Mjenjanje cola na automobilu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mjenjanje cola na automobilu

05.11.2013 | 16:04
A sorry kada sam odnah pisao felge mislio sam na alu. Plus rabbit oprema pa ono. :/

Ali eto. Za starije prometne se valjda mora ovjeriti za nove treba gledati koje smijes. Nesto smo i zakljucili.
05.11.2013 | 16:14
Ma sve pet .. i kad već nećeš na 14", zimske si stavi ove kaj imaš u knjižici 185x60x15 (400-600 kn) umjesto 195x55x15 (500-900 kn), a i uža guma je bolja za snijeg i sve već kaj sam napisao za 14"
05.11.2013 | 18:29
Bertone, ti mu savjetuješ vrlo pametno iz glave, ali kod njega srce bira….
Stefanjos, ajmo redom. NEMOJ spuštati auto. Još jednom: nemoj spuštati auto. Ako ti usfali kontrole nad karoserijom, idi na kvalitetnije amortizere (Bilstein B6, recimo) i ostavi serijske opruge.
Felge? Kad si već zapel, pogledaj si VW originalne na Njuškalu. Ima ih sigurno kolko hoćeš. I ne koštaju previše.
I drži se homologiranih dimenzija. Kod felgi vodi računa o ET (Einpress Tiefe, Offset) koji bi trebao biti onakav kakav je VW predvidio. To ti jamči minimalno opterećenje lagera, optimalnu geometriju upravljača i stabilnost po pravcu. OK, polo nije baš sportski auto i nije previše osjetljiv na promjenu ET-a, ali svejedno, postoji razlog zašto je takav kakav je: nisu ovi u VW-u baš takvi idioti pa da nisu o tome vodili računa….
05.11.2013 | 19:15
stefanjos kaže:
zabac kaže:
A čemu uopće to? Mislim, mjenjanje felgi na veće, niskoprofilne gume!?!

Izuzetno lijepi look. Malo personaliziranja.

?!?!
05.11.2013 | 19:20
Djuro genijalac kaže:
Bertone, ti mu savjetuješ vrlo pametno iz glave, ali kod njega srce bira….

Tu si pogodio sto posto.

E meni je cilj biti sto sigurniji na cesti, nisam neki manijak koji juri autom. (to bi radio na zatvorenoj cesti, hehe) pa auto sada malo sredujem radi looka.

A sada si me izbediro za ovo spustanje Mislio sam 3 cm dole ici. Jer sam mislio ako gti model moze, moze i ovaj zar ne?( znam da je ovjes drukciji ali posto se ne utrkujem ne vidim stetu) ili se varam. Gledo sam VW original ali sam zapeo za OZ superturismo GT race silver. prekrasne su( nisam jos saznao cijenu u hrv jer se ovaj dealership ne javlja) ali zamjena su te sparco pista.

Mogucnost koju bi najradije birao je farbarnje mojih felgi. znaci dio oznacen na slici bi najradije u crno( da se ne vidi i pustio ostatak kakav je) ali tesko da se to moze uopce napraviti. Ovako bi smanjio trosak kupnji novih felgi i jednostavno bi šalto gume kada treba.

Nadam se da moj jadni photoshop poblizuje koja mi je ideja, ali neznam nikoga da to radi, ili dal je uopce moguce.
felge.jpg
05.11.2013 | 19:21
@zabac sto je nejasno?
05.11.2013 | 22:00
Imao sam SAAB 93, 129 kW, spušteni ovijes (tvornički), gume 225/45/17, auto je išao savršeno. Vozio sam ga cca 5 godina. Kad sam ga prodao, imao sam 57 godina. Zimske gume sam imao 205/55/16 i bile su puno ugodnije i štedljivije i upisane u knjižicu. Sad sa 60 godina vozim Mercedes Benz C200 CDI, 100 kW, gume 195/60/16 i sretan sam. Bubrezi su još u meni a potrošnja cca 6 litara (doduše nije ni SAAB-ova bila prevelika za benzinca, 8-8.5l). Ne bih nikad mijenjao gume koje su tvornički ugrađene iako su ove (195/60/16) skupe, jer su rijetke.
Ne mijenjaj veličinu felgi i guma. To je moje mišljenje. Bit ćeš na kraju sretniji kao i ja.
05.11.2013 | 22:37
NE možeš to tako objasnit. Testosteron je to...
05.11.2013 | 22:41
stefanjos kaže:

A sada si me izbediro za ovo spustanje Mislio sam 3 cm dole ici. Jer sam mislio ako gti model moze, moze i ovaj zar ne?( znam da je ovjes drukciji ali posto se ne utrkujem ne vidim stetu) ili se varam.

Ako ideš dolje za 3 cm, onda ti opruge moraju biti tvrđe. Pogledaj malo po netukako izgledaju reli auti koji voze Irski reli za svjetsko prvenstvo (tj. kako su izgledali kad su vozili). Taj se reli vozi po asfaltu, ali je on neravan, otprilike kao i kod nas na cestama. Pogledaj koliko su auti daleko od tla! Što je auto viši, hod ovjesa je veći, a hod ovjesta ti treba da bi mogao slijediti neravnine na cesti. Priče o boljem ležanju vrijede na trkaćoj stazi koja je ravna. Kad si ti bio sa svojim autom na Grobniku? Vjerojatno nikad.
Polo GTI ima niži ovjes, ali na njemu su drugačije opruge, amortizeri i seleni…. Ali, kako si i sam priznal da se ne trkuješ, kaj će ti to uopće? Ako ti fali kontrole u ovjesu, zamijeni samo amortizere, kako rekoh, bilstein B6 je za dva koplja iznad tvorničkih. Preporučam ti da posjetiš www.to-proparts.hr
Dečko je pošten i ima vrlo dobre cijene i nabavlja SVE. Ima i Bilsteine (dapače, ja upravo čekam da mi ih isporuči) pa se raspitaj kod njega. Tuning ti inače nije jeftin sport. Zapamti da se kod tuninga vrtiš u vražjem trokutu. Na jednom vrhu piše Brzo, na drugom Jeftino, na trećem Pouzdano. Smiješ odabrati samo dva vrha…

stefanjos kaže:

Mogucnost koju bi najradije birao je farbarnje mojih felgi. znaci dio oznacen na slici bi najradije u crno( da se ne vidi i pustio ostatak kakav je) ali tesko da se to moze uopce napraviti. Ovako bi smanjio trosak kupnji novih felgi i jednostavno bi šalto gume kada treba.

Nadam se da moj jadni photoshop poblizuje koja mi je ideja, ali neznam nikoga da to radi, ili dal je uopce moguce.

Horvat iz Samobora ti ravna, popravlja i lakira felge. Ne znam kontakte napamet, ali na VW forum u budeš našel sve kaj ti treba. Jasno da je moguće samo djelomično polakirati felge kak si ti zamislil, ali ti savjetujem da si to prvo DOBRO odradiš u PS-u da vidiš kak to bude stajalo na autu...
05.11.2013 | 22:42
stefanjos kaže:
@zabac sto je nejasno?

Za personalizaciju recimo staviš one zavjesice iza zadnjih kotača i s lančićem ih malo nadigneš, obavezno ona vodljiva guma s munjom za odvođenje statičko elektricteta, CD-i na retrovizor, čupavac desno od instrument table, čupavac oko volana, zavjese na zadnja bočna stakla, zelena folina na šoferšajbu s natpisom RALLY, majce kratkih rukava na prva sjedala umjesto navlaka, one mačje oći na rub vrata (po 4 barem na svaka vrata), spojler obavezan (od lima), svjetleća kuglica na anteni (u više boja), na haubu one kopče koje drže da se ne otvori, plave LED-ice ispod auta, prva bočna stakla zatamnjena, na zadnju policu onaj pas koji klima s glavom, obavezno neka naljepnica otraga s porukom (po izboru), na jenu šajbu oznaka krvne grupe (zlu ne trebalo), iza prvih siceva dvije cijevi u X kao "ojačanje", na pojaseve staviti one krpe na čičak (natpis RALLY obavezan), znojnik za glavu oko naslona za glavu, na tablice staviti onu foliju.
Možda ima još toga, ali gdje ćeš više za personalizaciju!
05.11.2013 | 22:45
Zaboravljaš BITNE detalje. Kočija u jantaru na ručici mjenjača. Retrovizor na blatobranu u obliku kapljice. Antena koja se od nazad u luku spaja na prednji blatobran. I otraga onih šest zečeva koji se karaju i ispod piše sex zylinder
05.11.2013 | 22:45
stefanjos kaže:

Prije cca 2 godine kolega s posla je išao kod Slaveka u Svetoj Nedelji popraviti i obojati o rubnik izgrebane felge, nakon popravka su izgledale kao nove, tel. 098-238-783 pa ako dolaziš često u Zg, nazovi i pitaj (nadam se da je broj još uvijek isti).

Alu felge se mogu bojati i/ili plastificirati, pitanje je samo koliko si spreman odvojiti kunica.

Iako se slažem s boriskrom, zapravo isto razmišljamo no to dođe s godinama

PS. S tom tvojom felgom se bojanjem da napraviti čudo, no photoshop ti je u banani
05.11.2013 | 23:00
Djuro genijalac kaže:
Ako ideš dolje za 3 cm, onda ti opruge moraju biti tvrđe...
... Ako ti fali kontrole u ovjesu, zamijeni samo amortizere, kako rekoh, bilstein B6 je za dva koplja iznad tvorničkih. Preporučam ti da posjetiš www.to-proparts.hr
Dečko je pošten i ima vrlo dobre cijene i nabavlja SVE. Ima i Bilsteine (dapače, ja upravo čekam da mi ih isporuči) pa se raspitaj kod njega. Tuning ti inače nije jeftin sport. Zapamti da se kod tuninga vrtiš u vražjem trokutu. Na jednom vrhu piše Brzo, na drugom Jeftino, na trećem Pouzdano. Smiješ odabrati samo dva vrha

Pa napisao sam mu već da idu puni silikonski seleni, ono što nisam napisao je da idu kraće i tvrđe opruge (moje su s tri točke, to vidiš na drugom navoju opruge od mulde) zbog čega idu i kraći i drugačiji amortizeri, zatim dijelovi ovjesa koji su kod običnog ovjesa od prešanog lima, kod tvorničkog spuštanja su aluminijski što olakšava ovjes i daje veću krutost, ali je i lakše potrgati na našim divnim cestama, zatim jače stabilizator štange, pa .. ma dok sve napišem sjesti će još pet postova

Zato, najjeftiniji mod za upravljivost Djurina preporuka amortizera (stvarno su OK) i puni silikonski seleni, ostalo zaboravi.

Djuro genijalac kaže:

Horvat iz Samobora ti ravna, popravlja i lakira felge. Ne znam kontakte napamet, ali na VW forum u budeš našel sve kaj ti treba. Jasno da je moguće samo djelomično polakirati felge kak si ti zamislil, ali ti savjetujem da si to prvo DOBRO odradiš u PS-u da vidiš kak to bude stajalo na autu...

Mislim da govorimo o istom majstoru
05.11.2013 | 23:11
mislio sam da spustanje auta nije toliko opasno, odnosno da rusi kvalitetu,mislio sam nove opruge uzet i tako ga spustiti ali ovom problematikom mi se to uopce ne svida. nisam ni pobornik toga, ali lijepo mi izgleda. nije nuzno. ipak zivim u rijeci.

dalje @zabac nisam seljak, nego raspitujem se jer zelim to kulturno napraviti. lijepe felgice( ne neke kric i sjajne), malo spustit( izgleda da sada necu zbog komplikacija) i tablice bez okvira( to sam vec napravio i super izgleda), ekipa i ja imamo naziv za sve te tunere s neonkama i sr*njima, ali necu reci jer mozda je prevulgarno. i da, nikakve naljepnice i sr*nja, ajde mozda od apple-a

a za farbanje felgi bi stvarno mogao nazvat ovog covjeka. cesto sam u zagrebu pa zasto ne bi navratio

i da photoshop je cista banana. ucim termodinamiku ali sam htio na brzinu to vidit odprilike
05.11.2013 | 23:46
Nije to velika drama, da se razumijemo, samo je nepotrebno. I skupo. No, ako već želiš spustit auto, onda za to koristi Eibach opruge i Bilstein amortizere. Dapače B6 ti dopušta da ih koristiš uz serijske i Eibach opruge. Samo vodi računa da tvrđi ovjes znači i veće opterećenje za karoseriju.
Ja nisam pobornik silikonskih selena, jer su čvršći, ali i najčešće s njima se puno više buke podvozja prenosi u kabinu….

Kako rekoh, vražji trokut: jeftino-brzo-pouzdano, a odabrati smiješ samo dvije stavke……

Nego, čudi me da se u raspru nije uključil Davor sa svojom spuštenom alfom GTV….?
05.11.2013 | 23:56
Točno je da se malo povećava buka, ali i guma 205 ili 215 povećava buku, ni 1,6 TDI CR nije baš tih (iako je u svakom slučaju tiši od TDI PD motora) tako da je između upravljivosti i buke, jezičac vage ipak za upravljivost
06.11.2013 | 00:10
ok, nije ni glavna stavka bilo spustanje, to sam ako sam mislio radit za ljeto.hehe

sto se tice papirologije, u prometnoj mi je ocito upisan taj veci col( ako se odlucim) ali znaci da nema nikakve opasnosti ako je zapisano tamo( valjda je to po VW standardima).

za farbanje cu vidit jos, to bi stvarno moglo lijepo ispast, ali ne vidim nista losega ako uzmem 15 colne oz felge za staviti na ljeto s ljetnim gumama. a ove alu felge za zimu kako sam i mislio na pocetku
06.11.2013 | 00:35
nema, to ti je i najbolja i najisplativija modifikacija jer nemaš izdatka za nove ljetne gume barem dvije godine

za zimsku (185x60x15) sam ti već rekao, vjeruj mi taj 1 cm se itekako osjeti na dubljem snijegu, a vizualno nećeš puno izgubiti..
06.11.2013 | 07:42
stefanjos kaže:

dalje @zabac nisam seljak, nego raspitujem se jer zelim to kulturno napraviti. lijepe felgice( ne neke kric i sjajne), malo spustit( izgleda da sada necu zbog komplikacija) i tablice bez okvira( to sam vec napravio i super izgleda), ekipa i ja imamo naziv za sve te tunere s neonkama i sr*njima, ali necu reci jer mozda je prevulgarno. i da, nikakve naljepnice i sr*nja, ajde mozda od apple-a

Vidi ga sad! Nisam ni mislio da si s*ljak. Ja sam govorio što se sve može napraviti na personalizaciji auta, što sam vidi da ljudi rade. Mada sam valjda star i ne razumijen zašto bi se išta diralo po autu. Ali ajde, ako te veseli, radi, ali ja i dalje ne razumijem zašto (valjda nikada ni ne ću razumjeti).
Nemoj kaj zameriti.
lp
06.11.2013 | 09:40
zabac kaže:
stefanjos kaže:

Vidi ga sad! Nisam ni mislio da si s*ljak. Ja sam govorio što se sve može napraviti na personalizaciji auta, što sam vidi da ljudi rade. Mada sam valjda star i ne razumijen zašto bi se išta diralo po autu. Ali ajde, ako te veseli, radi, ali ja i dalje ne razumijem zašto (valjda nikada ni ne ću razumjeti).
Nemoj kaj zameriti.
lp

Svatko tko cita to sto ti pises moze vidjeti da zahebavas decka. To ako tebe takve stvari ne interesuju ili si tu zivotnu fazu prosao ili preskocio ne mora znacit da i drugi tako misle.
Decko lijepo pita i bilo bi lijepo u skladu ovog foruma kojeg ja smatram jednog od najkulturnijih da mu se i lijepo odgovori. Ako se nema adekvatan odgovor onda je bolje pustit da " pametniji" nesto napise.

Stefanjos, slobodno mozes spustiti auto do maksimum 3 cm. Uz malo paznje neces toliko troskova imati sto se ovjesa tice. Eibach opruge su ti najbolji kompromis sto se udobnosti i sportskih performansi tice.
Kad te bude prosla ta faza vidjet ces da je ipak original setup najbolji.
Nemoj uzimati vise od 16 zolla, to je za polo dovoljno.
Bit ce tvrdji ali zato ce biti puno stabilniji.
06.11.2013 | 10:37
Sta ste napali covjeka, ako mu se sredjuje auto neka sredi pa ce nakon nekog vremena vidjeti sto mu odgovara a sto ne.
Iz mog iskustva (Clio II, 1.6 16v) auto spusten sa H&R oprugama i gore 195/45/16 umjesto originalnih 185/55/15 i razlika u voznji je velika. Auto je osjetno cvrsci, bolje lezi, manje se naginje u zavojima, stabilniji na autoputu pri vecim brzinama itd i naravno auto izgleda puuno bolje. Negativno je sto ces osjetiti svaku hebenu rupu na nasim cestama, prelazak preko lezecih (onih cetvrtastih) je prihvatljiv jedino ako stanes prvo ispred ili naletis brzinom 3kmh. Nedavno mi je pukao jedan feder pa sam privremeno vratio gore originalne i moram priznati da je to preporod sto se tice udobnosti ali auto izgleda ko divokoza i naginjem se ko brod po zavojima.
Zenin bivsi auto (Peugeot 405 Mi16) je dolazio tvornicki sa sportskim ovjesom i to je prava stvar tako da ako ikako mozes kupi i amortizere i opruge jer je to puno bolje rjesenje. Udoban je skoro kao i auto sa obicnim amortizerima ali upravljivost je jedno 10x bolja.
06.11.2013 | 12:26
@zabac, nisam nista zamjerio nego mi nije bilo jasno kako ne kuzis sto zelim napraviti. hehe

prvo cu se raspitati kod majstora za to lakiranje, jer izgleda da do zagreba necu jos ovaj mjesec.

ako mi to ne prode. uzet cu 15 ice od oza, ist dimenzije i na njih stavit ljetne. a sadasnje original alu felge ce biti za zimske istih ovih dimenzija. mozda malo 60 ili kako vec bude bilo zbog udobnosti voznje po zimi
06.11.2013 | 13:23
Ma kuži no do najboljih rezultata se dođe s par redova ozbiljnosti i jednim šale

Ako si i dalje za farbanje felgi, onda si to ostavi za ljeto kada ti na autu budu nove ljetne felge jer fabanje ne traje pola sata

Ako se odlučiš ipak za tunning auta, onda nova tema i krećemo od kočnica jer kočnice su prvi korak u tunningu
06.11.2013 | 13:26
dada, normalno, farbanje bi pustio za ljeto jer nemam sada i vremena za to.

ma nikakav tuning, skup je to sport, samo mali vizualni detalji koji su meni okom po volji

06.11.2013 | 14:24
Jasno mi je što želiš, ali mi nije bilo jasno zašto to želiš. Rekao si radi personalizacije, a ja nabacio par ideja. LOL
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 42 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1015)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO