovaj dio eliminiran.
No čekam da vidim kaj extensive hardware check kaže.
No prije mi nije MyBook radio probleme ... tako da
.
I da po novome kad mi se pokrene iBackup nebili backupiro svoj sheduled backup ... on mi kaže ovo "There is more than one volume called "Storage" do you want to backup anyway?" Kažem OK i on bakupira. S tim da je Storage druga particija MyBooka koja nije backup drive i nju ne backupira tako da ne razumijem šta on (iBackup) uopće ima sa Storage driveom?
Tnx svima
EDIT: Extensive hardware check kaže da je sa Hardware-om sve ok (checkiro je 1 sat i 38 minuta
... imam 4gb ali ipak).
Verifiy permissions kaže da je sve ok!
Veifi disk kaže ovo :
Verifying volume “iMac”
Checking HFS Plus volume.
Checking Extents Overflow file.
Checking Catalog file.
Checking multi-linked files.
Checking Catalog hierarchy.
%)
Checking Extended Attributes file.
Checking volume bitmap.
Checking volume information.
Volume Header needs minor repair
The volume iMac needs to be repaired.
Error: The underlying task reported failure on exit
1 HFS volume checked
Volume needs repair
Napravih repair i sad je sve ok ... još jedno napravio verify svega ... kaže da je sve kul.
Jedino što mi ovaj verify diska u biti uvijek ovaj isti minor repair headera izbaci. A relativno nedavno sam radio disk repair (cca 2 tjedna)?
Sve u svemu nakon što sam isključio MyBook (koji btw non stop radi osim što se automatski sleepa nakon 10-ak minuta ne-korištenja) iMack ide u sleep kad kliknem na /sleep nakon nekoliko sekundi
... dakle nevole se MyBook i iMac baš.
E sad iMac je pod garancijom do 29.11.2008., a MyBook do 25.08.2009. tako da aok je iMac pred kvar ... it better be soon. A ako je MyBook ... onda opušteno ima vremena i za kroničnu boljku.
Savjeti ... jel prema ovim rezultatima mogu biti na miru i sto se iMaca tiče ili mogu još nekakve testove napraviti ...
tnx