Studentski 'problemi'
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Studentski 'problemi'

06.12.2013 | 08:03
Odeš kod pro-dekana i žališ se - pismeno.
06.12.2013 | 11:37
Kad sam ja radio na Sveučilištu (a radio sam na 4 fakulteta sveukupno) rezultati kolokvija/ispita su uvijek bili u ponedjeljak. Zašto? Pa vikendom bih se najbolje koncentrirao. U prijevodu, rezultati su dolazili s kašnjenjem od 3 do 7 dana, ovisno kad su kolokviji/ispiti pisani.

Ako je bilo hitno radi komisije, naravno, isti dan.
06.12.2013 | 13:47
smayoo kaže:
Što ti... smrdi? Erasmus?
???
??????

O, jebote, čovječe, da je meni netko dao šansu 1992. godine da odem na godinu dana studirati elektrotehniku u Karlsruhe, Köln, Pariz, Uppsalu... Čovječe, nikud nisam mogao mrdnut. Nisu mi Nijemci htjeli dat vizu ni na praksu da odem, na kraju sam bio gore ko ilegalac...

Strašno...

Ne mogu sad izdržati, inače ovo vrlo nerado citiram jer ispada vrlo pljuvačka izjava, ali ovdje stvarno ne znam kako drugačije reagirati. Ovo mi je napisao prijatelj s faksa koji je već 14 godina u Irskoj. Trenutno radi u Googleu, a prije je bio u Ericssonu:

Za djecu sto cu ti reci, neka uce jezike, sto vise putuju i ako ikako mozes posalji ih van na fax. Mi smo sve manje konkurentni. Zalosno ali istnito. Makar Erasmus ili Masters. Evo, ja ti zaposljavam top sa najboljih tehnickih faxeva u Evropi i mislim za znam sto pricam. Svaki tjedan vidim na interviewima sto Europa proizvodi (mozemo razgovarati o svakoj zemlji i svim sveucilistima u svakoj vecoj/znacajnijoj clanici EU) i mogu ti reci da smo u debelom kurcu!

Eto, tako. A tebi Erasmus "smrdi"...

smayoo, ne bih se skroz složio s tobom, erasmus je uvijek bolja opcija, najviše zbog jezika, ali bolonja je i vani napravila dar-mar. da neš zaistač bitno i kvalitetno savladaš, trebaš isfurat neki MBA. konkretno, na torinskom sveučilištu, za 3. vrlo intenzivna mjeseca, dobiješ i znanje i papire s kojima si konkurentan bilo gdje. i živiš u olimpijskom selu i lažeš da su svi u hrvatskoj ko ti
  • toc
  • Korisnik
  • 3
06.12.2013 | 14:00
Erasmus je super. Svojevremeno sam ga iskusio i svakome to preporucam, pa makar se razocarao, ali neka proba. Da toga nije bilo tokom mog studija, ne bih bio pola covjeka sto sam sada

U mom studentskom zivotu ima i studija u Zagrebu, Erasmusa u Belgiji, ponovnog studija u Zagrebu, internshipa u ON Semiconductoru i National Instrumentsu, pa sad do doktorata u Belgiji. Tako da ako tko treba kakvu informaciju rado cu pomoci. A i cesto se cuje za neku otvorenu poziciju negdje itd. Uvijek se traze dobri studenti (=jeftina visoko obrazovana radna snaga)
06.12.2013 | 14:51
Vanjuška kaže:
stefanjos kaže:
pa svaki put kada pitam profesore, oni nesto kazu bezveze tipa, sta ce ti to, to ne valja, osim jucer profesor iz fluida, on je prvo pohvalio. pa me to baca u neoumicu. i gledo sam za prijavit sse ali moram biti treca godina, tako da cekam za to

Čast iznimkama ali većina naših profesora su uhljebi koje nije briga za prenijet znanje, pritom je njihovo znanje zastarjelo i ograničeno, ali ih ne jebe jer imaju doživotne sinekure.
Slušaj Smayooa, tu je u pravu, ne budali, ako znaš jezik, ma da i ne znaš, bježi odavde dok možeš - sve ćeš ostalo u hodu brzo pohvatati. A ako ti baš ne bude dobro, ne snađeš se, uvijek se možeš vratiti.

Bolje je da pokušaš i ne uspiješ, nego da ne pokušaš pa se cijelog života budeš pitao što bi bilo...

Današnji dan ću najdebljim crvenim flomasterom zaokružiti u svom iCalu. Ovo je prvi put da se s Vanjuškom 100% slažem. I on sa mnom.

Pitaš profesore, a 90% njih najveću brigu brine da među njihovim asistentima i znanstvenim novacima nema nijednog dovoljno pametnog i sposobnog da svojom pameću ukaže na to koliko su indolentni i nesposobni.
06.12.2013 | 14:53
florijan kaže:
smayoo kaže:
???
??????

O, jebote, čovječe, da je meni netko dao šansu 1992. godine da odem na godinu dana studirati elektrotehniku u Karlsruhe, Köln, Pariz, Uppsalu... Čovječe, nikud nisam mogao mrdnut. Nisu mi Nijemci htjeli dat vizu ni na praksu da odem, na kraju sam bio gore ko ilegalac...

Strašno...

Ne mogu sad izdržati, inače ovo vrlo nerado citiram jer ispada vrlo pljuvačka izjava, ali ovdje stvarno ne znam kako drugačije reagirati. Ovo mi je napisao prijatelj s faksa koji je već 14 godina u Irskoj. Trenutno radi u Googleu, a prije je bio u Ericssonu:

Za djecu sto cu ti reci, neka uce jezike, sto vise putuju i ako ikako mozes posalji ih van na fax. Mi smo sve manje konkurentni. Zalosno ali istnito. Makar Erasmus ili Masters. Evo, ja ti zaposljavam top sa najboljih tehnickih faxeva u Evropi i mislim za znam sto pricam. Svaki tjedan vidim na interviewima sto Europa proizvodi (mozemo razgovarati o svakoj zemlji i svim sveucilistima u svakoj vecoj/znacajnijoj clanici EU) i mogu ti reci da smo u debelom kurcu!

smayoo, ne bih se skroz složio s tobom, erasmus je uvijek bolja opcija, najviše zbog jezika, ali bolonja je i vani napravila dar-mar. da neš zaistač bitno i kvalitetno savladaš, trebaš isfurat neki MBA. konkretno, na torinskom sveučilištu, za 3. vrlo intenzivna mjeseca, dobiješ i znanje i papire s kojima si konkurentan bilo gdje. i živiš u olimpijskom selu i lažeš da su svi u hrvatskoj ko ti

Nije da se ne slažeš sa mnom, nego se ne slažeš s mojim frendom. U tu diskusiju ne mogu dalje ulaziti jer on zna zašto ima takav stav (očito na temelju iskustva i razgovora s kandidatima koje zapošljava), a ja - ne.
06.12.2013 | 15:00
koje su razlike s IAESTE programom, cini mi se vrlo slicnim. dal je jedan bolji u odnosu na drugi ili?
  • toc
  • Korisnik
  • 3
06.12.2013 | 15:06
stefanjos kaže:
koje su razlike s IAESTE programom, cini mi se vrlo slicnim. dal je jedan bolji u odnosu na drugi ili?

Koliko ja znam, IAESTE te salje na strucne prakse koje znaju biti placene dok za Erasmus ima razmjene studenata (ides jedan semestar ili dva) i studiras normalno kao doma, isto tako ima i Erasus za strucnu praksu i onda jos ima na kraju Erasmus Mundus preko kojega ides na master pri cemu imas dobru sansu dobiti stipendiju koja ti pokriva troskove zivota, skolarinu, i jos ostane.
06.12.2013 | 15:20
smayoo kaže:
florijan kaže:
smayoo kaže:
???
??????

Strašno...

Nije da se ne slažeš sa mnom, nego se ne slažeš s mojim frendom. U tu diskusiju ne mogu dalje ulaziti jer on zna zašto ima takav stav (očito na temelju iskustva i razgovora s kandidatima koje zapošljava), a ja - ne.

ma nismo se skužili, tvoj frend je meritoran i u pravu, stoji da smo u kujcu, ali danas za kvalitenu akademsku naobrazbu u evropi treba stisnut neki MBA. i šlus
06.12.2013 | 20:22
evo stigli su nakon 24 dana, a svašta. i očekivani rezultat jer sam teoriju pobrko jedan pojam( neki kazu izlike hehe)

ha!
07.12.2013 | 10:34
florijan kaže:
ma nismo se skužili, tvoj frend je meritoran i u pravu, stoji da smo u kujcu, ali danas za kvalitenu akademsku naobrazbu u evropi treba stisnut neki MBA. i šlus

Aha, sorry... Iako - MBA je naobrazba određene struke (ili profila). Vjerojatno za naobrazbu npr. inženjerskog profila MBA ne znači toliko kao neki drugi studiji. Ne pratim to toliko pažljivo, ali u vrijeme kad sam ja studirao, najboljim inženjerskim studijima u Europi su se smatrali npr. tehničko sveučilište u Karlsruhe, sveučilište u Kölnu, Grande Ecole Polytechnique (što će reći: tehničko veleučilište) u Parizu, sveučilište u Uppsali...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 48 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (858)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO