Potrebna pomoc oko definicije cijene - IMac !
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Potrebna pomoc oko definicije cijene - IMac !

21.02.2016 | 18:58
Apsolutno, star je i nesto vise! Ja sam taj detalj (vezano za to sto comp nije radio) naveo u opisu, smatrajući da je pozitivno sto je tome tako, i nisam očekivao da ce razviti ovakva diskusija oko toga. Apropos baba i autiju, ima veze, sve ima veze, i kako i tko i gdje je vozio auto, i kako i gdje je održavan. Upravo o tome se i radi; nadjes auto star pet godina uništen u potpunosti, jednostavno se vidi da nije pažen, jer su npr uništeni oni dijelovi, koji ne odlaze uslijed posljedica zuba vremena, vec bas destrukcijom i nepažnjom, i na autu se sve to vidi - Tko zna kako da gleda, taj vidi, ostali ugl ne.. Dok istovremeno mozes naci ako tražiš strpljivo auto star desetak god u savršenom stanju! Tako da primjer sa autima ti ne drži vodu, pardon.

P.S. Ali u osnovi se slažem, gledajmo onda samo po godinama - dakle iMac 2010/2011, i pitanje sto bi bila realna cijena ?
Tema zaključana.
21.02.2016 | 19:06
Ocito da volis raspravljati,necu ulaziti u daljnju raspravu jer nema smisla.Dobio si odgovor koji si trazio sve ostalo je samo naprdzivanje sta bi bilo ako bi bilo.Auto je bio primjer,treba ti servisnih knjiga sa 5k predjenih kilometara?
Tema zaključana.
21.02.2016 | 19:08
www.jabucnjak.hr/oglasi/svi-oglasi.html

imas par oglasa pa vidi cijenu koja to vise odgovara
Tema zaključana.
21.02.2016 | 19:18
Sve pretpostavke su ti točne, kao hitac u vis

Hvala ti na odgovoru, izuzetno je koristan.

I ne, nisam dobio odgovor, ali cu pričekati dok ne postavim sve potrebne informacije, ako mi ne pobrišeš temu iz nekog razloga prije toga, jer vidim da si moder, tj da je tema otišla u nekom suludom smjeru, ali to je zato, sto volim raspravljati

Btw ovo sa 5km i servisnom knjižicom, neka ostane kao misterij..
Tema zaključana.
21.02.2016 | 20:09
Ja sam prije mozda godinu jednom friendu, clanu ovog foruma prodao nov, zapakiran rMBP. Nasli smo se na pola puta, pili kavu na benzijskoj i skupa ga otvorili. Laptop je bio sealed. Donesen iz USA.

Taj laptop mi je stojao doma, on zelio da ga ima, i tako smo sklopili neki deal. Cijena je bila vise kao za rabljen laptop, a ne kao za nov u ducanu. Bez obzira sto nikada nije upaljen comp.

Niti ja, niti on, nismo znali da jamstvo tece od dana kupnje. Ja sam nekako laicki mislio kada se prvi put upali da to Apple registrira prilikom prijave na iCloud (kao na iOS uredjajima). S obzirom da je kod mene (nov, nekoristen) stajao dulje od godinu dana, ja sam prakticki covjeku prodao nov laptop bez garancije.

Zvuci glupo, ali niti jedan od nas dvojice nije proveo neko istrazivanje na tu temu. Jednostavno smo kupoprodaju odradili na osnovu usmenog dogovora, jer smo i ranije suradjivali vec. On razumije situaciju da sam ja po ratnim zonama i da mene nema doma mjesecima, i da to stoji bez veze u stanu, tako da nije bilo nekih nesuglasica na tu temu.

A tvoje racunalo je staro 3 godine, i to je fact. Radio 10% ili 90% vremena, prodajes polovan comp star 3 godine. I da si donio tvornicki zapakiranu kutiju racunala starog 3 godine, ne bi dobio nesto puno vise para za njega. Zato sto ga vrijeme gazi.

Trazio si misljenja ljudi, dobio si misljenja i zao mi je ako nisi dobio odgovore kakve si ocekivao
Tema zaključana.
21.02.2016 | 20:17
diagono kaže:
rusty kaže:
koji troll od topica.. bože mili. lock.

Gle, potencijalni kupac
Strpi se do sutra kad objavim model itd

mmmm, da... drž' se ti čvrsto.
Tema zaključana.
21.02.2016 | 20:35
diagono kaže:

Nemoj sutra, prerano je.
Bolje je još danima raspravljati bezveze.
Tema zaključana.
21.02.2016 | 21:04
diagono kaže:
rusty kaže:

Gle, potencijalni kupac

Kokice su spremne. Nervozno trpam šaku kokica u usta u iščekivanju modela i cijene.
Tema zaključana.
21.02.2016 | 21:08
drlovric kaže:
Ja sam prije mozda godinu jednom friendu, clanu ovog foruma prodao nov, zapakiran rMBP. Nasli smo se na pola puta, pili kavu na benzijskoj i skupa ga otvorili. Laptop je bio sealed. Donesen iz USA.

Taj laptop mi je stojao doma, on zelio da ga ima, i tako smo sklopili neki deal. Cijena je bila vise kao za rabljen laptop, a ne kao za nov u ducanu. Bez obzira sto nikada nije upaljen comp.

Niti ja, niti on, nismo znali da jamstvo tece od dana kupnje. Ja sam nekako laicki mislio kada se prvi put upali da to Apple registrira prilikom prijave na iCloud (kao na iOS uredjajima). S obzirom da je kod mene (nov, nekoristen) stajao dulje od godinu dana, ja sam prakticki covjeku prodao nov laptop bez garancije.

Zvuci glupo, ali niti jedan od nas dvojice nije proveo neko istrazivanje na tu temu. Jednostavno smo kupoprodaju odradili na osnovu usmenog dogovora, jer smo i ranije suradjivali vec. On razumije situaciju da sam ja po ratnim zonama i da mene nema doma mjesecima, i da to stoji bez veze u stanu, tako da nije bilo nekih nesuglasica na tu temu.

A tvoje racunalo je staro 3 godine, i to je fact. Radio 10% ili 90% vremena, prodajes polovan comp star 3 godine. I da si donio tvornicki zapakiranu kutiju racunala starog 3 godine, ne bi dobio nesto puno vise para za njega. Zato sto ga vrijeme gazi.
Trazio si misljenja ljudi, dobio si misljenja i zao mi je ako nisi dobio odgovore kakve si ocekivao

Osim jednog člana koji je iz vedra neba ispalio odredjenu cijenu, nitko drugi nije pričao o cijeni, vec su se svi uhvatili činjenice da je comp stajao, koja je navedena isključivo kao koja riječ u opisu Imac-a. Ofc nisam zadovoljan, ali pripisujem to činjenici da nisam stavio sve podatke o compu. Taj detalj kako comp nije radio je u svima čini se izazvao istu pomisao; da ja radi toga zelim za taj comp vise, tj puno vise, sto je sasvim netočno(!) i pokušavam to objasniti čitavo vrijeme, ali bezuspješno. Znaci, s moje strane su stvari jednostavnije nego se čine, comp taj i taj, star toliko i toliko, vrlo malo radio(jedno vrijeme nikako) koliko tražiti love za njega? Amen. To je sve - ali eto, ispalo je da ovo, da ono.. Da ofo ono.. Uostalom ne vidim nikakav razlog da se pravdam na niti jedan nacin, jer to da je comp uščuvan i da je malo ili nikako radio je svakako spomenuto kao nesto sto bi trebalo značiti pozitivnu stvar, a zasto se ovako iskomplicirao, ne znam, osim da počnem ispucavati teorije zavjere tipa, da je čitava poanta da se cijena rusi - ispod neke realne, sto je u svakom slučaju hitac u vis, ako postoje takve namjere. Kazem, ako.. Mene zanima realna cijena - objektivno. Evo, za primjer neka budu ponovno auti - prodaje se pet petica BMW-a, tri su oko 20.000€ jedna 15.000€, a jedna je 10 tisuća eura - svakako da postoji sumnja i da bi je trebalo dobro iščekirati prije eventualne kupnje - a opet, moguce da se čovjeku sam jako zuri i da je u frci.. Anyway, ta petica koja se prodaje za 10.000€ ne moze biti, i nije nikakvo mjerilo kod formiranja cijene, ali one prve četiri, svakako mogu biti. Znaci, prosjek, pa nesto sitno gore, ili dole, ovisno o stanju(!) računala, auta, gitare, bilo cega.. Zar ne? Dakle, to ja smatram realnom cijenom, kada se na taj nacin pristupi svemu skupa, a ovdje je krenula prica u sasvim desetom smjeru.
Tema zaključana.
21.02.2016 | 21:16
mario.zg kaže:
diagono kaže:

Nemoj sutra, prerano je.
Bolje je još danima raspravljati bezveze.

Apsolutno, ja jednostavno, uživam u tome..

I kako si taj zaključak izveo pametno, tako ces vjerojatno i onaj, u kojem scenariju ja trolam, a ne npr ti..
Tema zaključana.
21.02.2016 | 21:18
JOHN kaže:
diagono kaže:
rusty kaže:

Gle, potencijalni kupac

Kokice su spremne. Nervozno trpam šaku kokica u usta u iščekivanju modela i cijene.

Smješno..hah, heh, hih i hoh..
Tema zaključana.
21.02.2016 | 21:25
Kazes iMac 2010/2011
Nisi bas ziher koja je godina ili je to onaj model koji je isporucen 31.12.2010. u 23:59.

Mislim da bi cijena mogla biti oko 3940 kn.
Tema zaključana.
21.02.2016 | 21:29
Tito kaže:
Kazes iMac 2010/2011
Nisi bas ziher koja je godina ili je to onaj model koji je isporucen 31.12.2010. u 23:59.

Mislim da bi cijena mogla biti oko 3940 kn.

Ne sjecam se koje godine je kupljen, ne vidim nista neobično u tome
? Pa k'o bi to i pamtio, zato postoji rn i papiri.. Nije mi valjda comp kao takav toliko značajan u zivotu, vjerojatno zato se ne sjecam točno..

Edit; Btw, za tebe, ako si ozbiljan interesent, specijalna cijena od 10, 999.99kn, a ako nazoveš jos danas, tvoja moze biti i magična krpa ! Ali to nije sve, uz krpu specijalan popust na termalnu vodu iz 1967, koja ce pojačati tvoju potenciju - samo 29,99 nazovite jos danas
Tema zaključana.
22.02.2016 | 01:34
Najbolje da staviš u oglas "cijena po dogovoru", pa kad ti se potencijalni kupci jave, lijepo njih izmaltretiraš ovim svime što si tu napisao, lijepo im to sve objasniš i dogovrite cijenu.

Kod rabljene robe cijenu određuje kupac, a ne prodavatelj i točka... možeš staviti cijenu koju hoćeš, a kad to nitko ne želi kupiti, što si napravio? Ništa!

Treba samo biti oprezan da se ne stavi premala cijena (a to kako su ti već savjetovali odradiš usporedbom cijena istog modela istog godišta po oglasima).

Ako Apple i ostavi na polici "novo" računalo tri godine, još uvijek, i nakon te tri godine stajanja na polici, isto ima garanciju koja teće od datuma kupovine, važeću ko i računalo proizvedeno jučer.

U tvom slućaju te garancije nema, pa da ga i uopće nisi koristio (onu verbalnu si možeš zataknuti, znaš već gdje )

E tako, pa ti ja predlažem da se držiš savjeta iz moje prve rećenice
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
22.02.2016 | 01:52
Svaka ti cast sto se uopce bakcas sa ljudima na Jabucnjaku kad postoje nacini da nadjes odgovor na pitanje bez ljudske interakcije.

Homo homini lupus.

Odi na mac2sell.net, odaberi njemacku, pikni model koji imas, a koji ces nac onak kako ti je Smayoo reko i dobit ces realnu ideju.
Tema zaključana.
22.02.2016 | 06:33
Otvaram njuskalo da pogledam cijene, prvi oglas na koji nailazim, ali prvi iMac koji izlazi, i lik pise u opisu, evo sta;
(Cak je i god 2011)

www.njuskalo.hr/macintosh/imac-21.5-inch...-2011-oglas-18068814
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
22.02.2016 | 07:17
diagono kaže:
Otvaram njuskalo da pogledam cijene, prvi oglas na koji nailazim, ali prvi iMac koji izlazi, i lik pise u opisu, evo sta;
(Cak je i god 2011)

www.njuskalo.hr/macintosh/imac-21.5-inch...-2011-oglas-18068814

Da, za mac koji on nudi (uzmi u obzir da je napisao specifikacije svoje masine), mac2sell kaze da je ocekivana cijena takvoga 1000e..

par klikova misem i - www.mac2sell.net/permalink/?id=93d19b96dad8cfe7232a2a9b34391680

E sad, da li je to prihvatljivo ili ne, ovisi samo o onome tko kupuje..

sad bum si i ja spekao kokice i pridruzio natrag lurkerima...

sretno sa prodajom...
Tema zaključana.
22.02.2016 | 08:56
7500 kn za 5 godina star komp, prava prilika, navali narode, jos malo pa nestalo!!!
Tema zaključana.
22.02.2016 | 09:13
Dijete, hvala za link!

Apropos cijene ovog compa iz oglasa, po ovoj ironiji zaključujem da smatras da je to previsoka cijena (?) Ali eto, kaze covjek da je nekoristen, odnosno malo korišten, a na linku kako kaze Dijete, upravo je ta cijena za takav iMac.
Tema zaključana.
22.02.2016 | 10:46
Tema je definitivno izgubila smisao,do sada si mogao napisati specifikacije iMac-a a nisi.Dobio si linkove (sto si i sam mogao uraditi) od oglasnika te mogao usporediti cijene i formirati svoju.Svakako kada to uradis mozes postaviti oglas pod sekcijom oglasnik i reci koja je cijena.Tako da zakljucavam temu do daljnjeg. Ako bude trebalo da se otkljuca mozes kontaktirati mene ili nekog drugog moderatora.Ako nisi primjetio na ovom forumu se maximalno izbjegava trolanje a podrzava pametna diskusija.Koliko ja vidim ovdje je odavno otislo u krivom smijeru.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, IgorD, korisnik, Maxxy, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (579)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO