Electa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Electa

04.07.2014 | 13:52
Nikakvu prakticnu svrhu ovog automobila ja ne vidim. Pogotovo za klince :/

Mozda ja imam drugacije poglede na svijet, ali evo ja imam kcerku. Mala je, 6 godina i nije kandidat za ovo vozilo.

Radije bi joj kupio bicikl/role/skejt/trotinet/set za ronjenje/dasku za jedrenje. Ne radi se uopce o parama, vec da dobije nesto sto ce ju potaknuti da bude fizicki aktivna.

Ne bi je volio sa 13-14 godina strpati u neke kvazi elektricne autic, pa da u svojim 30-im bude invalid, nesposobna da 200 metara pretrci ili prepliva.

Mozda zvucim staromodno i otrcano, ali "u moje vrijeme" djeca su se igrala vani, pjesacila u skolu, trcala, krali voce od susjeda i nista im nije falilo. Dapace, fizicki su zdravija i sposobnija bila od ove FB/Xbox/PS generacije

Ja danas sa 34 godine, mogu dulje i brze pretrcati od 80% doslovce duplo mladjih. To je porazavajuce...

Postat cemo pretila nacija, koja ce samo usporavati nacin zivota i generalno sve manje i manje se kretati :/
04.07.2014 | 14:36
zabac kaže:
JOHN kaže:
Pa odzujite do Češke na redovni servis. Ti i Žabac skupa.
A što se tiće rizika, svakako ga ima. Ovako ili onako.

Ma "zakuhao" bi on do Češke!

Vi ili auto.
Jel to čudo uopće ima klimu?
04.07.2014 | 14:44
drlovric kaže:
Nikakvu prakticnu svrhu ovog automobila ja ne vidim. Pogotovo za klince :/

Postat cemo pretila nacija, koja ce samo usporavati nacin zivota i generalno sve manje i manje se kretati :/

Živa istina, u mojim danima se jedva čekalo doći doma i na košarkaško igralište bacit hakl. Bilo je nas klinčadije i starih, svi su haklali. Danas, živa pustoš po igralištima a klinčadija se vucara sa cugom i cigaretama po klupicama.
Al generalno vidim da se ljudi sve više bicikliraju, bar nešto.

A šta se auta tiće, kad sam studirao auto mi je toliko nedostajao, što zbog obveza faksa, što zbog izlazaka, naravno komada , što zbog odlaska na more.

Kod mojih je politika bila, koliko zaradiš toliko još dobiješ pa si kupi auto. Uz studiranje na građevini o nekom poslu gdje ću zaradit za neki autić mogao sam samo sanjat, tako da pozdravljam kupovinu djeci ali pod uvjetom da se ne razmazi. Sad se jedino postavlja pitanje, koga češ furat u autu, frenda ili potencijalnog komada. Hard decision.
04.07.2014 | 17:02
Joooj, kako ste mi super s vašim zdravim životom... Nemate pojma o čemu pričam, niti s kakvim se svakodnevnim problemima borimo, ali formirali ste stamen-kameni čvrsti stav po kojem sam ja kreten koji želi od sina napraviti invalida jer bi mu kupio električni autić eto, tako, iz obijesti.

Gdje živite? U gradu, pretpostavljam. Koliko su vam velika djeca? Još uvijek ne toliko da sama pohađaju razne aktivnosti po gradu, pretpostavljam. Ili, ako jesu, sjednu na gradski autobus ili tramvaj pa se odvezu, jel? Super je to. I ja bi tako.

E, a mi živimo u prigradu. Autobus, onaj za doći do grada, ide jednom na sat, a onda treba uhvatiti još jedan. Sin mi ide na plivanje 3x tjedno i na streličarstvo 2x tjedno. Ide i u školu, naravno. A mi radimo oboje, naravno. I još imamo dvoje mlađe djece. Svaki put kad ide pješke do škole (2 km) razmišljam o tome da li će stići u jednom komadu. Jer "ulica" nema nogostup (uopće, niti metra), zavojita je i nepregledna, kolnik je širok 4-5 m, promet je dvosmjeran i pun vozača koji misle kako je sigurno po takvoj cesti voziti 60-80.

Kad između škole i treninga mora potrošiti po 2 do 2,5h na tandrkanje autobusom za prijeći udaljenost od 12 km, zadaća se piše nakon treninga, u 21h, a lektira se čita u autobusu i na stajalištu. I to je u osnovnoj školi. U srednjoj je to već jako teško na taj način nastaviti.

I zato u takvim okolnostima većina starijih klinaca koji ovdje žive voze vespe čak i prije nego bi po zakonu smjeli. A meni osobno je vespa jako preopasna i puno bi radije da vozi nešto na 4 kotača. Eto.
04.07.2014 | 17:23
Smayoo, sve stoji, ali u tim se situacijama nekada sinovima davao roditeljski stari auto. Tako sam ja nasljedio Fiat Ritmo, i meni je bio najbolji auto na svijetu.
Hoću reći - bolje da ti sin nauči voziti lošije vozilo, pa kada sjedne u bolje - servo volan, ABS, i ina poboljšanja, mali će biti siguran vozač skroz...
Eto, toliko - ne znam zašto se bacati u trošak električnog automobila, mislim da je to još uvijek budućnost. Bliža, ali budućnost.
04.07.2014 | 19:24
smayoo kaže:
Joooj, kako ste mi super s vašim zdravim životom... Nemate pojma o čemu pričam, niti s kakvim se svakodnevnim problemima borimo, ali formirali ste stamen-kameni čvrsti stav po kojem sam ja kreten koji želi od sina napraviti invalida jer bi mu kupio električni autić eto, tako, iz obijesti.

Gdje živite? U gradu, pretpostavljam. Koliko su vam velika djeca? Još uvijek ne toliko da sama pohađaju razne aktivnosti po gradu, pretpostavljam. Ili, ako jesu, sjednu na gradski autobus ili tramvaj pa se odvezu, jel? Super je to. I ja bi tako.

E, a mi živimo u prigradu. Autobus, onaj za doći do grada, ide jednom na sat, a onda treba uhvatiti još jedan. Sin mi ide na plivanje 3x tjedno i na streličarstvo 2x tjedno. Ide i u školu, naravno. A mi radimo oboje, naravno. I još imamo dvoje mlađe djece. Svaki put kad ide pješke do škole (2 km) razmišljam o tome da li će stići u jednom komadu. Jer "ulica" nema nogostup (uopće, niti metra), zavojita je i nepregledna, kolnik je širok 4-5 m, promet je dvosmjeran i pun vozača koji misle kako je sigurno po takvoj cesti voziti 60-80.

Kad između škole i treninga mora potrošiti po 2 do 2,5h na tandrkanje autobusom za prijeći udaljenost od 12 km, zadaća se piše nakon treninga, u 21h, a lektira se čita u autobusu i na stajalištu. I to je u osnovnoj školi. U srednjoj je to već jako teško na taj način nastaviti.

I zato u takvim okolnostima većina starijih klinaca koji ovdje žive voze vespe čak i prije nego bi po zakonu smjeli. A meni osobno je vespa jako preopasna i puno bi radije da vozi nešto na 4 kotača. Eto.

Ja sam živio tamo gdje je autobus prolazio dva puta dnevno. Smayoo, kupi sinu bilo što samo neka vozi. Spasit ćeš i sebe i njega.
04.07.2014 | 20:39
Kloba kaže:
Smayoo, sve stoji, ali u tim se situacijama nekada sinovima davao roditeljski stari auto. Tako sam ja nasljedio Fiat Ritmo, i meni je bio najbolji auto na svijetu.
Hoću reći - bolje da ti sin nauči voziti lošije vozilo, pa kada sjedne u bolje - servo volan, ABS, i ina poboljšanja, mali će biti siguran vozač skroz...
Eto, toliko - ne znam zašto se bacati u trošak električnog automobila, mislim da je to još uvijek budućnost. Bliža, ali budućnost.

Kakve to ima veze, ako covjek zna voziti zna sve voziti. ja se stalno saltam iz pola 6r, do lade nive, do renault cetvorke, do golfa trojke. I jednako sam sposoban u svakom od tih autiju. To je najmanji problem njegovom sinu. Znam tocno kako mu je, ja sam isto u prigradu, isti zivot zivio. Jedno vrijeme sam biciklom iso, ali su uzbrdice po 15 posto pa bih se usaftao do skole i smrdio pa sam nastavio pjeske. Ovaj autic bi bio spas. A isto ko i Smayoo, roditelji nisu dali da moped vozim, dobro tata je, ali mama je tu bila glavna. Ovo je odlicna stvar i vjerujem da ne bi bilo problema da ovo vozi, mogao bi cak i mladeg brata ili sestru pokupiti kada su mama i tata zauzeti. Naucio bi se odgovornosti i ne vjerujem da ne bi bio zahvalan jer ja bome jesam.

Tako da, steta jedino sto je ovo 11 kW :/
04.07.2014 | 21:02
Kloba kaže:

Pa kako da djetetu od 14 godina da dam voziti auto?
04.07.2014 | 21:07
iAnte kaže:
Ja sam živio tamo gdje je autobus prolazio dva puta dnevno. Smayoo, kupi sinu bilo što samo neka vozi. Spasit ćeš i sebe i njega.

Ma, nešto će morati biti. Samo bi htio izbjeći skuter ako je ikako moguće. Na skuteru je inače opasno s tim malim kotačima i visokim težištem, a u ovom kraju osobito - ulice su uske, vozači auta neki čak i namjerno izguravaju motoriste s ceste, to je jednostavno preopasno.

Makar da je neki motorin s velikim kotačima, kao oni nekadašnji APN-ci.
04.07.2014 | 21:26
Evo... Za dobre stare dane, u novom ruhu...

www.tomos.si/slo/modeli/moped/flexer-25-sm

Ili za ozbiljnije igrače...

www.tomos.si/slo/modeli/moped/revival-ts-45
04.07.2014 | 21:27
Znam da nije sto tražiš, ali nije lose pogledati ovu opciju:
www.artas.hr
Prodaju kit ili već gotov e-bike...
Ako imate biciklu, samo kit je dovoljan.
Za Rijeku mislim da nije losa opcija - samo da ju ne ukradu odmah.
04.07.2014 | 21:58
Borostef kaže:

Ovaj drugi, to si moram uzet!
04.07.2014 | 22:06
Borostef kaže:

Eh...
Ima li tko vlastito iskustvo s tim novim Tomosima? Oni nekadašnji su bili uglavnom krš.
Ima li nešto drugo tog tipa što bi bilo kod nas dostupno (i podržano servisom)?
05.07.2014 | 03:29
Smayoo kod tebe je specificna situacija onda, i mogu razumjeti sta zelis postici...biras prakticki najmanje zlo...

Mislio sam da bi svrha tog auta bili "trci mami po kruh", "otidji do skole", "idemo se okupat na moru, al nam se ne da na noge"

Ti mali autici su buducnost, i prakticna stvar za ekoloski osvijestene ljude. Cim im cijena padne na normalan nivo i nesto naprave po pitanju baterija, ja cu kupiti full electric car, ali obiteljski, poput Tesle. Do tada, respect za turbo diesel

Francuska skola:

www.renault.com/en/vehicules/aujourd-hui...ues/pages/twizy.aspx
05.07.2014 | 10:07
To su sve igračke. Meni je smiješno što ovdje u EU, radi neke protekcionističke politike, praktički nitko ni ne zna za firme kao što je Tata. To su super elektromobili za gradske uvjete, i to po super cijeni. Samo što potkopavaju okoštalu i usnulu europsku autoindustriju pa se ne uspijevaju probiti kroz birokratske barijere EU tržišta.
05.07.2014 | 11:15
Mi imamo te Tata pickup trucks u bazi.

Voze ih i vojska i civili. Pokazali su se kao poprilicno smece
05.07.2014 | 11:32
U kakvim uvjetima korištenja i za kakav duty cycle? Sumnjam da se "vojna baza" i "gradska vožnja" mogu smatrati ekvivalentnim uvjetima. Također, pickup i mali gradski auto nisu ista kategorija.

Isto kao što nitko neće osporiti da je Mercedes bolji auto od Fiata, ali je Medcedes kombi bar klasu lošiji od Iveca. Pa ti vidi.

Moji kolege su bili pola godine na terenu u Indiji i vozili se svaki dan Tatom elektro, i bili jako zadovoljni.
05.07.2014 | 12:37
smayoo kaže:
To su sve igračke. Meni je smiješno što ovdje u EU, radi neke protekcionističke politike, praktički nitko ni ne zna za firme kao što je Tata. To su super elektromobili za gradske uvjete, i to po super cijeni. Samo što potkopavaju okoštalu i usnulu europsku autoindustriju pa se ne uspijevaju probiti kroz birokratske barijere EU tržišta.

Tata je vlasnik land rovera i jaguara. To su firme unutar EU. Da želi, vrlo lako bi on kroz njih plasirao bilo koje vozilo na EU tržište.

Nažalost, tata radi automobile po indijskim standardima sigurnosti. Kod nas to ne prolazi.

Iako je prije koju godinu tvrdio da će ući na US i EU tržište do 2015.
05.07.2014 | 13:46
Slazem se da se ne moze to usporedjivati sa klasicnom gradskom voznjom. Ne moze se ovo ovdje usporediti sa bilo cim. Ovdje se vozila doslovce unistavaju. Vrelina je, prasina, voze ljudi koji nikada nisu sjeli za volan, vozi se u rezimu 20km/h i na momente imas 40km/h i to je to.

Ali Tate su i kupili da ovdje umru

Kupis Toyote i onda imas i trosak transporta tog vozila koje je ispravno, ovako kad kupis Tatu znas da ce ostati na smecu ili se prodati/donirati lokalno.

Ta vozila jednostavno mirisu na jeftino. Miljama je to daleko od EU/japanske kvalitete, ali sluze svrsi. Ne bi ih inace ni kupovali niti koristili.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 38 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO