25.02.2017 | 13:18
zabac kaže:
Mislim kako se nasilno ništa ne bi trebalo rješavati.
Apsolutno!
zabac kaže:
Kad je u pitanju sustav, onda je izgleda normalno varati ga i podkradati, ali kad je osobna guzica u pitanju, onda se poziva na sva moguća prava.
Tako je to posvuda, i zove se demokracija.
zabac kaže:
Postoje demokratske metode borbe protiv zloupotreba.
Šteta što ZET nije čuo za njih, oni više vole loviti u mutnom.
zabac kaže:
S jedne strane, Google-u bi se dalo i riti za još koji GB prostora i nije bitno što oni s time rade, ali kod "švercanja u tramvaju" ne dao Bog pitati za kartu i'ili za podatke ako putnik je nema.
S tom razlikom što ja tom Googlu dajem nešto samovoljno i na to pristajem u nekoj formi odobravanja kao moj dio ugovora o usluzi, dok kod ZET-a taj dio - NE POSTOJI. Šteta što toliki, navodno inteligentni ljudi, to ne shvaćaju. Umjesto da se ljute na sebe, oni daju prst dolje jer bolje i ne znaju. Jaka muda su to...
Riba kaže:
Evo mene baš jako boli, jer zbog ovakvog stava gdje je bitnije kako ukrasti bolje od susjeda nego uprti prstom u to ja sam sa obitelji iselio iz zemlje za sto vjerojatno tebe boli kita.
Nisi se iselio zbog toga, nego si se iselio zbog masu principa koje nemaju veze sa konkretnim slučajem. Pitaj se za koga si glasao sve ove godine (onaj koji ne glasa ionako po aktualnoj d'Hondtovoj metodi daje glas onima zbog kojih i nije izlazio na izbore - pa je stoga onaj koji je bojkotirao izbore glasovima punio HDZ-SDP osovinu... taj je za mene jednak kao i onaj koji je dao glas istima, a što u praksi i je točno, samo se blesani sa time hvale i misle kako su oni nekome napakostili time što nisu išli na izbore... je si li i ti glasao za "svoje", koji su ti tako lijepo vratili?).
Mene ne boli kita što se ljudi iseljavaju, to smatram tragedijom za hrvatsku državu i naciju, iako bi se sa druge strane i moglo tako reći me libo taki, jer ja te sigurno nisam potjerao ili natjerao na taj korak. Natjeralo te zlo i nužda - no za njega su krivi isti oni koji po tebi zatvaraju krug, oni koji donose kilave nenarodne zakone i podilaze svima i svakome samo ne svojem narodu i svojoj zemlji. Zato je Hrvatska - sa moguće potencijalom biti najbogatija zemlja EU - u biti kruha gladna, a raji je to u redu, dok se ima za kutiju Marlbora i kavu na tersaai, sve ih boli qrčina jer budale misle da se to njih ne tiče, da je to sve "nečiji drugi problem i da ga nek rješavaju neki NN koji su za to plaćeni"...
BTW, tvoj odlazak nema blage veze sa ovom pričom i ZET-om jer ZET nije na državnom proračunu, njega pune lovom Zagrepčani a ne ostatak Hrvatske (jer Zagreb ima svoj proračun, kao i svaka lokalna uprava i samouprava), što znači da ga ti ne puniš, a niti si ga punio.
Riba kaže:
Korupcija i kradja ne pocinju od vrha nego od dna
Netočno, korupcija počinje od vrha, jer korupciju vrh dozvoljava svojim zakonima i/ili nepostupanjem po istima, kada su zakoni samo mrtvo slovo na papiru.
Korupcija postoji u svim zemljama i na svim razinama, samo je pitanje kako se društvo u praksi odnosi prema tome. Dokle god mi imamo Vladu čiji članovi nekažnjeno lutaju korumpirani do guše i skriveni iza kojekakvih imbecilnih imuniteta, dokle suci Vrhovnog suda nekažnjeno bježe sa mjesta prometne nezgode, do tada je jasno da se ničem pametnom ne možeš nadati...
Riba kaže:
ako ti je nisko moraliziranje o tome zasto se netko sverca, zasto ti nije nisko moraliziranje o tome zasto ti kontrolor uzima podatke...
Zato jer je uzimanje podataka mimo tvoje volje stvar zakonitosti, a ne moraliziranja. No tebi je to nekako isto, pa je jasno da to nije tema za tebe obzirom ne razlikuješ tako krupne razlike i pojmove.
Zdravac kaže:
Ako kupiš ulaznicu za neki događaj, koja glasi na ime i prezime, hočeš li i zaštitaru na ulazu reći da se odbijaš identificirati?
Naravno da ne. Samo je ta usporedba nemalo bedasta - jer što sam ja to u ZET-u kupio na ime i prezime da se moram identificirati?? Ili mi je možda ZET izradio i izdao osobnu iskaznicu? O čemu ti dramiš??
Ja sam kupnjom nečega što glasi na ime i prezime PRISTAO da se moje ime i prezime i koristi u skladu sa pravilima tog događaja, no kupnjom tramvajske karte nisam pristao da ZET zna moj identitet. Uostalom, to nigdje niti piše, niti je traženo, niti je zakonom upozoreno i obaviještena javnost za te namjere ZET-a - čime su one isto nezakonite.
Ono što hrpa vas moralizatora - što, BTW. nije uopće tema rasprave,
tema je skeniranje kao pravni i tehnički postupak! - ne shvaća da je uopće nebitno da li se tko šverca, to je problem ZET-a, dok mi raspravljamo ima li ZET pravo na nešto što mu zakonom nije dozvoljeno - a
utvrđivanje identiteta ili krađa istoga mu NIJE dozvoljena.... A vi brijete o debilani tipa "ima za Marlboro a nema za kartu"... sorry, to je debilana malo žešća.
Znači, ukoliko još netko ovdje nije shvatio (u što ne sumnjam da ih ima), ja
govorim ISKLJUČIVO O LEGE ARTIS METODAMA, znači ima li ZET pravo ili ne po zakonu raditi takove stvari - to je SVA mudrost, ostali parametri i mišljenje moralista treba li šverceru rezati muda ili glavu ili ruke me ne zanimaju!
Ja tvrdim, i to i ZNAM; da lege artis ZET NEMA PRAVO skenirati ljude bez njihove privole, i to ne samo jer nisu za to zakonom ovlašteni (ni za postupak, ni za doznavanje osobnih podataka), i drugo me osim toga ne zanima.
Ja sam, za razliku od tebe, rođen u Zagrebu i odrastao sam sa pogledom na tramvaj, školovanje sam proveo u tramvaju i dobro znam što je švercanje i što je biti sa obje strane "barikade" u smislu švercanja u tramvaju ili busu. Tako da mi te svoje principe nemoj prodavati.
Ljudi se švercaju posvuda u svijetu, no kada ZET bude imao zakonsko uporište na silu (bez dozvole osoba) doznavati tuđe identitete, onda ćeš biti u pravu. Dokle god nema zakonsko uporište i ovlaštenje doznavati identitete osoba - do tada sam JA u pravu.
Zdravac kaže:
I zašto smatraš da nas ne treba biti briga zašto se netko šverca? Potvrdio si točno ono, što sam napisao...
Pusti te priče što si ti napisao, ti imaš prvo problema shvatiti o čemu se ovdje radi i što je uopće pojam zakonitosti nekog postupka, čime si samo potvrdio ono što sam pak ja napisao.
No ukratko:
JA NE BRANIM ŠVERCERE - JA BRANIM ZAKONITOST, BRANIM PRINCIP ZAKONITOG POSTUPANJA SLUŽBI U SKLADU SA NJIHOVIM OVLASTIMA, KAO I BORBU PROTIV ZLOUPOTREBLJAVANJA ILI PREKORAČENJA TIH OVLASTI.
Kome jasno, OK, kome nije - neće nikada ni shvatiti.