20.07.2014 | 19:21
Evo malo feedbacka. Nakon 9 dana u Stomorskoj moram reći kako je Šolta stvarno odličan izbor za ovakav odmor kakav je nama po guštu. Gazdaricu mogu od srca preporučiti pa, ako nekog zanima, neka se javi.
Kuća je među stoljetnim borovima, na 50 koraka od "privatnog" kupališta, a do plažice ima 3 minute uz more. Ali ta nije baš nešto. Ona s druge (zapadne) strane uvale je ljepša, i bolje je u hladu.
Provozali smo se po otoku i konačni je zaključak da je upravo Stomorska i bila najbolji izbor za nas. Znam da je nekoliko ljudi ovdje hvalilo Maslinicu. Možda sam zbog toga očekivao više, ali zapravo smo razočarani. Betonizacija nije uzela previše maha, ali ipak je previše betona za moj ukus. Ona tzv. "marina" je nakaradno uništila uvalu, a brodovi i dalje sidre na divlje, jedan preko drugog, u susjednoj uvali koja je time također uništena. Gužva ko na željezničkoj stanici.
Fuj!
Rogač je banana, osim onog dijela gdje je dječji kamp, on je donekle OK. Plaže su nasute građevinskim drobljencem, katastrofa. Ali barem nije prljavo.
Nečujam bi bio lijep kad bi se dalo nekako "izbrisati" one apartmanske nakarade s pripadajućim skalamerijama.
Još nam je ostalo vidjeti Gornju i Donju Krušicu i onih par uvala s južne strane otoka do kojih se može doći autom.
Jedini zaista veliki minus dajem činjenici da se nikako ne da kupiti poštene ribe. Š*pci po restoranima prodaju pijanim jahtašima mljackave orade iz nekog lokalnog uzgajališta i uopće se niti ne trude nabavljati i ponuditi neki izbor. Pa mi je tim manje jasno kako to da baš nitko ne nudi svoj ulov na rivi (igdje, u ikojem "mistu"). Jedino mjesto gdje se riba prodaje je štand na tržnici u Grohotama gdje žena nudi neku bijedu (staro, polusmrdljivo, poluraspadnuto... eek!
). Uvjerava me da nije svaki dan tako loše. Probat ću sutra skoknuti odmah ujutro, prije 8, da vidimo... Nisam nešto izbirljiv. Sve dolazi u obzir. I bugve, i šaruni, i škarpuni - bilo što, samo da je friško. Ali eto, za sada nije bilo sreće...