10.5.6. je vani!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

10.5.6. je vani!!!

16.12.2008 | 17:07
jedan mac se update-a, a sada će i ovaj na kojem tipkam
16.12.2008 | 18:08
Da vani, unutra, jos jutros!
16.12.2008 | 20:07
Sinoc je to vec bilo aktualno oko 21h.

Kasnis prijatelju sa vijestima gotovo 24h
16.12.2008 | 20:43
Je, updateah dva imac bez beda. jedan online, a drugi preko update koji ej skinut, zapržen na disk i onda (doma, 373 Mega je 373 mega:blush: ) updatean. Sreća, sve prošlo bez beda, ali čitam po forumima da ima problema s tim okolo.....
16.12.2008 | 20:58
drlovric je napisao:
Kasnis prijatelju sa vijestima gotovo 24h

mogao si i javiti onda!
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.12.2008 | 20:59
Uvijek ima problema.. mora ih biti..
16.12.2008 | 22:43
Ja htio provjeriti ima li problema pa sam nagooglao jedino neke forume na portugalskom i mađarskom.

Ajde dajte neki link da vidim kakvi su problemi pa da odlučim da li da ga stavljam odmah ili ne. Hvala!
16.12.2008 | 23:17
ja nikad ne stavljam odmah ...nakon sto se kolegama jednom smrdao cijeli program koji radi pod javom (skoro sav posao se u tome obavalja) pa je trebalo dva dana da se sve vrati u normalno stanje

od tada uvjek cekam par dana, ili cak cijeli tjedan
17.12.2008 | 09:22
@hal9000 Samo da znaš, meni se HD zove Hal9000 i gleda me ono njegovo oko za ikonu. A sviđa mi se Kraftwerk avatar, bravo majstoreB)

@smayoo pogleč si www.macnn.com/articles/08/12/16/mac.os.x.1056.crashes/

@ flare ja imam slijepu vjeru u Apple Inc. pa odma krknem update. I Time mashine back up disk s kojim se za 2 vure komp vrati u prvobitno stanje nakon reinstalacije:S
17.12.2008 | 13:34
Ehhh da, sad sam se sjetio da mi je neko ovdje rekao da se Mac OS ne krpa vec "nadogradjuje i unapredjuje"

Cemu sada ta nevjerica u najnoviji update ako je sve tako idealno u praksi?

Ja sam ga odmah instalirao, a ako bude problema ekipa iz Apple inc. ce valjda izdati update update-a
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.12.2008 | 14:15
ja nisam još apdejtao jer sam usred projekta pa ono.. ajmo bit ziher..

apdejtal sam minija.. a radi isto ko i prije, nije mu se popravio lijeni hard disk
17.12.2008 | 15:51
@ drlovric

Vjera je tu, a problemi koji se tu i tam dogode su iznimka koja potvrđuje pravilo. Kod prozora su iznimke pravilo:silly:
17.12.2008 | 21:41
Djuro, na onom tvom linku piše:

The update also appears to have disrupted a large number of Time Machine backups, failing to recognize drives properly or at all. No fix has been found, and the problem is ironic, as fixing the detection of Time Machine volumes was one of the intended purposes of v10.5.6.

Tako da je pitanje da li se možeš osloniti na Time Machine.

Ali u svakom slučaju se slažem - ovdje su problemi iznimka, a na windozama pravilo. Nedavno mi se na PC u firmi instalirao Win XP Service Pack 3 i nakon reboota se više nije probudio (ostao zaglavljen na pre-logon ekranu). Uz 15-godišnje PC iskustvo i 5 godina aktivnog rada kao sistemaš uspio sam se riješiti nevolje nakon 2h. Prosječan korisnik osuđen je na FORMAT C: jer se servisi ovakvim problemima ne bave. Pa ti vidi.
17.12.2008 | 22:21
Djuro genijalac je napisao:
@hal9000 Samo da znaš, meni se HD zove Hal9000 i gleda me ono njegovo oko za ikonu. A sviđa mi se Kraftwerk avatar, bravo majstoreB)

meni su se na PC-u često hardovi zvali HAL XXXX. Prvi komp je bio 9000, pa 9001 i tako sve do lani kada sam se riješio zadnjeg PC-a.

Kraftwerk imam sve albume (osim kraftwerk 1) original cedeje. očito sam fan i odiseje i kraftwerka (i još štošta toga)
  • lex
  • Korisnik
  • 5
18.12.2008 | 16:38
Imam problem s mail.app , konstanto se ruši, nemoguće za korištenje. Otvorim aplikaciju i odaberm neki mail, odmah se sruši. Primjetio sam googlanjem da još ljudi ima taj problem, nako 10.5.6.

Razmislite o updateu...
18.12.2008 | 17:59
Za sada mi sve radi najnormalnije.
Ako šta bude ,javim !
18.12.2008 | 21:15
Napravio update sinoć, sve radi normalno, barem za sad. Maloprije sam Mail.app izvrnuo naopako (pretraživanje starih mailova, filtriranje, batch print...) i nije pokazao ni najmanji otpor...
18.12.2008 | 21:36
ono što sam ja primjetio da u videu (youtube recimo) zvuk kasni za slikom (ili rani). nisam siguran što od tog dvoje, ali se zvuk ne poklapa sa slikom i vrlo je iritantno.
19.12.2008 | 00:20
Probao si s više filmova, ne od istog izvora? Jer to može biti problem u lošem encodingu samog filma?
19.12.2008 | 00:34
uglavnom ovi online tipa videoteka s dnevnik.hr, youtube i sl.
19.12.2008 | 10:32
Evo sad sam probao. Youtube mi radi normalno (Operom surfam). Dnevnik.hr nisam probao da se ne kontaminiram :o)
19.12.2008 | 13:25
I meni sve šljaka ganc normal... Ja sam svoju golgotu prošel s upgradeom one lampe s jaguara na leoparda:blink:
  • lex
  • Korisnik
  • 5
19.12.2008 | 15:04
Meni se mail srušio po 100 put, napravio sam restart al nije pomogao... to jedini problem koji imam.
19.12.2008 | 15:22
viš meni mail radi ko sat :roll:
19.12.2008 | 18:20
Ja nikakvih problema nakon update, a nije da ne koristim Mail app.

Nije mi stvarno jasno, kako neko ima prob a neko ne.

U biti u mjesec dana rada, meni se samo Transmit jednom srusio da sam ga morao Force Quit, i to je bilo prije update-a.
19.12.2008 | 22:01
Lex jesi probao staviti Combo update?
  • lex
  • Korisnik
  • 5
19.12.2008 | 23:12
Hvala na savjetu, to sam namjeravao učinit, vidio sam da su neki tako riješili problem...
19.12.2008 | 23:34
Jah da, combu update je uvijek preporucljivo rjesenje, iako ja jos nisam imao potrebe za tim.
  • lex
  • Korisnik
  • 5
20.12.2008 | 02:26
Upravo se instalira, javim rezultate...
  • lex
  • Korisnik
  • 5
20.12.2008 | 02:41
Moschuse uvijek si od pomoći, hvala radi!! Živio!!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Gjuroo, niksy, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (520)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO