Pomoć oko kupnje TV-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoć oko kupnje TV-a

07.02.2014 | 10:17
Kao što kaže naslov teme, potrebna mi je pomoć oko kupnje TV-a.

Zadnji put kad sam kupovao TV, jedina oprema je bio daljinski
Sad imam smart, 3D, led, lcd, plazma,... A nemam pojma što tu trebam gledati.

Ono što želim kod TV-a je full HD i da mu je dobra slika kad gledam neki film na blu rayu. 3D mi ne treba ni pod razno.

Ovo mi je zapelo za oko:
www.europatrade.hr/detalji_proizvoda.634...-led-tv-samsung.aspx

Cijena ovog modela je 4000kn, a ja gledam nešto do cca 5000kn.

Imate kakvu preporuku?
07.02.2014 | 10:42
Cijena je koliko vidim 4.999.-.
Po meni je to OK kupovina. Ja se ne bi zamarao tehnikalijama, već izgledom.
Kod takvih telkica, obično zvuk pada u drugi plan, ali ako imaš pojačalo i zvučnike, zanemari.
Ovo, dobra slika je subjektivno, trebao bi je ići konkretno vidjeti u dučan i/ili po mogućnosti probati s nekim BD-om upogoniti.

Ja kad sam kupovao televizor, izgled je bio na prvom mjestu. Kupio sam LG 42LS9500 (www.lg.com/de/tv/lg-42SL9500-led-lcd-tv)
To je televizor koji ima s prve strane staklo i nema nikakav metalni rub (slika nije od ruba do ruba).
07.02.2014 | 10:44
Cijena tog modela s linka je upravo ona koju ti želiš, 4.999,00 kn...vjerovatno si od devetki vidio nule. Danas je best buy ponuda svedena, više-manje na dvije firme, Samsung i LG. Mislim da taj televizor ima sve što je tebi potrebno. Na ovom linku s nabave net, ga možeš dobiti već od 4 000 kn www.nabava.net/televizori__240/samsung-t...-42-lcd-led__3584631

Više nitko ne kupuje lcd nego led-lcd ili plazmu. Mišljenja su podjeljenja oko plazme koja daje dosta dobru sliku za filmove, ali obično nema fullHD prikaz, a troši i dosta struje. Najbolje bi ti bilo otići u neki salon i pogledati uživo razliku između plazme i led televizora, na taj se način možeš najbolje odlučiti. Meni osobno plazma ne leži, nekako mi je pretamna slika. Koliko sam vidio nemaš mogućnost za nadogradnju s Evolution Kit. Na zadnjoj stranici tv_a sam vidio uz klasične priključe i CI Modul za kartice.

Što se tiče Evolution Kit_a, to je zgodna stvarčica koja se spaja po principu plug&play. Samo se utakne u utore na poleđini tv_a. Ideja je da se ne kupuje novi tv, nego se samo na taj način nadogradi s novom tehnologijom. Znači imaš u tv_u dual-core procesor i već šta imaš od hardwera kad si ga kupio, a nakon par godina možeš staviti taj kit i nadograditi na npr. quad-core procesor i drugi najnoviji hardware. Možda da pogledaš neki Samsungov model koji ima mogućnost nadogradnje s tim kitom.
Samsung_Evolution_Kit.jpg
07.02.2014 | 10:51
Bio sam pogledati ovaj TV. Cijena je svugdje oko 4000kn, ovaj link sam dao zbog podataka o TV-u.

Slika se u dućanu čini odlična. U usporedbi s plazmom mi se boje čine puno življe i općenito ljepše. Zvuk mi je u drugom planu, a i izgled mi je OK.
07.02.2014 | 10:59
Inaće, plazma ima prirodnije boje i tamniju sliku, burn in efekt, troši više struje, teža je i mislim deblja. Slika bi uz istu rezoliciju i gustoću piksela trebala bit bolja, freq. osvježavanja je veća.
LCD ima svjetliji sliku, manje troši, tanak je i lagan. Oni koji imaju back light LED, imaju problema sa slikom jer ne prikazuju sve detelje. Sharp je eksperimentirao s pozadinskim LED-om gdje bi svaki RGB piksel osvjetljen s jednom LED-icom (ako sam dobro zapamtio).
Kako god bilo Panasonic je puno uložio i treba gledati njuihove plazme.
07.02.2014 | 12:36
Ako ti je prvenstveno za gledati filmove, plazma je all the way. Pioneer je radio najbolje, no nema ih više, Panasonic je sad tu glavni.
Kako ti reće Žabac, kod plazme moraš pripaziti prvih nekoliko sati na burn-in efekt, al kad se zagrije, više nije problem.
Veće su, teže, više struje troše, no nisu više deblje - i da sad opet kupujem TV opet bi uzeo plazmu. Slika je bolja, prirodnija, crna je crna, a ne siva kao na LCD, kad gledam tekmu, lopta je okrugla, a ne sa ghost repom, kao na LCD itd...

BTW, u Emmezetti sam kupio u zadnjih godinu dana 3 TVa, dvije LG LED LCD i 1 LG plazmu, i zadovoljan... Sve je bilo na akciji, ova LG plazma za 7800 kn a dobiješ 50" TV sa svim živim opcijama. Samsunga iz principa ne kupujem, onaj njihov SmartTV me samo živcira. 3D je isto pizdarija bespotrebna.

Gledaj samo da imaš dovoljno HDMI utora, ako nemaš pojačalo. Ono, da ne bi došao u situaciju da ideš spajati PSX, XBox, MacMini, Blu-Ray i još koješta, a nemaš gdje to sve uštekati...

Uglavnom, plazma - Panasonic i LG; LCD - LG i Philips po mom mišljenju i vremenu koje sam proveo u zadnjih godinu dana proučavajući TVe..
08.02.2014 | 22:03
Što mislite o ovoj:
www.technomarket.hr/products/09128646/panasonic-tx-p42st60e

Je mi malo iznad budžeta, ali tip me uvjerava da je najbolja u tom rangu.
08.02.2014 | 22:17
Identičnu sam uzeo prije dvadesetak dana i odlična je. Samo pazi na prvih 100-200 sati, ne forsirati jak kontrast i to je to.
Više o njoj imaš na hdtelevizija.com/2013/04/20/recenzija-pa...-3d-plazma-smart-tv/
08.02.2014 | 22:39
St50 i st60 su No1 serije u tom cjenovnom rangu,moja preporuka je da ides na 50".Samo obrati paznju koliko si udaljen od TV-a dok gledas. 42" ide od 2,5 do 3m

Malo ovdje potrazi sta i kako,znam momka licno i garantujem da zna o cemu prica.

hdportal.eu/recenzije/
08.02.2014 | 22:53
BigMac kaže:
Identičnu sam uzeo prije dvadesetak dana i odlična je. Samo pazi na prvih 100-200 sati, ne forsirati jak kontrast i to je to.

Super. Možda onda jedna informacija iz prve ruke. Kako se ponaša s USB stikovima ili hard diskovima? Koje video formate čita? Titlovi? I koji ima browser, odnosno ima li flash?

I općenito, kako funkcionira ovaj smart dio?

saint kaže:
St50 i st60 su No1 serije u tom cjenovnom rangu,moja preporuka je da ides na 50".Samo obrati paznju koliko si udaljen od TV-a dok gledas. 42" ide od 2,5 do 3m

Udaljenost od mjesta na kojem će biti TV do naslona kauča je točno tri metra. Mislim da mi je 107 cm dovoljno na tu udaljenost.
08.02.2014 | 23:03
Sa stikovima nemam problema, ali sam primjetio npr. na izborniku kada se uključi stik se vide dupli fajlovi i obično ovi zadnji su pravi, a ovi prvi kao skrivene datoteke, ali ih on prikazuje. Nije nešto strašno, možda se u opccijama da isključiti. Hard disk nisam probao spajati. Formate čita mkv, avi, mov ( te sam probao) titlove prikazuje, ali slova nisu pretjerano velika, što i nije loše kada se navikneš. Smart TV radi solidno, browser je neki... nemam pojma, flash ne podržava. Probao sam gledati 3D s naočalama( koje dobiješ) i OK je slika. Slika se da poštelati u naprednim opcijama do savršenstva, ja još nisam, ali budem
ako te šta još zanima slobodno pitaj
08.02.2014 | 23:50
Mislim da je to klasična fora s Mac ACL i ostalim pratećim podacima koji se spremaju u te skrivene dastoteke (koje počinju točkom). TV očekuje windows fajle pa ti prikazuje i ono što je na Unixu skriveno.
09.02.2014 | 18:55
Gledaj da ima DLNA i wireless, to je zaista bitno danas kada masa sadržaja dolazi s kompa, ali svaki bolji smart TV danas to i ima.

Osobno sam kupovao svašta zadnjih godina, što za sebe, što za druge: Sony, Philips, Telefunken, Samsung i LG.

Najbolje mi se pokazao LG; nudi dobru vrijednost za novac i ima naprednu tehnologiju, a i super je podržan kod Applea (daljinski za iOS, Plex na OS X ga kuži itd).

Također savjet da danas kod kupovine ne bi trebao gledati nešto manje od 50" bez obzira na "tradicionalne izračune" koliki je ekran potreban za kakvu prostoriju. Veće je uvijek bolje i uopće ne smeta.
09.02.2014 | 19:39
kupi najvece sto ti budjet dopusta telka je ko radni stol, nikad ne moze biti prevelika.
a ove smart tv fore, vise manje. jos nisam naletio na telku (a da ne kosta preko 2k €) koja ima pristojne smart funkcije, zapravo funkcije su ok ali hardverska snaga je tuzna. spojis ga radje sa kompom ili nekim vanjskim tv boxom i dovidjenja.
i taj daljinski na fonu je corak u mom iskustvu. dva puta ga koristis i onda zaboravis da postoji. ali ok, to je individualno

lg nisam u novije vrijeme cackao, ali svidja mi se da su kupili web OS. ocito razmisljaju dugorocno i vide da telke u danasnje doba moraju imati neki posten OS.
09.02.2014 | 20:47
Imam LG led-lcd smart Tv i super smo zadovoljni. Mac mini je plug and play, svako toliko skida neki update, slika odlicna, prikljucaka more....
09.02.2014 | 21:58
LG remote app mi je super, koristim ga na iPadu i ful je pregledan i omogućuje jednostavnu kontrolu mouse pointera na TV-u (inače se to radi s onim usmjerivim daljinskim koji radi kao laser-gun), preporuka za to!
09.02.2014 | 23:05
dpasaric kaže:
Gledaj da ima DLNA i wireless, to je zaista bitno danas kada masa sadržaja dolazi s kompa, ali svaki bolji smart TV danas to i ima.

Osobno sam kupovao svašta zadnjih godina, što za sebe, što za druge: Sony, Philips, Telefunken, Samsung i LG.

Najbolje mi se pokazao LG; nudi dobru vrijednost za novac i ima naprednu tehnologiju, a i super je podržan kod Applea (daljinski za iOS, Plex na OS X ga kuži itd).

Također savjet da danas kod kupovine ne bi trebao gledati nešto manje od 50" bez obzira na "tradicionalne izračune" koliki je ekran potreban za kakvu prostoriju. Veće je uvijek bolje i uopće ne smeta.

Ma da, 50"! I onda budem titlove čitao kao da gledam tenis iz prvog reda. Nakon sat vremena boli vrat od okretanja glave lijevo-drsno!
42" mi je aman-taman za gledanj es 2 metra (nemamo svi sobetine od 40m2).
10.02.2014 | 03:16
Ma vraga, to sam i ja mislio, pa mi je super... meni je TV na cca 2.5 m i savršeno je!
10.02.2014 | 07:47
dpasaric kaže:
Ma vraga, to sam i ja mislio, pa mi je super... meni je TV na cca 2.5 m i savršeno je!

8" je 8"!
20.02.2014 | 19:02
Jel ima netko iskustva s Philipsovom serijom 49xx?
Do sada sam koristio projektor, ali uginula mi lampa prije dva dana pa moram kupiti neku telku. Tražio sam nešto oko 4k kn, a onda sam vidio da je ovaj Philips na sniženju:
www.elipso.hr/audio__video/tv/PHILIPS-46PFL4908H/

Gledao sam i samsung i lg, ali nekako mi se ovaj najdopada.
Koliko sam uspio skužiti po komentarima na amazonu i drugim stranicama, philipsov ui je koma, užasno spor, ali nije mi to toliko bitno jer bi spojio xbmc laptop na telku.
Sutra ću ići pogledati pa me zanimaju vaša mišljenja, a i iskustva ako netko ima philipsa.
Tenks!
20.02.2014 | 21:19
mislim da je sada najbolja kupnja neki LG model!

Mislim da daju najbolji omjer uloženo/dobiveno!
20.02.2014 | 21:42
+1 za LG
20.02.2014 | 22:22
Kad smo već u temi s televizorima, da napišem nešto što do sad nisam znao...možda neznaju ni drugi. Pojedini televizori imaju opciju PVR, znači imaju dva tuner_a i može se gledati jedan program a drugi snimati na usb ili eksterni hard disk. Prvi puta kada to poželite i stisnete opciju snimanja, tv će vas upozoriti da treba formatirati taj stick ili disk. Nakon što ste to napravili, snimljeni sadržaj možete gledati isključivo na tom televizoru, a ne na kompu ili potpuno istom takvom televizoru (koji ima vaš susjed). Znači vrši se nekakva enkripcija i samo možete gledati na tv_u s kojeg ste snimili....to vrijedi za sve marke tv_a. Netko je to dobro zaštitio.
20.02.2014 | 22:53
Vjerujem da su nešto zakemijali, ali ne baš da se radi on-the-fly enkripcija. To je samo pitanje mjeseci (ako ne i tjedana) da netko to razvali pa da si možeš kupiti sw za komp za čitanje tih diskova.
20.02.2014 | 23:01
Ma da, nisam ni mislio da se radi enkripcija u letu i dosta je vjerovatna ova tvoja druga tvrdnja.
20.02.2014 | 23:16
Baš sam to htio pitati...
Gledam LG, ali u tom nekom cjenovnom rangu (radije bih 47 dijagonalu nego 42) našao sam samo LG 47LN575S. Mrvicu je skuplji, a po specifikacijama su više-manje tu negdje. LG ima MCI 100 Hz, a Philips 200 Hz. LG mi izgleda plastično, a Philips ima aluminijski okvir... Idem sutra u Elipso pogledati pa ću smisliti.
20.02.2014 | 23:32
Evo ti jedna tablica koja ti malo pojašnjava razliku između 100Hz kod LG-a i 200Hz kod Philipsa:

hz.JPG
20.02.2014 | 23:45
Dakle, isti drek drugo pakovanje.
iAnte, što si ti na kraju uzeo?
20.02.2014 | 23:58
UI na philipsima nije vrijedam komentara. probao sam ga cak i na serijama 6xxx, sto bi bio srednji visoki razred valjda, i i dalje je katastrofa!

ja sam prihvatio da u ovom trenutku od televizije ocekujem "samo televiziju", a za ovaj smart dio koristim komp+hdmi ili TV.

imam philips seriju 5xxx i sto se slike tice nemam zamjerke.
21.02.2014 | 00:04
zoranowsky kaže:
Dakle, isti drek drugo pakovanje.
iAnte, što si ti na kraju uzeo?

Samsung. I zadovoljan sam zasad. Slika je dobra, zvuk je OK, izgled mi se sviđa, a čak i ovaj smart dio radi bolje nego sam očekivao (iako daleko od idealnog). Meni je najvažnije da se može povezati s čim god hoću i kako god hoću. I čita sve moguće formate.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 6 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (862)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO