Leopard Instal Error (iMac G4)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Leopard Instal Error (iMac G4)

07.11.2011 | 13:27
Malo sam podmazao stari ventilator i vratio ga nazad. Mora biti da je novi neko kinesko smece.

Orginal Pantera nemam ali ti mogu pomoci da ga nabavimo iz USA.
07.11.2011 | 14:34
Provjerio sam na Mactracker-u ! AHT za iMac G4 USB je 2.0.2 a ne 2.2 i skoro ga je nemoguce naci. Ako ga ipak nadjes FORWARD to me.
08.11.2011 | 05:17
Nevjerojatno! Kupim na Njuškalu WD 200 GB HDD za 150 Kn (trenutno nemam 600+ za novi) i čovjek mi ga pošalje u onoj omotnici sa zračnim mjehurićima!? Naravno da ju je disk, vozeći se po Hrvatskoj u HP kombiju potrgao i da se igla unutra pomakla... Kad upalim iMaca čuje se neko grebanje i krčanje, te preskakanje. Nakon 10 sec se disk prestane vrtiti i sistem vidi samo Install DVD u optičkom pogonu. DiskWarrior kaže da je Mechanic Error na HDDu i da se na može popraviti. Naravno.

Da ne povjeruješ kakvih ljudi ima!? A još sam mu rekao da ga dobro upakira!
OK, mogao sam i ja ne petljat se s Njuškama, no slanje diska od 0,6 kg u spomenutoj omotnici mi nije palo na pamet kao opcija... Mislim, da bi netko došao na tu ideju, mora imati Brain Failure 9. stupnja, ili?

Eto, tako je završila moja prva kupnja na Njuškalu. E-Bay i Jabučnjak do sada 0 problema!
Ima li netko ovdje kakav interni 3,5” IDE disk, da ne petljam opet sa kojekakvim nepouzdanim i Untracable likovima?
fotografija_1.JPG
08.11.2011 | 10:09
Mislim da imam jedan od 80 GB. Trenutno ga još koristim, ali upravo sam u procesu prebacivanja.

Ali ja bi na tvom mjestu lika ipak nazvao i tražio drugi disk. APP
08.11.2011 | 13:11
Naravno da sam ga zvao i zovem ga, ali (naravno) lik se ne javlja...

Ponuda za disk je otvorena. Po principu ”što bolje - to bolje”
15.11.2011 | 10:32
Update:

Dakle, nakon experimenta s dva druga ispravna diska koja sam umetnuo (WD 40GB i Seagate 80GB), isti problem se i dalje pojavljuje: na iMaca mogu instalirati samo Tiger 10.4 bez Update-a, a instalacija Leoparda uredno zapne na "Remaining 29 minutes" pri "Installing Essentials".

Pretpostavljam da nije u disku kvar (na 3 diska se pojavljuje isti problem), ali ne znam u čemu jest...

Probat ću još instalirati na vanjski FireWire disk i bootati s njega. Mogu li onda taj sistem, s npr. CarbonCopy Clonerom, prebaciti na interni HDD (ako bude radio OK)?

iMe
15.11.2011 | 10:49
MacSlavko, da ne nagađamo na slijepo, installer bi u izborniku trabo imati i opciju Console/Log window ili nešto slično. Otvori to pa ćemo vidjeti zašto stoji!
15.11.2011 | 12:25
Evo Installer Log-a:

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: Installer_Log_15_Nov_2011.txt
Veličina datoteke: 89017
15.11.2011 | 15:00
Oho, crash... Čini se da prvo pukne thread sa procesom BZ2_bzDecompress. Operacije sa arhiviranjem/dearhiviranjem koje puknu često imaju veze sa neispravnom memorijom. Je li proširivan RAM na tom stroju i možeš li ga privremeno izvaditi?
15.11.2011 | 20:09
Hm.. RAM sam proširio na 1 + 1 GB još prije 4 godine i otada radi normalno. Sve to veijeme pod LEopardom su bili OK. I sad na ovom krnjem Tigeru sam gledao u About this Mac/More Info/Memory i pokazivao je da su oba keksa OK. No, i Diagnositcs je tamo pokazivao OK, a ipak nešto ne štima...

Da, mogu izvaditi jedan pa drugi RAM i vidjeti s kojim se kako ponaša...
15.11.2011 | 21:47
Ja bih svakako to preporučio, ne vidim drugog uzroka (osim kakvog drugog hardverskog problema). Sjećam se da je čak neki od OS updatea bio osjetljiv na vrstu RAMa koji se koristi iako je isti u starijoj verziji radio bez ikakvih problema. Povadi pa ćemo odmah riješiti tu misteriju.
16.11.2011 | 03:06
Gdje si Riba, da udam za tebe!?

Izvadio sam onaj unutarnji DIMM RAM iz iMaca i instalacija je uredno prošla! Sad radim Update i ostale sitnice, no čini se da je upalilo...
Kad skočim na 10.5.8 i napravim BackUp na vanjski FireWire, probat ću vratiti taj keks (za Leoparda će trebati 2 GB), pa ćemo vidjeti. Možda mu onda ”sjedne”...

Evo, svi Update-i obavljeni i sve radi normalno!

Uglavnom, ovo je fakat pomak i nešto čega se ne bih sjetio... A što sam sve prošao kroz ova dva tjedna; kupovao HDD-ove, rastavljao, sastavljao, DiskWorrior-ao, DataRescue-ao, Repairao... A samo je trebalo izvaditi RAM (ili ”upaliti pilu”).

Hvala!!

iMe
16.11.2011 | 09:32
@ MacSlavko, baš mi je drago da si riješio. Obično je banalna stvar, samo se treba sjetiti i znati kao Riba.
16.11.2011 | 11:28
Bio bi zainteresiran za udaju ali vidim da se instalira neki stari G4 što znači da si siromašan, pa ništa od svega! :-P
17.11.2011 | 10:27
@ Riba: nemoj tako, ovaj iMac je još dama koju se cijeni

Dakle, napravio sam instalaciju i Upgrade Leoparda s izvađenim internim RAMom i sve je prošlo OK. Onda sam vratio interni RAM te je stroj i dalje funkcionirao normalno. Unutra je bio onaj Seagate od 80GB.
Onda se sjetih da sad imam i jedan HDD od 320GB. Ponovio sam postupak i na njemu - sve je prošlo OK. Također sam nakon Upgrade-a na 10.5.8 i svih Update-a vratio onaj keks unutra (sada je 2GB RAMa) i sve radi OK. Za sad
Upravo se sinkronizira DropBox, vraćaju se podaci s eksternog HDD-a, i tako...
Ako se bude opet zblesirao - barem ću znati u čemu je (bio) problem.

Inače, to je original Apple RAM iz nekog PowerMaca (piše na naljepnici da je za sve tipove G5 i G4 PowerMaca). Moj iMac je, kao i neki PowerMacovi, na 1,25 GHZ, pa bi to trebalo raditi kao i godinama do sada, no eto...

Valjda sam trebao ponešto naučiti u ovih dva tjedna borbe s njime

iThanx svima!
21.11.2011 | 01:04
Ipak sam morao izvaditi onaj interni RAM. Nakon dva dana je poblesavio i počeo baciti Kernel panic Screen. Izvadio sam taj modul i sad (s jednim bubregom) radi normalno.
Ne kužim kako se RAM može "pokvariti"? Radio je u tom istom iMacu, s istim hardware-om i pod istim OS-m više od tri godine. No eto, više ne želi...
Anyway, iMac radi, a 1GB RAMa ćemo negdje već naći
21.11.2011 | 01:22
Uživaj !
21.11.2011 | 09:20
MacSlavko kaže:
Ne kužim kako se RAM može "pokvariti"? Radio je u tom istom iMacu, s istim hardware-om i pod istim OS-m više od tri godine. No eto, više ne želi...

Tako je i punac od mog susjeda - čovjek je 75 godina živio zdrav ko dren, šetao, cijepao drva, išao u dućan... I jedno jutro se nije probudio. Eeee, da je meni tako umrijeti...

Kako se ne bi mogao pokvariti? Sve se može pokvariti. To što nema pomičnih dijelova, ne znači da će trajati vječno.

Čak dapače, elektronika se upravo tako kvari - godinama je radila OK, ništa nismo dirali, sve je bilo super, i onda, jednog jutra - više ne radi.
21.11.2011 | 12:52
Pa čak ako i ne izađe bijeli dim !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, Gjuroo, IgorD, m@xym, Riba, Anonimci (940)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO