29.03.2018 | 10:23
A ovo za HR i EU je činjenica i samo zbog nas SR ne može ući ranije, jer smo ispali lažljiva đubrad u očima Bruxellessa. Govorim za političare i njihova obećanja. Pa ti bi Smayoo, prvi trebao biti ljut, Slovenci smjene ministra sada jer nije u stanju sagraditi (između ostalog) na vrijeme prugu Kopar - Beč ili Budimpešta, ubi me sada - ali uglavnom da uzme i te mrvice koje su ostale Luci Rijeka.
A Rijeka ima prirodnu poziciju ko šprica u prometne vene srednje Europe - i to niti jedna vlada od rata naovamo ne iskorištava i Luka Rijeka sve više i više propada.
Kranjci ne iskoriste JEDNU vladu (4 godine i to ne pune) za zacrtano.
Odmah, nema - basta, finito - ajmo dalje sa zacrtanim planom.
Padnu na NATO vježbi, pada Erjavec.
Pa na kraju pada Vlada, reko bi Bajaga.
A gledaj nas...
A što se podataka na accountima tiče, e tu sam OVCA koja daje iskrene podatke. Do sada nemam negativnih iskustva s internetom, ali da ću ih imati - vjerojatno hoću.
By the way, počeo sam čitati Muska, on se definitivno boji umjetne inteligencije u vlasništvu Googlea, u knjizi to govori. AI je po njemu neizbježan, a on bi ga htio demokratizirati tako da svaki čovjek putem mozga ima direktan uplink u mrežu.
Tipa, ne znaš kada je ubijen Ferdinand, uploadaš se, postaviš si pitanje - znaš odgovor. Tako se, po njemu, AI ne može ne može okrenuti protiv ljudi jer su njih devet milijardi (u budućnosti, jeli) vlasnici istoga. On to naziva demokratizacijom umjetne inteligencije.
Inače, za SpaceX mu je cilj baciti nuklearke na Mars, sjeverni i južni pol, pa tako početi zagrijavati tu planetu koja bi potom počela stvarati uvjete kao Zemlja. Zatim lansirati pet raketa s potrepštinama za prvu generaciju kolonizatora Marsa, a onda i prve ljude.
I skratiti cijenu putovanja u svemir s milijarde dolara na 100 000 $ po osobi. S tim da je to cijena samo za izlazak iz zemljine orbite, nikako za put do samog Marsa.
S Falconom Heavy je dokazao da se rakete mogu ponovno upotrebljavati (busteri su se vratili na zemlju uredno), i lansirao je najtežu raketu u povijesti - mislim da može ponjeti teret jednak težini oko 20 odraslih slonova - tako nešto.
Završavam offtopic, ali tip je luuud.
Pozitivno, naravno.
Veli autor knjige da ga je Musk pitao, sasvim ozbiljan: "Mislite li da sam lud?"