Ograničavanje brzine
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ograničavanje brzine

21.02.2015 | 19:13
Na forumu ima već nekoliko tema o problemima s vipnetom. Evo i moj problem s mlađim bratom, Bnetom.

Naime, Bnet uključuje ograničenje brzine nakon što se prijeđe 120 GB prometa. I to me ograničavaju od 18 do 24 sata. Dakle onda kad sam kući. Dok sam na poslu internet mi leti.

Budući da gledam Netflix u HD rezoluciji, a koristim i Skype u HD, 120 GB mi ode jako brzo. Sad mi je brzina downloada 0,73 Mbps što nije dovoljno ni za najosnovnije potrebe.

Korisnička služba mi je, u svojoj bezgraničnoj mudrosti, predložila da uključim opciju koja košta pet puta više jer će tada ograničenje brzine nastupiti na 960GB. I to je rješenje problema za sad. Ali što kad krenem gledati 4K video? Opet isto.

Ja bisam imao pojma da naši telekomi imaju ova ograničenja. Sjećam se da se u americi digla pobuna kad su to pri put uvodili. Nisam dalje ni pratio što se događalo. Mislio sam da su odustali od toga.

Dakle, jeste li imali ovakvih iskustava? Što napraviti? Znate li telekom koji ima malo bolji odnos prema korisnicima?
21.02.2015 | 19:24
T-com ne limitira brzinu kad plaćaš flat rate, barem do prometa od 350 GB (toliko sam ja napravio). Ali što ti vrijedi kad im je brzina ionako šaka jada, barem kod mene.
21.02.2015 | 19:39
Koju brzinu imaš, tj koju brzinu plaćaš?

Bnet ima opciju brzine od 120 Mbps pa je ograničenje nakon 960 GB, ali i dalje postoji.
21.02.2015 | 20:43
Kobajagi 10Mb/s u downloadu, ali nikad ni u najluđim snovima nije bila preko 4. A upstream 256 kb/s, također zna biti i niža.
21.02.2015 | 21:12
Ja mislim da ti nemaju pravo ograničiti brzinu. Bar u tvom slučaju ne. Zašto? - Zato jer ograničenje brzine može uslijediti ukoliko korisnik zlorabi flat ili ukoliko svojim korištenjem ometa (tj. usporava) ostale korisnike.

Kako ti gledaš Netflix, koji sam po sebi nije ilegalan, a sumnjam da baš netko u okolici tebe ima nekakvih problema, tako ti ni oni ne smiju smanjivati brzinu.

Žali se Vijeću za telekomunikacije. Mislim da bi to moglo pomoći, ali moraš biti uporan.
I prije toga prijetiti, pisati mailove, pa čak i po potrebi biti neugodan!

btw.
Ja imam ovu brzinu na T-Mobile 3G, (mjesečno oko 70 GB natučem)

speedtest_2015-02-21.png
21.02.2015 | 21:33
Jel ti amis dostupan? S njima nemaš problema oko ograničavanja prometa. Kod njih sam već 7-8 godina a zadnju godinu sam na optici brzina 100/100. Imam 3 u 1 paket , telefon fiksni samo uspostava poziva, iptv s HBO paketom i 70 tv kanala i flat net...cijena 270 kn.
Prilozi:
21.02.2015 | 22:16
Zanimljivo... I ja imam Bnet pa me baš zainteresiralo pa sam otišao na njihove stranice i čitao uvjete korištenja bnet internet usluge. U tom dokumentu se ništa ne navodi o sniženju brzine. Kako je to moguće?

Da li postoji dokument u kojem se to navodi kao penal za prekoraćenje prometa?
Također gledam netflix i koristim video conferencing, ali za sada valjda još nisam prešao tu količinu podataka pa nisam osjetio penale. Apsolutno se ne želim suzdržavat u korištenju interneta kada im plaćam flat rate.
21.02.2015 | 22:20
Evo tu:

www.bnet.hr/content/download/2969/26672/...20na%20internetu.pdf

Otiđi na onaj njihov mail koji sigurno ne koristiš kao ni 99,999% njihovih korisnika. Tamo ti šalju mail da si blizu granice.
22.02.2015 | 10:48
Da, Amis je definitivno najbolji, ali izrazito su ograničeni prostorom koji pokrivaju. Stoga smo mi ostali prisiljeni "mudrovati" s alternativnim rješenjima, a pogotovo tamo gdje još nema optike.

Ova tema me je malo potakla da danas prčkam po postavkama. Nakon izmjenjenog APN-a, spojio sam se na 4G mrežu, i nemogu opisati koje oduševljenje;

PS
Znam da može još brže, ali meni je ovo ko warp pogon

Untitled_2015-02-22.png
22.02.2015 | 16:58
Ja imam Bnet doma i dobio sam nekoliko puta mail kojim me obavještavaju da ću uskoro preći granicu o nekakvom fair usage-u.
Obavijestili me mailom da ću uskoro preći promet od, mislim, 360 GB u tekućem mjesecu te da će mi u tom slučaju usporiti brzinu do kraja mjeseca.
Nemam sada više njihov mail ali mislim da je uvijek počimao sa nečim u stilu "Poštovani, prateći Vaše navike korištenja obaviještavamo Vas da će te uskoro preći granicu...".
Po meni je ta granica očigledno postavljena prema prosječnom ponašanju pojedinog korisnika. Zašto, ne znam.
22.02.2015 | 17:35
velejaj kaže:
Po meni je ta granica očigledno postavljena prema prosječnom ponašanju pojedinog korisnika. Zašto, ne znam.

Nema veze s tvojim prosječnim ponašanjem. Jedino ima veze s količinom novaca koju im daješ. Daš im više novaca, dozvole ti više prometa. Dakle nije flat rate.

Evo ti detalji:
bnet.JPG
22.02.2015 | 17:38
Danas sam dobio odgovor od HT-a i Iskona. HT ne ograničava ništa, a Iskon ograničava promet na 1TB zbog 'zakonskih regulativa ponašanja na internetu'. Baš me zanima koja je to regulativa.
22.02.2015 | 17:52
Nisam nikada taj "cjenik" vidio pa ne znam za to.
Ja plaćam 2D paket, osnovni flat rate internet koji oni sami podižu brzinu s vremena na vrijeme (sada mi je mislim 12 Mbita) i prošireni TV, oba zajedno cca 210 kn mjesečno. Mislim da jeftinija varijanta nema a da nije osnovni analogni TV.
22.02.2015 | 18:45
Ovo nije cjenik nego "Kodeks ponašanja na internetu". Čisto da znaš da ti oni računaju da si pristao na ovo. Iako se u ugovoru ne spominje.
23.02.2015 | 12:26
Tko u Hrvatskoj regulira telekome?
23.02.2015 | 12:31
iAnte kaže:
Tko u Hrvatskoj regulira telekome?

HAKOM
www.hakom.hr/default.aspx?id=143
23.02.2015 | 15:36
@Zdravac jedno pitanje u vezi tvoje mobilne internet tarife.
Osobno koristim "Ultra mobile net XL+", ali on je ograničen na 25 GB prometa mjesečno, pa me zanima koristiš li neku tarifu s kojom nisam upoznat (70 GB mjesečno), jer mi je mjesečna potreba puno veća od tih 25 GB prometa što trenutno imam.
23.02.2015 | 16:46
Soffoklo kaže:
@Zdravac jedno pitanje u vezi tvoje mobilne internet tarife.
Osobno koristim "Ultra mobile net XL+", ali on je ograničen na 25 GB prometa mjesečno, pa me zanima koristiš li neku tarifu s kojom nisam upoznat (70 GB mjesečno), jer mi je mjesečna potreba puno veća od tih 25 GB prometa što trenutno imam.

PM
23.02.2015 | 16:53
A možda bi i nas ostale zanimalo!
23.02.2015 | 17:22
zabac kaže:
A možda bi i nas ostale zanimalo!

Nadam se da neće pročitati neki ljuti striček iz T-Com-a. Zabac, ako sada isprave taj bug, ti češ mi plačati internet račun!

Evo, ovo sam poslao Sofoklu na PM;

"Originalna poruka od Zdravac za Soffoklo (23 Veljača 2015, 16:45):
Bok!
Vezano uz tvoj upit o T.com tarifi - Očito postoji nekakav bug u mome ograničavanju brzine. Koristim tarifu Plan za obitelj XL, i u njoj imam 3 broja. Na 2 broja mi uredno ograniče nakon potrošena 2 GB, a na ovom trećem ograničenje jednostavno ne nastupi. Tako da sam taj treći broj stavio u ruter, i koristim ga kao supstitucija kućnom internetu.

No, kao što vidiš, ne iskorištavam to previše jer nemam potrebe. Uvijek mi bude u okviru 50 - 90 GB.

Imaš u VipNet ponudi mobilnu tarifu L po danu 25 GB, a od ponoći flat, i to na 4G. To je trenutno najjeftinije i najviše što se trenutno nudi na LTE mreži.
23.02.2015 | 18:20
Kad si vec c/p svoju poruku meni ovdje da ti i javno zahvalim na odgovoru
Da, trebalo bi to sve nekako hakirati, pa fino osigurat barem 100 GB mjesečno
04.01.2016 | 21:06
Evo da dignem ovu temu iz mrtvih.

Istekao mi je ugovor s Bnetom i sad biram novi telekom.

H1 mi se čini kao najbolji izbor. Nude OK brzinu interneta i debelo najveći izbor TV kanala u osnovnoj ponudi. Nije neka velika prednost jer ionako gledam 5-6 programa. Ali većina drugih telekoma tih 5-6 programa ima u pet različitih paketa.

U užoj su mi konkurenciji, osim H1, još i Iskon i Optima.

Dostupna mi je i HT optika, ali to mi se baš i ne čini privlačno.

Ima netko pametnu sugestiju?
04.01.2016 | 21:15
iAnte kaže:

Zašto ti se optika ne čini privlačnom? Ja imam HT-ovu optiku i ne mogu reći baš ništa protiv. Radi kao podmazano od prvog dana. U kući imamo nekoliko računala, pametnih mobitela, 2 smart TV-a, streamaju se stvari i sve to fino radi.
Sa optikom naročito ima smisla upload pa sada razni cloud servisi i sl. postaju stvar koja funkcionira.
EDIT: 315 kn 100/20, fiksni telefon i maxtv osnovni paket.
04.01.2016 | 21:20
iAnte kaže:

H1 mi se čini kao najbolji izbor. Nude OK brzinu interneta i debelo najveći izbor TV kanala u osnovnoj ponudi. Nije neka velika prednost jer ionako gledam 5-6 programa. Ali većina drugih telekoma tih 5-6 programa ima u pet različitih paketa.

U užoj su mi konkurenciji, osim H1, još i Iskon i Optima.

A koji je razlog da ne ostaneš kod Bneta? Meni je ugovor kod njih istekao pred godinu dvije. Pred dva-tri mjeseca sam gledao da se prebacim i činilo mi se da je Bnet i dalje bio najpovoljni u opciji 2D( internet-TV) i 3D.
04.01.2016 | 21:29
Svi su telekom operateri jednako loši zapravo. Odaberi onog koji ima najbolje VLASTITE tehničke uvjete na tvojoj lokaciji. Ako HT ima optiku na tvojoj lokaciji, što se imaš više misliti?
04.01.2016 | 21:57
Loši? To su govanca svoje vrste.
Dat ću samo jedan primjer iz Bneta. Koristim ga još iz doba dok su bili DCM. Zadnji ugovor koji sam potpisao s njima je bio prije 3-4godine, 3D paket me koštao 195kn. Vračajući se u proteklih godinu dvije dana kada su svojevremeno nudili po njima odlične akcije s kojekakvim smicalicama 50% popusta prvih 6mj i tome slično, ispada na kraju da ti pod akcijama nude istu uslugu koju trenutno imam ali fakin skuplje jer prosječno kroz mjesec izađe preko 215kn. Oprostite na izrazu ali to su fakat kurvinska posla. I takva sranja opetovano nude, u nekoliko navrata, bar godinu-dvije.
  • Mate22
  • Posjetitelj
05.01.2016 | 07:47
Ja sam sad svoj stari paket na Bnet-u (Super 1 net 12Mbps ograničenje 320gb + TV osnovni ) računi bili 185kn zamijenio za ovaj novi paket Super+ 2D gdje su mi sad brzine puno bolje 30Mbps ovdje mislim da mi je taj tkz. fair usage oko 800-900gb a računi če mi bit prvih 6 mj 175 posli tog 240kn ako bi uzeo još Sportski HD paket izišlo bi me 275kn mjesečno + 80 lopovskih kn pretplata za htv da nije tih 80 nadogradio bi net na Turbo+ 60 brzinu al zadovoljan sam i ovako ja sam prezadovoljan sa Bnet-om nikad problema sa njima servis u zadnjih 4-5g. nisam nikad trebao.A trenutno sa novim brzinama sam prezadovoljan sve leti puno brže i brzine su konstatno stabilne nema osilacija čak i u noćnim satima tamo od 18-24h sve je ok eto to bi bilo to ja sam sa njima za sad zadovoljan kako če bit dalje vidjet čemo
05.01.2016 | 09:45
Bilo koji operater koji ima svoju szicu do lokacije. Ja VIP-u placam 360kn mjesecno za trio paket s povecanom brzinom interneta preko kabela.
S time da pricam prema fiksnim brojevima i VIP-u koliko hocu bez dodatnih troskova (ima ko to koristi ukuci). T-Com je mob, tako da mi je vecina brojeva u cijeni. Mogo sam i jeftinije proci s manjom brzinom. Inace, samo VIP nudi kabel kod mene.
05.01.2016 | 10:37
a da vas nekoliko plaća recimo 100 megabita pa podijelite troškove... što će kome telefon i iptv, kad ima i drugih/boljih načina
05.01.2016 | 12:13
Djeljenje takve veze je protuzakonito. Kako se to u Hrvata ne smatra losim isto kao sto se ne smatra losim ilegalni programi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO