27.07.2014 | 09:03
Kad su moji klinci prije jedno 4-5 godina odlučili da bi od svoje ušteđevine (rođendani, prve pričesti i slično) kupili jednu konzolu mi smo dali mogućnost da kupe Nintendo Wii ili ništa. Tadašnji razlozi su bili:
1. Cijena. Kupljen u Austriji za 250 € u nekom sport paketu (tenis, ping pong, kuglanje - ne moram spomentu da sam i ja ponekad znao odigrati sa njima) Kad smo dobili MWST ispao ih je oko 220 €.
2. Originalne igre. Nema krekanih ili ih u to vrijeme nije bilo pa imamo samo originalne diskove. Mi doma imamo nekih 10-12 igirica sve originali.
3. U to vrijeme su bili jedini sa bežičnim pristupom pa si mogao lamatati reketima po zraku do mile volje.
4. Grafika. Potpuno nerealistična za razliku od PS3 ili Xboxa tada, gdje su neke od igrica izgledale previše stvarno, pogotovo razni krvave igrice kao Taken i slično. U Wii svi likovi me jako podsjećaju na super mario, što je bio dodatni plus. Moja žena dan danas odigra Spyro.
5. Cijena igrica. Klinci si za svake praznike kupe neku igricu kao npr. Harry Potter, ili PES13. Cijena takvih igrica u Algoritmu nikada nije preko 150 kuna a i oni već znaju da gledaju one za 99 kuna. Kupe ih za praznike, izigraju se preko ljeta ili zime i onda su mirni za vrijeme školske godine.
Stariji sada puni 17 i igra se na iPadu, mlađi još tu i tamo nekaj odigra tako da kad gledam okolo koliko klinci od buraza ili sestre provode vrijeme na igricama mi smo odlično prošli. A ono što te uopće ne interesira je i najinteresantnije. Prenosiv je i vrlo vjerojatno stane u tvoju torbu za laptop, odnosno manji ruksak sa svim dodacima i igricama.