05.01.2009 | 19:54
Eh, da, to upravo tako izgleda. Također, na windowsima Simple File Sharing je bolje isključiti i dodijeliti SVE permissione, ali ne na "Everyone", nego na točno određenog korisnika (ako staviš Everyone, pojedu ti windoze virusi u tili čas). I onda imaš probleme kako se s Mac-a prijaviti kao baš taj korisnik. U teoriji nema beda, ali praksa kaže da nećeš uspjeti ako korisničko ime sadrži bilo što osim 26 engleskih slova i 10 znamenaka te ako password sadrži također išta osim toga. PRoblem je vjerojatno u UTF-8 koji je na Macu standard, a na Windowsima nije.
Također, ovi permissioni moraju biti stavljeni ne samo na folder, nego i na sve fajle u njemu.
Onda, postoje neke finese i podvarijante ovisno o tome da li ti je disk na windozama formatiran NTFS ili FAT32...
Ali, sorry na izrazu, to ti je sranje i nikad ti neće raditi kako valja. Nikad nikad nikad nikad. Nikad. Malo radi, malo ne, pa onda čeka, pa se uspori beskrajno... Ma, sranje. Jesi li siguran da to moraš baš tako?
Ja sam na svom Macu onemogućio da se ikoji windowsi spajaju na njega i pristupaju datotekama. Ako mora netko ili nešto pristupati s te strane, dozvoljavam jedino i isključivo FTP i SSH. Ende. Kad s Maca pristupam na Windoze, onda dok je Finder aktivan idem na Connect to server (command K) i rokam direktiva IP adresu i admin pristup na cijeli drive (dakle, npr. smb://192.168.1.200/c$ - 'c' označava C: disk na windozama, a '$' admin pristup). Firewall na windozama isključen. Mac te pita username i password i moraš mu dati onaj koji na windozama imaju administratorske ovlasti (defaultno je Admin i password koji se zada pri instalaciji). Otvori ti cijeli drive čitaj-piši pa možeš po njemu raditi što te volja. Kad si gotov, ejectaj drive kao bilo koji drugi (USB stick, CD, DMG...).
VAŽNO!!! Admin account s windowsa koji nema password ti NEĆE RADITI! Username koji koristiš za pristup preko mreže MORA imati password!
Ovo što sam ti objašnjavao s domenom zaboravi. Ako ne znaš o čemu pričam, ni ne treba ti.