03.06.2014 | 12:53
ma nema se sta puno zaliti ili hvaliti.
jednostavno korak naprijed u integraciji mobilnih i "fisknih" uredjaja.
ne vidim nista lose u tome da krenem nesto pisati na iphoneu i nastavim to raditi na macu. dapace puno puta sam se nasao u toj situaciji. odlicna stvar.
konacno je u ropotarnicu otisao onaj nepotrebni widget zaslon na macu kojeg niko ziv valjda nije koristio. i sada se neki widgeti mogu ubaciti u ovaj desni prikaz koji vec sad koristim puno vise od starih widgeta. dakle i tu vidim jasan napredak.
icloud drive, opet nikakva revolucija, ali 20 gb za 1$ mjesecno ne izgleda kao korak nazad. kao i mogucnost vecih privitaka za email.
pozivi i sms-ovi kroz mac, pa i da je za nekoga korak nazad, jednostavno ne ukljuci tu mogucnost. meni se cini prakticno da u trenutku kada sam za kompom ne moram vise vuci mob sa sobom jer ce me netko mozda nazvati, ili poslati sms... valdja to nije korak nazad.
ove dve tri vizualne novosti u OS X-u, ok nekome pasu nekome ne pasu. ja osobno zaboravim na to za 2 dana, tu ne mogu ulaziti u tudje glave.
o imenu pak... moze se zvati OS XY, OS X weed ili OS X govno. ako cu se zivcirati oko njihove nomenklature, znaci da nemam vecih briga u zivotu i to bi bilo odlicno!
ali imam, pa me u principu ne zanima.
ukratko, moj skromni stav je kako je na papiru sve ovo ok, koraci naprijed jesu. nista za skakati do neba, ali isto tako nista za prizivati sveti duh jobsa
treba vidjeti samo u praksi kako ce sve to raditi. dali ce zehebati ono sto je do sada bilo dobro kao sto su zadnje dvije tri verzije znali napraviti.