Ograničavanje brzine
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ograničavanje brzine

• Mate22
  • Posjetitelj
05.01.2016 | 12:52
Ja u ulazu nemam ni skim bi djelio takvu vezu ova ispod mene gleda samo sapunice.A obitelj iznad ima ali T-com optiku ja nevolim t-com prezadovoljan sam kvalitetom interneta kojeg sad imam (bnet) a oni se stalno tuže na njihov internet vezu i brzine a ono optiku imaju nemoš vjerovat a ja sebi sam budem nagodinu nadogradio na 120 megabita al budem još vidio nema sad žurbe .
05.01.2016 | 13:01
Treba mi internet i TV, a HT mi u paketu nudi Internet i telefon ili Internet, tel i TV. Ova trio usluga im nije preskupa (305 kn za 50/10 Mbit/s, 85 programa i 150 min) ako to usporedim s H1 kojem je paket 290 kn, a brzina manja. Ali mrzim plaćati nešto što ne koristim.

Imao sam loša iskustva s HT-om, ali valjda na njihovoj vlastitoj optici ne bi bilo problema. Valjda.

Optika nam je uvedena u zgradu prije dva mjeseca i ne znam nikoga tko ju koristi. A i minus mi je što bi morao provući kabel kroz stan jer su oni došli do vrata. A stan nedavno renoviran. Da je bilo pameti pa provući kabel tada.

Kakav TV prijemnik ide uz MaxTV? Znam da je nekad to bilo čisto sranje. Je li se šta popravilo?

Iako ni drugi sigurno nisu bolji. Evo H1 nudi TV prijemnik koji ima opciju snimanja ako mu uključim eksterni disk koji po specifikacijama ne smije biti veći od 512GB. To mi već govori da se radi o najmodernijoj opremi iz 2009. godine.
05.01.2016 | 13:15
Imaš li nekakvu vertikalu, kuhinja, kupatilo...? Da se provuć svukuda
05.01.2016 | 13:22
Ja ne kužim zašto je takva tragedija povući jedan kabel nadžbukno po kutovima i spojevima zida i poda ili zida i stropa. Za jedan kabel ne trebaš čak ni kanalicu. Možeš proći s onim običnim malim obujmicama "na čavlić".
05.01.2016 | 13:28
zabac kaže:
Djeljenje takve veze je protuzakonito. Kako se to u Hrvata ne smatra losim isto kao sto se ne smatra losim ilegalni programi.

Zašto bi bilo protuzakonito i po kojem to točno zakonu?
Protuzakonita je preprodaja usluge korištenja, dakle ono što radi većina velikih hotela kod nas i po svijetu - to je protuzakonito. To da se nekoliko ljudi udruži pa dijeli neki resurs koji je jednome preskup i previše, zašto bi to bilo protuzakonito? To je kao da dođe društvo u pizzeriju i naruči jednu jumbo izrezanu u kriške da je skupa pojedu pa da im konobar kaže da je to protuzakonito!
Ili da dvojica podijele taksi. Ma daj... Da mi je samo znati otkud ti to...
05.01.2016 | 13:38
Ako se dijeli trosak. Ne znam da li hoteli imaju kakvu dozvolu za djeljenje interneta.
Zakon o telekomunikacijama, koliko se sjecam.
Ako je u krugu "familije" tede se nitko ne buni, ali za pola zgrade nisam siguran.
Isto bi bilo i s vodom, plinom, strujom, telefonijom ....
Mislim kako se treba imati dozvola za pruzanje usluge pristupa internetu.
Ovo je isto kao i piratski programi.
Gledam na HAKOM stranici ima brdo firmi koje su registrirane za telekomunikacijske usluge. Ne vjerujem da je to neki problem i hotelima napraviti.
To sto je nelogicno, ne znaci da nije legalno n
05.01.2016 | 13:49
Da, odgovoran je onaj koji je pretplatnik... ako netko napravi sranje, isključivo je odgovornost na onome tko je vlasnik pretplate odnosno linije... ili da krivca sprovede pravdi
05.01.2016 | 17:07
iAnte kaže:
A i minus mi je što bi morao provući kabel kroz stan jer su oni došli do vrata. A stan nedavno renoviran. Da je bilo pameti pa provući kabel tada.

Pa izvuci stari i provuci novi ili si ti nažalost jedan od dobre večine ljudi koji krenu u adaptaciju stana ili kupovinu stana koji je u izgradnji i kasnije požale za nekim stvarima.

Ljudi bužiri nisu skupi, netreba biti posebno pametan za uzet štemericu i udarat po stanu. Samo malo volje i to je to, a ne se poslije tuč po glavi.
Imao sam nedavno priliku sudjelovat u jednoj kompletnoj adaptaciji stana gdje se interveniralo po svim zidovima, radili neki novi i rušili neki stari, novi podovi, odvodnja itd. Nažalost radilo se o mom prijatelju koji se oko nekih stvari nije dao krstit. I ne iskoristit priliku pa na svaki zid dovesti utičnice za struju, telefon, internet je čista lijenost, a trošak gotovo zanemariv. Šlag na kraju je bilo razvođenje struje bez bužira, a električar koji mu je sve to razvlačio u tome nije vidio ništa loše. Za mene majmun, a ne električar!

Isto tako intervenirajte kad vam je stan u građenju. Na svaki zid. Takve stvari će kupci cijeniti, ako će te ga ikada u budućnosti prodavati, a vama dobar razlog da recimo imate nešto veču cijenu.
05.01.2016 | 17:12
smayoo kaže:
Ja ne kužim zašto je takva tragedija povući jedan kabel nadžbukno po kutovima i spojevima zida i poda ili zida i stropa. Za jedan kabel ne trebaš čak ni kanalicu. Možeš proći s onim običnim malim obujmicama "na čavlić".

Ti se šališ.
Pa nije to podrum!
Nek sad ponovno štema.
05.01.2016 | 17:24
Osobno sam mišljenja da bi trebao uzet optiku, ako več odustaješ od Bneta. Pa taman pod cijenu da moraš intervenirat po stanu.
06.01.2016 | 00:03
zabac kaže:
Zakon o telekomunikacijama, koliko se sjecam.

Ma hajde... E, a ja se se sjećam da ništa tako ne piše. Aj ti lijepo nađi pa citiraj točno taj članak po kojem je protuzakonito zajednički kupiti (ugovoriti) neku telekomunikacijsku uslugu i zajednički je koristiti uz dijeljenje troškova.

@havdic - da, naravno, nositelj ugovora je odgovoran, to je uvijek tako. Ako nemaš potpuno povjerenje u osobe s kojima dijeliš vezu, osnujete udrugu građana pa je onda ta udruga nositelj ugovora.

@JOHN - nažalost, slaba je korist energetske kabele (one koji idu do utičnica, sklopki i rasvjetnih tijela) polagati u ticino cijevi (koje ti pogrešno zoveš "bužirima" - "bužir" je nešto sasvim drugo). Naime, energetski instalacijski kabeli imaju krute vodiče, a ne finožičane (tzv. "licnate") te su puno manje i puno kraće fleksibilni, odnosno, pri nižoj temperaturi - nikako. Energetski kabel koji je jednom položen se već nakon mjesec dana sigurno više ne da izvući (odnosno po njemu povući drugi kabel), osim ako na *SVAKOM* zavoju nije postavljena instalacijska kutija, a i to je muka. Čak su i koaksijalni RG59 kabeli (koji se koriste za klasični antenski TV razvod ili za klasični videonadzor) vrlo problematični. Polaganje kabela u ticino cijevi jedino ima smisla za mekane i visoko fleksibilne, dakle signalne kabele - ethernet, telefonske, KNX, alarmne i sl.
06.01.2016 | 00:46
Zato postoje razvodne kutije koje se postavljaju na svakom, kako ti kažeš, zavoju. Ako ih treba imati pedeset u stanu, onda ih treba imat pedest. Onaj električar koji to tako ne radi i ne predviđa, bolje da se ostavi tog posla. Sva slaba i jaka struja ide kroz zasebne elektroinstalacijske rebraste krute/fleksibilne cijevi(kad več zahtjevaš tehničko izražavanje). Onaj tko tako ne razmišlja za mene nije ni električar a ni inženjer.

Evo sad dok sam u boravku, prebrojao sam na tri zida 20 razvodnih kutija.
A ove ticino cijevi se koliko je meni poznato(ali nemogu tvrditi sa 100% jer mi struja ionako nije struka) se ugrađuju samo kod građenja betonskih ili AB konstrukcija vjerojatno zbog svoje čvrstoće, temperaturne izloženosti itd., a često vidim da se ugrađuju i kod nosivih zidanih konstrukcija. Generalno sam ja mislio na ugradnju podžbuknih sivih rebrastih cijevi pri adaptaciji stanova i sl.

A kad smo kod struje, imaš li za prijedlog kakvog kvalitetnog proizvođača i modela potenciometra za rasvjetu u dnevnom mi boravku, a da mi pomogućnosti ne zuji?
06.01.2016 | 11:21
I narančaste, i sive su "Ticino" cijevi, kao i plave, i žute, i bijele... Naravno, 90% ih danas nije od Ticina, nego od nekog kineskog proizvođača. Boja određuje namjenu (bi trebala određivati). Jedne su dovoljno čvrste za polaganje u svježi beton, a druge nisu. Treće su samogasive i polažu se pod knauf i sl. Ali kod nas s tim vlada poprilična trgovačka anarhija, a previše nadzornih inženjera niti je educirano, niti ih je briga pa se ugrađuje svašta svakamo. Čak se prodaju cijevi koje nemaju boju po IEC (EN), nego po nekom drugom standardu (NEMA, GOST...) jer se na kraju gleda samo što je jeftinije.
Što se "dimmera" za rasvjetu (formalno se zove regulator rasvjete, a potenciometar je samo onaj kotačić koji se vrti prstima ) tiče, svaki zuji. To je ili triac (dvostruki tiristor u antiparalelnom spoju), ili chopper, dakle zuji čim kroz njega prolazi struja. Što veća struja, to jače zuji (tj. kasnije, na većim strujama - cvrči).
Imaš dvije mogućnosti. Prva je da ti dimmer ne stoji na mjestu prekidača, u sobi, nego u razvodnoj ploči, kraj osigurača. Pa ti onda zujanje ne smeta. Ali to ti vjerojatno ne igra jer ti kabeli to ne omogućavaju. Ili?
Druga je mogućnost da umjesto halogene staviš dimabilnu LED rasvjetu koja vuče 6-7 puta manje struje pa će i zujanje biti znatno tiše.
06.01.2016 | 11:56
Pošaljem ja takvog nadzora u rodno mjesto.
Imam razvodnu kutiju pri stropu iznad potenciometra. Imaš link proizvoda gdje je dimmer odvojen od potenciometra. Inače je potenciometar udaljen par metara od mjesta sjedenja, tako da se ne čuje zujanje. Ali se čuje recimo kad se stoji cca do metar od njega, no svejedno nervira kad se dođe/prođe pored njega. Davno sam inače probao to riješit s dimabilnim led žaruljama ali koliko se sječam kad sam gledao specifikacije dimmera činilo mi se da je bio neodgovarajučeg raspona (ako se ne varam 40-450W) pa prigušenje nije radilo najbolje ili su led žarulje bile loše. Inače luster ima 8 žarulja do 40w svaka. Boravak je 30m2.

Ako nije neki problem, ajde mi posalji jedan primjer lošeg i dobrog elektrotehničkog projekta za obiteljsku kuću. Nisam baš imao prilike prelistat takav projekt jer se baš ne bavim projektiranjem stambenih i gospodarskih građevina. No, imam u planu u neko dogledno vrijeme kupovat jednu kućicu koja će ići u "rekonstrukciju".
06.01.2016 | 14:07
Za LED lampu (koja jest dimabilna, jer ima ih i koje su takve izvedbe da nisu) trebaš dimmer posebne izvedbe, tzv. "trailing edge" dimmer, zato što je LED poluvodički element nelinearne karakteristike kojem napon ne smiješ "odrezati" (kako to rade klasični dimmeri) jer se onda posve ugasi (odn. uđe u treperenje, pa krepa), nego mu moraš regulirati struju.

Dimmer koji se montira u razvodnu ploču ti izgleda kao ovi:
www.schneider-electric.com/en/product-ra...ent-category-id=1600

Ti se mogu kupiti kod nas u trgovinama elektro-robe koje se opskrbljuju npr. preko Lipa prometa. Nisam siguran da li Lipa promet prodaje izravno fizičkim osobama, ali zapravo nije ni bitno. Sve elektro trgovine, bez obzira s kojim distributerom surađuju, imaju sličan model u ponudi.

Oni se ne upravljaju potenciometrom, nego jednim običnim povratnim tipkalom (kao za zvonce). Pritisneš kratko, upali se, na onu jačinu na kojoj je prethodno ugašen. Pritisneš ponovno kratko, ugasi se. Pritisneš dugo, pojačava se. Pritisneš ponovno dugo, smanjuje se. Tzv. "one touch dimmer".

Ima ih za nabaviti (ali kod nas baš i ne, prije preko E-baya ili tako nekako) i u takvom kućištu da se mogu ugraditi u razvodnu kutiju (standardnu, fi 80 mm), što bi tebi najbolje pogodovalo, samo što u ovoj izvedbi nije lako naći neke koji bi bili jači od 250 W. A tebi treba neki od 400 W (tako idu redom po snagama: 250, 400, 1000) jer imaš 8x40W.

Npr. ovaj je 250W i ima još i RF prijemnik za neko bežično upravljanje (koje ne moraš nužno koristiti):
http://www.eldat.de/produkte/empfaenger/rcj14e_en.html

Što se elektro projekta za obiteljsku kuću tiče, otkad je zakon promijenjen, za obiteljske kuće se više ne radi izvedbene elektroprojekte, osim ako kuća nema inteligentnu instalaciju i puno dodatnih elemenata (bazen, navodnjavanje, što ja znam...). Ako te to zanima, pošaljem ti na mail primjer dobrog projekta. Primjer lošeg ti ne mogu poslati jer ga nemam.

Kod kuća s običnom elektro instalacijom nije bitan projekt, nego dobar nadzor.
06.01.2016 | 15:12
Da, hvala na info. Zato su mi led i treperile jer sam koristio neodgovarajući dimmer. Posjetit ću par dućana i mislim da ću opet pokušat s led varijantom. A potencimetar bi ipak volio ovaj klasični s kotačićem. Ovaj sa stiskanjem bi radije izbjegao.

Cijeli projekt će ići na razinu izvedbenog, tako da će mi trebat jedan referentni što se tiče struje. Iz područja elektrotehnike nemam baš nekog od povjerenja tako da bi mi svaki projekt dobro došao da mi netko ne proda nešto što je na razini glavnog ili neka triper varijanta između glavnog i izvedbenog. Čak nebi bilo loše da mi pošalješ koje stavke/razradu treba sadržavati izvedbeni za struju. Pošaljem ti mail na privat
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO