O informatičkoj i informacijskoj sigurnosti...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

O informatičkoj i informacijskoj sigurnosti...

10.09.2017 | 12:18
Nadam se.
Kako me praksa uci, ili sveili nista.
Tako imam u T-Comu na telefonu od sina ogranicenje od 50 kn. Naravno ne mogu selektivno stavljati zabrane. Kad 50kn prebaci, blokira se kompletan racun. Ako mu ostane sto u tarifi do 1. nista ili urgencija.
10.09.2017 | 12:21
Ja svojim klincima nisam stavio nikakva ograničenja. Sin ima pretplatu (da se ne dogodi da u potrebi ne može telefonirati, jer nije preko tjedna s nama), a kćer bonove i imamo dogovor koja je prihvatljiva potrošnja. Ako je prelete (sinu se nije dogodilo nikad, a kćeri se dogodi koji put godišnje), to plate od svoje ušteđevine.
10.09.2017 | 13:03
Sin ima pretplatu isto. Stavio sam limit ekstra potrosnje kako mi ne bi jubitu gledao i nadokupljivao mi promet. Posebni brojevi su onemoguceni.
10.09.2017 | 13:26
zabac kaže:
Nadam se.
Kako me praksa uci, ili sveili nista.
Tako imam u T-Comu na telefonu od sina ogranicenje od 50 kn. Naravno ne mogu selektivno stavljati zabrane. Kad 50kn prebaci, blokira se kompletan racun. Ako mu ostane sto u tarifi do 1. nista ili urgencija.

Mislim da nije bas sve ili nista.... Supruga ima T-com i na njenoj pretplati je i kcerkin broj. Kcerka ima ogranicenje na prijenos podataka i kad to potrosi jednostavno nema vise surfanja, no pozivi ostaju aktivni. I pozive i SMS-e ima neogranicene. U ovom slucaju govorim o dva broja na jednoj pretplati....
10.09.2017 | 13:42
Nisi ubra! Ekstra potrosnja je ogranicena. Kad bi poceo kupovati slanjem SMA-a i onda bi mogao do 50kn. Sranje je to kad prekrdasi tih 50kn, onda se sve blokira sto je sranje.
10.09.2017 | 13:49
Zato, umjesto da se prema djetetu odnosiš kao prema delikventu, ne zabraniš ništa, nego ga naučiš da se odgovorno prema tome odnosi.
11.09.2017 | 09:36
Zato tebi kcer ima bonove koji su osigurac kao i mojih 50kn kod sina.
11.09.2017 | 10:59
Ne. Kćer ima bonove zato što živi s nama još uvijek, 7. je razred i ima vrlo malu mjesečnu potrošnju pa nam se ne isplati uzimati joj pretplatu.
11.09.2017 | 11:32
Kad ste klincima prvi put kupili mobitel?
11.09.2017 | 12:04
5. razred. Kad su krenuli samostalno busom u školu i na slobodne aktivnosti.
11.09.2017 | 12:10
Djece nažalost nemamo.
Ali ima moja starija sestra blizance i suprugine dvije sestre ukupno četvero djece (srednja sestra po starosti troje, a najmlađa jednog).
Za ove male Splićane ne znam, već su stariji u školi, pa mislim da imaju neke mobitele: baš ću ih pitati pa ću editirati post. No, nisu došli do 5. razredai te razine odgovornosti (uz pravilno odgajanje, naravno), kako Smayoo kaže. Baš me zanima. Javit ću vam, i pitat ću ih ako imaju mobitele, koliko su točno stari, u koji razred idu, i prelaze li s roditeljima unaprijed dogovorene impulse i gigabajte.
Ali moji nećaci će u OŠ iduće godine, a hoće li im starci kupiti mob - još ne znam. Ja ih nagovaram da im barem uzmu (i kasnije, kada malo porastu) iPad - jer djeca moraju od malih nogu postajati infomatički pismena i u koraku s vremenom.
11.09.2017 | 12:18
smayoo kaže:
Ne. Kćer ima bonove zato što živi s nama još uvijek, 7. je razred i ima vrlo malu mjesečnu potrošnju pa nam se ne isplati uzimati joj pretplatu.

Kakve sad veze ima sto kcer zivi s vama s prihvatljivom potrosnjom?
Sin je u 7.r i zivi s nama i fucka mi se koliko trosi dok ne potrosi ono u tarifi i do 1. nema vise.
11.09.2017 | 12:30
Kako - kakve veze ima?? Pa - kad je doma, surfa preko wifi. Sin nije s nama doma, u učeničkom domu je wifi pretovaren pa surfa preko 4G. Zar ti treba crtati?
Kćer troši (bez da je ograničavamo) (debelo) manje od 40 kn mjesečno. Na bonbonu je 40 kn minimalna mjesečna potrošnja za pretplatu pa nam se to ne isplati. ZAto nije na pretplati, nego na bonovima. A ne zato što bi je morali kontrolirati i ograničavati joj potrošnju. Kad potroši saldo, uplaćujem joj po 160 kn. Da hoće, mogla bi sve spržiti u tjedan dana. Ali ne čini to. Eto, to je poanta.
11.09.2017 | 13:27
smayoo kaže:
5. razred. Kad su krenuli samostalno busom u školu i na slobodne aktivnosti.

U tom smjeru nekako ja i supruga razgovaramo još i prije no što je krenula u školu (bilo je želja za mobitelom još prije škole). Nekolicina njenih u prvom razredu već ima mobitele, tako da nam to na neki način otežava situaciju u razgovorima oko mobitela. Za sada je imala par okolišanja oko mobitela i nekako smo to uspjeli riješit.
Nije još došlo do takve drame da se duri ili da poteknu suze, a nadam se da i neće.
Sva sreća da ipak ima još dosta djece bez mobitela. Vidjet ćemo kako će se razvijat situacija, sada je krenula u drugi razred i treba durat još bar dvije godine.
11.09.2017 | 15:29
Bilo je tako i kod nas. Mi smo to riješili jednostavnom izjavom (ako možda i ne sasvim istinitom ) "kćeri, mi smo siromašni i ne možemo ti kupiti mobitel prije 5. razreda".
11.09.2017 | 16:15
To i kod nas upali kad porastu apetiti.
11.09.2017 | 16:30
E, a od petog razreda smo uveli i dodatak "... ali možda ako bi ti nešto zaradila da nam pomogneš..."
12.09.2017 | 09:24
smayoo kaže:
TIme se zabranjuju SEPA izravna terećenja. To je nova procedura, dakle oni postojeći trajni nalozi ne bi smjeli biti time pogođeni.

Pitao sam nedavno baš to banku (Zaba) pa potvrđujem informaciju njihovim riječima: "Ugovaranjem specifičnih uvjeta-ograničenja naplate moguće je ugovoriti zabranu koja se odnosi isključivo na naloge SEPA izravnih terećenja. Ugovaranjem tog ograničenja redovno se izvršavaju ostali nalozi (redovni nalozi, standardni trajni nalozi te izravna terećenja koja nisu SEPA izravna terećenja)."
27.09.2017 | 11:58
Baš sam sada pokušao na svom netbankingu na PBZ-u, međutoa - njima je to SEPA novost i nemaju nikakvu mogućnost da putem weba onemogućiš buduće izravno terećenje, već treba poslati mail pa će "oni" kao "vidjeti", truć, bla...
Ali, koliko mi je objasnila, a ja nju skužio - do sada se trajni nalog dogovarao u poslovnici banke, a sada će se moći dogovoriti sa pružateljem usluge direktno. Pa meni VIP oduvijek radi trajni nalog bez mene, na što mi ona odgovori da je to zato što VIP ima ugovore sa svim bankama.
Eto.
Veni, vidi, odustah...
27.09.2017 | 15:17
Ne radi ti trajni nalog bez tebe. Dao si im suglasnost nekad prije.
Ako platis racun prije, onda ti ne skinu trajnim nalogom ponovno novac.
27.09.2017 | 15:53
Kloba kaže:
Baš sam sada pokušao na svom netbankingu na PBZ-u, međutoa - njima je to SEPA novost i nemaju nikakvu mogućnost da putem weba onemogućiš buduće izravno terećenje, već treba poslati mail pa će "oni" kao "vidjeti", truć, bla...
Ali, koliko mi je objasnila, a ja nju skužio - do sada se trajni nalog dogovarao u poslovnici banke, a sada će se moći dogovoriti sa pružateljem usluge direktno. Pa meni VIP oduvijek radi trajni nalog bez mene, na što mi ona odgovori da je to zato što VIP ima ugovore sa svim bankama.
Eto.
Veni, vidi, odustah...

Ne, nego si ugovorio plaćenje VIP usluge putem trajnog naloga i to začvrčkao potpisom koji banka ne provjerava, a VIP im je to dostavio vjerojatno s kopijom tvoje osobne.
28.09.2017 | 16:58
Skidaju, skidaju - Žabac - to me uvijek upozoravaju - barem su na prošlom ugovoru - da ne plaćam račun prije nego mi ne pobere lovu jer će mi je opet automatski pobrat ako ima dovoljno na računu (tada sam plaćao oko 420 - 470 kn mjesečno - ovisi koliko sam trošio). Oni naprave račun 10. u mjesecu, pobiru ti sa tekućeg 18. najkasnije, nekad i 17. - ovisi o mjesecu. I ne valja sam ići plaćati između 10. 1 16. nikako, pogotovo ako imaš toliki iznos još na tekućem. Ako nemaš, zblesirat će se - ali će VIP-ov server (komp - štogod) to s vremenom od dva-tri dana pohvatati i onda će ti sve biti ok. A ako ti duplo pobiru novac, sumnjam da ti ga vraćaju (to mi se nije desilo), već ti ga "prebiju" na idućem računu kojeg ne moraš platiti toliko koliko si uplatio prošli...
28.09.2017 | 17:01
JOHN, ne kužiš me ni ti - ali krivo sam se gore i izrazio (nepotpuno, točnije), pa je krivica moja. Nije bitan VIP i šta sam s njima i kako dogovorio. Bitno je da na ja na stranicama PBZ-a ne mogu napraviti ovo što je Smayoo napravio i slikao na svom računu kako bi se osigurao.
Jednostavno, vele mi da nemaju tu opciju i čude mi se što bi je uopće trebali imati, pa se ispričavaju sa "SEPA je nov sustav plaćanja, bla,bla, bla - kako sam već napisao. VIP je tu totalno sekundaran i nisam se ni nadao prestati plaćati VIP trajnim nalogom. Mada oni sada forsiraju slanje računa emailom i elektronsko plaćanje, ali kako ja imam trajni nalog koji sam, kako sam kažeš, tko zna kada potpisao - samo ga produžuju...
28.09.2017 | 20:35
Ja sam kod Zagrebačke banke i platio T-Com račun, a imao trjni nalog i nisu mi dva puta skinuli. Doduše, zvao sam T-Com, možda je to utjecalo na ne naplačivanje.
24.10.2017 | 14:30
Jos jedan vrlo gadan malware je ugledao svjetlo dana, pa pripazite

www.zdnet.com/article/trojan-malware-for...ia-player-downloads/
04.01.2018 | 07:32
Kako nisam našao drugu temu prigodnog naziva ide ovdje:

siguza.github.io/IOHIDeous/

thehackernews.com/2018/01/macos-kernel-exploit.html

Iako je za iskorištavanje ranjivosti potreban fizički pristup računalu, sama činjenica da postoji već godinama je zanimljiva.
04.01.2018 | 08:11
Sigurnosne rupe postoje i postojati ce. Pitanje je jesmo li mi toga svjesni ili ne.
04.01.2018 | 08:30
Ha.. koliko onda ja griješim što kćerki dajem ponekad stari smartphone (na 20 min) da pogleda neke svoje utube crtiće? (sama ga odlocka sa patternom, nađe YT aplikaciju i onda pika crtiće koji su joj ponuđeni)
U 2mj će imati 4 godine. Ali da ima svoj mobitel, vjerujte mi, znala bi nazvati baku i pitati je kako je djed/dida i kada će ići kod nje.
04.01.2018 | 09:12
Ako vec nisi, ukljuci negdje child filter, mislim da ima i u sistemu ili unutar youtube aplikacije da joj ne ponudi nesto neprikladno za gledanje.
04.01.2018 | 09:53
Da, znam za tu opciju pa ću provjeriti da li mi je promaklo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO