31.10.2011 | 23:34
Nakon što mi je umro HD u iMacu G4 1,25 GHz 2GB RAM (ovaj Thread:
www.jabucnjak.hr/forum/mac-os-x/75708-imac-se-ne-boota.html), stavio sam unutra originalni (Seagate 80 GB, 7200). Na njemu je bio Leoprad (10.5.8) i uredno je radio, ali sam ga radi oslobađanja prostora odlučio svega pobrisati i nanovo instalirati Leoparda. I tu počinju problemi
Dakle, ne želi instalirati OS X ni pod razano. Nakon pokretanja Leopard Retail DVD dođe do nekih 10-ak %, kaže da ima još cca. 33 minute posla i onda se ublokira... Dobijem poruku da ”Unable to find Essential package” ili nešto slično i da ga ugasim ručno., te probam opet... Inače, Installer je provjerio DVD prije pokretanja instalacije i rekao je da je OK. Kad mi je i drugi put zapelo, provjerio sam disk Disk Utilityjem - i on je rekao da je disk OK. Probao sam i Clean install i Upgrade from 10.4, ali ne ide...
Zanimljivo je da Tiger na njega mogu instalirati?! U tom slučaju instalacija prođe OK, no ne ide Software Update. Također imam OS X 10.4 Retail DVD, pa kad ga hoću pokrpati Update-ima, onda pukne i zblesira se negdje na instalaciji Jave ili 10.4.11 Combo Updte i moram opet stavlajti golog Tigera... A to mi je ipak davno prošlo vrijeme (na MBP je Snow Leopard, a uskoro i Lion), pa mi je povratak u 2004. ipak predaleko.
Ne kužim što se događa, tj. što koči proizvodnju? Sve periferije, osim Apple tipkovnice i Mighty miša su isključene.
Repari Permissiona sam napravio, sve one Resete (NVRAM i ostalo), čak sam probao boot from Open Firmware i tamo sve resetao na default, ali ne ide dalje od 10.4 nikako...
Ima li smisla kupovati novi HD (cca. 500 Kn) da bi mi se i s njim ovo događalo? Naime, Disk Utility kaže da je HD u redu... Kaže i Tiger. Doduše, samo 10.4 verzija
Je li to sad igra s nekim kondenzatorima, čipovima, poluvodičima i sličnim, meni nepojmljivim, stvarima?