Potrebna pomoc oko definicije cijene - IMac !
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Potrebna pomoc oko definicije cijene - IMac !

20.02.2016 | 00:04
Haugh svima, nije me bilo neko vrijeme (samo nekoliko godina lol) a taman sam poceo pisuckati na forumu, i..blah..
Anyway, kako i sam naslov govori, potrebna mi je vaša pomoc oko definiranja cijene Imaca koji je (kladio bi se) najmanje korišten IMac ikada(!) Btw nadam se da postoji nacin da se to čekira - npr; koliko je radio etc.. Kupljen ponajviše radi glazbe dakle, a korišten isključivo za obitavanje na Google, e-mailu i ponekom forumu. Znaci, prije svega, pitam se(a jasno je da nisam trgovac..) kako uopce nekome i predočiti da se praktički radi o izuzetno malo korištenom računalu - pretpostavljam nikako. Dakle, IMac je radio godinu dana,kupljen je 2010 ili 2011 ofc postoje računi, papiri, blah..

Eto, ta pitanja me muče trenutno jer zelim prodati comp koji btw (ovo je zapravo ključno) od ljeta 2012 god stoji zapakiran kako je i kupljen. Unaprijed hvala na odgovorima!

Dakle - cijena (?)

P.S. Obzirom da znam da ovdje ima ekipe koja se samo tako kuži, (za razliku od mene) apropos bilo koje vrste provjere računala, u kontekstu ispravnosti ili bilo kojem drugom, nikakav problem, dapače !

Pozdrav forumasima !
Tema zaključana.
20.02.2016 | 00:54
Bok!
Za početak bi mogao pogledati na računu/meku koji je model i koje su komponente unutra pa onda možemo dalje
Tema zaključana.
20.02.2016 | 00:59
Ne postoji nekakav "kilometar-sat" u Macu po kojem bi se moglo nepobitno dokazati koliko je korišten. Moglo bi se posredno pokazati kako na disku (gotovo) nema datoteka koje su "dirnute" nakon nekog (davnog) datuma, ali to nije pravni dokaz jer ga je prilično lako falsificirati.
Stvar se svodi na to da će ti za tog Maca više od odgovarajuće vrijednosti za to godište i opremljenost platiti samo netko tko tebi osobno vjeruje da je Mac jako malo korišten.

Ali budi svjestan da je za neke stvari dobro što Mac nije puno korišten (HDD na primjer), a za druge je to *LOŠE* (loše je, naime, ako je elektronički proizvod stajao mjesecima i godinama isključen) ili svejedno. Dakle, ako imaš očekivanje da 5-6 godina stari Mac prodaš po cijeni nekog koji je godinu-dvije star, samo zato što 4-5 godina svog životnog vijeka nije uopće korišten, to očekivanje je sigurno krivo.

I - o kojem/kakvom *TOČNO* iMacu se radi? Ako trebaš procjenu cijene, to je najvažnije pitanje.
Tema zaključana.
20.02.2016 | 01:04
Da se nadovežem na ovaj dio za informaciju koliko je iMac radio jer me i samog to zanimalo. Koliko sam skužio sam OS to nigdje ne bilježi, imaš jedino uptime ali on se stavlja na 0 čim rebootaš mac, no postoji riješene (valjda).

Skineš trial verziju ovog programa koji očitava hardversku dijagnostiku sa harda i ispisuje ti power on hours, a to je ono što tebi treba. Baci pogled pa vidi dal radi
Tema zaključana.
20.02.2016 | 02:50
Povijesti radi i činjenica koje su zanimljive: Macovi su dugi niz godina imali "kilometar sat", otprilike negdje do G3 serija, ne sjećam se točno kada su to ukinuli. Uglavnom, radilo se o broju radnih sati koji se zapisivao u firmware. Dugo godina čak nije bilo alata za to resetirati ili "naštimati", ali onda na kraju je to netko napisao, pa je to možda i bio razlog da ga uklone jer je izgubio smisao. Šteta, meni je to bilo fora za pogledati, više zabave radi.

Što se tiče konkretnog pitanja, Smayoo dobro kaže, to sve skupa nema smisla, čak se i kod auta prvo gleda godište, pa tek onda broj km, a kamo li kod računalne opreme. Nebitno je za cijenu koliko je iMac radio.

Dobar način za odrediti cijenu, osim vidjeti iz drugih sličnih oglasa, jest popisati hardver koji je u njemu i vidjeti koliko košta novi stroj sličnih karateristika. U svakom slučaju polovni mora biti barem 1/3 jeftiniji.
Tema zaključana.
20.02.2016 | 07:21
5.000,00kn
Tema zaključana.
20.02.2016 | 15:31
smayoo kaže:
Ne postoji nekakav "kilometar-sat" u Macu po kojem bi se moglo nepobitno dokazati koliko je korišten. Moglo bi se posredno pokazati kako na disku (gotovo) nema datoteka koje su "dirnute" nakon nekog (davnog) datuma, ali to nije pravni dokaz jer ga je prilično lako falsificirati.
Stvar se svodi na to da će ti za tog Maca više od odgovarajuće vrijednosti za to godište i opremljenost platiti samo netko tko tebi osobno vjeruje da je Mac jako malo korišten.

Ali budi svjestan da je za neke stvari dobro što Mac nije puno korišten (HDD na primjer), a za druge je to *LOŠE* (loše je, naime, ako je elektronički proizvod stajao mjesecima i godinama isključen) ili svejedno. Dakle, ako imaš očekivanje da 5-6 godina stari Mac prodaš po cijeni nekog koji je godinu-dvije star, samo zato što 4-5 godina svog životnog vijeka nije uopće korišten, to očekivanje je sigurno krivo.

I - o kojem/kakvom *TOČNO* iMacu se radi? Ako trebaš procjenu cijene, to je najvažnije pitanje.

Ok, hvala puno svima na odgovorima! Svakako cu se potruditi i ovih dana objaviti sve podatke o racunalu. Jedino sto mi nije jasno je usporedba sa autima, jer kod auta to zna biti problem (ako stoji desetak god) neke stvari treba promijeniti, ugl.jefitini dijelovi, ali mislio sam da kod računala nije ista prica. Tj. uvjeren sam da se ne treba nista raditi na ovom IMacu, osim ga koristiti - upalio sam ga nedavno, radi savršeno kao i prvog dana. Ali, kazem, eto objavit cu ovdje (ako je to ok?) podatke i svakako sam spreman poslušati svaki savjet.

Hvala jos jednom!
Tema zaključana.
20.02.2016 | 17:31
Možda se i ne treba ništa raditi (popravljati) na tom iMacu ODMAH, ali isto tako - možda će trebati nešto popravljati vrlo uskoro. Kako sam već napisao - za elektronički uređaj je uvijek loše da stoji dugo vremena isključen jer određeni dio elektroničkih komponenata propada kad dugo nije na radnoj temperaturi. U biti - jedino je za klasični mehanički hard disk i donekle za LCD ekran dobro to što su kroz toliko godina nakupili malo sati rada. Za sve ostalo bi bilo bolje da se na tom kompu 4 godine vrtio screen saver, nego da je 4 godine bio ugašen.
Tema zaključana.
20.02.2016 | 20:05
Ma ni za disk nije dobro da stoji jer stoji na boku a ne ravno.
Tema zaključana.
20.02.2016 | 20:29
zabac kaže:
Ma ni za disk nije dobro da stoji jer stoji na boku a ne ravno.

Ne mogu ulaziti u rasprave o tome sa vama,(jer ne znam) mada meni nema logike, a btw stajao je na stolu, a tek od prošle god u svojoj kutiji. I točnije stoji (osim sto bi ga ja jednom u pola god upalio) od 2103, ne od 2012, 2012 je skoro do kraja god bio korišten.
Tema zaključana.
20.02.2016 | 21:53
Kao što si sam rekao - ne znaš - pa onda izjava da ti nema logike niti nema smisla, zar ne?
Daljnja diskusija niti nije bitna. Važno je samo da ispravno postaviš vlastito očekivanje i da ne tražiš ne znam koliko novca za Mac samo zato što ga nisi koristio.
Tema zaključana.
20.02.2016 | 22:06
Griješiš, generalno govoreći, jer postoji mnogo drugih stvari koje dobro poznam, a tiču se takodjer tehnologije, pa i glazbeni studio npr, ako bas zelis i automobile, (apropos autiju sam potpisao da to sto si rekao stoji) i kroz tu prizmu gledano, dakle nekakvog općeg znanja, pa uostalom i kulture i naobrazbe, zvuci mi nelogično, da. Ali opet kazem, o ovom ne znam dovoljno, pa ne zelim ni ulaziti u diskusije, a i pitao sam ekipu ovdje i naglasio da trebam pomoc. Vezano za cijenu, drugi puta aludiraš na neka moja očekivanja, hvala na pomoći, i nemoj me pogrešno shvatiti, ali, prvi puta u stilu da ne mogu očekivati odnosno tražiti istu lovu kao da je comp star dve god. samo zato sto nije radio(?) - ja tako nesto, nisam niti spomenuo. Upravo zato sam, evo ponavljam želio da cijenu formiram uz pomoc ljudi za koje sam uvjeren da znaju, tj. vas svih na ovom forumu. Da je drugacije, mogao sam vec staviti taj IMac u oglasnik i zabiti mu bilo koju cijenu, moguce i prenisku(?) ne nužno previsoku..Svakako je u ovom mom pitanju o formiranju cijene (ja smatram cak i pošteno i fer?) akcent na tome da računalo nije korišteno kako bi bilo u normalnim okolnostima - zato sam mislio da je to, tim bolje(!) i ako nije tim bolje, opet ok - Ali da, logika nalaze (cisto zdravorazumski gledano) da ako je nesto malo i/ili nekorišteno u boljem stanju nego nesto sto je korišteno 0/24, ili ne(?) anyway, imam osjećaj da ulazim/o u sferu verbalnog nadglasavanja, a to mi nije namjera ni u kom slučaju. Hvala, i Lp !
Tema zaključana.
20.02.2016 | 23:56
Ali da, logika nalaze (cisto zdravorazumski gledano) da ako je nesto malo i/ili nekorišteno u boljem stanju nego nesto sto je korišteno 0/24, ili ne(?)

Možda da, kad se radi o komadu posuđa, pokućstva ili (možda?) glazbenom instrumentu. Kad se radi o komadu elektronike (i to poluvodičke, bez nekih elektromehaničkih elemenata kao što su releji, potenciometri, preklopke i sl.) - apsolutno NE. Kako sam već napisao, u boljem bi stanju bio da je te 2-3 godine vrtio screensaver, nego da je bio ugašen (na stolu ili spakiran u kutiju, to je svejedno). Zdrav razum je uvijek dobar put do točnih zaključaka ako u temelju ima točne činjenice.

Zaključio sam da je tvoje očekivanje da radi toga što je malo korišten primjereno staviti veću cijenu, jer si upravo taj element jako naglasio. Pa sam ti zato pokušao objasniti da je takvo očekivanje zapravo pogrešno. To je sve.

E, sad. Jabučica, pa About this Mac, pa More Info, pa daj podatke, da ti znamo reći koliko bi takav model mogao vrijediti.
Tema zaključana.
21.02.2016 | 04:54
Obzirom da se danas računalo kao takvo moze naci u svakom domu postalo je jednako posudju, tj. i nije neka ekskluziva...prosječna domaćica rastura po računalu,(bilo koje marke), i sad je u tom smislu al pari sa veš mašinom..

Bilo bi zanimljivo cuti sto kažu iz Apple o računalima koja se ne prodaju u određenom roku, (npr 3 god) i koja tako stoje zapakirana - da li i kada imaju rok kada ih povlače sa tržišta, jer se eto, nisu prodala(?) imam osjećaj kao da pričamo o bureku ili sladoledu - ili se jede, ili se baca, nije dobro da stoji..

N.O.S IMac - da postoji, da li bi ga kupili ? (Čista znatiželja..)

Naravno da sam uvjerenja da je nesto sto je očuvano tj sto je malo korišteno u boljem stanju od nečeg sto se "vrti 0/24" i da samim tim moze opravdano imati nesto veću cijenu.

Eh da, primjer sa automobilom vrijedi ako stoji jako dugo, 5god i nije strašno, 10 vec je.. Ali inace je problem lažiranje km(?) ja bih osobno prije kupio taj koji stoji makar i desetak god, nego onaj sa 500.000km na kojem se pola familije izredalo, ali to sam samo ja..
Tema zaključana.
21.02.2016 | 09:36
Vec si mogao model napisati, a ne bi bilo loše niti koju sliku staviti.
Tema zaključana.
21.02.2016 | 09:46
zabac kaže:
Vec si mogao model napisati, a ne bi bilo loše niti koju sliku staviti.

To si pravu, da sam doma, mogao sam, ali ovako mogu samo autoportret iPhone staviti Sutra cu postati sve, model, fotke blah.. Pa vi gospodo odlučite kulike to vredi Jedini probl je sto nije intenzivno korišten Lol
Tema zaključana.
21.02.2016 | 10:00
Ova tema nema smisla nikakvog.

Ti si vec odlucio da zelis ici sa nesto visom cijenom od realne trzisne (sto provjeris sam u oglasim za 5 min), na ime tvrdnje da racunalo nije koristeno. Tesko dokazivo, nekome nebitno, a nekome ce mozda i biti bitno. Sve ovisi o kupcu. Uvijek sve ovisi o kupcu

Covjek je prodao fotografiju krumpira za milijun dolara jer je nasao pravog kupca. Mozda ces i ti svog naci, pa prodati Mac po cijeni koja te veseli.

Ja kako razmisljam, prodao bi to racunalo i nesto nize od trzisne cijene, samo da ga se rijesim. Jer je evidentno da ti ne treba, da godinama skuplja prasinu i stoji bez veze I jedina prava istina je da DANAS to racunalo vrijedi manje nego JUCER! Svaki dan gubis na njemu, a ti ga svejedno ne koristis.

Al' to sam samo ja...
Tema zaključana.
21.02.2016 | 10:25
diagono kaže:
Obzirom da se danas računalo kao takvo moze naci u svakom domu postalo je jednako posudju, tj. i nije neka ekskluziva...prosječna domaćica rastura po računalu,(bilo koje marke), i sad je u tom smislu al pari sa veš mašinom..

Jako mi je teško vjerovati da nisi shvatio kako je stvar u tehnološkoj naravi proizvoda, u specifičnosti procesa i dinamike starenja materijala - silicijskih čipova u odnosu na drvo, keramiku, porculan, metal i sl. pa sad eristički pričaš o domaćicama koje se služe računalima.

I, kad si već spomenuo vešmašinu, za nju još i više vrijedi da ona koja dugo nije korištena potencijalno ima više problema od one koja je normalno korištena.
Tema zaključana.
21.02.2016 | 10:31
A davno proizvedeni pa neprodani Apple proizvodi su nešto što se možda može vidjeti samo kod neprilagođenih trgovaca po ovakvim smiješnim tržištima kakvo je naše, gdje u Tisku još uvijek prodaju iPad model od prije 4 godine skuplje nego se danas prodaje aktualni model jači od tog. Pa se čude što ga nisu prodali.
Svi normalni Apple dealeri nakon promjene modela ponude preostale stare modele po povoljnijim uvjetima da ih prodaju što prije. Dakle da, pričamo o bureku. Ako ga nisi prodao kad je svjež, kasnije ti šanse sve više opadaju.
Tema zaključana.
21.02.2016 | 14:27
drlovric kaže:
Ova tema nema smisla nikakvog.

Ti si vec odlucio da zelis ici sa nesto visom cijenom od realne trzisne (sto provjeris sam u oglasim za 5 min), na ime tvrdnje da racunalo nije koristeno. Tesko dokazivo, nekome nebitno, a nekome ce mozda i biti bitno. Sve ovisi o kupcu. Uvijek sve ovisi o kupcu

Covjek je prodao fotografiju krumpira za milijun dolara jer je nasao pravog kupca. Mozda ces i ti svog naci, pa prodati Mac po cijeni koja te veseli.

Ja kako razmisljam, prodao bi to racunalo i nesto nize od trzisne cijene, samo da ga se rijesim. Jer je evidentno da ti ne treba, da godinama skuplja prasinu i stoji bez veze I jedina prava istina je da DANAS to racunalo vrijedi manje nego JUCER! Svaki dan gubis na njemu, a ti ga svejedno ne koristis.

Al' to sam samo ja...

Netočno. Da sam odlučio, vec bi iMac bio u oglasniku. Apropos cijena u oglasniku, nisu mi relevantne - upravo vjerujem da ljudi koji se kuže, mogu puno bolje (od mene) odrediti u kakvom je koji IMac stanju(moguce i da griješim), s druge strane bas to sto nemam ideju u kakvom su stanju, (jedino za svoj znam) oglasnik kao mjerilo pada u vodu - u oglasniku svak stavlja cijenu kako mu pase i po nekim, obično vrlo subjektivnim kriterijima, pa se tako nerijetko nadje masu precijenjenih proizvoda tj. sa nerealnim cijenama u bilo kom pogledu. Vrlo nezahvalno je (konkretno) za odredjene Apple proizvode odrediti vise/manje realnu cijenu,(sto god to značilo) sto se i sada pokazalo tocnim u ovoj diskusiji, zato sam i pitao ovdje na forumu - a stvar je s te strane gledano, vrlo jasna; ja nemam uopce ideju koliko tražiti za to računalo, i iza ovih rijeci ne stoji nista osim istine - a kako se ovdje formira cijena, kao takva ce se pojaviti i u oglasniku. Dakle, drugim riječima, vrlo dokazivo sve skupa! Btw prvu rečenicu ne zelim komentirati, jer da sam se osvrnuo na to, ne bi bilo potrebe da bilo sta odgovorim dalje..

Znaci, rezime, tj. jos jednom da ponovim, ne, zaista nemam ideju koju cijenu staviti, i u tom smislu, nisam nista mislio (kako neki kažu) osim sto sam bio uvjeren da je bolje sto je iMac malo korišten tj. sto je jedno vrijeme bio nekoristen.

Sve upućuje na to da je nezahvalno pa i teško odrediti realnu tržišnu odnosno prodajnu cijenu rabljenog IMac-a. Ima puno stvari na planeti koje jednostavno i nemaju tkzv realnu cijenu, vec svak stavlja cijenu po svojoj volji. Da se to ne dogodi, zato je otvorena ova tema.
Tema zaključana.
21.02.2016 | 15:20
smayoo kaže:
A davno proizvedeni pa neprodani Apple proizvodi su nešto što se možda može vidjeti samo kod neprilagođenih trgovaca po ovakvim smiješnim tržištima kakvo je naše, gdje u Tisku još uvijek prodaju iPad model od prije 4 godine skuplje nego se danas prodaje aktualni model jači od tog. Pa se čude što ga nisu prodali.
Svi normalni Apple dealeri nakon promjene modela ponude preostale stare modele po povoljnijim uvjetima da ih prodaju što prije. Dakle da, pričamo o bureku. Ako ga nisi prodao kad je svjež, kasnije ti šanse sve više opadaju.

Sve sam shvatio, tj.shvatio sam sto zelis reci, ali smo ušli usput i u malu raspravicu(?)po meni i dalje konstruktivnu..

Ne sporim da je tvoj stav kao takav sazdan iskustvom odnosno znanjem, ali i moj je, samo se ne tice direktno računala, nego opcenito, o bilo čemu da se radi, jer skoro i da ne postoji proizvod za koji je bolje da je korišten, nego nekoristen, osim u rijetkim primjerima u kojima bi taj rok trebao biti izuzetno dugacak da bi uzeo danak.

Dakle, i dalje smatram (ne zelim tvrditi u vezi računala) da dve, tri god nije značajan vremenski period, ili bar ne bi smio biti - tj da je bolje da je comp nekoristen u tom periodu, nego da je korišten - ja bi kao potencijalni kupac bio sigurniji sa takvim proizvodom, dakle da, moj stav je i djelomično subjektivan.

Da bi svoj stav promijenio, trebam jasne i konkretne argumente. Moje pitanje nije naišlo na konkretan, vec vise uvijen odgovor, u kojem se pozivaš na novi proizvod koji s trona automatizmom sklanja sa polica stari, odnosno pozivaš se na tržište i trgovce - ugl sa ovih prostora.

Uzmimo za primjer da tri god nema novog proizvoda?
Uostalom, nije nimalo neobično sto ne znas/ne znamo kakav bi odgovor iz Apple dobili na ovo pitanje..
Tema zaključana.
21.02.2016 | 15:54
Malo sam procitao raspravu i ne kuzim bas smisao iste… Da li se ti zelis pohvaliti kako imas stari komp koji nije koristen ili zelis prodati isti. Ako zelis prodati mogao si napisati o kojem je rijec pa bi ti rekli kolko taj komp vrijedi. Kolko se ja razumijem u prodaju kompova cijenu odreduje godiste i konfiguracija, pa sada gore/dole par sto kuna...

Onaj ko kupuje rabljeni komp riskira da mu moze riknuti i dan nakon kupnje.
Ti bi mogao, ako mislis da je prednost to sto nije koristen, dati garanciju od… recimo…. 6 mjeseci.
Tema zaključana.
21.02.2016 | 16:24
Tito kaže:
Malo sam procitao raspravu i ne kuzim bas smisao iste… Da li se ti zelis pohvaliti kako imas stari komp koji nije koristen ili zelis prodati isti. Ako zelis prodati mogao si napisati o kojem je rijec pa bi ti rekli kolko taj komp vrijedi. Kolko se ja razumijem u prodaju kompova cijenu odreduje godiste i konfiguracija, pa sada gore/dole par sto kuna...

Onaj ko kupuje rabljeni komp riskira da mu moze riknuti i dan nakon kupnje.
Ti bi mogao, ako mislis da je prednost to sto nije koristen, dati garanciju od… recimo…. 6 mjeseci.

Pa, da si čitao pažljivo, shvatio bi da nisam jos u mogucnosti staviti fotke i sve podatke, odnosno shvatio bi razlog teme, a to sto se neočekivano razvila u diskusiju o tome 'da li je ok ili nije sto comp jedno vrijeme nije korišten, i za mene je neočekivano..

Garanciju od pola godine mogu dati jedino usmenim putem, npr; Vjeruj mi iMac ce ti raditi savršeno! Doduše, za pola godine ce ti riknuti, skroz, ali ionako si tražio garanciju samo na pola godine? Od Apple očekujem odg tipa, da bacim iMac u smeće, i kupim novi Lol
Tema zaključana.
21.02.2016 | 17:27
Eto, ajde i ti pročitaj pažljivo pa ćeš vidjeti da sam ti dao vrlo konkretne arugmente zašto za elektronički proizvod nije zdravo da dugo stoji isključen.
Tema zaključana.
21.02.2016 | 18:13
Je li zna tko koliko vrijedi moj auto? Nissan je u pitanju, SUV da budem precizan!
Tema zaključana.
21.02.2016 | 18:16
smayoo kaže:
Eto, ajde i ti pročitaj pažljivo pa ćeš vidjeti da sam ti dao vrlo konkretne arugmente zašto za elektronički proizvod nije zdravo da dugo stoji isključen.

A jel to automatski znaci da je dobro da stoji tri god uključen, tj. jel bolje da stoji uključen ili isključen tri god ?

Btw, i dalje eskiviras odg na moje pitanje o Apple iMac-u koji stoji tri god neprodan..

Da li bi iz Apple odgovor bio, da je taj iMac za otpis, i da li bi potvrdili tvoju priču, ili moju, upitno je, ali možemo pretpostaviti, a ja cisto sumnjam da bi rekli da je takav comp za otpis i sl. tj u stilu, budite spremni da ćete morati promijeniti odredjene dijelove etc, etc..

No, ovdje ionako o tome uopce nije bila riječ, vec samo o cijeni, a ja sam naveo u kakvom je stanju comp.

Ako je to loše sto nije korišten, onda cemo svakako staviti, a jedno, bar sto kn nizu cijenu

Ja sam u potrazi za realnom cijenom, uzimajući u obzir stanje - a možemo stanje i definirati kao solidno/standard, dakle kao i da je korišteno čitavo vrijeme, opet ne bi znao koliku cijenu staviti, jer nisam trgovac i ne bavim se time, niti znam koliko pada cijena IMacu - ovo zadnje je u biti ključno pitanje, ako na njega postoji odgovor..
Tema zaključana.
21.02.2016 | 18:20
zabac kaže:
Je li zna tko koliko vrijedi moj auto? Nissan je u pitanju, SUV da budem precizan!

Kad sam živio u Americi vozio sam Maximu, nelos auto.. A za ovaj tvoj, ozbirom da nije vožen previse niti uništavan, to znatno rusi cijenu, zao mi je sto te moram razočarati.. I ja bi ovdje citirao Mimaru;"Slika vrijedi onoliko, koliko je neka budala spremna platiti za nju.." eto ga! Btw za razliku od mene, nisi opisao stanje, ali doduše, ja nisam jos rekao model itd.
Tema zaključana.
21.02.2016 | 18:26
koji troll od topica.. bože mili. lock.
Tema zaključana.
21.02.2016 | 18:34
rusty kaže:
koji troll od topica.. bože mili. lock.

Gle, potencijalni kupac
Strpi se do sutra kad objavim model itd
Tema zaključana.
21.02.2016 | 18:50
Da nije radio ni dan on je star 3 godine tako da to nema nikakve veze.Kao sto su sve automobile iz njemacke vozile babe tako isto nije bitno da li je radio ili nije.Star je 3 godine i tacka.Cijena,koliko uspijes ustinuti koga.Nadjes racunar kao tvoj na oglasima i formiras cijenu.Nije tesko vjeruj
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO