Nikon vs Canon
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nikon vs Canon

20.05.2013 | 21:41
Doslo je vrijeme da si kupim fotoaparat i nisam bas neki znalac a volio bi imati nesto kvalitetnije. Znam da je bilo puno rasprava ali tocno o ovim modelima nisam ovdje nista nasao pa bi molio pokoju rijec od iskusnijih da me upute. Radi se o dva modela koja su trenutno na akciji a neznam kojeg da uzmem. Rijec je o Nikon d5100 i Canon eos 700d.
Unaprijed se zahvaljujem!
20.05.2013 | 22:05
Nikon, naravno! Pa zar je to uopće predmet diskusije?
20.05.2013 | 22:20
Smayoo ja znam da si ti vise za Nikon (citao iz drugih postova) ali ako ti nije tesko daj mi objasni razlog zasto i koje su prednosti naspram Canon-a?
20.05.2013 | 22:44

Ma ne, ja samo malo potpaljujem vatru jer je ta diskusija Canon-Nikon starija i žešća nego PC-Mac, a, nisam siguran, možda je čak starija nego Commodore-Spectrum.
Iskreno, da, meni je Nikon draži. Nema nikakvog jasnog tehničkog argumenta. Jednostavno osjećaj da te kod kupnje (ili pokušaja kupnje) Canona uvijek pokušavaju za*ebat. Svojedobno je tipično za Canon bilo da sa svakom novom generacijom aparata promijene bajonet za objektiv tako da ti stari objektivi ne rade s novim aparatom. Ne pratim ih baš detaljno već neko vrijeme (općenito sam izgubio interes za digitalnu fotografiju), no vjerojatno su se smirili s tim. No onda prodaju te ne-najskuplje DSLR aparate s nekakvom totalnom kuruzom od objektiva, koja ne znam čemu i ne znam zašto služi. Da bar onda možeš kupiti samo aparat bez ikakvog objektiva pa kupiš objektiv po želji. Ali ne - moraš kupiti u paketu s tim plastišom koji nije za drugo nego za u smeće.

Ajde, i to je informacija od prije 4-5 godina. Možda su i tu politiku sada promijenili.

Inače, supruga mi u učeničkom domu vodi foto-družinu i tamo imaju takav neki Canon, iz te klase "troznamenkaste". S normalnim objektivom je to vrlo vrlo solidan aparat. Za takvu neku primjenu nekog tko se bavi fotografijom amaterski, ali s predanošću i zanimanjem - sasvim primjeren. Možda i nešto jeftiniji nego što bi bio odgovarajući od Nikona.

Canon je možda (možda i nije više, nisam pratio zadnjih par godina) u laganoj prednosti po pitanju podrške u smislu servisa i dobave rezervnih dijelova. S druge strane, ljudi koji prodaju Nikon u Hrvatskoj uvijek su mi odavali dojam veće ozbiljnosti i profesionalnosti (sjećam se balavca iz Canon tehničke podrške koji me je stjerao u p.m. kad sam mu pokušao objasniti da brzina zatvarača nije ekspozicija, nego je ekspozicija ukupna količina svjetlosti, dakle (ugrubo rečeno) brzina zatvarača puta otvor blende - moš mislit da mi takav prodaje fotoaparat za toliku lovu... ).

Eto, tako. Stvarno bitne razlike - nema. Oba su jednako dobri (ako uspoređuješ istovrsne). Canon je popularniji kod nas, ali Nikon je popularniji općenito, rekao bih. Tj. puno više toga ima za kupiti online za Nikona. Pogotovo rabljenog, na E-bayu.

Sve to pričam općenito, za ova dva konkretna modela ne znam ništa jer se digitalnom fotografijom bavim na razini slikanja mobitelom po gradilištima i Nikon Coolpixom za rođendane, roštilje i sl. Za gušt slikam 35 mm Prakticom s ruskim objektivom od 18mm, Zeissom od 50, i Tamronom od 300. I Yashicom DLR na rol-film.
21.05.2013 | 01:47
hmmmmm.....

koji god izabrao, pravi odabir ce ti biti.... onaj s kojim ces fotkati, da ti ne stoji u ormaru nakon pocetnog gusta.

Ja sam igrom slucaja izabrao Canona, zaista duga prica i nema veze sa kvalitetom jednog ili drugog, jer oba su sjajna. Pitanje je samo dali ti ro treba ili ne. Ja sam recimo dogurao do pre pre dobre opreme, koju sam i koristio, no s vremenom ako nisi u polu ili profesionalnim vodama sve postaje neprakticno, pretesko i preglomazno. Ako se usudis kupi polovno (mogu govoriti samo za Canon) zbog maloprije navedenog i imas pune oglasnike gotovo nekoristene opreme. Tu je i tvoja sansa sa 40 ili 50D te 17-40/4L. Moja iskrena preporuka, a za Nikona i kombinaciju neka ti kaze neko drugi.

I mali vjetar u ledja; u Hondlovoj u Zagrebu ce ti kada kupujes aparat (dakle ne od njih vec sa njuskala, oglasnika....) napraviti 5min pregled opreme i reci kakav je, a za cca 200 i kusur Kuna ce ti napraviti detaljan pregled opreme. Ja sam tako kupio polovni 5D i prodao kao prvi vlasnik 5DMkII, svi zadovoljni, jer ko ti na to pristane nista ne skriva. Win Win kombinacija.

Eh da. Ja sam iz razloga prakticnosti/neprakticnosti, glomaznosti i cukanja teske opreme presao na Fuji X100, te analogne Mamiyu i Yashicu, te sada stvarno uzivam u fotkanju. I za razliku od digitalaca (pa i Fuji.ja) sa razvijenog filma napravim po 7-8 fotografija jer imaju neku posebnu ljepotu koju tesko mogu i sam sebi objasniti No mogu probati u jednoj recenici.... za 600Kn sam kupio Yashica TL electro X sa Yashinon 50mm/1.4, a najjeftiniji kit objektiv za DSLR koji ces dobiti kosta vise, gdje takvu sliku neces dobiti ni sa 5x skupljim.... plus aparat. Za 100EUR sam uzeo Mamiyu sa 50/1.7 i 28/2.8 a u digitalnoj varijanti to kosta malo bogatstvo; svaki film dam skenirati pa imam najbolje od obje strane.

Uzmi Canona i neces pogrijesiti. Uzmes li Nikona.... neces pogrijesiti bitno je da fotkas, tada ce ti investicija imati smisla.

Pozdrav, r
21.05.2013 | 07:44
Uzmi Nikon, jer s Canonom budeš pogriješio. NA Nikon ti paše svaki objektiv s F bajonetom u zadnjih 40 godina. Oni prvi jedino ne rade na novim tijelima. Stare "analogne" objektive kupiš za malo novaca, a odlični su. Kupi polovni D300 i recimo 16-85mm/3,5-5,6.
KAd ti nešto ode na Canonu, onda Hondlovu zaobilaziš u širokom luku i nosiš u Ljubljanu na servis, dok je Fototeh vrlo korektan, ali nešto skuplji nego vani.
21.05.2013 | 14:25
Kao friški kupac Nikon (prešao s Canona), ja predlažem Nikon. Dobri su svi, razliek su u nijansama, ali po meni, te nijanse su na strani Nikona. A jedina velika prednost su objektivi što je zabac spomenuo.

S time da sam ja vagao d5100 i d3100 i odlučio se za 3100 i ne žalim. Razlike u slikama su male (ako slikaš za sebe) a drige je 30% skuplji i kao ni d3100 nema motor za stare objektive. d5100 je samo malo jači d3100 koju amater realno plaća ko porez na budalu.
A iskreno ako imaš u vidu d5100 (i d3100 ti je preslab) onda protegni još malo i uzmi d7000. On je way better od ova 2 i što je ključno ima u sebi motor za objektive tako da podržava osim novijih i sve moguće stare objektive unazad zadnjih 30g. A ti stariji modeli objektiva su duplo jeftiniji (jer nemaju u sebi motore). Npr. novi AF-S 50mm f/1.8G (koji ima motor za fokus u sebi) dođe 2300kn, a AF 50mm f/1.8D (stariji bez motora) točno duplo manje.

Eto to je moje amatersko mišljenje.
21.05.2013 | 19:13
Vidim da dosta vas naginje Nikonu a i ovo sto citam mi je dovoljan razlog za kupnju njega. Tijelo se mjenja a objektivi uvijek ostaju tako da mi je to isto jedan od razloga zasto bi Nikon kupio.
Sto se tice koristenja naravno da cu ga koristiti, nebi sigurno isao u kupovinu a da mi kuci skuplja prasinu. Dosta mi je tih Iphone slika, koliko god budu napredovali s mobitelima niti jedna kamera da me je nesto impresionirala. Dijete mi kuci raste a ja nemam niti jednu kvalitetnu sliku, da bi nesto mogao uramiti ili cisto da izradim da ostane za uspomenu. Uz to uvijek negdje idemo, vidim puno interesantnih stvari za slikati a nikad uz sebe dobar fotoaparat.
evo danas citam opet su napravili akciju za Nikon d7100, izadje me 150 chf skuplje nego d5100 tako da najverovatnije bi njega uzeo jedino ako ima netko losa iskustva snjim ili da je netko nesto cuo da mozda nije dobra serija pa slobodno napisite sta mislite.
21.05.2013 | 21:05
Dobra odluka! Na njega ti idu svi objektivi s F-bajonetom (osim onih prastarih non AI). Tu ti čak i rade autofokusni objektivi koji nemaju u sebi motor AF, AF-D, a oni koji imaju motor označavju se AF-S. Mislim da imaš i 10 mjesta za stare AI i AIS objetive.

AI - Automatic maximum-mperture Indexing (1977 se počeo koristiti, a ostali su noviji)
AIS - Auto Indexing Shutter
AF - AutoFocus
AF-D - AutoFocus Distance
AF-S - AutoFocus-Silent
22.05.2013 | 18:43
Nista, idem ga sljedeci petak uzeti. Vjerujem da cu biti zadovoljan, stim da moram ionako dosta toga jos nauciti.
Hvala svima na savjetima!
23.06.2013 | 02:02
Napokon sam nasao vremena da odem po taj fotoaparat, medjutim doslo je do promjene plana. Odlucio sam uzeti Canon 100d samo zato sto je mali, ne zelim imati osjecaj da nosim nesto sto mi je tesko nego da je prenosivo. NIsam ja nikakav fotograf niti strucnjak jednostavno zelim malo kvalitetnije slike.
E sad dolazim do onog najvaznijeg, u ponudi se nude dva ista eos 100 d samo jednom pise da je dc3 a drugi je IS STM, e sad ako neko ima volje da mi objasni koji je za sta bio bi zahvalan.
Predpostavljam da se radi nesto o objektivima ali pametovat necu jer sam truba za to.
Unaprijed se zahvaljujem!
23.06.2013 | 06:36
valjda misliš 1000D? ako baš ne znaš šta bi s DSLR-om bolje ti je kupiti kvalitetniji kompakt tipa G12 ili 13 ( koji je već zadnji izašao) kad ti je već veličina presudna.
23.06.2013 | 09:09
Ne, bas se zove Eos 100 d, nedavno je izasao i kazu da je trenutno najmanji DSLR. Znam ja sta bi s njim, valjda cu nauciti s vremenom neke osnove koristenja pa bi ipak volio da to bude DSLR. Gledao sam recenziju i navodno da ima vecinu dijelova od d650.
Mene zanima koja je razlika izmedju dc3 i ovog drugog.
23.06.2013 | 10:12
Stvarno je mali,za ne povjerovati da je DSLR
Canon_EOS_100D.jpg
23.06.2013 | 10:25
Ovo je jako dobro. Nisam nikada ni vidio ovaj aparat. Meni je mala masa ogromna prednost, jer to u stvari glavni nedostatak DSLR aparata.

Nesto su vjerojatno zrtvovali u procesu minijaturizacije

Bolji poznavaoci ce vjerojatno imati sta reci na ovu temu...

Malo se drugacije zove za US trziste, ali mislmi da je to ovo:

www.amazon.com/Canon-Rebel-18-0-Digital-18-55mm/dp/B00BW6LY2Y/
23.06.2013 | 10:40
Dakle vjerojatno se radi o objektivima EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 DC III i EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM. "IS" označava image stabilization, stabilizaciju slike koja dobro dođe kod snimanja videa, ili (pogotovo s ovako "sporim" objektivom) pri slikanju s većim shutter speedom. "STM" označava stepper motor, brži i tiši autofokus motor koji će ti biti od koristi ako snimaš video.

Inače, 100D je super aparat, i mislim da je s njim Canon zapravo prvi put uzeo mrvicu kolača mirrorless tržištu
23.06.2013 | 10:49
Vjerujem da nije sranje fotic i bas mi se svidja sto je toliko manji i laksi od obicnog dslr-a.
Gledao sam sve zive recenzije i kazu da je dobar naravno to je samo ulaz u dslr svijet i ne treba ocekivati cuda od njega.
Ja sam narucio sa dc3 objektivom i ako sam pogrijesio molio bi da mi netko napise zasto tako da mogu na vrijeme reagirati da zamjenim.
Cijena je za oba modela ista, tj. 749 chf.
Nadam se da nisam pogrijesio.
23.06.2013 | 11:12
Mislim da bi ti, ako je cijena ista, bilo puno pametnije uzet s IS-om. Imam baš pored sebe oba, i mogu ti reći da je IS dobra stvar, pogotovo za pocetnike.
23.06.2013 | 11:34
Evo, gore je fotografija bez IS-a, dolje je fotografijama s istim postavkama (55mm, 1/6 sec, f/5.6, ISO 320) ali s uključenim IS-om.

23.06.2013 | 12:00
Razlika je i vise nego ocita. Znaci dc3 nema nikakve prednosti u odnosu na ovaj drugi? U biti cemu onda sluzi dc3?
23.06.2013 | 12:40
DC III je inače jeftiniji objektiv, i to mu je jedina "prednost" nad IS verzijom. Taj dio naziva "DC" zapravo Canon nigdje ne navodi, već ga preprodavači iz nepoznatog razloga dodaju u naziv, valjda da bi zbunili kupce
23.06.2013 | 13:12
Hvala na info! Evo promjenio sam narudzbu, nadam se da cu biti zadovoljan.
24.06.2013 | 00:04
Pozz,

eto mene opet malo ovdje i vidim da je na trziste izasla krasna stvarcica. Ne znam dali postoji mogucnost narudzbe sa 40mm objektivom, ali mislim da bi tada potpuno uzivao. Jako se brzo naviknes na udaljenost sa koje "fotka" i pocnes gledati na fotografiju tim ocima, u 15ak dana sa mjesta na kojem stojis znas napraviti korak naprijed ili natrag za kadar koju zelis i okidas. Ja imam Fuji X100 (on ima takodjer fiksni objektiv od cca 35mm) i to je prava stvar. No, i ovaj objektiv sa ISom je po vidjenim fotkama dobar.
Aparat je sjajan po recenziji koju sam procitao, za ono sto trebas odlican. Testne fotke na velikim ISO vrijednostima 1600, 3200 i 6400 su predobre, i istina je da je onaj koji je fotkao njime jako dobro znao sto radi ali i sam ces doci do toga jako jako brzo, samo ga koristi i nemoj dozvoliti da ti stoji sa strane.

Eto, pozdrav jos jednom i uzivaj, r
24.06.2013 | 08:50
Trenutno su u ponudi gore navedena dva modela i za sada nema nista drugo ali s vremenom kad nesto naucim naravno da cu uzeti drugi objektiv. Razlog kupnje i jeste taj da bi ga koristio sto vise, ne da mi kuci skuplja prasinu.
Volio bi nauciti dosta o tome i u zadnje vrijeme se dosta informiram i citam.
Slikanje s mobitelom mi nema nikakvog smisla i to je za mene samo nuzno zlo kako se kaze.
Kazem gledao sam recenzije i nisu ga bas kritizirali zato i jeste donesena odluka da njega uzmem, uz to je manji i laksi od svakog Dslr-a i to mi puno znaci da ga mogu nosit bez da imam osjecaj da nosim neki teret.
Jos mi je to sve nepoznato ali nadam se da cu brzo naucit neke osnove.
24.06.2013 | 14:47
Onda ga kupi bez objektiva, a objektiv uzmi fiksni 50 1.8 ( neće ti pasti na pamet prodavati ga, kao šta će biti slučaj s kit objektivom)
Po meni više ti vridi veći otvor blende ( manji f-stop broj) neko stabiliacija
24.06.2013 | 15:04
A zašto nisi u obzir uzeo Pentax? Najmanji su i daleko kvalitetnije izrade od Canona i Nikona u toj veličini. Imaju stabilizaciju slike pomoću pomicanja senzora pa bilo koji objektiv staviš imaš stabilizaciju slike.

Ispričavam se ako je neko već spomenuo, nisam čitao cijeli post jer sam na poslu.
24.06.2013 | 17:35
Da ga kupim bez objektiva je neisplativo jer razlika u cijeni je jako mala. Sad su mi javili iz media markt-a da moram prvo primiti staru narudzbu pa onda doci kod njih i zamjeniti. Zanima me dali je taj dc 3 toliko los objektiv a nema nikakve razlike u cijeni u odnosu na ovog s stabilizacijom.
Uzimam canon iz tog razloga zato sto ovdje na svakom cosku mogu uzet bilo sta od opreme i uz to mi se svidja opticki ( glup razlog ali eto)
Uzeo bi odmah drugi objektiv cim malo bolje upoznam sta i kako ide.
24.06.2013 | 18:57
vicko kaže:
A zašto nisi u obzir uzeo Pentax? Najmanji su i daleko kvalitetnije izrade od Canona i Nikona u toj veličini. Imaju stabilizaciju slike pomoću pomicanja senzora pa bilo koji objektiv staviš imaš stabilizaciju slike.

Ispričavam se ako je neko već spomenuo, nisam čitao cijeli post jer sam na poslu.

Po čemu je stabilizacija slike u tijelu prednost. To što stabilizacija (u tijelu) radi mutne slike onda kad se fotić ne miče?
Po čemu je Pentax kvalitetniji od Nikona i Canona? Zato jer je zadihtani?
Fotoaparat ne služi za čavle zabijati, niti ga prati u vešmašini, već služi za fotografiju. Govori se o amateru, znači ne o luđaku koji do pojasa stoji u blatu u maskirnom odjelu i čeka idealni trenutak za okidanje kulika sljepčića dok kiša lagano pada. LOL

PS. Da li znaš što je Err99?
24.06.2013 | 20:37
@Zabac - Neznam da li je stabilizacija u tijelu bolja ili lošija, samo mislim da je praktičnija jer i prastari objektivi postaju optički stabilizirani. Predložio sam Pentax jer ga ja imam (*ist DS iz 2004) i stvarno sam super zadovoljan kvalitetom izrade tijela a i optičkog tražila koje je daleko najkvalitetnije u klasi. Bio sam u fazi kada sam htio preći na Nikon ali nisam zbog financijskih razloga i zbog toga što je za moje potrebe jedan novi npr. K-5 ili K-5II i previše. Ono što me najviše smetalo (spori fokus) je riješeno sa ovim modelima, senzor je "isti" kao u Nikonu a ja već imam dva objektiva i fleš. Zadnje i ne manje važno, ako za iste pare mogu kupiti potpuno plastični ne zadihtani ili metalni zadihtani, ja biram zadihtani. Možda će mi zatrebati za otvorit pivu, a piva se pjeni,....

I neznam što je ERR 99 a nadam se da neću ni saznati
27.06.2013 | 13:20
Stigao je i mogu reci da sam iznenadjen kako je malen i lagan. Neku recenziju da pravim nema smisla jer nebi znao ali evo postat cu dvije slike cisto da pokazem kako fotka. Sve u svemu ja sam zadovoljan jos samo da naucim osnove koristenja i onda ce sve biti lakse.

Hvala svima na pomoci i prijedlozima!
IMG_0036.JPG
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 25 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, pontmax1, Riba, Anonimci (813)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO