A što da ti kažem? Vjerojatno tebe veseli čim imaš želju da se pohvališ, pa se veselim što si ti zadovoljan, ali te neću farbati da mi je to nešto zanimljivo - potpuno sam ravnodušan. To je otprilike kao kada mi dođe susjed i oduševljeno pokazuje svoj novi Golf, a ja imam :-I facu!
Prodao iPhone da bi kupio Samsung, jer mu bolje pase. Meni je to sasvim normalno i razumljivo.
Nekim ljudima je ekran na iPhone jednostavno premalen, dok je meni to najveci feature. Zelim mobitel normalno staviti u dzep, drzati ga jednom rukom, da ne umirem od straha kad mi ispadne iz ruke i tako...
Uglavnom, cestitke na novom stroju, neka te dugo sluzi
Nisam ali san citala na XDA forumu da ih ima koji su probali. Ne razumijem se bas u to (a ni ne zanima me) pa nisam citala dalje da vidim kako je to proslo. Ali ako ces Android, Samsung ili HTC su "the way to go"
Čestitam Saint!
Mene ti Samsung phableti vrlo ozbiljno zanimaju za probati Mobile Ubuntu i Ubuntu for Android. Je li netko to možda već probao?
Hvala Smayoo,nisam probao ali hocu sigurno za kratko vrijeme.Svakako javim utiske.Moram priznati da si mi pao na pamet 15 minuta nakon aktiviranja telefona.S pen je ludilo dobar,napokon mozes pisati kako treba,prepoznaje rukopis savrseno a ima i brdo opcija.
S pen je ludilo dobar,napokon mozes pisati kako treba,prepoznaje rukopis savrseno a ima i brdo opcija.
Za mene "prepoznaje rukopis savršeno" znači da radi kao što je radio Sony Ericsson P1 prije 6 godina - da mogu normalno pisati č, ć, ž, š i đ, veliko i malo, i da on to kuži bez greške i bez potrebe da dodatno pikam na neke modifikatore i štajaznam.
Jel to stvarno tako radi? Jer kad sam zadnji put probao prije godinu dana (Samsung Note) - nije tako radilo. Prepoznavao je samo 26 osnovnih engleskih slova, brojeve i neke interpunkcije i pri tom bi se bio svako toliko zaglavio pa je trebalo čekati 10-15 sekundi da se "otpetlja". A i pod normalno bi kasnio permanentno nekih 2-3 sekunde za mnom. Npr. ja pišem
k a š n j e n j e
i dok sam došao do kraja riječi, on je na
kasvnjc
(kvačicu od š bi kužio kao v, a malo e i malo c je redovito brkao).
Nisam ali san citala na XDA forumu da ih ima koji su probali. Ne razumijem se bas u to (a ni ne zanima me) pa nisam citala dalje da vidim kako je to proslo. Ali ako ces Android, Samsung ili HTC su "the way to go"
Ja sa bas tu ne bih slozio.
Nazalost, ljudima je Samsung Touchwiz ili HTC Sense UI = Android.
Android kakav je zamisljen, u njegovom cistom AOSP (Android Open Source Project) obliku je nesto sasvim drugacije.
Cist, jednostavan i fluidan. Svakako preporucam da se isproba rad u najnovijoj verziji 4.4 KITKAT.
Naravno netko voli izgled i dodani sadrzaj koji nose ovi "skin - ovi"...
@ Smayoo
Ubuntu je jos u fazi razvoja.
Mozes ga isprobati ali...
Pogledaj si primjer ovdje:
I ako te zanima eksperimentiranje s drugim OS -ima i ne volis da Google ima zadnju rijec, pogledaj si malo ovo: www.cyanogenmod.org/
Bez problema se moze stavit i na Samsung uredjaje.
Više-manje se slažem s ovim. HW u SonyEricsson P1 prije 6 godina je sigurno neusporedivo slabiji nego u Samsung Note 1 (a kamoli 3) pa je svejedno sve radilo bez laga.
A odakle tebi informacija da ima lag-a na Note 3 ili S4.Nedavno je bila neka rasprava o tom stekanju pa sam postavio video gdje se vidi da od togo nema nista
@saint- stock fw mi je samo na najnovijem samsungu jer je jos u garanciji ali imam drugi launcher i jos par stvari kojima sam si ga prilagodila. Na ostala 3 samsunga imam custom rom. Komentar vezano za samsung i htc se odnosio na pouzdanost uredjaja kao takvog. Htc sam imala samo jedan i to prije androida a trajao mi je godinama i ne sjecam se bas da ga je trebalo resetirati jer je blokirao ili da me zivcirao jer je spor. Normalno sam surfala itd. na njemu.
@smayoo- bez brige, nisam ni mislila da bi ti pristao na android Mislila sam to kao ako zelis uredjaj koji nije iphone a, buduci da me win telefoni ne zanimaju ni za probati, ostao mi samo android a ti si ionako rekao da bi isprobao ubuntu. Nisam probala iphone pa ne znam razliku, ali meni je samsung + android toliko dobra kombinacija da o iphone-u razmisljam samo u kontekstu "probala bih da vidim o cemu to svi pricaju". Mogao bi tako i ti s androidom, moooooooozda cak i tebe iznenadi
Mogao bi tako i ti s androidom, moooooooozda cak i tebe iznenadi
Sin je imao android telefon kojeg sam mu ja uglavnom ispodešavao. Meni osobno ne dolazi u obzir ići na Android, ali nije da nemam nikakvog iskustva s njim.
To su price za malu djecu. "Ja ne bi nikada mogao promijeniti platformu"
Koristim iPhone dugi niz godina (od prvog dana kada je dosao u HR u prodaju). Odredjene periode sam koristio Android telefone i mogu reci da je period navikavanja JEDAN DAN.
Mozda sam ja takav user, ali sve sto imam na iPhone postoji identicna stvar na Android ili neki jednako kvalitetan ekvivalent.
Tableti su malo drugacija prica. Sad sam za kcerku kupio Nexus 7 koji je odlican, ali kada to usporedjujem sa iPadom, uvijek nesto fali. Aplikacije za iPad su jednostavno puno bolje.
Ja i sada imam iPhone 5S i ne zagovaram Android ni u kojem smislu, samo bi htio zamoliti neke od vlasnika iPhone sta je to tako krucijalno na iOS da ne mogu zamisliti svoj zivot na Androidu
@drlovric - nisam detaljizirao jer sam mislio da sam toliko puta već napisao što mislim o Googleu i njihovim namjerama da nema tko to već ne zna.
Nije stvar u Androidu u smislu upotrebljivosti i funkcionalnosti, ili u tome da je iOS nešto kardinalno bolji. Bolji je u smislu korisničkog doživljaja sveukupno (a to ima veze i sa stabilnim i probranim hardverom), ali ne tako dramatično. Za mene Android ne dolazi u obzir jer su podaci koje držim u mobitelu *MOJI* i mojih klijenata, a ne Googleovi.
Za mene Android ne dolazi u obzir jer su podaci koje držim u mobitelu *MOJI* i mojih klijenata, a ne Googleovi.
Koja ti je tu razlika Google vs Apple? Ja ne vjerujem ni jednima ni drugima.
Ako išta, Apple mi je sumnjiviji. Google bar iskreno kaže što radi s tim podacima. A i Ubuntu je krenuo u 'oglašavanje'.
Imam doma alat za praćenje mrežnog prometa. Ni Macovi, ni iPhone ne šalju na internet ništa što nisam dozvolio da šalju, odnosno ništa što nisam očekivao da šalju. Od Mavericksa na novom MBP sam odustao jedino zato što ne omogućava offline sinkronizaciju iPhonea s Macom (nego samo preko iClouda).
Googleu niti ne želim pružiti šansu, jer u svojoj EULA-i izričito pišu da su svi podaci koje stavim na Android telefon - njihovi i da imaju s njima pravo raditi što ih je volja. I ako ja tu EULA-u prihvatim (što moram, ako želim koristiti uređaj), zapravo je već prekasno da svoje podatke zaštitim.
drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje
Ender: @ZoPaj: toliko cesto? podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana
Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju?
ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz
hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac"
hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer.
Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju!
Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.