22.07.2004 | 22:06
Velike su vrućine, pa je i napetost u zraku, no ovo je super site i ne želim na njemu pisati u rukavicama, ali niti nikog povrijediti pa ću prodiskutirati malo "šire" ipak ne izostavivši temu foruma vezanog uz MacOSX iako bi se on mogao naći i u Software Forumu ili čak u Jabučnjak Forumu, nemojte zato zamjeriti!
Možda je najbenignije odgovoriti na zadnju poruku protupitanjem!
Dapače i to to me zanima!
Ali ZAŠTO -NE-, cijenjeni i časni moderatoru?
no to sam pitanje već postavil u Forum/Software/M Office 2004 Pros i Cons za hrvate!
Ja bih se zadržao u ovim forumima da ako tema, problemi i njihovo rješenje nekog interesiraju, neka odgovori, savjetuje i pomogne da dodjem do odgovora na postavljena pitanja i indirektno i svi zainteresirani, to mi se čini i smisao ovog site-a i zbog toga ga i čitam i posjećujem.
Ako pak tko nije raspoložen, a vidim ima ih čak jako puno, jer komuniciram samo s dva čovjeka,
iako su vjerojatno razlog i godišnji odmori i vrućine (npr s obzirom na izostanak simpatičnih točkica s jabučnjaka, neki su članovi sigurno na godišnjem i želim im lijepo vrijeme i odmor u pravom smislu te riječii),
ne mora si dakle nitko zamarati mozak i trošiti vrijeme na probleme i teme koje ga ne zanimaju ili ne dotiču njegov djelokrug na Macu.
Nije li ovaj forum interaktivan, a u njemu i ja sudjelujem i smijem pitati sve što ne vrijeđa drugu stranu ili bilo koga, i otvoreno to pitam sebi u korist, legalno, setapirajući svoju com - oazu (Mac) ne raspravljajući o ispravnosti subjektivnog pristupa i slobodi osobnog izbora, bez ispričavanja drugima, o privatnosti user dijela istoga, naravno prihvačajući i kritike, na istom nivou?
Ovdje na Jabučnjaku možeš dobiti mišnjenje dealera, programera, designera, grafičara, novinara, dakle stručnjaka, ali i neobaveznih privatnih osoba i osobnih neslužbenih mišljenja, pa zar to nije super, ne veselite li se i vi ostali tome?
Zašto bih ovisio i čitao samo (pod)kupljene marketinške članke koji u našim novinama, a lagano i puno šire predstavljaju reklamne jingle-ove, i tako napuhavaju hardware i software da više i ne znaš kome da vjeruješ, uglavnom više i ne vjerujući nikome!
Poštovani g. Pasarić neobično cjenim vaš RAD, na ovom siteu, stvarno nisam dugo sreo tako vrijednog, pedantnog i revnog moderatora, ali postavih pitanje i želim diskusiju upravo po gornjoj osnovi neobaveznog mišljenja, tako poštujem i vaše mišljenje da mi možda Entourage ne treba, ali se usuđujem pitati, ako koristim Calendar, i svu privatnu dokumentaciju kroz MO, zašto ne bih i mail kao i sve ostalo obavljao unutar jednog programa koji je opće najrašireniji u kompjuterskom svijetu voljeli mi Microsoft ili ne, što imate npr upravo vi na PCu, naravno ako nije tajna, zašto bi bila? (u pc se zove Outlook i to mi nije jasno zašto Microsoft ne sredi Enoturage u Outlook, no to je druga tema, rado bih i o tome nešto više znao!)
Zašto bih tako isto, podatake iz File Maker Pro stalno morao prevoditi u Excel da bih mogao slati dokumente u Ustanove s kojima suradjujem, kad mogu odmah te dokumente raditi na Macu u Excelu i takve imati! Da li time želim reći da je Excel sluga ili bog File Maker Pro-u? Ma meni treba efikasnost i ne mogu raditi dupli posao, a još manje sam Mac-fan i korisnik da bih bio izoliran i inferioran!!! I ne vjerujem da je to itko zato!
Ima i suprotnog, npr. ja tako razmišljam, dok moj kolega iz principa ne radi s firmom Steinberg, jer su ga u njihovoj suradnji podcjenili i shvatio je da mu njihova poslovna politika ne odgovara, pa sad cak radi na PowerMacu 9600, da bi radio na programu koji se više ne proizvodi, njega zadovoljava i isključuje suradnju s Steinbergom, ali to su njegovi principi i ja ih cjenim, no njemu je ipak jasno zašto ja radim na Steinbergu i G5, a siguran sam i vama!
Odgovori i komunikacija na ovom siteu su eDjabalesqu, pa nikog na ništa i ne obavezuje!
Jabučnjak mi je super site, kao i mnogobrojnom članstvu iz RAZLIČITIH motiva! U svoje ime mogu reći da možeš puno naučiti, pitati,
odgovaraju članovi kojima se da
ili kada im se da,
a mi ostali .. se veselimo ,
jer se ne moramo ispričavati i ometati ljude preko telefona ili pak čekati da stručnjaci raznih profila imaju vremena ili naletimo na savjetodavne dealere, ostavljajući svoje poslove, ili ih gnjaveći u slobodno vrijeme, kad se posvete svojim obiteljima, gubeći tone svog i tudjeg vremena i nerjetko dobivajući upravo nepotpune odgovore kao što sam i ja sad zapeo locirajući konkretan problem koji samo netko tko zna rješenje može rješiti i zatvoriti temu, ili Jabučare zadovoljava ovaj protupitanje-odgovor? Mene ne!
Možda se javi netko kome je MOffice dobar program, čak i onaj komu je možda u interesu predsaviti ga u dobrom svijetu i promjeniti ne samo moje, nego neka druga mišljenja, i pridobiti nas za MO, dajući nam besplatni savjet i odgovore na tako, po meni sitne probleme, ako su rješivi, a možda je odgovor da je problem u sitnom bug-u!
Ili takav Mac-ovac na Jabučnjaku ne postoji?