Kraljica "Trooping the Colour"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kraljica "Trooping the Colour"

19.02.2015 | 12:03
smayoo kaže:

Što se tiče naše nove predsjednice, možda je moj problem što se te teatralnosti i patosa sjećam još iz srednje škole. Uvijek joj je bila važnija prezentacija (pojavnost) od sadržaja.

Zajedno ste išli u školu, razred?
19.02.2015 | 13:29
Školu.
20.02.2015 | 07:10
zabac kaže:
tino1 kaže:
zabac kaže:
Je li si citao zakon o himni? Sigurno se ne koristi kod dolaska trkace kokosi na pozornicu.
Ono za zastavu je retorika.

....
To opstinantno ponašanje zadrtih desničara je smiješno samo po sebi. Uvjek vrijedi ono što vam je najpovoljnije.

O, ni uvreda nije izostala!

Đe sam te tu uvrijedio, moj naj draži Žabac? Ti znaš da te ja uvje stojim! Nedam na te nikad.
20.02.2015 | 07:50
Rekao si mi da sam zadrti desničar.
Odnosno da se tako ponašam. Ja nikome od vas ne osporavam da budete to što želite ili jeste. Radim u gradskoj službi, ali nisam uhljebljen jer radim i do 12 sati dnevno. Savjest mi ne dozvoljeve drugaćije.
I inženjer sam elektrotehnike. I omalovažavaju nsa (nekoliko nas je na održavanju u Uredu). Kako koji inženjer ode u mirovinu ili drugdje, dođe pravnik ili ekonomista. Na svojoj koži osjećam(o) to uhljebljavanje jer se obim posla povećava, a povećava se i broj zaposlenih.
KAd pluvate po državnoj službi, pola hračka zadržite za sebe jer to su ljudi koji rintaju i vuku.
Iako sam desničar (ne i zadrti) ne znaći da odobravam stanje i ponašanje političara i njihovu politiku.To što volim Hrvatski i sve što je povezano s njom NE znaći da sam nacionalista (ili ne daj Bože ustaša).
To što je hadezeovka došla na Pantovčak gledam samo kao protuuteg Parlamentu.
20.02.2015 | 08:16
zabac kaže:
Odnosno da se tako ponašam. Ja nikome od vas ne osporavam da budete to što želite ili jeste. Radim u gradskoj službi, ali nisam uhljebljen jer radim i do 12 sati dnevno. Savjest mi ne dozvoljeve drugaćije.
I inženjer sam elektrotehnike. I omalovažavaju nsa (nekoliko nas je na održavanju u Uredu). Kako koji inženjer ode u mirovinu ili drugdje, dođe pravnik ili ekonomista. Na svojoj koži osjećam(o) to uhljebljavanje jer se obim posla povećava, a povećava se i broj zaposlenih.
KAd pluvate po državnoj službi, pola hračka zadržite za sebe jer to su ljudi koji rintaju i vuku.
Iako sam desničar (ne i zadrti) ne znaći da odobravam stanje i ponašanje političara i njihovu politiku.To što volim Hrvatski i sve što je povezano s njom NE znaći da sam nacionalista (ili ne daj Bože ustaša).

Premalo Te znam da bi mogao procijeniti u kojoj mjeri si zadrt ili nisi. Jedino šta mi preostaje procjenjivati te po tvojim izjavama. Ovu koju sam citirao i na koju sam reagirao smatram, oprosti, ali malo autističnom. Odmah kad se neko od desnih političara prospe, svi vi na onoga ko ukazuje na to prosipanje. I ja se slažem da treba biti neka protu težnja ovim neznalicama. Ali ako već pričamo o Hrvatskoj i onome šta je za nju najbolje onda ne smijemo zaboraviti da nam nova predsjednica još uvjek nije odgovorila na ona pitanja. Kao, koliko je Američkih investitora dovela za svog mandate kao poslanik u USA, i kako je mogla Hrvatsku prevariti i ostaviti bez poslanika kad se selila u NATO itd. itd. Slažeš li se? I time je dala prostora da se ismijava. Karijerista i gotovo. Ako dokaže suprotno ukaži na to i ja ću revidirati moje mišljenje, obećavam!
20.02.2015 | 09:37
zabac kaže:

Dragi moj zabac, ne poznajem te, ali to nije ni važno. Ali moram ti nešto reći.

Desničar je čovjek koji podržava desnu političku opciju. Desna politička opcija sama po sebi nema nikakve veze s domoljubljem ili nacionalizmom. Ona predstavlja nešto sasvim drugo.

Zadrti desničar je čovjek koji glasa za HDZ jer je protiv komunista. Ili zato što su oni naši. Ili zato što je katolik. Ili zbog Franje Tuđmana.

Ne znam u kojem si se od ovih pojmova pronašao.

Ja smatram da sam domoljub ako radim u interesu mog naroda i ako podržavam ljude koji rade u tom interesu. To znači da ću podržati i SDP i HSP i bilo koga ako je to u najboljem interesu naroda. I zato smatram da nisam zadrti desničar. Ni zadrt uopće.

I smatram da nam nikako nije u najboljem interesu nagrađivanje onih koji su nas pokrali i uništili. A nagradili smo ih pobjedom na izborima.
20.02.2015 | 11:01
zabac kaže:

S ovim se potpuno slažem. Radio sam i sâm 8 godina u HEP-u. Činjenica je da se to sve još nije raspalo samo zbog te manjine koja iz svojih sasvim osobnih razloga radi za sve one zabušante i uhljebe koji ih okružuju.

Ali, to ti je tako, Žabac. Sam si rekao da vidiš takvu ekipu oko sebe svaki dan. Nemaš se što čuditi da prosječan čovjek koji ne zna te sustave iznutra - smatra da ste svi takvi. Slično kao kad smo bili na faksu pa su kokice s Ekonomskog faksa mislile da smo mi svi s ETF-a prištavi, masni, s debelim naočalama, tikovima i govornim manama.

Ja sam siguran da ona to ne vidi tako, nego samo kao još jednu prestižnu stavku u svom CV-u.
20.02.2015 | 11:18
smayoo kaže:
zabac kaže:

S ovim se potpuno slažem. Radio sam i sâm 8 godina u HEP-u. Činjenica je da se to sve još nije raspalo samo zbog te manjine koja iz svojih sasvim osobnih razloga radi za sve one zabušante i uhljebe koji ih okružuju.

Ali, to ti je tako, Žabac. Sam si rekao da vidiš takvu ekipu oko sebe svaki dan. Nemaš se što čuditi da prosječan čovjek koji ne zna te sustave iznutra - smatra da ste svi takvi. Slično kao kad smo bili na faksu pa su kokice s Ekonomskog faksa mislile da smo mi svi s ETF-a prištavi, masni, s debelim naočalama, tikovima i govornim manama.

Ja sam siguran da ona to ne vidi tako, nego samo kao još jednu prestižnu stavku u svom CV-u.

Grdno... ali siguran sam i ja da je tako!
20.02.2015 | 16:36
smayoo kaže:
zabac kaže:

to sam i ja napisao samo malo u rukavicama.
20.02.2015 | 18:01
smayoo kaže:
havdic kaže:
smayoo kaže:
Ovo uopće nisam shvatio.

Hoće reći, tu su Srbi, manjina... a već generacijama su tu oni i njihovi... a s druge strane nemaju srpsko državljanstvo i ostale dokumente koji bi ih činili pripadnicima srpskog naroda... ali neka svatko za sebe odlučuje što ga je volja

Ma nemoj mi reć... Imam ja rođake u Argentini čiji su se djedovi tamo rodili. Svi se izjašnjavaju Hrvatima iako imaju samo argentinsko državljanstvo. Prijatelji iz Slavonije, žive već 15-ak godina u Švicarskoj, stekli su prošle godine pravo na švicarsko državljanstvo, a nacionalno se i dalje deklariraju kao Hrvati.

Pripadnikom hrvatskog naroda te ne čini hrvatsko državljanstvo. Pa te tako ni pripadnikom srpskog naroda ne čini srbijansko državljanstvo.

Hrvat / Hrvatica - osoba koja se osjeća pripadnikom/com hrvatskog naroda
Hrvaćanin / Hrvaćanka - osoba koja je iz Hrvatske (dakle, ima pravo na hrvatsko državljanstvo)

itd.

Gledano politički-pravno ovo tvoje sve izgovoreno stoji. U stvarnom životu je praksa malo drugačija. Primjera radi, tvoji rođaci iz Argentine u svom prvom susretu s npr. Amerikancima,Kinezima ili Švicarcima reći će da su Argentinci, jedino ako ih se striktno priupita za nacionalnost, onda će reći da su Hrvati ili ako se susretnu s Hrvatima onda će sigurno prvo to napomenuti.Shodno tome i USA državljanin Talijanskog podrijekla, će svakom prvo reći da je Amerikanac, osim ako ne odu u Italiju... na to sam mislio.
20.02.2015 | 18:45
E drito to...
20.02.2015 | 19:31
Prvi dnevnik bez kraljice?
20.02.2015 | 19:51
Meni je totalno jadno da Kolinda odlučila maknuti Titovi bistu.
O čovjeku možemo imati svako svoje mišljenje, ali on je dio naše povijesti - i Pantovčak je sagrađen za njega. Takvo brisanje pola stoljeća povijesti je samo nama svojstveno...
Henry VIII bio je najdeblji monarh u britanskoj povijesti, odrubio je glavu dvjema od svojih šest žena, i osnovao Crkvu Engleske samo iz razloga da bi se mogao razvesti od prijašnje žene kada bi mu se svidjela nova...
Ali Englezi svejedno, brižno čuvaju 1000 godina svoje monarhije - među kojima je bilo kojekakvih likova. No, oni su njihova povijest. A bez razumijevanja povijesti teško je živjeti u sadašnjosti, a kamoli planirati kvlitetnu budućnost.
Uostalom, tomu i sami svjedočimo u vremenima u kojima živimo.
No, bitno je da biste više nema...
20.02.2015 | 20:08
Veliš da Englezi to sve brižljivo čuvaju,što i jest istina. Pomislio sam da bi ga bilo najbolje i vratiti Englezima, jer je od tamo i došao. Ti isti Englezi nam nisu otvorili svoje arhive od drugog svjetskog rata, iako je bio prošao zakonski rok...onda su odlučili jednostrano produljiti taj rok na još 20 godina. Možda je i razlog taj, što bi se u hrpi dokumenata moglo nešto isčitati o povjesti "bravara" koji perfektno govori Engleski, vrhunski je mačevalac, svirač glasovira...i ima još puno činjenica koje idu s njegovom bravarskom profesijom
20.02.2015 | 20:37
cariblanco kaže:
Veliš da Englezi to sve brižljivo čuvaju,što i jest istina. Pomislio sam da bi ga bilo najbolje i vratiti Englezima, jer je od tamo i došao. Ti isti Englezi nam nisu otvorili svoje arhive od drugog svjetskog rata, iako je bio prošao zakonski rok...onda su odlučili jednostrano produljiti taj rok na još 20 godina. Možda je i razlog taj, što bi se u hrpi dokumenata moglo nešto isčitati o povjesti "bravara" koji perfektno govori Engleski, vrhunski je mačevalac, svirač glasovira...i ima još puno činjenica koje idu s njegovom bravarskom profesijom

Kako god okreneš, ta neka osoba je dio naše povijesti
20.02.2015 | 20:41
S tim se potpuno slažem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 43 minuta
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO