Costa Concordia
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Costa Concordia

16.09.2013 | 07:43
Sta mislite hoce li je uspjeti uspraviti. Titan na svojim stranicama je dosta ubijeđen da će sve proći u najboljem redu.
16.09.2013 | 08:49
Za te pare koje spominju kao trošak odvlačenja, trebali bi je odnijeti na rukama.
16.09.2013 | 12:21
Mislim da će to biti popriličan fijasko. Ipak su to Talijani. Oni imaju dugu tradiciju propalih inženjerskih poduhvata.
16.09.2013 | 14:30
Nije im lako, ali ja mislim da će uspjeti. Plan im je dobar, samo ako im platforma pod morem izdrži. Baš me zanima koliko je oštećen na ovoj strani na kojoj je ležao. Samo znam da nemaju plan "B", to znači da će ga morat rezat na licu mijesta ako fulaju.
17.09.2013 | 07:14
Prvi dio operacije USPJEŠAN!!!!!!
17.09.2013 | 09:28
Mislim da se to moglo riješit puno lakše i daleko jeftinije, bez mogućih posljedica. Trebalo je jednostavno pustit par stotina roma iz bivše juge, nakratko zažmirit i nema više barke.
17.09.2013 | 14:04
smayoo kaže:
Mislim da će to biti popriličan fijasko. Ipak su to Talijani. Oni imaju dugu tradiciju propalih inženjerskih poduhvata.

Imaju, ali s druge strane imaju i tradiciju nekih od najjačih brendova na svijetu. Samo na A4 autocesti prema Milanu imaš: Brembo, Dainese, Alfa Romeo, uz malo skretanje na jug, Ferrari, pa Cagiva, Fiat......
Da ne spominjem čuvene karoseriste Pininfarinu, Zagata, Superleggeru, Ghiju

Nisu oni bedasti, samo su malo opušteni:silly:
17.09.2013 | 14:08
To je dosta točna konstatacija, slažem se. Zbog te opuštenosti su i Costu Concordiu nasukali.
17.09.2013 | 14:50
Eto mi nismo opusteni pa Vegetu proizvodimo

Ukoliko je i Podravka jos domaca firma

Italijani, kakvi su da su, sto ste tice proizvdonje i brendova su par svjetlosnih godina ispred Hrvatske.

Iako su po mentalitetu i poslvnom modelu nama jako slicni (muljaze, utaje, korupcija, "gdje sam ja tu" i sl)
17.09.2013 | 15:13
Čini mi se da si krivo pretpostavio da ja mislim kako smo mi bolji od Talijana.
17.09.2013 | 23:23
Ako nekog zanima.. ima puno lijepih slika

www.dailymail.co.uk/news/article-2421734...-salvage-battle.html
18.09.2013 | 00:42
u mom iskustvu oni osciliraju izmedju genijalnog i totalno debilnog!
opcenito su kao drzava jako podijeljeni i to ih uzasno koci jer je ta podjela bas onako 50 - 50, i to na vise polja. nemoguce je sastaviti normalnu vladu jer su na svakim izborima rezultati 52 - 48 ili slicno.
a kada se vlada nekako sastavim, jedna frakcija vecine napusti iznenadno vladu pa sve opet iz pocetka.
sjever i jug su dva razlicita svijeta koja se uglavnom ne trpe medjusobno. pa mafija, pa nekoliko jacih obitelji industrijalaca (agnelli npr.), pa berlusconi... u toj situaciji je nemoguce ocekivati da ce svi vuci u istom smjeru!
i takva se situacija skalira od vrha piramide pa prema dole.
seces firenzom i ostajes bez daha, vidis berlusconija kako namiguje prvoj dami SAD-a, i opet ostajes bez daha!

kada nesto rade u svom ritmu (polako uglavnom ), sa puno ljubavi... u samom su vrhu! imaju poseban osjecaj za detalj koji se rijetko vidi medju sjevernim narodima. recimo kad smo kod strojarstva, ferrari F2004 se smatra kao jedan od najboljih F1 bolida u povijesti, a hvala bogu tu je konkurencije bilo na pretek!
jedem neku od njihovih mozzarella bivola i padnem u trans! grana padano, aceto balsamico (pravi), gut disaronnoa... jebeni espresso kojeg valjda niko ne moze napraviti kao oni! i tako dalje, da sada ne ulazim u film, glazbu, umjetnost...

ali kada treba napraviti nesto rutinski, zahebu gdje god stignu! nemaju tu germansku disciplinu valjda.
18.09.2013 | 02:28
Mislim kada je jedan Mercedes preuzeo od Alfe common-rail tehnologiju za dizel motore, onda što ćemo dalje raspravljati?
18.09.2013 | 05:22
Davore:

Ne bi ja o Alfi. Imao sam dvije (jako kratko!). Mislim da se vise necemo druziti

Izgledaju lijepo, dobre su za voziti (ono kratko dok su ispravne) i tu se sve lijepo zavrsava
18.09.2013 | 09:05
Talijani dosta osciliraju u pogledu kvalitete. Imamo par primjera gdje baš ne briljiraju kao primjer možemo se svi složiti da im recimo auto industrija ne kotira previše u pogledu kvalitete i trajnosti bez obzira što mnogi voze Fiat, Alfu itd.
No, evo s druge strane u građevini u polju ispitivanja tla( soil investigation) čime se moja tvrtka bavi, proizvođač Controls je vrh u svijetu. Uređaji koji su vrlo kompleksni a i skupi traju po nekoliko 10-aka godina bez zamora. Imamo uređaje za direktni posmik koji več rade 30-ak godina. Šta da drugo kažem osim da su im proizvodi vrhunski.
18.09.2013 | 10:08
Ko priča o talama, firma je Titan Salvage a vođa projekta je južnoafikanac Nick Sloane. To je tako zahtjevan projekt da samo neko to ima iskustva u takvim poduhvatima može ozbiljno pristupiti tom ili takvim projektima. A pošto se ovako nešto ne dešava svaki dan, to može biti samo internacijonalno operirajuća firma koja se specijalizirala na spašavanje takvih velikih plovila. Koliko ja znam i Marko Polo je skinut s one stijene od nekih Skandinavaca ili Holandeza a ne od naših.
18.09.2013 | 12:25
Jbg, sad si nam pokvario gušt pljuckanja po Talijanima.
18.09.2013 | 13:52
dpasaric kaže:
Mislim kada je jedan Mercedes preuzeo od Alfe common-rail tehnologiju za dizel motore, onda što ćemo dalje raspravljati?

Kako mislis "preuzeo"?

en.wikipedia.org/wiki/Common_rail

Nebih bas rekao da je Mercedes ista preuzeo od Alfe po tom pitanju. Sto se tice auto industrije, talijanima kapa do poda za dizajn al pricati o nekoj kvaliteti talijanske autoindustrije (sto se tice masovne produkcije) je komicno.

Osobno izbjegavam talijanske aute, iako Alfu zaista obozavam (ali se ne usudim kupit) ali ljudi iz uzeg kruga familije voze talijane i sve sto mogu rec je - BozeSacuvaj.
18.09.2013 | 14:32
Posto svake godine odem do Italije na 1-2 sedmice ova me prica podsjetila na nesto.

Uzeo ja auto Fiat 132 na susretu oldtimera. Rezervoar goriva na sredini i ja malo po gasu krivine kad ono sve kazaljke idu lijevo desno kako dolazi krivina. Lampica od goriva se pali na krivini a sama kazaljka ode do skroz prazno- pa skroz puno a onda se vrati na sredinu.
18.09.2013 | 15:09
To ti je feature, a ne bug. Da znaš koliko se naginje benza u rezervoaru.
18.09.2013 | 16:08
civicar kaže:
dpasaric kaže:

Kako mislis "preuzeo"?

Nebih bas rekao da je Mercedes ista preuzeo od Alfe po tom pitanju. Sto se tice auto industrije, talijanima kapa do poda za dizajn al pricati o nekoj kvaliteti talijanske autoindustrije (sto se tice masovne produkcije) je komicno.

Osobno izbjegavam talijanske aute, iako Alfu zaista obozavam (ali se ne usudim kupit) ali ljudi iz uzeg kruga familije voze talijane i sve sto mogu rec je - BozeSacuvaj.

Nije preuzeo, ali je kupio što je Fiat grupa prodavala.
18.09.2013 | 18:39
JOHN kaže:
civicar kaže:
dpasaric kaže:

Kako mislis "preuzeo"?

Common rail je razvio Svicarac, prvi uspjesno koristili Japanci. Magnetti Marelli, Elasis i Fiat grupa unaprijedili dizajn. Dizajn preuzeo Bosch, razvio i priredio za masovnu upotrebu. Prva masovna upotreba u Alfi 156 i Mercedesu C220 CDI

U svakom slucaju, Mercedes nije preuzeo nista od Alfe, vec poceo koristit sustav unaprijedjen od strane Boscha.

Po toj logici Alfa je "preuzela" common-rail od japanske kompanije Hino (koja je prva implementirala common-rail u svoj Hino Ranger).
18.09.2013 | 19:38
Ma nemoj? A đes ti bio devesprve, a?
18.09.2013 | 22:24
civicar kaže:
JOHN kaže:
civicar kaže:
dpasaric kaže:

Kako mislis "preuzeo"?

Common rail je razvio Svicarac, prvi uspjesno koristili Japanci. Magnetti Marelli, Elasis i Fiat grupa unaprijedili dizajn. Dizajn preuzeo Bosch, razvio i priredio za masovnu upotrebu. Prva masovna upotreba u Alfi 156 i Mercedesu C220 CDI

U svakom slucaju, Mercedes nije preuzeo nista od Alfe, vec poceo koristit sustav unaprijedjen od strane Boscha.

Po toj logici Alfa je "preuzela" common-rail od japanske kompanije Hino (koja je prva implementirala common-rail u svoj Hino Ranger).

Što tebi točno znači preuzeo?
Kao što preuzmeš obično pismo od poštara ili platiš neku konstrukciju pa ju dorađuješ ili objelodanjuješ.
Bosch je vjerojatno platio kikiriki Fiatu, a Fiat godinama poslije udarao glavom o zid. U lancu vlasnika najveći pušioničar je Fiat. Da to Fiat nije preuzeo od japanaca, te zamislili da se injektori kontroliraju elektronski, bosch bi klinac to sam smislio.
Moj zaključak bi bio da danas možda nebi bilo CR ispod hauba naših limenih ljubimaca da nije bilo fiat grupe
18.09.2013 | 22:59
Svaka čast CR sistemu, ali sistem PD je bolji
18.09.2013 | 23:36
Bertone kaže:
Svaka čast CR sistemu, ali sistem PD je bolji

Bio bolji dok nisu makli smece od siemensovih brizgaljki kod CR. 2.0 TDI PD je koma od motora, dizne uredno odlaze, je da ih u servisu mijenjaju na vlastiti trošak ali ako ti rikne nema vožnje dalje, šlepa i mjenjanje, ako imaš sreće da ti je glava motora ok, manje više svi lagano troše vodu tzv. "har rise kopf", glava puca, senzorčići razni, dpf rikavela nakon 100000.

U jednu ruku Njemačko sranje.
Istu koncepciju CR recimo koristi Mazda i Toyota koje to malo bolje pakiraju izuzev 2.2D4D-CAT motora. BMW, Mercedes i ostalo neću ni spominjat. U biti rijetko koji da izdura kad se sve uzme u obzir. Zato ja peglam benzinku i plin.
18.09.2013 | 23:46
drlovric kaže:

Ne bi ja o Alfi. Imao sam dvije (jako kratko!). Mislim da se vise necemo druziti

Izgledaju lijepo, dobre su za voziti (ono kratko dok su ispravne) i tu se sve lijepo zavrsava

Jeremy Clarkson:
Alfa build cars to be the best a car can be ... briefly"

Najtočnija rečenica ikad.
18.09.2013 | 23:55
Mislio sam na 1,9 TDI PD motore.. usput, zaboravio si napisati da novi 1,6 TDI CR troše ulje ko da je badava
19.09.2013 | 00:00
Bertone kaže:
Mislio sam na 1,9 TDI PD motore.. usput, zaboravio si napisati da novi 1,6 TDI CR troše ulje ko da je badava

I da ga dotačeš svaka dva tri tanka. German crap.
19.09.2013 | 09:35
iAnte kaže:

Jeremy Clarkson:
Alfa build cars to be the best a car can be ... briefly"

Najtočnija rečenica ikad.

Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 27 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, Anonimci (1230)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO