09.02.2015 | 22:59
Vrijeme je planirati predstojeće ljetovanje...
Ove godine se nadamo provesti ga s prijateljima koji će imati jednogodišnju bebu i četverogodišnju curicu koja vjerojatno još neće samostalno plivati.
Zato tražimo (sve od navedenog treba biti ispunjeno):
1. pitomu plažu s krajnje blagim ulazom u more i krajnje plitkim morem uz obalu, pješčanu ili od prirodnog šljunka
2. da na toj plaži ima prirodne hladovine (od stabala ili stijena)
3. da ima apartmana za najam u NEPOSREDNOJ blizini (max 100 koraka)
4. da nije neka prometna cesta između kuća i plaže
5. po mogućnosti, da je na otocima (ali nije nužno)
6. da nismo tamo već bili
(ovako, na brzinu, to uključuje više-manje cijeli Pelješac, Mljet, dio toga po Hvaru, dio po Korčuli, Murter, Ist... sigurno sam još nešto zaboravio...)
7. da nije na Makarskoj rivijeri (potez od Brela do Gradca) jer je taj dio, uz svu neizmjernu prirodnu ljepotu, leglo najniže moguće kvalitete ugostiteljskih usluga te istodobno maksimalnog bezobrazluka u smislu cijena
8. da nije na potezu od Umaga do Masleničkog mosta, niti na velikim kvarnerskim otocima ili Pagu, jer je to meni osobno preblizu kuće. Ako se ne odmaknem od doma najmanje 4h puta, ne osjećam se da sam na odmoru.
Iracionalna stvar, nemam razumno objašnjenje za to. Posljedica uvriježene prakse mog prvog poslodavca da me sa svakog odmora cima i dovlači na posao. Dok nisam jedne godine otišao u Australiju.
Riba mi je prošle godine spomenuo Mrljane na Pašmanu, to već istražujem...
Komiža se uklapa, ako nađemo apartman blizu plaže.
Svaki daljnji prijedlog je dobrodošao! Hvala!