01.10.2017 | 10:47
Evo ti samo jedan od primjera zasto mladi odlaze kad vide stvari kako funkcioniraju u ovoj drzavi:
Da bih dobio radnu dozvolu trebam izvaditi potvrdu o nekaznjavanju. Ovo da je uredena drzava bih tu potvrdu dobio u 5 klikova misem i isprintao bih si ju kod kuce. Ali ne, ja za to trebam otici u Ministarstvo pravosuda. Tamo, za jedan jedini papir trebam platiti 40kn biljega i FOTOKOPIRATI osobnu/putovnicu (u danasnje vrijeme oni trebaju fotokopiju nekog dokumenta!). Odradim sve to i imam sta vidjeti - RADNO VRIJEME. Mozete vec pogadati, od 9-13!
To ne bi bio kraj price da u tom uredu gdje se izdaju potvrde sjede 3 osobe. Jedan mladi muski radi, zaprima 3 po 3 prijave i onda ide iza i vraca se sa isprintanim prijavama (to traje cca 10-tak min!). Gospoda pored, u tih cca pola sata sto sam bio tamo je zaprimila ravno JEDNU prijavu i to pravosudnog ispita. A iza njih sjedi starija gospoda, cca 50-tak godina. Njezin opis posla u tih pola sata je bio sljedeci - cca 10-15 min je provela citajuci VIJESTI (24 sata) na SLUZBENOM KOMPJUTERU, cca 10-tak minuta je provela na FACEBOOKU, a ostalo vrijeme je provela na SLUZBENOM TELEFONU pricajuci sa nekom osobom izvana o tome kako je vidjela da je neka gospoda sto je radila sa njima umrla. Ajde mi sada ti reci sljedece:
1. Koliko je ona produktivna na tom poslu?
2. Sta da je tebi trebala informacija, a ona je na sluzbenom telefonu nevezano za svoj posao, sta bi ti napravio u tom slucaju znajuci sve ovo od ranije?
3. Sto da sam ja to snimio i prijavio? Pogadas vec - ja bih dobio prijavu za neovlasteno snimanje,a toj gospodi ne bi falila dlaka sa glave, vec bi ju sef zastitio (ili je i sama sefica!)
Tako nesto, da se u bilo kojoj uredenoj drzavi dogodi, ta osoba bi iste sekunde letila sa tog radnog mjesta i ne bi se mogla zaposliti nigdje u drzavnoj upravi! Ma sta u drzavnoj upravi, nitko joj ne bi vise dao posao jer vide da nije sposobna odraditi ga.
E vidis dragi moj zabac, zbog takvih parazita i uhljeba koje MI sa krvavo zaradenim novcima financiramo da bi oni tijekom radnog vremena citali vijesti na 24sata i bili na facebooku, zbog takvih mi mladi odlazimo!