Pomoć oko kupnje TV-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoć oko kupnje TV-a

21.02.2014 | 20:08
Evo da javim, uzeo sam philipsa. Zvuk je bezveze, ali ionako je spojen coaxom na 5.1 sustav pa je ok. Smart TV je katastrofa, pogotovo kad se upari s iPad aplikacijom, totalni poluproizvod. Unatoč svemu, ono što mi je najbitnije jest da je slika odlična, također, veselo se spojio na synology i zavrtio sve što sam pustio.

Ako zanemarimo smart tv, onaj "dumb" dio telke dobro radi
21.02.2014 | 21:07
To je jedini dio koji je važan
21.02.2014 | 21:35
Jedino je šteta platiti điđe koje se ne koriste.
21.02.2014 | 22:25
takodje imam Philips Smart 107cm,i sa slikom sam prezadovoljan(dosta gledam HD kanale sa Satelita)..smart je tanak...radi...ali skoro da nikad ne koristim,Android Tv od 60 dolara,sve bolje radi.....pa klinci Youtube gledaju sa Androida nakacen na TV...naravno tu je i AppleTv2....
moram da podelim jednu stavku sa vama...desavalo se da Tv nekad vidi DLNA server,nekad ne,a probao sam svaki koji radi na Mac-u....i nadjem na jednom NL forumu,gde lik predlaze da zabodem Lan kabl direkno u Mac....e sad kako imam MacPro i dva Lan Porta....uradim to....i sada vidi svaki DLNA server,i odlicno radi...posebno sa Universal Media Server...titlovi su odlicni...stim da na ovaj nacin Tv ne izlazi na Net,moram da ga zabodem u ruter(ali vec pomenuh,da Smart ne koristim)...eto mozda nekom pomogne.....
Sada da mogu da biram novi TV...mozda Samsung...zbog Alternativnog softwera zvanog'SamyGO'....sa njim Tv postaje skoro pa dobar Linux Komp......a oni modeli koji imaju DVB-S2 tuner....uz pomoc Oscam,mogu direktno na Sharing,bez risivera:)
samygo.tv
21.02.2014 | 22:46
Kako to misliš da mogu direktno na sharing i bez recivera? Imam DVB-S2 na samsungu serije 8. Mislim da imam i dva ulaza za satelit. Ako možeš ukratko na pm malo o tome. Nemam sat. antenu, ali ako postoji šansa za ovo lako bi je uzeo.
21.02.2014 | 22:51
pazi,nemam Samsung,pa se nisam toliko interesovao...DVB-S2 Tuner u tvom Tv je vec Risiver...imas Emu za CS,zove se Oscam....u koji se stavljaju odredjene linije za CS....da bi se sve to podesilo,mora da se u TV prvo ubaci SamyGO...kasnije pristupas Tv,kao kompu,preko Ftp,i pakujes te linije(tako radim na Sat Risiveru,kapiram da je slicna fora)idi na SamyGo forum...pa potrazi....
nadam se da nisam ugrozio forum,sa ovih par recenica...
22.02.2014 | 11:46
Nisam pretjerano pratio post, ali da sada kupujem novu telku trazio bi nesto poput SEIKI televizija, i to ne zbog 4K rezolucije nego cisto zato jer nije smart tv. nego je cisti display koji ima tv tuner i par hdmi ulaza. I to je to. Cista jednostavnost. Imam smart tv doma(samsung) to je sporije od najsporijeg kompjutora u 90ima. Bas lose. Drugi smart tv posjeduje sestra. Taj je LG i bio je malo skuplji( sto zbog vece dijagonale, sto zbog 3d funkcije, koju nitko ne koristi) ali taj je malo, ali znatno malo bolji. Na kraju sam najvise zadovoljan svim trim apple tvima spojenih na televizije po kuci. Makar ni to nije idealno, radi. (ne mora biti apple tv, moze i wd ili roku) ali the point is. Sve ove ugradene djide koje sam osobno dosada sreo su jedno veliko *ranje.

No dosta mog bunta sada. Jel itko u hrvatskoj susreo neku televiziju vece dijagonale bez marketing gimmicksa. Znaci samo hd display, tv tuner i hdmi portovi?
22.02.2014 | 12:33
Također i po mojim iskustvima smart tv (LG, Samsung, vjerojatno i ostali) debelo kaska za vremenom u kojem smo trenutno.
Sve je to usporeno, ružno, teško za navigaciju.

Nedugo smo imali neku prezentacijju aplikacije na smart tv-u, isti HLS stream radi na jednom Samsung TV- ali ne i na onom drugom, dosta problema uglavnom.
Za mene, čisti display + par ulaza je way to go.
22.02.2014 | 13:27
Potpisujem. TV treba da bude monitor koji ce prikazivati sadrzaj sa prikljucenih uredjaja, i to je to.

Ne treba da bude "pametan"
22.02.2014 | 13:34
Nije važno treba li ili ne biti pametan i koje sve funkcije treba ili ne treba imati.

Važno je da ono što ima radi. Ako neku funkciju ima, to mora biti upotrebljivo. Ako ne možeš napraviti da radi dobro, nemoj to stavljati u proizvodnju. To je jedina stvar koju bi svi trebali naučiti od Jobsa.
22.02.2014 | 14:59
@iAnte:

Bas zato i ne zelim Smart TV kojem su napredne funkcije same sebi svrha. Nista od toga ne radi kako je zamisljeno ili oglasavano. Primarno radi ustede na hardveru ugradjenom za pogon tog TV-a.

Imas TV koji na papiru moze svasta, a u praksi to bas i ne radi najbolje Ili ja jos nisam naletio na takav primjerak.

Iskreno, nisam ni istrazivao bas previse, ali ono sto sam vidio i probao nije me bas dojmilo :/

Zato sam misljenja da je bolje imati kvalitetan TV za prikaz u kombinaciji sa namjenskim uredjajima.

Ali to je samo moje misljenje...
22.02.2014 | 15:07
u svakom slucaju radi se o trzistu koji ima puuuuno prostora za napredak.
ne znam sta veliki proizvodjaci cekaju, vec par godina se prica o ulasku applea na to trziste.
da apple ili google naprave TV sa procesorskom snagom trenutnih top smartphona, ubit ce sve, i onda ce se cuditi kao nokia kada je izasao iphone.
22.02.2014 | 16:11
Mislim da je greška što samsung,lg i ostali trpaju te smart funkcije i u jeftinije modele,koji imaju slabiji hardware. Te opcije bi trebale biti samo u top-modelima, pa tko voli nek izvoli. Meni ta opcija super radi, ali ja imam quad core proc u njemu.
22.02.2014 | 19:26
Ja imam dual core pa radi skroz dobro.
22.02.2014 | 21:02
bacite pogled na ovog Kineza....cena je oko 500 dolara...uskoro izlazi serija za USA i EU....kao lutka je....
Xiaomi Millet TV 47-inch 3D Smart TV
Millet TV, the real top-level configuration
It is truly top with 47-inch 3D Smart TV, top with millet box top with the quad-core Android game
1920 x 1080 Full HD resolution
LG IPS hard screen / Samsung SPVA screen
LG and Samsung is the world's top LCD panel suppliers, millet TV
The panel has a 178 ° viewing angle, the screen from almost any angle,
Can exhibit superior bright color screen, ensure that color is more abundant
Rich and energy-saving and environmental protection.
Wonderful every angle
178 ° wide viewing angle technology
Millet TV uses IPS (LG screen) and SPVA (Samsung screen),
Viewing angle of 178 °, so that the screen can show every angle
Real constant perfect picture quality, even if not the edge of the screen
Top LG / Samsung screen
Support for 3D display, comes with two 3D glasses
Millet TV support 3D display technology, and built-in high-definition 3D Zone, constantly updated sources.
Top with Smart TV chip real
Qualcomm 28nm quad-core 1.7GHz processor
Smart TVs are smart depend powerful central processor.
Millet TV using Qualcomm Xiaolong 600 quad-core 1.7GHz processor, 28-nanometer process technology,
Powerful computing capabilities, both high-definition video or large game can calmly.
Adreno 320
Top with graphics processor
Using top with Adreno 320 graphics processor, rendering 200 million triangles per second,
Fill 3.2 billion pixels. Easily the TV running the latest large-scale 3D games, smooth
1080p HD video playback.

2GB RAM + 8GB Flash Memory
Dual-channel DDR3 memory and high-speed flash eMMC
First use a 2GB dual-channel DDR3 memory and 8GB eMMC large high-speed flash memory smart TV,
2GB of memory easily qualified for 1080p full HD video games and other tasks, 8GB large capacity high-speed flash memory, to help you admission applications, games and multimedia content,
This configuration allows millet TV application and loading the big game even more speed when playing HD video and smooth, the TV faster speed.
Dual Band WIFI
While supporting 2.4G/5G
2x2 dual antenna
Millet TV supports 802.11 a / b / g / n (2.4G and 5G) WIFI,
MIMO technology with dual antenna structure to enhance the transmission rate can be multiplied
Fun millet TV
By Miracast, Airplay, DLNA, WiDi, playing on the big screen phone with Pad
Projected on television in millet phone pictures, videos, playing games, watching web, listen to music,
All this only through Miracast, Airplay, DLNA, WiDi, SMB sharing a simple operation can be realized
Web cast album playing games watching listening to music, watching videos
Independent split sound chamber
DTS 2.0, Dolby double decoding
Millet TV sound system has been carefully debugging of Dolby Laboratories,
While supporting genuine DTS 2.0 and Dolby dual decoding, enjoy
Movies with surround sound with excellent results.
[b]HD party favorite
Powerful local video playback
Millet TV has a powerful local video playback capabilities,
Simply U disk or mobile hard disk connected to a TV, you can play stored content,
Supports almost all popular formats such as MKV, AVI, MP4, MOV, etc.

Simple remote control
Simple-to-use 11-key remote
Simplify the design regression Conscience, we redesigned the TV remote control.
It has a compact body and excellent feel. With MIUI TV Edition operating system,
Do not look at the TV remote control to complete the operation. Even cooler is that you can also download
Remote APP millet millet TV remote control using a mobile phone.
Operation with the remote control using a mobile phone

Easy to use MIUI TV system
We redefined the television operating experience, it is very powerful, and very easy to use.
It can collect your favorite channel content, you can also shop from the built-in applications and games store to download favorite content.
Specially designed search keyboard, you can quickly get your desired content. You can even say goodbye to weather forecasts, check the weather at any time with millet TV.
Learn MIUI TV system
TV interface - Games Store - search for content - App Store - setting interface
Millet TV, the real top-level configuration
It is truly top with LG / Samsung screen 3D Smart TV, top with millet box top with the quad-core Android game

Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 16 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (897)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO