Leo na G4..
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Leo na G4..

27.01.2009 | 12:59
pitanjce jedno.. ODKUD meni Leo da ga stavim na PB G4?
s kompom sam dobio samo Tiger varijantu koja je krcata
greškicama i nedostacima u usporedbi s Leopardom..
kolega s posla ima oriđiđi 2 dvd-a međutim ti diskovi su
obviously samo za njegov MB Pro.. ja s njima ne mogu ništa
s torrenta sam skinuo neku verziju Lea međutim sve skupa
je ispalo kao jedan veliki .dmg image koji ne stane na 1 dvd
tak da mi je i to neupotrebljivo pošto mi G4 nema dvd peku
peh za pehom
pomagajte please
27.01.2009 | 13:31
WickedBuZz je napisao:

Nije istina da je krcata greskicama i nedostatcima,od kud ti to?Meni je Tiger radio bez i jedne greske ili nedostatka skoro tri godine,pa neznam tocno o cem pricas?

Istina Leopard ima neke stvari tipa Quicklook,Time Machine,Spaces itd...i transparentni meni je ljepsi nego u Tigeru,ali me zanima zasto ti je Leopard neophodan na tom stroju?

Verzija s torrenta ti nije legalna ali to nije tema ovog topica,da probas s externom przilicom?
27.01.2009 | 16:16
veki je napisao:
WickedBuZz je napisao:

Nije istina da je krcata greskicama i nedostatcima,od kud ti to?Meni je Tiger radio bez i jedne greske ili nedostatka skoro tri godine,pa neznam tocno o cem pricas?

Istina Leopard ima neke stvari tipa Quicklook,Time Machine,Spaces itd...i transparentni meni je ljepsi nego u Tigeru,ali me zanima zasto ti je Leopard neophodan na tom stroju?

Verzija s torrenta ti nije legalna ali to nije tema ovog topica,da probas s externom przilicom?

aaa... ovak.. imam problema s mrežom.. ne mogu kopirat neke stvari na/sa ftp servera zbog tog Tigera..jednostavno neće napravit copy paste bez nekakvih extra upita a i to uvijek rezultira nekakvom greškom.. na Leopardu je sve radilo kak treba.. druga stvar, neki put kad kliknem na folder koji se nalazi na serveru on jednostavno nestane, kao i svaki drugi folder poslije toga.. ne želim imat traume zbog takvih forica i to me u principu najviše muči.. na kraju krajeva nemam ni vremena za restartanje kompa što bi neki put mooooooooglo riješit taj bug
27.01.2009 | 16:46
Na zenin ibook G4 instalirao sam Leopard sa externog Firewire harda bez problema. IMHO lakse je disao na Tigru (nikakvih problema).
Na mom MBP se veselo vrti Tigar.
Pozdrav
27.01.2009 | 18:33
t_burgund je napisao:
Na zenin ibook G4 instalirao sam Leopard sa externog Firewire harda bez problema. IMHO lakse je disao na Tigru (nikakvih problema).
Na mom MBP se veselo vrti Tigar.
Pozdrav

uff što sve nebi dao za G4 leoparda na DVDu..
27.01.2009 | 19:06
Tiger sa svim updateima je super-stabilan i s gotovo nula bugova. Mislim da je bolji izbor za G4 procesore (pogotovo za one koji su ispod 1 GHz).
27.01.2009 | 22:03
Na sinovoj lampi G4 1 Ghz se vrti Tiger iako bi mogao ići i Leopard. Ali ne vidim zašto bi kupovao Leo samo da dodatno uspori stroj koji ovako super radi.

Što se tiče FTP bugova, mislim da je problem u FTP klijentu, odnosno podešenjima (passive mode itd)?

Za foldere na serveru - naša tri MAca u kući (2 Leo, 1 Tiger) vrlo lijepo međusobno vide foldere i nisam primjetio ovakvih problema.

Je li taj Tiger updatean na najzadnje? Ono - skinuti 10.4.11 combo update pa nakon toga vidjeti da li su problemi nestali.
28.01.2009 | 10:48
smayoo je napisao:
Na sinovoj lampi G4 1 Ghz se vrti Tiger iako bi mogao ići i Leopard. Ali ne vidim zašto bi kupovao Leo samo da dodatno uspori stroj koji ovako super radi.

Što se tiče FTP bugova, mislim da je problem u FTP klijentu, odnosno podešenjima (passive mode itd)?

Za foldere na serveru - naša tri MAca u kući (2 Leo, 1 Tiger) vrlo lijepo međusobno vide foldere i nisam primjetio ovakvih problema.

Je li taj Tiger updatean na najzadnje? Ono - skinuti 10.4.11 combo update pa nakon toga vidjeti da li su problemi nestali.

je.. 10.4.11 je gore, friško instaliran (jučer)..
kaj se tiče mreže; vidim i ja sve živo i neživo na mreži, čak i normalno sve radim
neko vrijeme sve dok mi ne počne 'brisat' foldere kad kliknem na njih (left mouse button)
29.01.2009 | 00:16
Na mojoj Lampi 1,25 GHz je Leopard i fino radi... Doduše, ja nisam zahtjevan, a volim imati one QuickLook, Stacks i ostale feature pa malo i počekam dok listam albume u Cover Flow-u.
Ako je procesor barem 1 GHz i imaš 1+GB RAMa, ja bih stavio Lea pa vidi... Uvijek možeš nazad na 10.4.11
Ako ti treba pomoć, javi!
29.01.2009 | 01:02
MacSlavko je napisao:
Na mojoj Lampi 1,25 GHz je Leopard i fino radi... Doduše, ja nisam zahtjevan, a volim imati one QuickLook, Stacks i ostale feature pa malo i počekam dok listam albume u Cover Flow-u.
Ako je procesor barem 1 GHz i imaš 1+GB RAMa, ja bih stavio Lea pa vidi... Uvijek možeš nazad na 10.4.11
Ako ti treba pomoć, javi!

1.33 sa 1gb RAMa je u igri.. ma ljubio bi ti noge kad bi mi CDe pribavio da instaliram Leo (
Leo za macbook pro ne mogu instalirat na powerbooku jer je procesor drugačiji mislim..
moram nabavit Leopard baš za PowerBook G4 varijantu i to me muči dost jako imaš DVD
možda?
29.01.2009 | 09:59
kakv specijalan Leopard za G4? Koliko ja znam postoji samo jedan Leopard. Ako sam u krivu molim vas poducite me

sistemski zahtjeli za instalaciju leoparda su:
Picture_1-8ebb7b5e78bee6091e39a6872e9013eb.png
29.01.2009 | 10:31
ne znam, ne znam.. stavih cd od leoparda (sa macbook pro-a) unutra i ne želi ga instalirat.. mogu ti napisat kakvu greško mi točno javi - malo kasnije..
29.01.2009 | 10:48
ok, ajd javi...bas me zanima:huh:
29.01.2009 | 11:19
Instalacijski dvd koji dođe s prenosnim računalom može se instalirati na to računalo i niti jedno drugo. Retail verzija instalacijskog dvd-a upotrebljiva je na svim računalima.
29.01.2009 | 12:15
barem gigu rama za leopard!
29.01.2009 | 14:52
Instalacijski DVD koji dođe s računalom se zapravo može instalirati na bilo koje računalo uz malu modifikaciju, dovoljno je u package sadržaju instalacije isključiti provjeru tipa stroja i to je to!

Naravno, to je postupak za iskusnije korisnike.
29.01.2009 | 15:59
... and not for padawans
29.01.2009 | 22:12
Leo fino radi na eMacu 1 GHz sa 1 GB RAM-a ..... i to onaj stariji model sa ATI 7500 i PC133 RAMom tak da ne vidim zašto ne preći na Lea....

Eh da dmg od Lea prži na DL disk (na nekom drugom macu ili koristi externu pržekalicu) i to je to.
30.01.2009 | 01:57
flare je napisao:
ok, ajd javi...bas me zanima:huh:

sorry zaboravih ti prepisat kakvu greškicu mi izbacuje

a kaj se tiče velike dmg fajle.. jel moguće to nekak spržit na 2 DVDa ili
baš mora bit DL disk? ..jer imam 4-5 macova u firmi i uz svaki od njih su došla
2 DVDa a ne DL disk..
a i nije mi baš lako nabavit prazan DL disk, nisu raspoloživi u trgovinama
blizu meni..
30.01.2009 | 01:59
dpasaric je napisao:
Instalacijski DVD koji dođe s računalom se zapravo može instalirati na bilo koje računalo uz malu modifikaciju, dovoljno je u package sadržaju instalacije isključiti provjeru tipa stroja i to je to!

Naravno, to je postupak za iskusnije korisnike.

slušam..
30.01.2009 | 10:20
WickedBuZz je napisao:
a kaj se tiče velike dmg fajle.. jel moguće to nekak spržit na 2 DVDa ili
baš mora bit DL disk? ..jer imam 4-5 macova u firmi i uz svaki od njih su došla
2 DVDa a ne DL disk..
a i nije mi baš lako nabavit prazan DL disk, nisu raspoloživi u trgovinama
blizu meni..

Leopard se isporucivao samo na DL medijima, dakle...
30.01.2009 | 16:46
Kaj se tiče problema sa serverom na Tigeru. Mi smo imali isti problem kad smo imali redhat linux server pa sam moral svako malo restarta komp da bi nekaj metnul na ili sa servera skinul.
A DL DVD medija imaš u ippercopu (Phillips) koji rade jako dobro i ni s jednim nisam imal problema....
28.02.2009 | 17:56
riba brother, obećao sam da ću idući put postaviti složenije pitanje pa evo ga stiže- imam imac g4 i imam i macbook pro novi sa leopardom, naravno. sad, ono što želim jest snimiti leopard na imac čija konfiguracija to svakako podržava(1,25 ghz,1.5 gb ram,160 gb HDD). sad, zanima me kako da snimim leopard na lampu, imam dmg file a imam i diskove od macbook pro-a naravno.primjetio sam da si napisao kako se svaki instalacijski cd može modificirati da se instalira na bilo koji drugi mac, sad ono što mene zanima jest mogu li ja to učiniti i sa svojim jer ako je leopard za macbook pro došao na dvd-dl u, onda mi lampa to neće čitati jer ne podržava dvd-dl,zar ne? ili se ipak može i u ovom slučaju tako podesiti? ili moram dmg file koji imam skinut s neta(10.5.6 verzija) snimiti u disk utilityu? a onda opet,kako i na koji medij ako dvd-dl neće vrtiti na lampi? vidio sam neke savjete kako se leo može instalirati preko ipoda kad je u disk modeu ali da to vrijedi samo za starije ipode a ja sam svoj stari prodao.pih a novi ipod touch ne drži vodu po tom pitanju. što učiniti, kako instalirati? help the brother out...
01.03.2009 | 11:05
Evo odgovoreno ti je u drugom threadu a bogami i privatno jer nisam vidio da si isto pitanje postavio na tri mjesta.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO