01.03.2009 | 09:32
Dakle, ako sam dobro shvatio, ti imaš na macbook prou dmg file od 7 giga tj. skinut osx 10.5. Prvi korak je da to snimiš s disk utilityem (burn) na DL DVD. Tako ćeš dobiti bootabilan disk s kojeg se može dići sistem. No, sad postaje napeto. SUPROTNO onom kaj ti je rekel macslavko, nemožeš instalirati lea na lampu u target modu, jer je ona PPC stroj, a tvoja je mašina Intel. Dakle ona bi instaliravala sistem za intel na hard od lampe, a to ne valja, jer ima PPC procesor. Dakle, moraš napraviti obratno. Digni macbook pro u target modu (kod bootanja drži T dok ti se ne pojavi onaj lebdeći logo firewirea) u koji si prije toga ubacio DVD sa zaprženim leopardom.
Lampu digni s altom tak da ti da opcije otkud buš bootal sistem. Pusti ju nek odvrti sve, i na plavom ekranu bi ti se trebao pojaviti tvoj harddisk, hard od macbook proa i instalacijski disk od leoparda, ako je dmg file ispravan i medij u redu. Sad odaberi taj disk s leom gore i dalje vozi kao da imaš disk u svojem drajvu. Čak ne bi trebalo niti biti puno sporije, firewire je zbilja mrak po tom pitanju. Ne zaoboravi da prilikominstalacije odabereš customize kad se pojavi i poisključiš prijevode za sve jezike (nekako slutim da ti korejski, kinski tradicionalni i novi, kao i japanski nisu baš potrebni) i drajvere za sve printere svijeta koji ti ziher ne trebaju i tak možeš ušparati 2 giga na disku i 20 minuta na instalaciji.
Druga mogućnost koja mi pada na pamet je eventualno shareanje diska od macbook proa, ali nisam ziher jel bi to išlo? Vjerojatno bi, ali onda bi se to trebalo raditi kao bootanje s mrežnog diska. sad nagađam, jer to nisam nikad probal, ali ne vidim razloga zakaj to ne bi radilo? Za firewire priču i target mod sam ziher, tak poinstaliravla kile i kile plavih iMacova koji imaju CD a tiger dolazi samo na DVD-u....
Sretno i javi ishod kako radi lampa pod leom?