06.06.2014 | 14:55
Imate li u zgradi kalorimetre? Ako imate ili će te imati, Smayoo onda nemora značit da će grijanje biti skupo. Za postojeću stambenu zgradu trenutno najbolji moguči izvor grijanja. Inače sam sretnik/nesretnik jer imam grijanje preko toplane, i trenutno smo kao zgrada u fazi da investiramo u ugradnju kalorimetra.
Ako treba neko knaufanje i sl. mogu ti preporučit čovjeka, isto tako i za grijanje, opskrbu vodom i odvodnju.
Pregledaj zidove u kontaktu sa otvorima, gljivice fleke i slično su pokazatelji problema sa toplinskim mostovima, pogotovo na to obrati pozornost ako je stan friško ličen i ako je negdje montirana nova stolarija.
Neke se stvari daju riješiti oko toga, a od sumanutog ličenja nema niti će ikada biti rezultata.
Ako je starija zgrada, obrati pozornost na ventile vode, toplo ti preporučam da ih sve promijeniš bez obzira u kakvom su stanju, nije skupo a možeš i sam to odradit. Ventili se nikada ne otvaraju do kraja, a tu grešku svi rade. Obrati pozornost na ventile radijatora i prigušnice, mijenaj ako je staro u kakvom god dobrom stanju ti se činilo.
Pukotine po zidovima rabiciraj, glet masa neće pomoći odnosno bude do idućeg znatnijeg temperaturnog rada gradiva.
Ako mijenjaš ploćice po zidu ili podu, mijenjaj dovod i odvod. Dovod možeš i sam, odvod prepusti majstoru.