Pozdrav iz kužine! :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz kužine! :)


11.04.2020 | 16:27
Naravno, bit će i...


IMG_2452.JPG


tradicionalna pinca...


IMG_2453.JPG


i linceri...

Jbg, nečije supruge stres liječe shoppingom, a moja kuhanjem.
11.04.2020 | 17:03
Bit će fine klope ovih dana.
Sipa i zeljanica mi trenutno stvaraju vodu u ustima. Ja muku mučim što ne mogu na more, pa topim zalihe iz škrinje. Jučer smo imali riblji roštilj, malo šparoga, paprike, luka i tikvice.

8D000282-508F-4579-B3FD-E1B5F6ECF91F.jpeg


Jedva čekam da ovo završi da možemo malo na more. U ovo doba bi bili na Krku ili Lošinju.
11.04.2020 | 19:04
E, John, upravo tako! Jedva čekam da možemo malo na more, inaće podnosim "izolaciju" jako dobro, ali jedino što mi uistinu fali, je more i morski "đir".

Zaboravio sam na ovu temu, a ovih dana je bilo dosta "materijala". Kako radim od doma, tako sam imao više mogučnosti za zagrijati krušnu peć, pa je bilo svega
Al nisam baš slikao, jer sam išao na provjerene varijante!

Jedino, nemogu se baš pohvaliti ribom. Jučer sam pekao oslića. Nije baš pomoglo ni to što je bio pečen vani na roštilj vatri.
11.04.2020 | 20:22
Nije oslić baš riba za gradele. Meni je najdraži na lešo, ili sušen (dimljen) pa u gregadi.
11.04.2020 | 20:24
Ovak su se kod nas prekjučer rješavali ćevapi, domaće proizvodnje - gotove ne kupujemo, radimo ih sami.
11.04.2020 | 21:06
Evo i slike...
Prilozi:
11.04.2020 | 21:34
Moje cure su dovršile oslikavanje jaja.


IMG_6060copy.jpeg



a ćevape im ne smijem ni spominjati...
12.04.2020 | 00:10
Fora su ispala jaja. Prate tekuća događanja.
Zdravac, ma meni sve teže pada kako raste temperatura. Nema dana da mi ne proleti glavom. Starija kćer svako malo podsjeti da je vrijeme. A imamo i nešto novije opreme koju treba isprobat
21.06.2020 | 11:53
Jučer smo supruga i ja obilježavali 5. godišnjicu braka, a ujedno smo skromno proslavili i moj rođendan, 45 je leglo na grbaču. Spremio sam malo prave zagorske kotlovine...

IMG_0155.jpg
21.06.2020 | 11:56
Usudio bih se primjetiti da je to prava količina hrane za dvoje ljudi...

(btw, čestitke na godišnjicama, i zajedničkoj i tvojoj)
21.06.2020 | 12:29
A nije za dvoje, došla je punica i šogor i šogorica...
21.06.2020 | 12:30
Hvala na čestitkama!
21.06.2020 | 13:28
Čestitka i od mene!
21.06.2020 | 13:38
Djuro genijalac kaže:
Usudio bih se primjetiti da je to prava količina hrane za dvoje ljudi...

(btw, čestitke na godišnjicama, i zajedničkoj i tvojoj)


drpongra75 kaže:
A nije za dvoje, došla je punica i šogor i šogorica...


Nadam se da ti punica ne zalazi na "Jabučnjak"
28.06.2021 | 17:39
Je li moguće da je prošlo više od godinu dana otkad je netko nešto ovamo postao?

Prijatelj je uhvatio jednog baby-ugora od sitno preko 4 kg pa se napravio jučer brodet za društvo, s palentom... Danas smo za marendu uništili što je preostalo (nije puno, nas par je jelo samo palentu i šug).


IMG_4461.jpg
Prilozi:
28.06.2021 | 18:03
Jel taj Ugor ustaša ili partizan?
28.06.2021 | 18:42
Sudeći prema slikama, ovaj brodet mi definitivno vuče ulijevo
28.06.2021 | 18:58
Nemam pojma, pitali smo ga, a on - šuti ko riba.
28.06.2021 | 20:14
Ne izgleda mi niti malo primamljivo. Ja bi to preskocio hladno

Vjerujem da je ekipa uzivala
28.06.2021 | 20:44
Odgovor dostojan pravog Bosanca.
28.06.2021 | 21:50
Uvijek mu možeš reći da je burek sa sirom pravi burek.....
28.06.2021 | 21:58
Ja bi jagnje kad upadne u more.

Moze i brancin i poneka orada sa strane.

Ovo sto gmize, puzi, uvija se nisam nikada naucio jesti jbg. Uvijek gladan ostanem.

Tipican sam mesozder (sto se vidi i na masnocama i trigliceridima)
28.06.2021 | 23:48
Ugor je riba Ne gmiže, niti puzi, samo tako izgleda. Ali da. Nije mi se jednom dogodilo da ljudi vide ribu cijelu ili čak živu i onda neće jesti.
Meni, što se hrane tiče, skoro pa sve što sam na svijetu vidio i probao - valja. Iznimka su ona kineska usmrđena jaja, one usmrđene ribe što ih jedu u Švedskoj, ili one trule haringe sa sjevera Njemačke, norveški lutefisk, ili recimo onaj crvljivi sir sa Sardinije i tako još par specifično-čudnih jela. Janjetina mi je isto visoko na top-listi, i dobar sočan steak, pravi bosanski ćevapi, leskovački uštipci, japraci, sarme, ali i spaghetti al pesto genovese, parmigiana... svašta nešto, ali svega bi se toga, da moram, mogao odreći, samo tri stvari ne: ribe, sira i vina.
29.06.2021 | 08:41
Kako ide onaj receept za pripremu janjetine sa ribom?

Janje se priprema klasicno na raznju. Malo sa strane (da se mirisi ne mjesaju) metne se zara sa vatre od janjca i tu se u malo maslinovog ulja ubaci nasoljena riba i poklopi (moze malo povrca da da dodatnu svijezinu ribi). Kad to sve bude gotovo, janjac se nareze i servira a riba da mackama i psima da ne smetaju oko stola dok se janjac jede
29.06.2021 | 09:12
Ugor je fantastična riba. Probao ga bezbroj puta na nekoliko načina.
Da mi se ponudi riba i janjetina, naravno da se prvo jede riba, a ja jetina i ostalo ako bude mjesta. A za janjetinu se uvijek nađe.
29.06.2021 | 09:21
Tjedan dana smo bili na Korčuli, ulovi su bili skromni, tako i roštilj, pa smo morali nadomjestit sa mesinom. Škarmi, gušteri, ušate.....piletina, ćevapi i lungić u špeku
IMG_0110.jpg


Da li je netko jeo kostorga? Imao sam jedan ulov oko kile i pol, vratio ga nazad jer o toj ribi u tom momentu nisam imao nikakvih iskustva osim što sam nešto davnih dana pročitao. Ne baš jestiva itd.
IMG_0111.jpg


A onda smo to fino zalili sa Grkom
IMG_0112.jpg
29.06.2021 | 09:28
Brancin. Orada. Grdobina. Crni rižoto. Salata od hobe.
Prve dvije ribe sam imao čast probati samo jednom.
A janjetina s Paga, ufff.
Al se nekad dobro jelo - baš.
29.06.2021 | 09:43
@JOHN - da, nešto ne valja sa umetanjem slika.
I ja odusto.
Nađi ribu na netu pa stavi link.
29.06.2021 | 15:11
U Splitu svako janje koje peku je navodno s Paga, pa je i 250kn kilogram.

Ja sam kontao da je taj Pag velik ko barem 2/3 Novog Zelanda

Kad sam otisao prvi put, prvo sto mi je proslo kroz glavu "nigdje ovaca jbt"
29.06.2021 | 15:28
Ja sam ovu jeo u sklopu Večernjakove Turističke patrole, vodio nas Ivan Dabo, gradonačelnik Novalje tada u neki restoran udaljen skroz ali fenomenalan.
Di bi si ja mogao ta sva jela priuštiti?
Tamo je za prvo predjelo bio paški sir i pršut, drugo predjelo paška janjetina na sitno rezana, glavno jelo hobotnica ispod peke, pa desert sladoled.
Za nas četvero.
Dabo, neki njegov, moj fotoreporter i ja.
Nisam disat mogao poslije.
I tako po Jadranu, posao nam bio žderati i ocjenjivati restorane i hotele.
A moraš naručiti najskuplje šta imaju.
U tom rangu.
Onda te oni provale (jer VL svake godine ide u iste restorane a svaki gazda hoće prvu nagradu jer mu je reklama i zato što fotoreporter ima top od objektiva ne možeš ostati anoniman nikako) pa ti sve to daju besplatno iako imaš lovu koju si dobio da platiš jer bi po PS-u trebao biti incognito.
Onda te tek tretiraju ko kralja i još ti lažan račun izdaju da možeš pravdati lovu koju si "potrošio" kad se vratiš u redakciju.
Odnosno, da "potrošena" svota ostane tebi.
Pa nikada se nisam toliko ubijao u svemu i još zaradio.
Svi smo to radili.
Bilo nas je pet, šest ekipa za cijeli Jadran.
Moj sektor je bio Opatija, Pag, Rab, Krk, mali i veli Lošinj u jednoj turi pa Split, Makarska, Brela i taj dio u drugoj.
Ali imaš maks četiri dana po turi.
Doslovno dan po mjestu i sutradan nanovo.
No zato ti je sve plaćeno plus dnevnice.
Kako je danas, pojma nemam.
Tada smo i auto dobili od autokuće na korištenje, karticu od INAe.
Ma uživancija.
Samo kratko je trajalo.
Dok popričaš sa ovima iz Turističke zajednice, napišeš tekst, pošalješ ga diktirajući telefonom dežurnoj daktilografkinji (kakav internet, rane 2000-e, tek smo neku web stranicu otvorili a Jutarnji nije ni to imao)...
Ostane ti leć u krevet i sutra se odvest u drugo mjesto.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 1 minute
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom
  • JOHN: pustimo pojedince neka misle i idlučuju za sebe, a ne nekome da se hvali tuđim tijelom(mesom)
  • JOHN: Ako se granatiranje Zagreba ili recimo razvaljivanje Valpova smatra ulazak neprijatelja, onda jesam. I ne pričam drugačije od onoga što ti pričaš, nego samo kažem da netko okreće dobru lovu na tuđoj patnji. Ali kad me već potežeš za jezik…..daj me podsjeti kakve veze ima Afganistan i slične lokacije na kojima si radio s ulaskom u tvoj grad. Ponavljam, ja jedam za obuku i spremu, ali
  • drlovric: Da bi se ti u svojoj drzavi osjecao sigurno. Skupa sa svojom obitelji.
  • drlovric: Nisi srecom doziivo kako izgleda kada ti nepoznati naoruzani ljudi udju u grad/selo. Inace bi pricao drugacije i borio se za to da ti drzava ima najjacu mogucu vojsku.
  • drlovric: Vatrogasac treba alat za svoj posao. Ako ne ugasi pozar ljudi ginu. Vojnik treba alat za svoj posao. Ako vojnik ne odradi svoj posao, ljudi ginu. Jednostavno je.
  • JOHN: Vatrogasac neće nikoga ubiti brentačom ili recimo bocom kisika

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, MacSlavko, Riba, tino1, ZeljkoB, zvone, Anonimci (1086)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO