Vaš prvi Mac ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vaš prvi Mac ?

27.09.2006 | 19:05
Eto, koji je vaš prvi Mac kojeg ste kupili ? Može kratki opis komponenata i periferije
27.09.2006 | 21:39
Ti stvarno nemaš što raditi? Nađi si curu ili idi gledati Big Brother
27.09.2006 | 21:41
Moj prvi je bio PowerMac 6100 na 60 MHz sa pripadajucim 15\" Apple monitorom...i to dva mjeseca nakon sto je izasao. Tada se o PPC-u pricalo kao o cudu tehnologije.
Tri mjeseca nakon toga se pokvario ali sam dobio drugi u garantnom roku.
27.09.2006 | 22:02
Riba to je bilo davno, jel to mozda ovaj?

www.everymac.com/systems/apple/powermac/...owermac_6100_60.html
27.09.2006 | 22:30
rkrosl je napisao:

laugh laugh
27.09.2006 | 23:35
rkrosl je napisao:

cure su zauzete jer gledaju Big Brother
27.09.2006 | 23:37
wortex je napisao:
Riba to je bilo davno, jel to mozda ovaj?

www.everymac.com/systems/apple/powermac/...owermac_6100_60.html

Bas taj, ali monitor nije bio AV...dobio ga u 6 mjesecu 1994...
27.09.2006 | 23:56
Oh, radio sam ja na Ivelu Ultra sto je isto Apple ][
A IIc imam doma
27.09.2006 | 23:57
Mac IIsi, 5Mb RAM, za HD nisam siguran, 21\" b/w monitor, dodatna graficka i na njega spojen 13\" color monitor, LaserWriter IINT, Apple b/w scanner (ne sjecam se imena), sistem 6.0.7... Sve je to bilo u proljece 1991. godine, a to mi je bio drugi kompjuter, al prvi Mac.
28.09.2006 | 01:13
Pzza box (tog se sjećam) je prvi Mac za kojeg sam sjeo, i od tada sam stalno razmišljao o kupnji Mac-a. Zamislite, tada sam prvi puta vidio 3,5\" disketu. Izmjenjao sam nekoliko PC-a, no Mac-a nisam imao sve do prije nekoliko mjeseci. Sad je konačno na mom stolu jedan predivni iMac Intel 17\". PC pod moj krov više ne ide (doduše, imam jedan IBM laptop zbog posla).
28.09.2006 | 03:27
Mac LC na \"brzih\" 16 MHz sa 4 MB RAM-a, 20 MB HDD + 13\" Apple RGB .... kupio sam to tamo negdje '94 ... rabljeno.

... pa mi se Mac svidio pa se zaredalo ovim redom: PM 6100, Performa 5400, Quadra 800, PM 7300, iMac DV 400, ..... i sadašnji (pred penzijom) eMac 1 GHz ATI.
28.09.2006 | 04:15
Piko, vidim da si svoju stranicu radio pomoći iWeb-a. Pomoću kojeg FTP klijenta si je uploadovao. Meni nikako ne uspijeva, primjerice sa Cyberduckom. Znam da ovo nije ta tema, ali ako može neki brzinski odgovor, hvala.
28.09.2006 | 04:46
Fetch
28.09.2006 | 04:49
iMac G3 na 500mhz plave boje sada stoji u drugoj sobi kao ukras a mozda se jednog dana ponovo uspostavi za rad
28.09.2006 | 04:55
andrej505 je napisao:
iMac G3 na 500mhz plave boje sada stoji u drugoj sobi kao ukras a mozda se jednog dana ponovo uspostavi za rad

malo OT-iram, ali....
os mi prodat to ?
28.09.2006 | 05:01
Performa 638CD, toliko je davno bilo da sam išao provjeravati na apple history da li je takav model uopće postojao.
29.09.2006 | 02:02
prvi... PowerBook G4/15,2\"/400-custom 384RAM/30GB
prva serija cim je izasla.znanost u rukama.

drugi... eMac 700/1GB/40GB/17\"
compter koji je radio tako dobro i stabilno da mislim da je imun na probleme i bube nekim cudom.

sada... G5 1.8PMsingle/160+200+300GB/1.5RAM/Mitsubishi22\"
ima buba,raznoraznih faza pokrenutih nicim,a sve zanemarivo performasom, jednostavnoscu, kvalitetom i izvedbom
29.09.2006 | 04:54
Piko HVALA, sad radi sve 5, pozdrav.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
29.09.2006 | 10:46
Poslije dugih godina gostovanja po tuđima, moj je prvi bio Mac IIsi sa -- zamisli - koprocesorom na jedinom adapteru za NuBus karticu. I odmah je dobio i drugi monitor!

Prije toga bio je emulator u Atariju 1040 koji je radio brže od aktualnog MacPlusa, a drugi gumb na mišu bio je neiskoristiv.
30.09.2006 | 04:05
Centris 610 s 68040 procesorom na nevjerojatnih 25 MHz. Naravno, ja ne bih bio ja da ga nisam overclockao na 33 MHz. Imao je 16 MB RAM-a, a to je tada koštalo kao dobar polovni auto jer su samo najbolji strojevi imali po 1-2 MB. Eeee, to su bila vremena...
  • EuCryL
  • Posjetitelj
30.09.2006 | 16:32
iBook 12\" G3 600 384mb 11/2001

bio sam daleko od doma i trebao mi je laptop isključivo za net i zabavu.. kupio iBooka da naučim i na macanu radit.. dođoh, probah, zakačih se..
30.09.2006 | 17:43
EuCryL je napisao:
iBook 12\" G3 600 384mb 11/2001

bio sam daleko od doma i trebao mi je laptop isključivo za net i zabavu.. kupio iBooka da naučim i na macanu radit.. dođoh, probah, zakačih se..

navukli se na jabuke
eh to je bio prekrasan stroj, bez ventilatora,
vrlo solidnih performansi, (jos i danas vrti tigra vrlo solidno)
za mene najzlatnije doba jabuka

dosta je bio sanjarenja, sad ispod haube przi coreDUO

cheers!
  • User
  • Posjetitelj
30.09.2006 | 19:08
Mac LC III... Malena, tanka i prekrasna masina, bez CD-a ... 68030 proc na 25MHz, mislim 8 ili 16 MB RAMa i 80MB HDD. Ajme kako se gustalo na tome!

Danas imam iMac G3 Strawberry (nedavno dobio) i MacBook Black
06.10.2006 | 19:22
basho je napisao:
Eto, koji je vaš prvi Mac kojeg ste kupili ? Može kratki opis komponenata i periferije

Mac IIci sa 5MB RAM-a i 120 MB diskom, plus Radius Pivot monohromatski (256 nijansi sive) monitor. Kupljen u USA 1991. Još je u upotrebi kao mail server ovde u kancelariji, sada sa 20 MB RAM-a, 1 GB diskom i Asanteovom NuBus mrežnom karticom, sa sve originalno Apple Extended II tipkovnicom i mišem.
30.10.2006 | 22:28
Priej dva tjedna kupio/dobio MacBook :-P
I navuko sam se i ja na glupe jabuke, mora da oni stave neki miris na njih da postanemo ovisni o njima :-P
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
31.10.2006 | 00:18
iMac G3 350 Mhz tirkiz, eMac G4 1.25, iMac G5 1.8 17 inch - sve manekeni...
31.10.2006 | 05:18
'89, polovni Macintosh+. Čitav megabajt memorije i ciglih 8 MHz. Prvi Macntosh koji je imao SCSI. Prodao ga nakon dvije godine da bi ga pred jeno 3 ili 4 godine ponovo kupio.
02.11.2006 | 01:59
Prvi susret s Macom: 28. 11. 1987. NIŠP \"Prosvjeta\" gdje sam radio kao reprofotograf - Macintosh II CX, 2 Mb RAM-a, 40 Mb hard, OS 6.8 HR, 15\" portret CB monitor, Apple scaner, LaserWriter NTX, dostavili Jambrek i Heidler iz tvrtke (ondašnje) \"Velebit\" Zagreb.
Kada je nakon tjedan dana serviser ugradio još 2 Mb RAM-a bio sam \"Tarzan u selu\".

Prvi osobni Mac: 15. 12. 1991. - švercan iz Austrije - cijena cca 3500 DM - Clasic, 4 Mb RAM-a 40 Mb hard, nakon prvih 2-3 poslića i vanjski hard 20 Mb (1800 DEM), njemački OS 7 (no zahvaljući prijateljskoj podršci 7.1 HR, Freehand 3.1, RSG 2.0), StileWriter (1), a za bolji ispis kod frenda na laser.
Dalje je povijest.
18.11.2006 | 00:14
Evo, i ja konačno dobio svoj prvi novi Mac

iMac 20'' Intel Core 2 Duo

Prvi susret sa Mac-ok sam imao na PowerBook-u G4 kojeg je frend kupio prije nekih cca. godinu i pol, a na fax-u radimo (tj. ne radimo jer baš ne rade kako spada) na PowerMac G4-ki
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Gjuroo, Riba, VanjusOS, Anonimci (452)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO