02.10.2014 | 23:39
nema sumnje da ce vecina nas to prihvatiti, ali nekako mislim da ih boli cosak za stotinjak organiziranih korisnika. mozda sam nepotrebno negativan, ali ako moram nekoga zamoliti da radi bolje, znaci da sad radi lose jer nije bilo nekoga da ga trgne i zamoli?
ako posaljemo grupni mail milanovicu "postovani zoka, dali bi mogli biti bolji u vasem poslu?" hoce li ga to uciniti boljim?
drugaciji je fokus, apple je sada mega consumer korporacija, nije to vise "think different" alternativa ciji je opstanak na trzistu jedino moguc kroz izvrsnost.
evo sad su u tjedan dana prodali 10 milijuna iphona 6, a recimo 2003. su prodali 3,5 milijuna macova kroz cijelu godinu, i ta prodaja je cinila 70% prihoda kompanije.
kolicina i kvaliteta jako tesko idu ruku pod ruku, i obzirom na kolicine koje apple vrti ja im se fakat divim sto i dalje uspijevaju kvalitetom biti iznad standarda industrije. ali nije to vise ona pedantnost koja im je nekada bila zastitni znak. i nemojte mi reci da je tome uzrok odlazak jobsa, jer je i iphone 4 imao fejlova, kao i imacovi, razni kiksevi po ranijim verzijama ios-a i os x-a, itd.
grabe sve pred sobom, jos malo pa ce kontrolirati i karticna poslovanja, pa ce odluciti da su banke viska u toj prici jer se moze placati i direknto preko njih pa ce uzimati po 30% na transakciji u kojoj kupim pivo i platim iphoneom, kao sto uzimaju 30% developerima, i sad ce taj cook pred emotivnim pismom sacice entuzijasta reci "e daj decki stop! vidi zajebali smo, ajmo biti bolji!" sipak!
karikiram jasno, ali baza korisnika koju sada gadjaju je nekriticna jer su im potrebe/zelje elementarne. ne jednom su me ljudi koji koriste iphone duze vremena pitali kako prebaciti slike na komp. i tu sve pada u vodu.
eventualno bi ga mogli zamoliti da pusti mac dio applea da se odvoji i nastavi po svome
sad kada sam ispucao negativnost, jos jednom dajem podrsku ideji!
u samom mailu bi se zadrzao na recimo dva novija fejla, jedan za ios jedan za os x (kao sto ste vec rekli) i stavio bi link u kojem nabrajamo sve sto skupimo od fejlova. mail moze i u glavu, jer sama cinjenica da ih molimo da budu bolji bi im trebala imponirati.
i na kraju ostavio bi prostora za recenicu u kojoj se spominje totalna zapostavljenost hrvatske u vidu nepostojanja itunes storea i apple storea.