Pozdrav iz Kuwaita
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz Kuwaita

10.02.2013 | 21:39
RIba je u Kuwaitu na tajnom zadatku za Jabučnjak. Sondira mogućnosti izlaska jabučnjaka na arapskom jeziku.
10.02.2013 | 21:41
التفاح في بستان العربية - سنكون خضرة ويب في العالم العربي
10.02.2013 | 21:43
  • mileni
  • Posjetitelj
10.02.2013 | 21:44
Riba kaže:
...i oglasi za najam stana gdje se specficira boja koze koja se ocekuje od najmoprimca. Jebat ga, svugdje je neko sranje. Ne znam moze li se to uopce uzeti kao plus ali oni to barem ne kriju. Ja sam sa svima s postovanjem.

Meni to iskreno nije nikakav oblik diskriminacije, vec cisto iskrenost. Ako vec na bausteli imas 5 hrvata (primjer samo), a treba ti jos jedan radnik... Pa onda je najbolje zaposlit jos jednog hrvata. Ne zato jer je taj i taj hrvat bolji od turaka/poljaka/kineza, vec sto ce se lakse uklopit, komunicirati, itd. Na zapadu ako ovo zelis napravit, ni u ludilu ne smijes biti iskren u svom oglasu. Jer eto odmah je diskriminacija. Cesto cak i je diskriminacija, no evo u ovom prikazanom slucaju nije.

Svakakve sitnice nas smetaju. Zelimo slobodu za ovo, za ono, nema diskriminacije, nema ovako, nema onako, ovo moze, ovo ne moze... Ako me naljuti (naprimjer) bosanac/hercegovac/purger/dalmatinac opsujem mu mat... hercegovacku/bosansku/dalmatinsku/purgersku/itd. On meni vjerojatno vrati jednakom mjerom. I sve 5. No ako to napravim zidovu, odmah sam antisemit. Logika? Nema je

Previse se ljudi obaziru na obicne pizdarije, no nikoga ne smeta sto u Etiopiji xy djece umire od gladi i zedji svaki dan. Glavno da oni imaju svoja prava i slobodu govora (koja je poprilicno ogranicena)

Zalutah u offtopic i to na debelo. I ne, ne psujem mater nikome, niti zelim da meni itko to radi. Ono gore sam naveo samo kao primjer. Zato su mi ti oglasi koje ste ovdje naveli simpaticni i u potpunosti podrzavam iste. Cak i ako diskriminiraju, barem su iskreni. Na zapadu ako te zele diskriminirati napravit ce to jednako kao i u Kuwaitu. No nece otvoreno, jer to eto nije ok
  • mileni
  • Posjetitelj
10.02.2013 | 21:46
smayoo kaže:
التفاح في بستان العربية - سنكون خضرة ويب في العالم العربي

زيت السمك وتجلب لنا الهدايا لي فتحة واحدة!
10.02.2013 | 21:50
يرجى ربت الأرداف بلدي
  • mileni
  • Posjetitelj
10.02.2013 | 21:54

Kako arapi pisu smajlije?
10.02.2013 | 22:01
Ne znam. Ribaaaa!!! Kako Arapi pišu smajlije?

BTW, za slučaj da nisi shvatio otkud ovo zadnje što te tako oduševilo (ipak si nešto mlađi):

10.02.2013 | 22:07
boriskr kaže:
Riba, što to tvoj boravak u Kuvajtu znači za Jabučnjak?

Pa znaci da cu konacno zavrsiti radove na novoj verziji jer nema distrakcija u obliku birtije i ostalih uobicajenih aktivnosti....nema straha.
10.02.2013 | 22:09
mileni kaže:
Svakakve sitnice nas smetaju. Zelimo slobodu za ovo, za ono, nema diskriminacije, nema ovako, nema onako, ovo moze, ovo ne moze... Ako me naljuti (naprimjer) bosanac/hercegovac/purger/dalmatinac opsujem mu mat... hercegovacku/bosansku/dalmatinsku/purgersku/itd. On meni vjerojatno vrati jednakom mjerom. I sve 5. No ako to napravim zidovu, odmah sam antisemit. Logika? Nema je

Suvisno je napominjati da ovdje nemaju problema s time. Sve sto je iz Izraela, zabranjeno je.
  • mileni
  • Posjetitelj
10.02.2013 | 22:14
smayoo kaže:
Ne znam. Ribaaaa!!! Kako Arapi pišu smajlije?

BTW, za slučaj da nisi shvatio otkud ovo zadnje što te tako oduševilo (ipak si nešto mlađi):

Pythonovce obozavam jos od petog osnovne kad sam vidio Sokrata i Netzschea na nogometnom terenu. Pogledao apsolutno sve sto su snimili. Vise puta.
Za dobar ukus nisu vazne godine
10.02.2013 | 22:17
Riba kaže:
boriskr kaže:
Riba, što to tvoj boravak u Kuvajtu znači za Jabučnjak?

Pa znaci da cu konacno zavrsiti radove na novoj verziji jer nema distrakcija u obliku birtije i ostalih uobicajenih aktivnosti....nema straha.

E,sad mi je lakše. Sretno u Kuvajtu.
11.02.2013 | 04:11
Lako za diskriminaciju Ali meni su fascinatni saobracajni znakovi u UAE recimo.

Znak za ogranicenje brzine je napisan u dva reda, recimo 100 a dole ispod isti taj broj na arapskom pismu.

A mi "nase brojeve" zovemo arapski brojevi. Tko je tu lud?
11.02.2013 | 11:01
Zapadni matematičari su od Arapa prije svega preuzeli sustav pozicijske notacije (u odnosu na vrijednosnu, kao što su rimski brojevi, koja je totalno nepraktična za matematičare) i zato se on danas kod nas zove "arapske brojke". Same znamenke isto su došle od arapskih, ali posredno, jer zbog ratovanja direktan kontakt nije bio moguć - pa je tako došlo do znatnijeg iskrivljavanja. A neke su brojke namjerno izobličene u odnosu na arapski izvor, da bi manje nalikovale na određena grčka slova, da bi se izbjeglo zabunu.

Inače, nije to najsmješnija "pogreška" u zapadnjačkoj interpretaciji arapskih matematičkih spisa. Trigonometrijski pojam "sinus" je krivi prijevod s arapskog. Arapska riječ koja znači "zavala, šupljina, posuda..." piše se relativno slično kao arapska riječ koja znači "tetiva" (kao odsječak kružnice). Točna riječ je bila "tetiva", a nepoznati prevoditelj ju je preveo na latinski kao "zavala". I tako ostade do dana današnjeg...
11.02.2013 | 12:43
Zanimljivo je da dok se pismo pise s desne na lijevu stranu, brojevi se pisu sa lijeve na desnu. Kada pises moras unapred znati koliko znamenaka ces upisati.
11.02.2013 | 16:45
Moram priznati da ove ribe izgledaju primamljivo, samo čime ih zaliti nakon jela, vodom?
11.02.2013 | 17:12
Šerbetom.
11.02.2013 | 17:22
Jogurtom ili kiselim mlijekom.
11.02.2013 | 19:28
Ovdje ribe plivaju samo dva puta.
11.02.2013 | 20:21
Ono treće plivanje je neophodno iz zdravstvenih razloga.
11.02.2013 | 21:20
Šta je zabranjeno vino,ili je preskupo?
11.02.2013 | 21:33
Sav alkohol je van zakona.
11.02.2013 | 22:52
BTW, kolega mi kaže da je i u Iranu sav alkohol van zakona, ali kršćani imaju pravo donijeti sobom jednu bocu vina za upražnjavanje vjerskih obreda.
12.02.2013 | 04:40
U Dubai se mozes napiti u baru, ali ne smijes na ulici biti pod utjecajem alkohola

Sto znaci kad izadjes iz kafane, taksista te moze pravo odvesti u policijsku postaju, ako vidi da si pijan.

Naravno ne rade to, jer oni koji malo popiju i prostitutke su im najbolji klijenti, nisu ludi da rezu granu na kojoj sjede

Ja osobno kupim bocu ili dvije Smirnofa i bez problema nosim u hotel, u Duty Free Shop vrecici. Niko ne radi probleme, iako je zakonom valjda zabranjeno.

Ali Dubai je specifican slucaj, oni su se pogubili skroz. Ne znaju ni sami da li bi bili tradicionalni ili moderni

Tamo pare kupuju bas sve...
12.02.2013 | 07:01
Bio sam u Iranu oko mjesec dana i stvarno nema za kupiti alkohola nigdje,ali je najbolje što njima nije zabranjeno piti. Zabranjeno je na svim javnim mjestima,ali doma smiju piti...samo nemaš di kupiti. Čak nema ni u free-shopu kad izadješ iz zemlje. Zato su avio kompanije koje dolaze po putnike koji idu iz Irana nakrcali full svoje zrakoplove
12.02.2013 | 15:54
U Dubai se bez problema mozes napiti u baru i taksist ce te odvesti doma, a ne u policijsku stanicu. Ako vide da bauljas po cesti pijan ili ne daj boze da vozis pijan, slijedi kazna zatvorska pa onda pravac kuci u rodni kraj bez mogucnosti popravnog. A sto se tice alkohola i kupovine imas specijalne dozvole, koje su papreno skupe i sa njima mozes kupiti u posebnim trgovinama alkohola koliko god hoces. A da arapi piju to je istina. Kad si vec dole, skoci cetvrtkom i petkom navecer do Dubai marine, one stare blizu palace od Gazde pa ih gledaj sta rade.... I ako si vec dole posalji mi PM pa cemo na kavu. Ja sam dole od ponedjeljka.
22.02.2013 | 19:28
Evo par tematskih zapažanja. Za početak, ovako od oka, Samsung je primjetno popularniji ovdje od iPhonea.

Evo i nekih cijena:
iPad Mini 16GB wifi - 1900 kuna
iPhone 5 16 GB - 3600 kuna
iPad 4 16G wifi - 2600 kuna
MacBook Pro 13" - 6000 kuna
22.02.2013 | 20:24
Jel se iz tih cijena još vraća neki porez pri izvozu ili je to to?
22.02.2013 | 21:07
Nema ovdje poreza.
22.02.2013 | 21:31
Pa dobro, opet je to solidno jeftino... A to su tipkovnice US international? Nisu valjda arapske?

A pošto je MBP 15" non-retina 8GB/750GB?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 45 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, friga, Riba, Anonimci (753)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO