12.01.2009 | 00:23
Koristim NeoOffice na Leu. Spellchecker na Neu radi, ali to je neki njegov, ne cocoaspell (zapravo je aspell, ne cocoaspell, nego neki drugi build koji ide s neom). Međutim, ne koristim ga puno jer je rječnik oskudan, a i u hrvatskom se uglavnom dovoljno dobro snalazim. Konačno, svi, baš svi spellcheckeri za HR (za Mac, windowse, linux...) su u neskladu s jedinim hrvatskim pravopisom koji je odobrilo Ministarstvo prosvjete (Hrvatski školski pravopis) po kojem se piše npr. strjelica, grješka itd, a riječi se rastavljaju npr. ja-pa-nka. Pa ti vidi...
Šalu na stranu, spell od nea sam koristio na nivou probao par puta. Nedovoljno da mogu reći išta o tvom problemu.
Sinova G4 lampa radi na 10.4.11, ali kupio sam je na E-bayu s preinstaliranim tigrom i nemam instalacijski DVD tako da ne bi rado sorio sistem.
Ali evo ti prijedloga - ja ili bilo tko drugi bi ti mogli testirati ovo na eksternom disku s instaliranim okruženjem koje te zanima (Tigar, cocoaspell, ne znam što još...) na način da šalješ neke tekstove na dnevnoj bazi koje treba checkirati. Jer teško mogu zamisliti otkud bi pronašao toliku količinu teksta za checkirati da to bude usporedivo s tvojim scenarijom.
Ali evo ti prijedloga - ja ili bilo tko drugi bi ti mogli testirati ovo na eksternom disku s instaliranim okruženjem koje te zanima (Tigar, cocoaspell, ne znam što još...) na način da šalješ neke tekstove na dnevnoj bazi koje treba checkirati. Jer teško mogu zamisliti otkud bi pronašao toliku količinu teksta za checkirati da to bude usporedivo s tvojim scenarijom.