21.02.2016 | 15:20
smayoo kaže:
A davno proizvedeni pa neprodani Apple proizvodi su nešto što se možda može vidjeti samo kod neprilagođenih trgovaca po ovakvim smiješnim tržištima kakvo je naše, gdje u Tisku još uvijek prodaju iPad model od prije 4 godine skuplje nego se danas prodaje aktualni model jači od tog. Pa se čude što ga nisu prodali.
Svi normalni Apple dealeri nakon promjene modela ponude preostale stare modele po povoljnijim uvjetima da ih prodaju što prije. Dakle da, pričamo o bureku. Ako ga nisi prodao kad je svjež, kasnije ti šanse sve više opadaju.
Sve sam shvatio, tj.shvatio sam sto zelis reci, ali smo ušli usput i u malu raspravicu(?)po meni i dalje konstruktivnu..
Ne sporim da je tvoj stav kao takav sazdan iskustvom odnosno znanjem, ali i moj je, samo se ne tice direktno računala, nego opcenito, o bilo čemu da se radi, jer skoro i da ne postoji proizvod za koji je bolje da je korišten, nego nekoristen, osim u rijetkim primjerima u kojima bi taj rok trebao biti izuzetno dugacak da bi uzeo danak.
Dakle, i dalje smatram (ne zelim tvrditi u vezi računala) da dve, tri god nije značajan vremenski period, ili bar ne bi smio biti - tj da je bolje da je comp nekoristen u tom periodu, nego da je korišten - ja bi kao potencijalni kupac bio sigurniji sa takvim proizvodom, dakle da, moj stav je i djelomično subjektivan.
Da bi svoj stav promijenio, trebam jasne i konkretne argumente. Moje pitanje nije naišlo na konkretan, vec vise uvijen odgovor, u kojem se pozivaš na novi proizvod koji s trona automatizmom sklanja sa polica stari, odnosno pozivaš se na tržište i trgovce - ugl sa ovih prostora.
Uzmimo za primjer da tri god nema novog proizvoda?
Uostalom, nije nimalo neobično sto ne znas/ne znamo kakav bi odgovor iz Apple dobili na ovo pitanje..