Wi-fi nestajanje signala nakon 10.7.4 update-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Wi-fi nestajanje signala nakon 10.7.4 update-a

27.05.2012 | 21:09
Nisam bila nesto puno za kompom i doslovno me strah to napisati, ali mislim da je uspjelo! scarface kako se ono kaze kod nas Balkanaca: svakaaaaa ti d*la (* iako nije prosta rijec)! Znam da to nije bas prepristojno s obzirom da sam cura, ali palo mi 1.na pamet, a tu na Jabucnjaku se cijeni iskrenost valjda kao i svugdje, pa eto!
Imas cugu u Zagrebu!!!
Idem javit onom tipu iz Apple-a da sam to rjesila i da necu vise update stisnut nikad!

Nadam se da nisam prerano pisala ovu odu radosti...

P.S. Izmijenila sam ime teme, jer je itekako prikladno, a Scarface je rijesio problem!
28.05.2012 | 01:02
hvala na pivi ,ali ja sam samo prenijeo link gdje su strucnjiji od mene to rijesili. i drago mi je da ti je pomoglo. ona stranica jest na holandskom ali ako koristis chrome moze ti automatski prevoditi na engleski, a preporucujem je jer ima stvarno dobrih savjeta za koristenje.
28.05.2012 | 15:05
Da, koristim Chrome ( puuno bolji od Safarija)i jako cesto translator, bas sam tamo na taj nacin proucila taj sajt nizozemski.
Sve u redu jos uvijek, nije niti jednom pukla veza.
Znaci ljudi, ko ima problema sa nestajanjem wifi signala nakon 10.7.4 odmah na scarfaceov link i sve napraviti kak pise..na stranici ima i YT filmic za pojasnjenje.

I prenijeti link isto znaci rijesiti!
01.06.2012 | 14:01
Problem...naravno.
Od kada sam napravila fix...
Uglavnom, kada ide automatski u sleep, ide samo display, a hard se vrti...
Ne znam kak da to popravim i bojim se da cu morati reinstall ( o jeez, podsjeca me sad sve na vindovz traume)...
Ima dosta ljudi ( naravno) sa istim problemom na Apple forumu. da li je itko od Vas iskusio takav problem?
02.06.2012 | 09:48
Skini PleaseSleep i riješit ćeš problem. On ti šalje hard u sleep onako kako si mu zadala vremenski, radi u pozadini.
Dugo sam imao taj problem, zapravo od kad sam prešao na Liona i već mjesec dana spavamo ko bebeB)
Stavio bi ti i link ali ne sijećam se odakle sam ga skinuo (neki lik na nekom forumu stavio link)
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.06.2012 | 10:49
Vidiš, ja obično svog maca uspavam sa tipkama na tastaturi i uglavnom se lijepo uspava, jedino što sam primjetio da se povremeno napola probudi, nešto pročačka po diskovima pa se onda opet utiša, tj. uspava. Ekran je cijelo vrijeme uspavan.

Bi li taj PleaseSleep također riješio ovo povremeno čačkanje po diskovima?
02.06.2012 | 11:15
i meni ode samo ekran u sleep , ali poslije izvjesnog vremena cini mi se i hd. ne znam nisam na to obracao paznju.javim kako je kod mene.
02.06.2012 | 16:20
evo , da javim da meni ekran ode u sleep ali se i dalje cuje hd da radi.
03.06.2012 | 11:24
O, brate... Pa taj Lion je gore smeće od Windowsa...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.06.2012 | 11:59
Da baš, Lion je pravo smeće, dobio je baš pravo ime jer samo korisnicima jede živce i poslije toga drijema i preživa baš kao i oni pravi u Africi...
03.06.2012 | 12:24
Ma smajo nisi daleko od istine. Pun je nekakvih bugova, i da nije iclouda rado bih se vratio na SL.
03.06.2012 | 12:28
smayoo kaže:
Jest, mail je autentičan.

A je li, Smayoo, da li bi bio toliko ljubazan da sa nama podijeliš po čemu se to vidi da je mail autentičan?
Baš sam radoznao:)
03.06.2012 | 18:47
Hvala Pikolo, probam, pa javim.

Scarface, i ti? Uf... imas na onom Apple forumu hrpu topica na tu temu...probaj rjesenje od picolo, kao i ja.

smayoo, bas sam razocarana sa lionom.
ja bi htjela SL, po svemu sto citam cini mi se najbolji operativni, da li je to moguce?
Naravno, kupila bi ga ako je moguce digitalno...
03.06.2012 | 18:53
Sto se tice teme - nestajanja wifi nakon prelaska na 10.7.4 mogu sa sigurnoscu utvrditi da je povezan sa sleep funkcijom. Naime, wifi je nestajao kada bi ga probudila iz sleepa (ne svaki put), a eto sada nakon fixa, vise nece spavat kak treba... vrlooo cudno i ne mogu shvatiti citajuci sve postove na Apple forumu, kako su ovi iz apple-a toliko neodgovorni, jer taj problem (oba, cak!) postoji jako dugo. Puno ljudi je imalo problema za pucanjem wifi jos i prije 10.7.4, a nakon tog update-a cini mi se da smo se i mi ostali pridruzili tuznoj koloni...

Tc, tc, Apple...
03.06.2012 | 19:44
arya ako si kupila imac sa lionom, malo ga je teze vratiti na SL , ne znam zasto ali cini mi se da sam tako negdje davno procitao. a ako budes htjela, ja ti mogu poslati originalni dvd. samo ne znam koristis li icloud, ako koristis onda bolje ne prelazi jer ti ni mail ni agenda nece raditi.
03.06.2012 | 20:19
OT:
Ajoj iCloud ne radi na SL? Prebitan mi je, a iskreno sad kada se sjetim sigurno niti nema airplay koji mi je apsolutno fenomenalan kada preko iPada "surfam" po tvu prek Atv.
Nadam se da ce popraviti te bugove sa Mountain Lion ( klasa optimist)...
Hvala najljepsa na ponudi, inace!
( rijetko gdje sam vidjela toliko strpljivih ljudi voljnih pomoci kao na Jabucnjaku - zato sam se i zakacila..haha)
03.06.2012 | 20:21
SL vjerojatno nema kextove (drivere) za noviji hardware koji je izašao nakon uvođenja liona na tržište. Pretpostavljam da bi se dalo nešto kemijati, ali, ako bi se već u to upuštao, onda bi se potpuno okrenuo Hackintoshu jer bi ionako već bio izgubio ono najvažnije od Applea.

Uglavnom na Mac koji je kupljen s Lionom se ne da normalno kupiti i staviti Snow Leopard.

@Renzo - zašto misliš da bi ja na tvoje pod*ebavanje trebao odgovoriti ljubaznošću? Ako smatraš da taj mail nije autentičan, napiši tako, pa obrazloži.
03.06.2012 | 20:35
Ne znam po čemu si moje pitanje shvatio kao pod*ebavanje:blink: jer mi to nije bila namjera.
Samo sam htio naučiti nešto novo u slučaju da se nađem u sličnoj situaciji.
03.06.2012 | 20:54
Shvatio sam ga takvim po tome što mi je tako zazvučalo. Po "Je li" početku i " " kraju. Ako sam pogrešno to shvatio, ispričavam se. Odgovor potraži ovdje:

www.jabucnjak.hr/forum/internet-i-mreze/...ost-maila.html#91768
03.06.2012 | 21:05
Mda, možda sam malo nezgodno napisao, nisam htio da moje pitanje zvuči pre službeno (kao na nekakvom ispitu) već više onako, ležerno.
03.06.2012 | 21:47
arya kaže:
( rijetko gdje sam vidjela toliko strpljivih ljudi voljnih pomoci kao na Jabucnjaku - zato sam se i zakacila..haha)

Potpisujem.

Što se problema tiče nekako mi se čini da je stvar u iMacu (iako to ne opravdava zanemarivanje problema od strane Applea), jer meni na Miniu isto na 10.7.4. sve radi besprijekorno.
03.06.2012 | 21:59
Moram priznati, da do sada nemam na iMacu problema sa WiFiem. Grafulja je već druga priča. Isto sam na 10.7.4:)
03.06.2012 | 23:15
evo da i ja kazem da definitivno imam problem sa sleepom. stavio sam u postavkama da mi se ekran ugasi za 15 minuta a da citav komp ide u sleep za 16. dosao poslije 20 minuta i cujem unutra nesto zuji. znaci on radi mada bi kao trebao biti ugasen. A kad odem na jabuku u lijevom uglu i kliknem na sleep onda bas ode u sleep. tj ne cuje se nista vise. sreca pa nemam problema sa wifi-em.
04.06.2012 | 00:06
Što se problema tiče nekako mi se čini da je stvar u iMacu (iako to ne opravdava zanemarivanje problema od strane Applea), jer meni na Miniu isto na 10.7.4. sve radi besprijekorno.

Evo da se nadovežem, nije problem samo u iMacu, ja imam Minija i nakon udatea na 10.7.4. uopće ne vidi moju wireless mrežu... Znači, nije da se ja spojim pa me onda izbaci, nego moje veze nema, ne postoji.
U jednom trenutku sam to uspio riješiti restartom routera i paralelnim restartom Minija, spojio se, ali je to trajalo samo do sljedćeg restarta Minija.
Na isti taj router sam spojen žično, pa sam pomislio možda da odspojim žicu pa će onda vidjeti wireless, glupo, ali rekoh da probam...
Vraga, i dalje ni W od mog wirelessa...
A nije da mi je router daleko od Minija, stoje jedan do drugoga...
Za sada nije veliki problem jer sam spojen žicom, ali da nervira, nervira...
BTW svi drugi uređaji se uredno spajaju na wireless... iPod, iPhone, iPad i tri Pc-a, tako da stvarno nemogu
kriviti router kad se jedino Mac ne želi spojiti.
04.06.2012 | 00:32
izgleda da apple ganja kvantitet a ne kvalitet. para udarila u glavu i sve manje vode racuna o kvaliteti i zadovoljstvu kupaca. dok su IN uzimaju lopatom.
04.06.2012 | 17:39
Borostef, napravi fix koji je scarface postao -radi!
Samo sada mi se ne gasi automatski, tj.nece automatski u sleep, no to mozda nije direktno povezano sa fixom, jer ima puno ljudi sa tim problemom koji nisu napravili fix.
Uglavnom, bolje takav problem, nego wifi problem...
Kod vindovza kada se susretne bilo koji problem takve magnitude, odmah se formatira hard i reinstaliraju vindovzi..tako da sam dosta razocarana jer prihvacam problem, a s druge strane OSx je bolji, nego sto sam mogla misliti. (OT i kontradiktorno, ali cini mi se da je i sam Apple i sam takav u posljednje vrijeme)
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.06.2012 | 19:07
Ja imam iMac mid 2010 sa 10.7.4 i nisam primjetio navedene probleme. Doduše ja kad više ne mislim raditi na njemu stavim ga u sleep sa tipkovnicom. Od kad sam isključio opciju "Wake for network access" više ne se budi da čačka po disku, dakle spava dok ga ja ne probudim.

Iako koristim kabel, uključio sam i WiFi da vidim da li će štekati, ali za sada radi ok čak i nakon buđenja iz uspavanog stanja. Možda bi trebalo izbrisati mrežne postavke za WiFi pa ponovo dodati da proradi kako treba? Meni je to pomoglo na MacBook Prou, koji mi je gubio WiFi nakon buđenja, ali na 10.7.1.
04.06.2012 | 21:24
Mojem miniju iz 2011 wifi nakon sleep-a radi besprijekorno na 10.7.4. Zapravo od 10.7.2. s kojim je isporučen pa do sada nije imao nikakvih problema s kojima su se korisnici javljali. Isprobao sam i 10.8 DP3 i on radi bez greške, ili ih ja nisam uspio detektirati.
05.06.2012 | 01:21
Sank
riješio si problem:)

Renzo
nije problem samo u iMacu, ja imam Minija 10.7.4 pa sam imao dosta problema sa sleepom i wi-fi:angry:

zbog wi-fi-ja nije htio nikako u sleep, ni tastaturom, niti jabukom a niti tipkom paljenje - problem je bio što mi je komp pamtio sve mreže na koje se spajao (to sam odkvačio), tj. ja sam ih povremeno, zbog problema, preimenovao te mi je postojeća wi-fi završila na posljednjem mjestu. Kada sam je prebacio na prvo mjesto mogao sam ga fizički ponovno poslati u sleep jer je samo monitor odlazio automatski, ali hard ne
Od kada sam skinuo PleaseSleep mini uredno ode u sleep - ja zadovoljan

ali ponekad kada se budi iz sleepa ne nalazi oma wi-fi mrežu (preko dijagnostike u 3sec je nađe)

inače prije 5 dana mi t-com blokirao internet mrežu, šteta što nisam uslikao poruku koja mi se javila na svim uređajima prilikom spajanja na internet (kontaktirajte operatera, između ostalog). Prvi puta tako nešto doživio. Ja nazvo i oni mi promijenili ime wi-fi mreže (to sam primjetio) i nakon toga uredno nastavio surfati

Sada budi pametan pa ti tvrdi u čemu je problem:ohmy:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO