10.6.3 Update, stigao !
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

10.6.3 Update, stigao !

19.04.2010 | 21:57
Mda?
Uglavnom se služim mišem, a tipkovnicom samo pišem. Eto i maloprije se zatamnio ekran, ali nije potpuno kao kad se isključi. Okolo ekrana se nazire svjetlo, kao i uvijek kad se ovako blokira. Sad čak nisam ni dirao miša, tj mirovao mi je u ruci i samo se zatamnilo. Možda hibernacija ? Nakon zadnjeg puta sam otišao u Spotlight/Privacy te maknuo dvije aplikacije ili njihove ostatke te i u Account/Login Items. Eyetv sam probavao na mojoj Migliji, ali ne radi, pa je izgleda ostao na kompu makar sam ga maknuo. To sam napravio, a neznam gdje bi još šnjofao a da ne napravim neki rusvaj.
20.04.2010 | 06:24
Pretpostavljam da si poisključivao power saving opcije i screen saver?
20.04.2010 | 08:58
Jesam, a sad sam još prekontrolirao i isključio rediciranje svijetla i pow.but. za odlazak u sleep. Budemo vidli kako će se ponašati kroz dva tri tjedna ! Fala !
20.04.2010 | 23:25
Jutros opet!
Ovaj put umjesto tamnog ekrana zeleni raster. Link : yfrog.com/6tp4200287j
Pisao sam i na MacMe, ako tamo nešto znaju. Miriše mi na neki čušpajz. Grafička?
Uglavnom čekam rasplet sa zanimanjem ! U rezervi je netbook. Za svaki slučaj !
Bok !
21.04.2010 | 01:27
Bez panike, prema mojim saznanjima taj problem se javio kod mnogo korisnika i izgleda da je vezan za nove grafičke drivere pod 10.6.3. Zašto se negdje manifestira, a negdje ne - teško je reći u ovom trenu. Ja bih pričekao zakrpu, vjerojatno je u pripremi. Proguglaj malo i službeni Apple forum, tamo uvijek bude korisnih komentara...
21.04.2010 | 01:33
E da, znaš to probaj... digni ga s DVD-a u Hardware Test i pusti ga da radi... ako se to nikada ne dogodi van sistema, onda znači da je samo bug u grafičkim driverima.
21.04.2010 | 17:59
Davore, probao pokrenut hardware test, ali šipak !
Moj model je 7.1 , došao s Tigrom, doinstaliran Leo 10.5. Nakon toga ga podigao na 10.6 . Hardware test ne radi, tj nemogu ga pokrenuti. Izgleda da bi morao deinstalirati 10.6 te bi onda radio. Uglavnom, moj je međumodel (ni vrit ni mimo) te sam osuđen na neobične situacije sa softom. Probao sam varijante od Tigra, Lea do Snowa i ne radi mi. Trenutno je iMac u funkciji te ovo pišem s njega. Strahujem da mi se svakog trenutka može zablesirati, jer neznam o čemu je riječ. To malo frustira dok ga koristiš, zar ne ? Bi li ti pričekao apdejt/zakrpu ili bi se vratio na 10.5 dok se to ne sredi ?
25.04.2010 | 16:46
Pozdrav svima !
Nakon današnjeg ponovnog blokiranja, vratio sam se na 10.6.2 pa ćemo vidjeti hoće li dalje zezati. Skinuo sam Combo Update 10.6.2 na CD za početak. Snow DVD stavio za instalaciju i kod bootanja držao šift tipku. Nakon instalacije instalirao Combo 10.6.2 , te napravio Update ali BEZ 10.6.3. Do daljnjega treba paziti i s njega skinuti kvačicu kod apdejta ! Time Capsulu nisam ni trebao koristiti jer je sve ostalo na kompu, kao i lozinke. Prošlo ljepše nego sam se nadao. Svejedno Backup treba napraviti za svaki slučaj.
Dakle tko još ima tih problema, za sada može riješiti problem dok Apple ne napravi svoje !

Bok !
04.05.2010 | 00:59
evo ja isto tek nedavno sa 10.6.1. skočio na 10.6.3. na MBP13" i dva poluozbiljna problema su iskrsla.

1. ne radi mi daljinski! plain and simple. ne radi i gotovo! na 10.6.1. radio sada ne radi!
2. brightness mi se nekako poremetio. kada postavim ekran na najjači brightness izgleda mi jednako svijetlo kao i prije, ali kako ga smanjujem, to mi svjetlina opada znatno više nego prije. prije bi komodno mogao radit na najmanjem osvjetljenju i u potpunom mraku bi mi čak i bio presvijetao, a sada je totalno neosvijetljen.
04.05.2010 | 11:19
Jesi instalirao Combo ili? Pretpostavljam da jesi ako si isao sa 10.6.1 na 10.6.3?
04.05.2010 | 11:41
jesam. instalacija mi je bila teška nekih 840MB
12.05.2010 | 10:36
Vratio se na 10.6.0!

Proradio daljinski, brightness opet na normalno, a moram priznat da je brži sada nego dok je bio na "originalnih" 10.6.0, osjetno brži
21.07.2010 | 21:31
Prije par dana digao opet sa 6.2 na 6.4 combo zbog probe i isti slučaj. zamrzne se sistem i zatamni ekran. Gledao na Apple diskusiji za taj problem kod ostalih i još ga nisu riješili. Definitivno neznaju točno uzrok, samo pretpostavke. Trebao bih deinstaliravati appove jedan po jedan da možda riješim , ali mi se neda toliko s tim zaje...ti. Da a Snow Leopard sad zovu SNOW VISTA. To sve kaže !
22.07.2010 | 10:15
Kume, teške riječi.... Vista nije donijela NIŠTA novog, osim kaj ždere resurse, a SL ipak donosi neke novosti u OS-u i združen rad grafike i CPU-a..
S druge strane, moram reći je Leo toliko dobar da mi SL uopće ne fali na powerbooku (jer na njega SL ne ide zbog PPC procesora)...
Polako, problem očito postoji, i it će riješen kad sfiksaju tu antenu da mogu nastaviti sramotno mlatiti lovu na aJfonu....
22.07.2010 | 11:25
Je Đuro, ali da to tebe žmiče baš ti nebi bilo svejedno. Da bolje skužiš treba otići nadiscussions.apple.com/thread.jspa?thread...art=210&tstart=0 da ti bude malo jasnije. Bez pravila se sruši sistem usred neke aktivnosti i normalno da ti živac skoči. Komp bi trebal normalno delat i nakon apdejta. To je već skoro 4 mjeseca i nije baš kratko. Izgleda da sam "pegula" kaj se toga tiće. Btw... nabavil sam i ajfon 3GS za plus bodove pa bum vidjel kak bu s njim. Mislim da ga nebum otključabal i JB-al jer sam ionak na T-comu. I baš si me utješil .
22.07.2010 | 12:46
Za vidjeti nevidljive fileove u Finderu dovoljno je sljdeće pejstati u Terminal aplikaciju:

defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles YES

Pa zatim restartati Finder pejstanjem sljdećeg u Terminal:

killall Finder

U oba slučaja klik na enter tipku.

Nakon ove dvije komande u finderu cete vidjeti nevidljive fajlove. Kad se obavi posao Finder se vraca u staro stanje sa:

defaults write com.apple.Finder AppleShowAllFiles NO

pa opet restart Findera:

killall Finder

Eto toliko ... nema potreba za novim programima za ovu svrhu.

Bok
22.07.2010 | 13:18
@ ecvis17
jesi li to za mene napisao?
30.07.2010 | 21:59
... ne ja sam napisao kako se sa Finderom mogu vijdeti takozvani nevidljivi fajlovi jer se gore o tome govorilo u smislu instaliranja dodatnih aplikacija za tu svrhu. Torik je Djuri recimo spominjao gore neki drugi app za to.
30.07.2010 | 22:10
Fala!
30.07.2010 | 22:12
Već sam se ponadao da si naletio na riješenje tog apdejt problema !
31.07.2010 | 09:28
Evo sto se meni danas desilo.
Nakon jucerasnjeg stavljanja MBPa u sleep i odlaska na spavanje, jutros dodjem i poklopim stroj i frknem ga u torbu. Nakon par minuta, skuzim da se iz torbe cuje ventilator ludjacki. Bio sam sto posto uvjeren da je stroj ili u sleepu ili ugasen, jer kad sam ga spremao, ekran je bio crn, a on nije davao znake nikakve aktivnosti.
Izvadim ga iz torbe i pokusam od-sleepati. Kad stanga. Ventilatori pusu tak da MBP lebdi iznad stola. Ugasim ga na power buton, pricekam 10 sec. upalim a ono shock. Ekran crn. Cujem da boota, sve uredno odradi a ekran nista. Ponovo ga gasim i pokusavam upaliti a stanje isto. Shock i nevjerica. Jucer radio ko beba a danas shipak. Molim se dragome Bogu da nije prdnula video ili graficka (ne bi bio prvi put), jer ocekujem posao kroz dan, dva. Ja u Sibeniku a Zagreb predaleko.

Sad kad ga ponovo spojim i sastavim javim rezultate.
31.07.2010 | 10:14
Definitivno gecrk.
Izvadio bateriju, ostavio ga pola sata, probao samo na struji, resetirao PRAM, probao sve sto je u mojoj moci a tu gdje jesam, nista.
Ako netko ima kakvu ideju...
31.07.2010 | 12:16
Uzmi jaku lampu i kad bi trebao biti uključen osvijetli sa strane u ekran. Ako se nazire slika, crkla ti je samo pozadinska rasvjeta.

Također, spoji na vanjski monitor pa vidi da li imaš sliku na vanjskom monitoru.
31.07.2010 | 17:15
smayoo je napisao:
Uzmi jaku lampu i kad bi trebao biti uključen osvijetli sa strane u ekran. Ako se nazire slika, crkla ti je samo pozadinska rasvjeta.

Također, spoji na vanjski monitor pa vidi da li imaš sliku na vanjskom monitoru.

Obzirom da nisam pri alatima, a jos manje pri drugom monitoru, sad slijedi ponovno sastavljanje i proba. Naime od zadnjeg posra, uvalio sam ga u torbu bez baterije da vidim hoce li se ista dogoditi.
To mi se je jednom vec dogodilo i samo sam ga dotransportirao doma bwz baterije i stvar proradila.
Nadam se da ce i sada biti tako, jer ako ne, onda opet slijedi kemija dok to ne popravim.
31.07.2010 | 17:20
Ako nemaš jaku lampu, može ti pomoći i jako sunce, samo ne direktno.
31.07.2010 | 18:08
Nista smayoo. Sad jedino sto preostaje da u Zagrebu isprobam ima li uopce video izlaz. A kako sam vec ekspert u tom polju , molim sve ljude dobre volje, posaljite mi neki link ili vise njih, gdje mogu naruciti maticnu i koliko brzo. Ovo molim iz razloga jer mi je sada malo teze surfati iPhoneom, pa ono...
E da, moze li se zamjeniti mazicna i ovaj CPU sa malo brzim i jacim? Kad se vec mijenja...
31.07.2010 | 23:12
Da se, ali se meni cini neisplativim. Baci oko na www.welovemacs.com/
12.08.2010 | 21:48
Vezano za gornji apdejt. Klonirao/kopirao sam OS na vanjski disk (samo USB veza) i apdejtao ga na 10.6.4 i drugi dan nakon paljenja kompa se zatamnio ekran. Nakon toga već nekoliko dana radi bez problema. Kako sam laik iznenađuje me da i HD možda može uzrokovati taj problem, ako se sistem više ne zamrzava. Nemogu slipat sa vanjskim diskom pa je komp cijelo vrijeme u pogonu jer neće otići u sleep. Možda znalci imaju kakav savjet ?
  • BB
  • Korisnik
  • 3
15.10.2010 | 17:11
Apropos 10.6.3 i 10.6.4

Moj je MB alu, 2GHz, 2GB, kad sam napravila update na 10.6.3 isto se zblesao skroz, ništa dalje od sivog ekrana. Pa sam ponovo instalirala 10.6.0, pa 10.6.1, pa 10.6.2.

Neki dan mi došao frend sa MB white, ista stvar mu se desila kad ga je apdejtao na 10.6.4 (pa sam i njemu opet inst. kao i sebi).

Ima li netko kakvih novosti ili rješenja oko tih apdejta?
Ili da se držimo 10.6.2 i čekamo lavića?

Thx.
15.10.2010 | 18:43
Probao možda deset puta, razne varijante, ali opet se zamrzne. Vjerujem da više neću, nego se držim 10.6.2 i na miru koristim komp. Nadam se da će 10.7 riješiti stvar. Možda i zato pripremaju njegov izlazak.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO