21.02.2016 | 21:08
drlovric kaže:
Ja sam prije mozda godinu jednom friendu, clanu ovog foruma prodao nov, zapakiran rMBP. Nasli smo se na pola puta, pili kavu na benzijskoj i skupa ga otvorili. Laptop je bio sealed. Donesen iz USA.
Taj laptop mi je stojao doma, on zelio da ga ima, i tako smo sklopili neki deal. Cijena je bila vise kao za rabljen laptop, a ne kao za nov u ducanu. Bez obzira sto nikada nije upaljen comp.
Niti ja, niti on, nismo znali da jamstvo tece od dana kupnje. Ja sam nekako laicki mislio kada se prvi put upali da to Apple registrira prilikom prijave na iCloud (kao na iOS uredjajima). S obzirom da je kod mene (nov, nekoristen) stajao dulje od godinu dana, ja sam prakticki covjeku prodao nov laptop bez garancije.
Zvuci glupo, ali niti jedan od nas dvojice nije proveo neko istrazivanje na tu temu. Jednostavno smo kupoprodaju odradili na osnovu usmenog dogovora, jer smo i ranije suradjivali vec. On razumije situaciju da sam ja po ratnim zonama i da mene nema doma mjesecima, i da to stoji bez veze u stanu, tako da nije bilo nekih nesuglasica na tu temu.
A tvoje racunalo je staro 3 godine, i to je fact. Radio 10% ili 90% vremena, prodajes polovan comp star 3 godine. I da si donio tvornicki zapakiranu kutiju racunala starog 3 godine, ne bi dobio nesto puno vise para za njega. Zato sto ga vrijeme gazi.
Trazio si misljenja ljudi, dobio si misljenja i zao mi je ako nisi dobio odgovore kakve si ocekivao
Osim jednog člana koji je iz vedra neba ispalio odredjenu cijenu, nitko drugi nije pričao o cijeni, vec su se svi uhvatili činjenice da je comp stajao, koja je navedena isključivo kao koja riječ u opisu Imac-a. Ofc nisam zadovoljan, ali pripisujem to činjenici da nisam stavio sve podatke o compu. Taj detalj kako comp nije radio je u svima čini se izazvao istu pomisao; da ja radi toga zelim za taj comp vise, tj puno vise, sto je sasvim netočno(!) i pokušavam to objasniti čitavo vrijeme, ali bezuspješno. Znaci, s moje strane su stvari jednostavnije nego se čine, comp taj i taj, star toliko i toliko, vrlo malo radio(jedno vrijeme nikako) koliko tražiti love za njega? Amen. To je sve - ali eto, ispalo je da ovo, da ono.. Da ofo ono..
Uostalom ne vidim nikakav razlog da se pravdam na niti jedan nacin, jer to da je comp uščuvan i da je malo ili nikako radio je svakako spomenuto kao nesto sto bi trebalo značiti pozitivnu stvar, a zasto se ovako iskomplicirao, ne znam, osim da počnem ispucavati teorije zavjere tipa, da je čitava poanta da se cijena rusi - ispod neke realne, sto je u svakom slučaju hitac u vis, ako postoje takve namjere. Kazem, ako.. Mene zanima realna cijena - objektivno. Evo, za primjer neka budu ponovno auti - prodaje se pet petica BMW-a, tri su oko 20.000€ jedna 15.000€, a jedna je 10 tisuća eura - svakako da postoji sumnja i da bi je trebalo dobro iščekirati prije eventualne kupnje - a opet, moguce da se čovjeku sam jako zuri i da je u frci.. Anyway, ta petica koja se prodaje za 10.000€ ne moze biti, i nije nikakvo mjerilo kod formiranja cijene, ali one prve četiri, svakako mogu biti. Znaci, prosjek, pa nesto sitno gore, ili dole, ovisno o stanju(!) računala, auta, gitare, bilo cega.. Zar ne? Dakle, to ja smatram realnom cijenom, kada se na taj nacin pristupi svemu skupa, a ovdje je krenula prica u sasvim desetom smjeru.