13.03.2014 | 09:29
Hvala svima na prijedlozima!
Mljet - nisam ga izričito spomenuo, ali i tamo bi se teško našao onaj, jel, kamen kojeg, jel, nismo prevrnuli.
Silba - bili, vidjeli, u načelu nam se nije svidjelo - mir i sve to je OK, ali more nije OK na onoj strani koja je pristupačnija. Otvorena je na pučinu i maestral (o jugu da ne govorimo) nanese svačega na plažu, a ne čisti nitko.
Olib nam se svidio više, a i Ist.
Lastovo - eh, dugo nas nije tamo bilo i svake godine razmišljam o njemu. Malo nas je strah (pogotovo Pasadura) s obzirom da nam najmlađe dijete još ne zna stabilno plivati. Obala je ipak dosta divlja.
Brač, hm, bio sam službeno ovog ljeta pa sam se provezao naokolo. Nisam vidio ništa da me baš oduševilo. Ali u Pučišćima ljetuju prijatelji pa možda...
Lumbarda - argh, pijeska za 3 života...
Srećom, djeca rastu pa je sve manje interesa za takva odredišta...
Inače, radije onda Saplunara na Mljetu - pijesak je puno manje muljav, teži je, brže liježe na dno i lakše se ispire. A more je čišće, gužva manja, cijene niže...
@drlovric: Volimo putovati, a mene osobno je bilo na svim kontinentima osim Afrike. Jeftinijih destinacija za ljetovanje sigurno ima puno, ali jedina koja se može mjeriti s našima po čistoći i ljepoti obale i podmorja je - Turska. A k tome je i bolja što se tiče odnosa prema gostima. Dakle, nemam ništa protiv Turske, ali ove godine - Hrvatska. I, iskreno - ja ne znam u koja si ti to mjesta išao (zvuči kao Makarska rivijera), ali imaš vrlo iskrivljeno viđenje hrvatskog turizma. Ja sam ljetovao na nekim otocima gdje sam večeru od palamida, jastoga, malog plavca i kroštula platio 80 kn po glavi, a cijene su u dućanu bile nekih 20% veće nego u "Hiper Plodinama" u Rijeci. Čak sam bio na nekim otocima gdje su neke cijene u dućanu bile NIŽE nego u Rijeci. Pa ti vidi. Mislim da nisi baš puno toga po Hrvatskoj vidio, a donio si negativan sud na temelju jedne ili dvije destinacije koje su zapravo dno turističke ponude u HR (ne po ljepoti mora ili obale, ali da po svemu ostalom).
Hvala za preporuke za Šoltu, istražit ću!
Riba, možeš nešto konkretno na Pašmanu preporučiti?
Papittovenga, isto pitanje - znaš nešto konkretnije u Komiži? Bili smo na jednodnevnom izletu s Hvara, svidjelo nam se, ali nisam vidio ništa za smještaj što bi odgovaralo željama. Uglavnom je sve po 100-200 stepenica od mora...