Leopard i xp.... znam da znate :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Leopard i xp.... znam da znate :)

04.01.2009 | 21:51
bok!

eto i mene nakon poduzeg izbivanja....

daklem pokusavam umrezit novi iMac sa Leopardom (zadnji build) sa starim PCjem koji goni XP SP 2.
pojavljuje se pod Shared, i nakon shto sam sherao sve diskove, postali su vidljivi, ali kod nekih foldera tipa MyDocuments i Desktop kaze da su 0kB ilitiga prazni, a znamo da nije tako. file sharing je enabled i u osxu i na xpu, ne znam sta da kazem vise....

ps nemojte mi rec da potrazim starije threadove, jer sam upravo proveo 2 sata trazeci raznorazno forume ukljucujuci jabucnjak, bez uspjeha. pa dajte savjet ili link.

fala!
04.01.2009 | 23:21
Evo ti link. Ako si proveo 2 sata, iskreno sam začuđen da nisi našao ovaj thread.

www.jabucnjak.hr/forum/mac-os-x/24420-sp...da-iz-xpa.html#24519

Detaljnije od ovogo ne može.

Što se tiče MyDocuments i Desktop foldera na Windowsima, često sam vidio da ljudi griješe na taj način što preko mreže pristupe krivom folderu. Naime, ta dva foldera postoje po jedamput za svakog korisnika definiranog na Win XP stroju, još jedamput za "All users" i još jedamput za "Default user".

Dakle, moraš ići u C:/Documents and Settings/(ime korisnika)/Desktop (ili My Documents).

Također, ako je na XP stroju jedan te isti korisnik jednom aktivan na NT domeni, a drugi put bez domene, onda će on imati dva stabla u Documents and Settings (jednom samo imenom, npr. pero, a drugi put kao ime.domena, npr. pero.firma).
04.01.2009 | 23:27
fala ti, nije da sam lijen al stvarno nisam nasao.
sto se tice mydoc i desktopa, znam da ih ima nekoliko, pod default user, pod admin i tako. al stvar je da su svi 0kB, kao i jos neki fajlovi za koje znam da to nije istina.

ak ti se da, molim te mi pojasni ovo s domenom jer neam pojma o cemu pricas.
fala ti!
04.01.2009 | 23:52
Najlakse ti je da napravis jedan folder u XP. Nazoves ga recimo BACKUP. Tamo nabacas sve ono sto zelis sprebaciti na Mac, sheras taj folder BACKUP i stvar hoda za dvije minute.

Smayoo ti je dobro rekao, cak je to i najblazi slucaj.

Ako je bilo vise korisnika na tom racunalu, svaki od njih ima svoj Desktop i svoj My docs, tako da bi te sve to samo dodatno zbunilo u cijeloj prici.
05.01.2009 | 02:17
sve je to u redu, al ja jos uvijek ne uspjevam.
problem je spojiti se sa Maca na PC, a ne obrnuto (do tog tek treba doc).

Sada mi prepoznaje sherane iteme, ali kad kliknem na njih kaze "The operation cannot be completed because the original item for "My Documents" cannot be found.
i tako za sve ostale share iteme. jedino mogu pristupiti Shared Documents folderu, i svim eksternim diskovima koji su spojeni na PCja. imam pristup i jednom od internih diskova, al ne mogu uci u neke foldere - reagira kao da su prazni.
upravo sam sherao i c:\documents and settings\xy\Desktop i vidi ga, ali javlja istu gresku. btw Use simple file sharing u Folder Options je off, nije radilo ni sa on.
probao sam stavljati New Shareove i stavio sam sve permissione, ali novi sherovi mi se pojavljuju na Macu tek nakon restarta, i imam isti problem s njima kao i sa prijasnjim sherovima.
spojen sam bezicno...

pomagajte pl0x
05.01.2009 | 14:31
Jesi probao ugasiti firewall na PC-u?
05.01.2009 | 19:54
Eh, da, to upravo tako izgleda. Također, na windowsima Simple File Sharing je bolje isključiti i dodijeliti SVE permissione, ali ne na "Everyone", nego na točno određenog korisnika (ako staviš Everyone, pojedu ti windoze virusi u tili čas). I onda imaš probleme kako se s Mac-a prijaviti kao baš taj korisnik. U teoriji nema beda, ali praksa kaže da nećeš uspjeti ako korisničko ime sadrži bilo što osim 26 engleskih slova i 10 znamenaka te ako password sadrži također išta osim toga. PRoblem je vjerojatno u UTF-8 koji je na Macu standard, a na Windowsima nije.

Također, ovi permissioni moraju biti stavljeni ne samo na folder, nego i na sve fajle u njemu.

Onda, postoje neke finese i podvarijante ovisno o tome da li ti je disk na windozama formatiran NTFS ili FAT32...

Ali, sorry na izrazu, to ti je sranje i nikad ti neće raditi kako valja. Nikad nikad nikad nikad. Nikad. Malo radi, malo ne, pa onda čeka, pa se uspori beskrajno... Ma, sranje. Jesi li siguran da to moraš baš tako?

Ja sam na svom Macu onemogućio da se ikoji windowsi spajaju na njega i pristupaju datotekama. Ako mora netko ili nešto pristupati s te strane, dozvoljavam jedino i isključivo FTP i SSH. Ende. Kad s Maca pristupam na Windoze, onda dok je Finder aktivan idem na Connect to server (command K) i rokam direktiva IP adresu i admin pristup na cijeli drive (dakle, npr. smb://192.168.1.200/c$ - 'c' označava C: disk na windozama, a '$' admin pristup). Firewall na windozama isključen. Mac te pita username i password i moraš mu dati onaj koji na windozama imaju administratorske ovlasti (defaultno je Admin i password koji se zada pri instalaciji). Otvori ti cijeli drive čitaj-piši pa možeš po njemu raditi što te volja. Kad si gotov, ejectaj drive kao bilo koji drugi (USB stick, CD, DMG...).

VAŽNO!!! Admin account s windowsa koji nema password ti NEĆE RADITI! Username koji koristiš za pristup preko mreže MORA imati password!

Ovo što sam ti objašnjavao s domenom zaboravi. Ako ne znaš o čemu pričam, ni ne treba ti.
06.01.2009 | 23:22
igrao sam se nesto s firewallom, al bez uspjeha. nisam bas imao vremena, budem se ovih dana bacio na tu, pa javim kak je proslo. fala jos jednom.
07.01.2009 | 00:18
Nemoj se nešto igrati s firewallom, nego ga isključi. Standardni windows firewall ionako ne služi ničem nego da lameri misle da su zaštićeni. Ako ti je potreban, nabavi neki pametniji.
07.01.2009 | 00:29
imas neki za preporucit? neki recimo koji je dobar a da moze bit upaljen
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 19 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO