20.02.2015 | 09:37
zabac kaže:
Rekao si mi da sam zadrti desničar.
Odnosno da se tako ponašam. Ja nikome od vas ne osporavam da budete to što želite ili jeste. Radim u gradskoj službi, ali nisam uhljebljen jer radim i do 12 sati dnevno. Savjest mi ne dozvoljeve drugaćije.
I inženjer sam elektrotehnike. I omalovažavaju nsa (nekoliko nas je na održavanju u Uredu). Kako koji inženjer ode u mirovinu ili drugdje, dođe pravnik ili ekonomista. Na svojoj koži osjećam(o) to uhljebljavanje jer se obim posla povećava, a povećava se i broj zaposlenih.
KAd pluvate po državnoj službi, pola hračka zadržite za sebe jer to su ljudi koji rintaju i vuku.
Iako sam desničar (ne i zadrti) ne znaći da odobravam stanje i ponašanje političara i njihovu politiku.To što volim Hrvatski i sve što je povezano s njom NE znaći da sam nacionalista (ili ne daj Bože ustaša).
To što je hadezeovka došla na Pantovčak gledam samo kao protuuteg Parlamentu.
Dragi moj zabac, ne poznajem te, ali to nije ni važno. Ali moram ti nešto reći.
Desničar je čovjek koji podržava desnu političku opciju. Desna politička opcija sama po sebi nema nikakve veze s domoljubljem ili nacionalizmom. Ona predstavlja nešto sasvim drugo.
Zadrti desničar je čovjek koji glasa za HDZ jer je protiv komunista. Ili zato što su oni naši. Ili zato što je katolik. Ili zbog Franje Tuđmana.
Ne znam u kojem si se od ovih pojmova pronašao.
Ja smatram da sam domoljub ako radim u interesu mog naroda i ako podržavam ljude koji rade u tom interesu. To znači da ću podržati i SDP i HSP i bilo koga ako je to u najboljem interesu naroda. I zato smatram da nisam zadrti desničar. Ni zadrt uopće.
I smatram da nam nikako nije u najboljem interesu nagrađivanje onih koji su nas pokrali i uništili. A nagradili smo ih pobjedom na izborima.