Wi-fi nestajanje signala nakon 10.7.4 update-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Wi-fi nestajanje signala nakon 10.7.4 update-a

17.05.2012 | 23:18
Pred neki dan je bio update osx Liona i od tada svaki dan mi rikne wireless i moram log out i restart da dodje k sebi + budi mi se iz sleepa ko kad mene ujutro probudi budilica,samo on bez razloga..hehe.
O jeez kako da se vratim na prosli update? Da li da samo iz Time capsule odaberem datum ( kojeg ne znam tocno btw) i odabrem sigruna vremena ili sto da napravim?
Nisam do sada imala poznata Vam wi-fi nestajanja i bilo mi je skroz ok...

I da, pred neki dan se pregrijao hard i nadam se da nece to smayoo iskoristit kao razlog dA ce 100% hard riknut i da je to glavni razlog nestajanja wifi-a, jer nije. Sigurno!

Pozdav
17.05.2012 | 23:24
Obje stvari su ti bile "pred neki dan". Koja je bila prije i da li zaista imaš wifi problem od OS updatea, a ne od pregrijavanja?

Wifi problem, da je hardverski, ne bi riješila s logout-login. To vjerojatno ima veze s OS X updateom. Ne znam kako se točno vraća na prošlu verziju. Vjerojatno može pomoću Time Machine, ako se točno sjećaš kad je bio update, ali prije toga nekamo drugamo spremi backup dokumenata na kojima si radila od onda jer ćeš ostati bez njih.

Teško buđenje iz sleepa jest moguć simptom krepavajućeg diska. Ali ne nužno. Vidjet ćeš kad se vratiš na prošlu verziju OS X.
17.05.2012 | 23:43
sta god da je ,imas garanciju, imac je nov.
18.05.2012 | 03:25
scarface,eh da nisam u Hr to bi mi bila utjeha...
Smayoo, wifi bi mogao biti nakon pregrijavanja, a budjenje iz sleep je sigurno od prije, jer me zivcira vec vise od par dana.
ak se ne sredi sam od sebe u sli.par dana vratit cu osx mjesec dana unatrag, pa cu vidjeti...
Vidjela sm da je jos netko postao da mu se Mac budi iz sleepa...hm..da nije to nesto ipak povezano sa novim update-om?
18.05.2012 | 09:34
za wifi nisi jedina. znaci nije zbog pregrijavanja.

discussions.apple.com/message/18406052#18406052
22.05.2012 | 17:58
Uf, znam -- vidjela sam tu temu. Tocno iza zadnjeg updatea mi je poludio wifi...par dana nisam komp uopce koristila za net, sad je sve ok da kucnem u drvo. Nista nisam napravila btw.
( ot - isla sam restore iz Time Macine ( preko Time Capsule) i izgleda da nisam skuzila tocno kak se to radi, jer sam mislila kada odaberem datum i kliknem na restore da ce mi se cijeli sistem vratiti na taj datum, no samo mi je vratio desktop ikonice...sad je sve super, pa nisam niti guglala kak se to tocno vraca unatrag sa time Machine...izgleda tak jednostavno i sve lijepo izgleda, no nekaj sam ocito fulala)
22.05.2012 | 18:54
Edit: problem se naravno vratio i imam vec blagi slom zivaca
22.05.2012 | 21:29
Koji Mac je u pitanju?
23.05.2012 | 17:09
iMac 21,5 mislim da je proizveden polovicom 2011, kupljen u 2.mj ove godine. Niti jednom mi nije pukla veza prije, no nakon ovog update-a svaki dan nestane wifi i ne nalazi niti 1 mrezu, a oko mene ih im barem 10tak... Jedino restart rjesava problem.
Vrlo frustrirajuce.
scarface je postao temu, ocito nisam jedina.
Htjela bi vratiti na 10.7.3, ali ne znam kako...
23.05.2012 | 17:34
arya ne znaju mnogi. evo i na holandskom furumu su postavili pitanje kako vratiti ali niko konkretan odgovor nije dao. da sam na tvom mjestu pokusao bih reinstalaciju osx-a. i onda vratiti sve sa time machine ali prije datuma nego sto je izasao taj update. to bih ja pokusao kao laik. ili da probas combo update10.7.4 instalirati.
24.05.2012 | 09:52
Ja sam isto imao problema sa pucanjem wi-fi-a, ne tako jako izrazeno (najcesce pri budjenju iz sleep-a i ponekad za vrijeme surfanja) na 2011 iMac-u. Nakon trazenja odgovora po raznim forumima odustao sam i problem rijesio ustekavanjem zice u komp i sad vise problema nema. Nema ni bezicnog interneta, ali ni problema
24.05.2012 | 10:07
I kod mene je spojen zicom , tako da nisam primjetio da li imam problem sa wifi. jest da je ukljucen uvijek radi printera.
24.05.2012 | 10:14
Također sam imao probleme sa wi-fijem nakon updatea na Lion, na iMacu iz 2009. Pucanje veze se manifestiralo samo na iMacu, dok je na HP laptopu, iPhoneu i iPadu sve radilo bez problema.

Provlačenje žice po cijelom stanu je bila samo privremena opcija. No, nakon mjesec dana nisam uspio riješiti problem. Isfrustriran, promijenio sam ruter tj. isključio sam wi-fi na ruteru (TP-Link) od operatera, kupio AirPort Extreme i sada wi-fi radi bez problema.

Što se temperature tiče, koristim iStat Menus program kojim podižem brzinu rada ventilatora tako da se komp ne grije previše. Istina da se malo izgubi na tišini, ali uz muziku je gotovo neprimjetno.
24.05.2012 | 10:19
Iskreno, da ja, uz tako skup kompjuter, moram na kraju problem rješavati razvlačenjem kabela ili kupovanjem još skupe Apple opreme, nekog bi zadavio. Majke mi, nekog bi zadavio.
24.05.2012 | 11:34
eh moj smayoo, koliko sam se ja nanosao svog imac-a, do servisa. koliko sam samo za parking para naplacao u centru grada. Odes tamo pun bijesa ali opet skontam sta bih rijesio da se pocnem svadjati. nisu ni oni krivi sto apple stavlja najjeftinije dijelova a prodaje ih kao najskuplje.evo jedan primjer sto sam citao na holandskom forumu. za 16GB radne memorije kad kupujes imac apple ti trazi dodatnih 500€, a kad ih kupujes sam u prodavnici dodje te oko 100€. i onda skontas ko je tu pohlepan. pa ne bi bili najbogatija firma da nisu tako pohlepni.
24.05.2012 | 12:48
smayoo kaže:
Iskreno, da ja, uz tako skup kompjuter, moram na kraju problem rješavati razvlačenjem kabela ili kupovanjem još skupe Apple opreme, nekog bi zadavio. Majke mi, nekog bi zadavio.

Smayoo, sad si s retorikom na tragu Keruma,... srećom po tebe neće te mediji opanjkavati
24.05.2012 | 13:27
Ne znam da li da otvaram novu temu, ako netko misli da trebam samo naprijed. uglavnom, dobila sam danas mail, nastavak adrese @apple.com, postala sam na onu temu gore koju se scarface linkao u kojoj dosta ljudi ima problema sa nestajanjem wifi nakon 10.7.4 isto kao ja. Da li je ovo legitiman mail, sto mislite? Tu adresu na koju mu je poslan mail imam kao apple id, a na apple forumu se vidi samo nick, pretpostvljam da je pravi mail, makar sam sumnjicava naravno i pola toga ne kuzim kaj trebam napraviti. Help please, a mozda i drugima s problemom pomogne:

Hi,
I work for Engineering in Apple and would like to help debug the wireless issues seen by you. Here are some things I would like to get so I can get a better idea of whats going on:

- Please email me the network name (SSID) and the wireless security that the network is using where you see the issue.
Paste this command in Terminal at the location you see the issue and send me the output:
/System/Library/PrivateFrameworks/Apple80211.framework/Resources/airport -I -scan

- Please provide your Wireless Router make and model.

- Please enable logging on the Mac and then reproduce the issue and send me the log files. (Howto below)

- Run this command in Terminal and it will place a tar file on the Desktop with all the needed info. Please mail me this file. ( Give it 2-3 minutes after you run this command and then mail the file).
/System/Library/Frameworks/SystemConfiguration.framework/Versions/Current/Resources/get-mobility-info
- Please also send me the System Information Report of your machine ( ->About this Mac->More Info->System report ). Save this in .spx format and email it to me.

Steps to enable Logging on the Mac:

Launch Temrinal and then paste this: (Macbook and iMac users)
sudo /usr/libexec/airportd debug +alluserland +alldriver +allvendor +LogFile
(You can disable logging later on by using the command: sudo /usr/libexec/airportd debug -alluserland -alldriver -allvendor -LogFile)

Reboot your machine now.

Now reproduce the issue. Once you reproduce the issue, note down the time the issue occurred. Wait a minute before you run the next command.
Launch Terminal and again and enter the following:
tar cvzf ~/Desktop/kerneltar.tgz /var/log/kernel.* /var/log/wifi.log
This will save a file named kerneltar.tgz on your Desktop. Please email this to me.

Please do not hesitate to contact me if you have any questions on the above. Thanks a lot for your time and help on this issue.

Thanks,
Suresh

Checklist of items to send:
- System Information Report
- get-mobility-info logs saved on the Desktop.
- kerneltar.tgz logs saved on the Desktop
- mention the time that the issue occurs.
24.05.2012 | 13:36
lici mi na originalni mail. jer ipak je ono oficijelni suport applea.takvih foruma imas i u holandiji a vjerovatno i u hrvatskoj , na kojima ljudi iz firme citaju i odgovaraju na probleme koje imaju korisnici.
24.05.2012 | 13:59
Ja sam bas postala na onu temu koju si ti postao, na apple discussions, a barem ih je briga onda - pokusat cu to naoraviti kaj pise, samo ne znam kako reproducirati namjerno problem...sigurno nece htjet nestat veza, bas kad treba..haha
24.05.2012 | 14:01
P.S. jel mogu nekaj gadno zeznut sa tim komandama koje je tip napisao?
24.05.2012 | 14:04
ja bih sacekao sta kazu ovi ostali, koji poznaju terminal. ipak da se ne zalijeces. jer ipak sto njemu moras poslati SSID i lozinku za wirelles(kako sam ja skontao). malo mi je to cudno
24.05.2012 | 16:53
Ne lozinku, nego koji tip zastite koristim wep ili wpa2 mislim, a sto ce mu ssid ne kuzim...
Vidjela sam na onoj temi da je neki tip postao da je i njega kontaktirao tech.Apple, pa cu vidjet kada se ostali jave sa misljenjem o mailu...
24.05.2012 | 16:58
nista, kao sto neko rece koristi kabal.
24.05.2012 | 17:04
Nije tražio lozinku, nego je tražio tip enkripcije (zaštite) te wireless mreže s kojom imaš problema (npr. WEP, WPA2, WPA, WPA2 corporate...).

SSID mu treba da u onim logovima koje ćeš mu poslati može identificirati ono što se odnosi na problematičnu mrežu.

Terminal komande koje navodi nisu nikakve štetne, ali, kao i uvijek s terminalom, pogotovo ako ne razumiješ što kopipejstaš, radi to smireno, bez žurbe i nervoze, pažljivo i precizno selektiraj tekst koji se kopipejsta, da ne ispustiš neki dio na početku ili na kraju, jer takvi gafovi mogu potencijalno uvijek izazvati neugodne probleme.

Mail i meni djeluje autentično, ali da budemo sigurni, odaberi mail pa (u Mail.app) idi na View, pa Message, pa Raw. I onda tekst koji ti se pojavi kopipejstaj ovamo.
24.05.2012 | 17:06
ma jasta, bolje da jos neko protumaci mail i zasto ce mu SSID. mada apple.com mail ne moze svako imati ali sigurno je sigurno.
24.05.2012 | 19:56
Mail se može vrlo lako falsificirati da nevještom korisniku djeluje kao da ga šalje netko služben (npr. Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ), a da, klikom na reply, odgovor ode nekom sasvim desetom (npr. Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ) koji je, naravno, mail i sastavio.
25.05.2012 | 13:00
evo rjesenje za arya .prvo cu originalni link na holandskom (nizozemskom) , pa onda prevod na engleski. holandski trebas pogledati radi linkova gdje trebas dva programa snimiti.

www.appletips.nl/os-x-10-7-4-fix-voor-dr...werk-problemen-imac/

Many Mac OS X 10.7.4 users who are in possession of an iMac complain about the fact that the wireless network spontaneously stops working. When on the WiFi icon in the menu bar is clicked in that case will no longer be found and networks can no longer connect to be made. Only a reboot of the iMac make sure again that the wireless connection will work.

The problem is caused by the new WiFi (Airport) kernel extension (v4.2) that Apple added to Mac OS X 10.7.4 software update. The version caused problems with an iMac. By IO80211Family.kext kernel extension from 10.7.4 to 10.7.3 from version 4.1.2 replaced by the Wi-Fi problem can be solved.

Use the following procedure to replace the kernel extension:

Attention! Use this procedure only if you know what you're doing! Misuse of the following procedure may lead to a complete reinstallation of your Mac!

1. Download and unzip the IO80211Family.kext (v4.1.2 - OS X 10.7.3)
IO80211Family.kext (v4.1.2 - OS X 10.7.3) (54)

2. Download the free application kext Drop and place it on your desktop.
cindori.se/downloads/KextDrop.dmg

3. Turn off Wi-Fi via the OS X menu bar

4. ▸ ▸ Finder to Ga Ga Ga to folder and fill in the following path:

/ System / Library / Extensions /
5. Look for the file IO80211Family.kext and make a backup. Then remove the original file, this is necessary admin authorization.

7. Start the application and drag the kext Drop IO80211Family.kext you downloaded in step 1 to the kext Drop window in the window 'IO80211Family.kext Version 412.2. Click 'Install' to install the kernel extension.

8. Restart your Mac and turn on wifi again.

After completing these steps, the WiFi connection on your resume in works such as iMac with Mac OS X 10.7.3.
25.05.2012 | 21:33
Hvala scarface! Pokusat cu vec danas! Javim!

Smayoo evo paste:

Delivered-To: moj mail
Received: by 10.68.24.138 with SMTP id u10csp388922pbf;
Wed, 23 May 2012 14:12:04 -0700 (PDT)
Received: by 10.68.228.170 with SMTP id sj10mr13820515pbc.106.1337807523873;
Wed, 23 May 2012 14:12:03 -0700 (PDT)
Return-Path: < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >
Received: from mail-out.apple.com (bramley.apple.com. [17.151.62.49])
by mx.google.com with ESMTPS id pb10si4091274pbc.106.2012.05.23.14.12.03
(version=TLSv1/SSLv3 cipher=RC4-MD5);
Wed, 23 May 2012 14:12:03 -0700 (PDT)
Received-SPF: pass (google.com: domain of Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript designates 17.151.62.49 as permitted sender) client-ip=17.151.62.49;
Authentication-Results: mx.google.com; spf=pass (google.com: domain of Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript designates 17.151.62.49 as permitted sender) smtp.mail= Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
MIME-version: 1.0
Content-type: multipart/alternative;
boundary="Boundary_(ID_2+zGULdD03CZE/g8O2tw3Q)"
Received: from relay13.apple.com ([17.128.113.29])
by mail-out.apple.com (Oracle Communications Messaging Server 7u4-23.01
(7.0.4.23.0) 64bit (built Aug 10 2011))
with ESMTPS id <0M4H00BBCUW1UJ92@mail-out.apple.com>; Wed,
23 May 2012 14:12:03 -0700 (PDT)
X-AuditID: 1180711d-b7f406d000004330-a8-4fbd52a24bae
Received: from da0304a-dhcp35.apple.com
(da0304a-dhcp35.apple.com [17.221.46.85])
(using TLS with cipher AES128-SHA (AES128-SHA/128 bits))
(Client did not present a certificate) by relay13.apple.com (Apple SCV relay)
with SMTP id 4E.66.17200.2A25DBF4; Wed, 23 May 2012 14:12:03 -0700 (PDT)
From: Suresh Balachandran < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >
Date: Wed, 23 May 2012 14:12:09 -0700
Subject: Apple: About the wireless issues reported
To: suresh balachandran < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >
Message-id: < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >
X-Mailer: Apple Mail (2.1278)
X-Brightmail-Tracker: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--Boundary_(ID_2+zGULdD03CZE/g8O2tw3Q)
Content-type: text/plain; charset=utf-8
Content-transfer-encoding: quoted-printable

Da li je origigi?
25.05.2012 | 22:23
Jest, mail je autentičan. To jest, ako je falsificiran, to falsificiranje je pošiljatelja koštalo parsto tisuća dolara.
26.05.2012 | 00:33
samo javi da li je uspjelo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO