Oglasnik: Ako je tako dobar, zašto ga prodaje?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Oglasnik: Ako je tako dobar, zašto ga prodaje?

23.09.2013 | 18:27
www.jabucnjak.hr/oglasi/softver/ponuda/p...6gb-ram-12-4568.html

ILI za 6,900.- kupiti i7 2,3 4GB i mehanički disk?
23.09.2013 | 18:43
Pa cijena je ok,kad je stavio full rame i ssd,možda ga prodaje jer hoće imati zadnju verziju minija.
23.09.2013 | 18:54
Nije štos u cijeni, već u oglasu.
23.09.2013 | 19:48
Pa pošalji čovjeku pm i pitanj njega zašto prodaje
23.09.2013 | 19:57
Kakve veze ima zasto neko nesto prodaje,ako je OK cijena i zadovoljava tvoje potrebe i uslove koji su tebi bitni u kupovini tj to je ono sto trazis kupi ili ne.To je kao da mene neko pita zasto prodajem iPhone 5,zato sto mi se prodaje.Moja stvar i tacka.Nisam nekome duzan podnostiti izvjestaj ili moje planove.
23.09.2013 | 20:10
Gle, to je prvo pitanje koje i meni padne na pamet kad netko prodaje nešto polovno što hvali na sva usta. Ja kad prodajem polovni auto, napišem što škripi, što cvili i koliko puta je bio udaren, da ljudi ne zovu i ne zapitkuju bez veze. Samo mi se jednom dogodilo da me je netko pitao zašto ga prodajem, jer je sin zvao, a otac mu je napisao pitanja .
23.09.2013 | 21:02
Zašto ga prodaje je glupo pitanje, a 95% (potencijalnih) kupaca će ga postavit. Znam ljude koji u pekari uvijek pitaju je li nešto svježe. Odgovor je uvijek isti, ali nije uvijek istinit. A oni opet pitaju.

Inače, nevezano uz ovaj oglas, njuškalo je u posljednje vrijeme prepun prevarantskih oglasa. Znam, uvijek ih je bilo, ali sad je prešlo svaku mjeru. Nedavno sam gledao oglase za iPhone 5 i od 15 oglasa koje sam pogledao, 12 ih je imalo broj mobitela sa znamenkom viška i isti naslov oglasa.
23.09.2013 | 21:14
NE slažem se da je odgovor uvijek isti. U dućanu gdje ja kupujem mi uvijek kažu koji je kruh svjež, a koji nije. I u restoranima u kojima pitam da li je riba svježa, kažu mi iskreno da li je svježa ili iz leda. Osim u jednom, u koji više ne idem.

Isto tako, kad pitam nekog zašto prodaje nešto što je tako super i fenomenalno, odgovori nisu uvijek isti. Variraju od "trebam novac", "kupujem novo", "viška mi je"... Jasno je da može biti i laž, ali po mom iskustvu nisu baš svi ljudi na svijetu lažljivci.
23.09.2013 | 21:22
Jednim dijelom si u pravu ali sa druge strane zar to pitanje ne zadire u moju privatnost a realno kupcu bas nista ne znaci. Niko ali bas niko nece reci"Sad sam poplasio na stanici a treba mi lova da se sredim" ili "imam finansijskih problema zena mi ostala bez posla ne mogu da platim racune ni obdaniste za ovaj mjesec a u frizideru imam jedno jaje".Tako da mislim da je pitanje zasto ga prodajes vise nego suvisno,ako je roba sa prjeklom tj potrebnom dokumentacijom i garancijom.
23.09.2013 | 21:29
Dvije strari mi padaju na pamet:
1. koliko je sa stojadinom zazidalo kuću
2. MTV Pimp My Ride
23.09.2013 | 21:30
Ovo pitanje "zasto prodajete xy stvar?" mi je iritantno do bola. Pitaj me tehnicke detalje, ima li nedostataka, ma stagod a da ima veze s konkretnom stvari koja je na prodaju, al nemoj mi takva pitanja postavljat.

Sta te boli kifla zasto ja nesto prodajem. Vidis, isprobas, pregledas papirologiju (garancije, servisi) utvrdis stanje i eventualne nedostatke, pogodis cijenu i vozi.

Uvijek treba bit fer i korektan kod prodajw, al ovo "zasto prodajete?"je jednostavno osobno pitanje koje nema veze s prodajom. Vise mi lici na babsko propitivanje.

Mozda covjeku trebaju pare, hoce noviji, ima viska... Stagod da je, razlog je osoban, i jedino sto je bitno je ispravnost, papirologija i cijena. Tehnikalije znaci.
23.09.2013 | 21:55
NE.
"...Vrhunski uredaj za rad u final cut-u..."
23.09.2013 | 21:58
civicar kaže:
Ovo pitanje "zasto prodajete xy stvar?" mi je iritantno do bola. Pitaj me tehnicke detalje, ima li nedostataka, ma stagod a da ima veze s konkretnom stvari koja je na prodaju, al nemoj mi takva pitanja postavljat.

Sta te boli kifla zasto ja nesto prodajem. Vidis, isprobas, pregledas papirologiju (garancije, servisi) utvrdis stanje i eventualne nedostatke, pogodis cijenu i vozi.

Uvijek treba bit fer i korektan kod prodajw, al ovo "zasto prodajete?"je jednostavno osobno pitanje koje nema veze s prodajom. Vise mi lici na babsko propitivanje.

Slično kao kada te pandur zaustavi pa te pita gdje ideš. Volim smisliti odgovor tako da onom tko pita bude žao što je uopće pitao. Recimo da prodajem Minija i da me pita kupac zašto rekao bi mu da mi treba za platiti abortus iil lasersku operaciju hemoroida.
23.09.2013 | 22:04
Riba kaže:
civicar kaže:

SLišno kao kada te pandur zaustavi pa te pita gdje ideš. Volim smisliti odgovor tako da onom tko pita bude žao što je uopće pitao. Recimo da prodajem Minija i da me pita kupac zašto rekao bi mu da mi treba za platiti abortus iil lasersku operaciju hemoroida.

Lol, vrh.
23.09.2013 | 22:13
Kupiti najslabiji komp u ponudi, staviti memoriju i SSD i reklamirati ga kao vrhunski stroj za videomontažu.
23.09.2013 | 22:43
Što me podsjetilo i na zgodu kada sam bio u autu sa prijateljem od oca, imao sam možda 13 godina; zaustavio nas je milicajac i pita ga:
- "Dobro veče, gdje idete?"
- "A evo idem tu jebat' jednu bodulku na Vežicu"
- "Pa druže, nemojte tako..."
- "Pa pitali ste gdje idem."
23.09.2013 | 22:58
zabac kaže:
Kupiti najslabiji komp u ponudi, staviti memoriju i SSD i reklamirati ga kao vrhunski stroj za videomontažu.

NJegovo pravo da ga reklamira kao ultra mega giga masinu.Tvoje je da znas da li ti odgovara ili ne
23.09.2013 | 23:14
zabac, mislim da si falio naslov...
ocito te smeta ovaj dio oko final cuta, pa mozemo diskutirati oko toga dali se radi o laznom oglasavanju ili slicno, ali zasto neko nesto prodaje, fakat je privatna stvar.
stvari koje mene zanimaju kao kupca su: stanje, ispravnost, dali uredjaj odgovara opisu, dali ima papire, ako ih neama zasto ih nema, i onda eventualno neke specificnosti koje su vezane za proizvod. motivacija prodavaca ne opisuje ni na koji nacin proizvod, tako da je to podatak koji ti ne donosi nikakvu korisnu informaciju!
meni osobno takvo pitanje nije pristojno.
23.09.2013 | 23:27
@Riba - lol, mrak storija.

@zabac - natjero si me da idem gledat cijene tog minija.

www.istyle.eu/hr/mac-mini-dual-core-i5-2...0gb-hd-graphics.html - 5300nov za kes.

Vidim da je moguce ubacit ram i disk u njega (nije zalemljen) www.ifixit.com/Teardown/Mac+Mini+Late+2012+Teardown/11262/1

Cijena 16GB DDRa 3 je cca 1200kn. SSD od 120GB (2.5") mozes nac za 900kn. Cijene komponenti su iz PC shopova, ne Apple storea, da se razumijemo. Znaci nov iz ducana s tim nadogradnjama dobijes za parsto kuna vise ako ti ovo ne pase.

Ako cemo po performansama, stroj sa i5 procom, 16GB memorije i SSDom je zmaj. Nastranu anemicna grafika, koja ga ne cini bas strojem za obradu grafike.

A sto se ostalog tice, potpisujem sainta i kinsifa.
24.09.2013 | 08:40
Mini je zgodan, mali stroj. Akcenat na mali. Samim tim ga ja lako donijeti iz inozemstva

Niste razmisljali da covjek mozda nema pojma o Apple racunalima?

On zna da su najskuplji i najbolji i da moze zaraditi par stotina eura na razlici u cijeni USA=>HR

Ja nisam ne znam koliko sam Apple uredjaja donio za prijatelje i poznanike.

Sad imam narucena 3 Mac Pro, a cak niti ne znaju kolika ce bitri cijena
24.09.2013 | 09:27
Uh, ti ces se nategliti

drlovric kaže:

Sad imam narucena 3 Mac Pro, a cak niti ne znaju kolika ce bitri cijena
24.09.2013 | 15:53
meni su skijanje i brdski biciklizam dvije glavne ( oke ispred supruge rekao bih sporedne ) preokupacije. Mnoge dijelove koje opreme koje sam kupio sam i prodavao jer sam neralno zelio nesto bolje i sl....
upravo da bih se oradio od pitanja zasto nesto prodajem, uvijek sam dodao u opis da "prodajem iz obijesti"
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
24.09.2013 | 17:52
ZAAK kaže:
meni su skijanje i brdski biciklizam dvije glavne ( oke ispred supruge rekao bih sporedne ) preokupacije. Mnoge dijelove koje opreme koje sam kupio sam i prodavao jer sam neralno zelio nesto bolje i sl....
upravo da bih se oradio od pitanja zasto nesto prodajem, uvijek sam dodao u opis da "prodajem iz obijesti"

Nelose...Tako bi mozda i zenu uspio prodati...
24.09.2013 | 22:05
To mi njagore kad nešto prodajem pa me netko pita zašto prodajem. Pogotovo kad auto prodajem.
24.10.2013 | 00:51
Ocito je 3D slika kad je oglas pod programima!
05.12.2013 | 18:00
www.jabucnjak.hr/oglasi/hardver/ponuda/p...figuracija-4663.html
Eto, opet jedan! Namirišala je tamna strana Jabučnjak i hvata nevine jabučare.
05.12.2013 | 18:36
Ispravak originalne poruke, nije se covjek danas prijavio...ne znam sto s ovim, osobno bi tolerirao aktivnim korisnicima, ali ovako je na granici sa spamom.
05.12.2013 | 19:58
Onda briši...
05.12.2013 | 21:24
da se na to i ios stavit
05.12.2013 | 21:24
Riba kaže:
Ispravak originalne poruke, nije se covjek danas prijavio...ne znam sto s ovim, osobno bi tolerirao aktivnim korisnicima, ali ovako je na granici sa spamom.

PC konfama nije mjesto na Jabučnjaku, ali ako već hoćemo to tolerirati, otvorimo kategoriju: Strojevi s tamne strane
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 34 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, pontmax1, Riba, Anonimci (864)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO