15.11.2017 | 09:12
Ako si mislio da ja vjerujem igranim filmovima, varaš se.
Samo sam ga spomenuo, jer je opisao datu situaciju jako slično kao i ti, a ima jako zgodnu usporedbu s lopovima u kući.
Nitko nije ništa konkretno ukrao, ali su vidjeli. I pobrali ideju.
Što se knjiga o Jobsu tiče, čitao sam i ja njih dosta, naslušao se i dodatnih audioknjiga, ali to je bilo za vrijeme njegova života i ubrzo nakon smrti. A i nagledao se dokumentarca. Pogledaj "Man behind the machine", e taj ga tek
pljuje i postavlja pitanje bi li sam Steve bio sretan, ili makar zadovoljan ovime što je stvorio da je danas živ? Cilja na ovo što svi danas bulje u svoje telefone, nastalo je potpuno otuđeno društvo - ne trebam ti dalje objašnjavati - imaš pameti i znaš na šta cilja...
Ne znam čemu prepirka, nigdje nisam niti napisao da su ukrali kod. Ali da je Jobs pobrao ideju tamo i to sam kasnije potvrdio x puta, to jest.
A ti ćeš sada valjda i to ići opovrgavati...
Nemoj me tjerati da ti tražim All things digitall konferencije sa Mossbergom di priča o tome. Imam bitnije stvari za raditi nego se prepucavati ovdje.
Ne znam čemu to.
Ovo nije "ja jesam, a ti nisi u pravu" rasprava.
Nije niti trebala biti...
Što se Waltera pak, tiče - meni je ta biografija ok. On mu je praktički bio obiteljski prijatelj. Ne znam šta je trebao, pljuvati čovjeka kraj ožalošćene obitelji? Sjeti se kada je objavljena, ovaj se još ni ohladio nije.
To je prva kompletna biografija Steve Jobsa nakon što je umro.
A ako tebi ako ne valja, napiši bolju - ili imenuj bolju da je sam pročitam. Da ne shvatiš ovo kao izazov. Rado ću je pročitati kada uhvatim vremena.
No, ostanimo kod Issacsona: možda je neke stvari izostavio namjerno, jesi li o tome razmišljao?
Kraj žene, troje djece, Lise? Svih ožalošćenih?
Njemu je četvero ljudi iz Applea bilo na sprovodu, jesi li to znao? To nisam izvukao iz igranog filma.
Natrag na Issacsona - ja znam da bih ja itekako pazio da ne uvrijedim pokojnika. Nakon tolikih šetnji, javnost ne treba znati apsolutno sve o njemu. Treba znati ono što je dovoljno za njegov doprinos industrijama koje je ponovo pokrenuo ili oživio.
Koliko znamo o Henryu Fordu? Pokrenuo je prvu assembly line po uzoru na mesarsku industriju, samo naopačke, i nazivao aute kao Android OS-ove. Uspjeh mu je bio Model T.
Ako hoćeš pljuvačinu, pročitaj "Dogfight: how Apple and Google went to war and started a revolution" Freda Vogelsteina . Nije
prava pljuvačina - ali ga pokazuje u smislu osvetoljubivog čovjeka.
Tako da ne znam šta mi dokazuješ, da znaš ime žene koje sam ja zaboravio?
1:0 za tebe.
Ako mi sada odgovoriš, ja tebi neću - jer mi se zaista neda više. Zato sam i spomenuo film, da ne pišem Rat i Mir ovdje...
I ponavljam - nigdje nisam rekao da nisi u pravu.
Jedina informacija koju sam ili zaboravio, ili uopće nisam znao je da je Jobs platio za
walk in the park.
Hvala ti na njoj.
Eto. Najiskrenije.
Inače, ne volim rasprave kada dvoje ili više ljudi, naravno - svatko na svoj način jer nismo isti, opisuje istu stvar subjektivnim viđenjem. To su nadopune, a ne rasprave. I zato ih izbjegavam. Ako se ti želiš osjećati kao pobjednik u ovoj
raspravi, ja dižem bijelu zastavu....